Studiranje na 2 fakulteta

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Pixie

#1 Studiranje na 2 fakulteta

Post by Pixie »

Zamolila bih sve koji studiraju na dva fakulteta (npr. na Pravu i na FPN) istovremeno, ili znaju nesto vise o tome, da mi kazu da li su imali nekih problema prilikom upisa, i da li studiraju kao redovni na jednom, a kao vanredni na drugom?!
Da li postoji neko ko je studira kao REDOVAN na 2 fakulteta istovremeno? Da li je to uopste moguce?

I jos jedno pitanje, koje me najvise muci - Sta je sa isss-om?
Ukoliko bih eventualno upisala 2 fakulteta, imala bih 2 sifre na jednoj korisnickoj sifri, tacnije maticnom broju, ili kako?
Zbunjena sam i trebam pomoc. :S :))
JThomas

#2 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by JThomas »

iskreno, ne znam zašto ti to uopšte treba u životu. ali redovna na dva fakulteta ne možeš biti, to sam siguran. znam raje koji su redovan i vanredan...
detroit-mercy

#3 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by detroit-mercy »

Sjecam se ko' danas moje prve godine studija, na pocetku ono laca ja mislio i drugi fakultet da upisem.
Kad pocese ispiti, majko moja.........
Globus

#4 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Globus »

Ovu bi se isplatilo ozenit :D :oops:
BSn

#5 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by BSn »

Pixie wrote:Zamolila bih sve koji studiraju na dva fakulteta (npr. na Pravu i na FPN) istovremeno, ili znaju nesto vise o tome, da mi kazu da li su imali nekih problema prilikom upisa, i da li studiraju kao redovni na jednom, a kao vanredni na drugom?!
Da li postoji neko ko je studira kao REDOVAN na 2 fakulteta istovremeno? Da li je to uopste moguce?

Ukoliko bih eventualno upisala 2 fakulteta, imala bih 2 sifre na jednoj korisnickoj sifri, tacnije maticnom broju, ili kako?

Iz druge ruke, moze i mislim da na jednom moras biti DL (vanredan) da bi mogala studirati uporedo dva.

Osim toga, moras vidjeti s studentskom prije prijAmnog da ti prime neoriginalne papire, posto ne mozes tek tako donijeti kopiju, bez da to prvo dogovoris s njima. ISSS je ionako :-) .

Preporucujem kombinaciju Masinstvo-Medicina, pa kad je bal, nek' je maskenbal.
Static-X

#6 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Static-X »

Pa more sto da ne, al kad bi ti se potrefili isti predmeti na oba faxa :-)
Angelina84

#7 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Angelina84 »

Šta će ti FPN? Svi perspektivni studenti koje znam da su završili FPN pokajali su se što nisu upisali pravo ili ekonomiju. Ako već imaš energije i potencijala, uz pravo upiši šta kvalitetnije.
Static-X

#8 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Static-X »

Angelina84 wrote:Šta će ti FPN? Svi perspektivni studenti koje znam da su završili FPN pokajali su se što nisu upisali pravo ili ekonomiju. Ako već imaš energije i potencijala, uz pravo upiši šta kvalitetnije.
ma jok ba, ipak su dva jaca nego bilo koji jedan :D
JThomas

#9 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by JThomas »

bolje što kaže mašinstvo i medicinu :D

neka hala gori :D
Pixie

#10 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Pixie »

Dokumenti su najmanji problem, mozes dobiti drugi "original" u srednjoj, jeste da se placa 20 KM po svjedodzbi, no eto.
Vec studiram Pravo :P mislila sam pored toga Poslovne komunikacije na FPN-u.
Mogla bih to i redovno, na Pravu ionako nema neke evidencije. :)
Zar nema niko ko mi moze sa sigurnoscu objasniti sta moze u ovom slucaju, sta ne. :-x

I da, isss je ionako :-) - slazem se.
JThomas

#11 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by JThomas »

ne možeš redovno biti student na dva fakulteta, toliko znam.

raja upiše, i ja znam dvije cure koje studiraju pravo i ekonomiju, ali detalje kako su upisale stvarno ne znam. i još jednom, stvarno ne znam koja je svrha. puno ti je pametnije raditi praksu negdje dok studiraš. više ćeš naučiti poslovne komunikacije za tri mjeseca rada s ljudima u pravu nego na bilo kakvom fakultetu.
Prolaznik

#12 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:50, edited 1 time in total.
MojaMalenkost

#13 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by MojaMalenkost »

Pixie wrote: Vec studiram Pravo :P mislila sam pored toga Poslovne komunikacije na FPN-u.
Priznaj da ti momak studira FPN i da mu ti želiš pomoći :D

Karanana o´ladi :P
Pixie

#14 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Pixie »

OK, podjimo od toga da se moze studirati uporedno na 2 faksa.
Sad me buni samo isss.
Username nam je maticni broj.
Pass se dobije na faksu.
Kada bih upisala 2 faksa na kojima se predmeti prijavljuju preko isss-a, dobila bih dvije sifre, na jedan username (maticni broj) ili kako?

Pomozite mi :D Ajmo ljudi... :)
bellisperennis

#15 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by bellisperennis »

Prolaznik wrote:Ja sam studirao na dva faxa istovremeno ali vani. Tada je bilo pravilo da ne možeš biti upisan dva puta na jednom univerzitetu pa sam drugi fax upisao vanredno, na drugom. Redovno nisam htjeo jer ne bih mogao pratiti predavanja i vježbe u dva različita grada u isto vrijeme. Kombinacija je bila ubitačna. Do popodne na jednom faksu pa onda u auto i trči na drugi, na večernja predavanja. Ah, mladost ludost ali ne kajem se ni sekunde. Dobro mi je došlo znanje koje sam stekao na oba.
ZanimljivO! svaka čast :thumbup: interesuje me jesi li imao koristi od toga u životu ili je to bilo onako iz čiste ambicije? i kako ti je pomoglo u poslu?
Klitemnestraaa

#16 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Klitemnestraaa »

BSn wrote:
Pixie wrote:Zamolila bih sve koji studiraju na dva fakulteta (npr. na Pravu i na FPN) istovremeno, ili znaju nesto vise o tome, da mi kazu da li su imali nekih problema prilikom upisa, i da li studiraju kao redovni na jednom, a kao vanredni na drugom?!

Iz druge ruke, moze i mislim da na jednom moras biti DL (vanredan) da bi mogala studirati uporedo dva.

Osim toga, moras vidjeti s studentskom prije prijAmnog da ti prime neoriginalne papire, posto ne mozes tek tako donijeti kopiju, bez da to prvo dogovoris s njima. ISSS je ionako :-) .

Preporucujem kombinaciju Masinstvo-Medicina, pa kad je bal, nek' je maskenbal.
Mene zanima isto pitanje, da je li DL tj. distance learning u statusu vanrednog? Ja bih isto na dva, jedan završavam već kao redovna na budžetu i ne da mi se gubiti godinu zbog par ispita, i upisala bih visoku poslovnu školu DL budući da ne mogu dva redovno, može li tako?
perfect_guy

#17 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by perfect_guy »

Klitemnestraaa wrote:
Mene zanima isto pitanje, da je li DL tj. distance learning u statusu vanrednog? Ja bih isto na dva, jedan završavam već kao redovna na budžetu i ne da mi se gubiti godinu zbog par ispita, i upisala bih visoku poslovnu školu DL budući da ne mogu dva redovno, može li tako?
ne, DL je samofinansirajući
tututuuuu

#18 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by tututuuuu »

Ne mozes biti redovna na oba. Na jednom redovan na drugom vanredan, ili na oba vanredan. Obicno jedan fakultet uzme originale iz srednje skole, pa ih uzmes na revers da upises drugi uz kopije, pa vratis original, ili moguce potvrdu koju ti daju da su sad kod njih originali pa tu potvrdu odneses.

E sad, znam da ovo nisi pitala i svakako te ne zelim obeshrabriti ali po meni to paralelno studiranje je promaseno, jer koliko god da si ambiciozna i vrijedna studiranje ce trajati duze nego da studiras samo jedan fakultet a i samo znanje ce patiti. Iz tog razloga, po meni je puno bolja opcija upisati jedan fax, njemu se maksimalno posvetiti, prije ces onda i zavrsiti a bolje i gradivo svladati a onda poslije kad taj jedan zavrsis uvijek mozes upisati i drugi fax.

EDIT: Tek sad vidim da je ovo staro mjesec i pol. :D
krater

#19 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by krater »

:lol:
Klitemnestraaa

#20 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Klitemnestraaa »

perfect_guy wrote:
Klitemnestraaa wrote:
ne, DL je samofinansirajući
Da, ali je li redovan samofinansirajuci ili vanredan samofinansirajuci?
perfect_guy

#21 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by perfect_guy »

Klitemnestraaa wrote:
vanredan je svakako samofinansirajući :D a takvih i nema na ekonomiji. Redovan, naravno
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by pici »

ja sam znao raje koji su završili po dva pa čak i tri fakulteta al nisu sasvim svoji, fali im par daski u glavi... tako drže jednog il nijednog
Klitemnestraaa

#23 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Klitemnestraaa »

pici wrote:ja sam znao raje koji su završili po dva pa čak i tri fakulteta al nisu sasvim svoji, fali im par daski u glavi... tako drže jednog il nijednog
Ja ih isto par znam, ali su OK ljudi, sad ovisi sta podrazumijevas pod tim da im fali par daski u glavi. Ovi koje znam svi su radoholicari, pricaju nekoliko jezika, vec rade, ono perspektivni pravo, manje su posveceni drustvu i ispijanju kafa, a vise radu.
Klitemnestraaa

#24 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by Klitemnestraaa »

perfect_guy wrote:
Klitemnestraaa wrote:
vanredan je svakako samofinansirajući :D a takvih i nema na ekonomiji. Redovan, naravno
OK, hvala. :) Ja sam mislila da je vanredan jer je DL, tj. nije in class svake sedmice. Dakle, ako mislim na DL na ekonomiji, moram na FF-u u vanredne preci. 1800 ukupno godina (1000 DL plus 800 vanredni) pa divno stvarno.

Ja cu sutra svakako nazvati studentsku pa cu ovdje napisati tacno kako oni vele ako koga jos zanimaju te stvari.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25 Re: Studiranje na 2 fakulteta

Post by pici »

Klitemnestraaa wrote:
pici wrote:ja sam znao raje koji su završili po dva pa čak i tri fakulteta al nisu sasvim svoji, fali im par daski u glavi... tako drže jednog il nijednog
Ja ih isto par znam, ali su OK ljudi, sad ovisi sta podrazumijevas pod tim da im fali par daski u glavi. Ovi koje znam svi su radoholicari, pricaju nekoliko jezika, vec rade, ono perspektivni pravo, manje su posveceni drustvu i ispijanju kafa, a vise radu.
upravo ovo zadnje, nemogu se uklopit u drustvo, mozak im je u knjigama, radu, posveceni su samo sebi i tesko imaju vremena cak i za porodicu... ima izuzetaka al ovo sto ja zanm je ni na nebu ni na zemlji... jako teki za komunikaciju
Post Reply