ma kakav dok... ovaj je za Dzontrefantom slobode wrote:ma ja...doshao je zatrolao 12 puta i otisao u legendu...Dok Holidej.animals wrote:Provala godine-Pravda- wrote:Ko svoju zemlju voli, taj ce zeniti domacu. Pitanje patriotizma, kad vidmi svicarce, pa ljudi ce uskoro izumriti, sve se pomijesali sa strancima, nigdje veze!!! Nacija koja izumire!!!![]()
Strankinja vs. Domaca
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
sha_ba
#126 Re: Strankinja vs. Domaca
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#127 Re: Strankinja vs. Domaca
Nebi bas sebe vidio kao nesto mladog, ipak 4 decenija zivota kuca! Ja cu samo reci netreba komplikovato, mozda u BiH zene i muzevi u braku se vise posvecuju svojim zidovima, ima tog i po zapadu ali kazem ako je brak neka prepreka za komotan zivot onda je i sam zivot prepreka za komotnost. Vecini brakova nije do braka nego su i sasvim 100ih razloga skupa no danas nije tabu razvest se ali i same brojke govore o tom "fenomenu".amidzazeher wrote:Ko je rekao zatvor?! Otici za vikend na spa, u hotel sa zenom tebi je provod?! Fol je sto sa brakom dolaze valjda i neke obaveze, ima i ona nekih svojih zelja, svoje vidjenje provoda koje se u dosta slucajeva razlikuje od onog na koji si ti navikao kao momak. Fol je sto se moras na neki nacin prilagodjavati i ravnati prema nekome koga nije do tada bilo u tvom zivotu, a dok si jos uvijek bio slobodan tj. dok ste bili u vezi to je sve bilo neobavezno pa i nije se moralo toliko prilagodjavati.Zviz wrote:
Nema to nista sa osnovnim stvarima. Nerazumije kako to dosizvljavas da prije braka ima dinamican zivot a u breku ne? Znaci ako si u braku nemozes sa suprugom otici na vikend, sa nekim prijateljima na party / provod i sl.? Nekontam. Ispade brek = zatvor bar iz tvog ugla.
Plus sto kad si se vec odlucio za brak u nekom kratkom periodu dodju i djeca a onda definitivno provod zaboravljas, pogotovo ne zajedno sa zenom. Tada preostaje jedan vikend ti sa rajom, jedan ona sa svojom i ako je srece da neko cuva djecu odete zajedno na veceru gdje ti ona ispije mozak pitanjima "sta li sada radi beba!!"
Uglavnom skontat ces izgleda da si jos mlad, ali po tvojoj prici ja bih ti preporucio strankinju, vise nekako odgovaraju tvojim kriterijima
Da ne bude neke zabune ja sam sretno ozenjen, otac dvoje djece, 6 godina smo landarali bez djece dok nismo skontali da nam nesto fali u zivotu, naravno to je bilo dijete i kada smo dobili curicu zapitali smo se koji klinac smo toliko cekali sa tim!
-
sha_ba
#128 Re: Strankinja vs. Domaca
pa dragi @Zviz...
gdje je sad zapelo?? nekako mi se cini da bi se ti zenio, a dase ne ozenis....
jesi skont'o prvao sta bi?
- Brkooo
#129 Re: Strankinja vs. Domaca
Španjolke

- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#130 Re: Strankinja vs. Domaca
sha_ba wrote:pa dragi @Zviz...
Mah sta ces imam na izboru franuskinju, austrijanku, ukrainku, sloveku, svedjanku, njemicu pa nemogu da se odlucim - jah sto sam prvao sexi
Najprije bi pajserom otvorio banku
- sheilak
#131 Re: Strankinja vs. Domaca
ah, gle teme.
mogu li i forumašice reći nešto o temi, tj. o izboru stranac vs domaći?
uh, težak izbor.
mislim da stranci, konkretno nijemci, drugačije iskazuju da im je stalo, praktičnim stvarima, ostavljaju ti više slobode, čak i traže samostalnost, ne miješaju se puno u tvoje životne odluke, (ali pomognu zaista konkretnim savjetom) i traže ravnopravnu partnericu, u svakom smislu, a pogotovo u finansijskom-po pitanju finansija su baš osjetljivi i promatraju vezu upravo kao vrlo ravnopravan odnos. dok domaći...emotivniji su, više su zaštitnički, pokroviteljski raspoloženi
, brižni su, porodični su tipovi, tj. porodica im je (i njeno zasnivanje) nekako važna. vole dijeliti, vole biti dijelom tvog života.
jedina mana veze sa bosancem koju sam do sada primijetila je da nekako počneš slušati domaću muziku.
ali ne može se tu u biti donijeti neka racionalna odluka, bar ja ne, jer u onom trenutku kad se zaljubiš, sve razumsko pada u vodu, pa makar on bio i eskim. kako ono ide, tu ne bira razum, nego...
uh, težak izbor.
jedina mana veze sa bosancem koju sam do sada primijetila je da nekako počneš slušati domaću muziku.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#132 Re: Strankinja vs. Domaca
Svi su ti muskarci istisheilak wrote:ah, gle teme.mogu li i forumašice reći nešto o temi, tj. o izboru stranac vs domaći?
![]()
uh, težak izbor.mislim da stranci, konkretno nijemci, drugačije iskazuju da im je stalo, praktičnim stvarima, ostavljaju ti više slobode, čak i traže samostalnost, ne miješaju se puno u tvoje životne odluke, (ali pomognu zaista konkretnim savjetom) i traže ravnopravnu partnericu, u svakom smislu, a pogotovo u finansijskom-po pitanju finansija su baš osjetljivi i promatraju vezu upravo kao vrlo ravnopravan odnos. dok domaći...emotivniji su, više su zaštitnički, pokroviteljski raspoloženi
, brižni su, porodični su tipovi, tj. porodica im je (i njeno zasnivanje) nekako važna. vole dijeliti, vole biti dijelom tvog života.
jedina mana veze sa bosancem koju sam do sada primijetila je da nekako počneš slušati domaću muziku.ali ne može se tu u biti donijeti neka racionalna odluka, bar ja ne, jer u onom trenutku kad se zaljubiš, sve razumsko pada u vodu, pa makar on bio i eskim. kako ono ide, tu ne bira razum, nego...
- sheilak
#133 Re: Strankinja vs. Domaca
topcam wrote:eto ti domaca
![]()
- BarbaDue
#134 Re: Strankinja vs. Domaca
nisam imao iskustva u šemanju sa strendžerima, ali uzimajući u obzir lokalna (BiH) iskustva
ne bih imao ništa protiv da uletitm u neki mix
ne bih imao ništa protiv da uletitm u neki mix
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#135 Re: Strankinja vs. Domaca
nikad herka
one su baš loše žene
one su baš loše žene
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#137 Re: Strankinja vs. Domaca
Nisu herke lose zene, cuj njega, Alahselamet covjeka. Pitome su,Faruk wrote:nikad herka
one su baš loše žene
gdje si inace vidio zmiju kao domacu zivotinju.
Jest da na pocetku malo strocas i svaki kamen ti je sumnjiv, odakle ce izletit da te ujede,
ali vec poslije dva-tri griza postajes imun i svejedno ti.
- BarbaDue
#138 Re: Strankinja vs. Domaca
...to vi herke svrstavate u strendzerke!? 
- Ramzess Veliki
#139 Re: Strankinja vs. Domaca
Njih treba svrstati u zvijeri ... strašne opasne krvoločne zvijeri koje sišu krv i jedu ti jetre ...BarbaDue wrote:...to vi herke svrstavate u strendzerke!?
-
ludacha
#140 Re: Strankinja vs. Domaca
Bozemesacuvaj ramo,topcam i ostali..pa nismo bas tako lose
))
-
artime
#141 Re: Strankinja vs. Domaca
Preglupa tema iz više razloga. Glavni je što se dva insana ne mogu porediti a kamoli dvije nacije, mentaliteti, navika, karakteri, inteligencija....
- fantom slobode
#142 Re: Strankinja vs. Domaca
Nemoj tako, postavljac je usamljen i trazi saputnicu...pa je u dilemi. Ne misli on tako daleko kao ti. Ima on drugih problema.artime wrote:Preglupa tema iz više razloga. Glavni je što se dva insana ne mogu porediti a kamoli dvije nacije, mentaliteti, navika, karakteri, inteligencija....
-
artime
#143 Re: Strankinja vs. Domaca
Ne znam zašto se postavljac teme uopšte dvoumi, iz izbora riječi koje opisuju ženu se već vidi kakav on domet svijesti ima.
- fantom slobode
#144 Re: Strankinja vs. Domaca
sebe shvata kao obrazovanog i elokventnog...artime wrote:Ne znam zašto se postavljac teme uopšte dvoumi, iz izbora riječi koje opisuju ženu se već vidi kakav on domet svijesti ima.
Ja sam siguran da mu samo Dankinja odgovara, sa istim nivoom...dometom svijesti.
- sheilak
#145 Re: Strankinja vs. Domaca
ma, postavljač teme traži ono optimalno, pragmatično rješenje. čisto sa materijalnog aspekta.artime wrote:Preglupa tema iz više razloga. Glavni je što se dva insana ne mogu porediti a kamoli dvije nacije, mentaliteti, navika, karakteri, inteligencija....
- eluna
#146 Re: Strankinja vs. Domaca
bogati gdje je to kod nas ........... poznajem toliko žena koje su zaista svestrane, akademski obrazovane, ali znaju i o umjetnosti, i zaplesati bogami i vlacer i salasu i tango, a igraju i rukomet ili odbojku recimo ....... čak šta više - koliko vidim, ženska populacija balkana je daleko odmakla od muške koja još uvijek šetnju do kladionice zove sportom, a pivu i daljinski u ruci po cijeli dan smatra apsolutno prihvatljivim ponašanjemVasco da Gama wrote:strankinje barem ove iz zapadne evrope su svestranije od nasih zena. za strankinju je uobicajeno i da ima karijeru i da je doktor nauka i da cita ozbiljne knjige, prati svjetsku politiku, umjetnost i sl. ali i da povuce cizu kokaina, napije se itd.
kod nas zena ako je fina samo je fina a ako pije samo pije ako je pametna samo uci, ako radi samo radi i sl.
strankinje opet imaju neku dozu rasizma prema nama a da to ni same ne znaju. mrzim kad balkance dozivljavaju kao autenticnije muskarce od zapadnih ili kao egzoticne, kao strastvene tipove iz filmova emira kusturice. bez obzira sto bas to nju mozda lozi, to je svejedno svojevrsni rasizam.
- eluna
#147 Re: Strankinja vs. Domaca
prednost ima ČOVJEK ............ svejedno mi je odakle je i kako se zove, kao i kojim jezikom govori ......
nažalost - ČOVJEK je jedina nacija koja zaista jeste u izumiranju
-
artime
#148 Re: Strankinja vs. Domaca
Pogođeno u sridu. Bravo.eluna wrote:prednost ima ČOVJEK ............ svejedno mi je odakle je i kako se zove, kao i kojim jezikom govori ......
-
detroit-mercy
#149 Re: Strankinja vs. Domaca
Zaboravila si cizu kokainaeluna wrote:bogati gdje je to kod nas ........... poznajem toliko žena koje su zaista svestrane, akademski obrazovane, ali znaju i o umjetnosti, i zaplesati bogami i vlacer i salasu i tango, a igraju i rukomet ili odbojku recimo ....... čak šta više - koliko vidim, ženska populacija balkana je daleko odmakla od muške koja još uvijek šetnju do kladionice zove sportom, a pivu i daljinski u ruci po cijeli dan smatra apsolutno prihvatljivim ponašanjemVasco da Gama wrote:strankinje barem ove iz zapadne evrope su svestranije od nasih zena. za strankinju je uobicajeno i da ima karijeru i da je doktor nauka i da cita ozbiljne knjige, prati svjetsku politiku, umjetnost i sl. ali i da povuce cizu kokaina, napije se itd.
kod nas zena ako je fina samo je fina a ako pije samo pije ako je pametna samo uci, ako radi samo radi i sl.
strankinje opet imaju neku dozu rasizma prema nama a da to ni same ne znaju. mrzim kad balkance dozivljavaju kao autenticnije muskarce od zapadnih ili kao egzoticne, kao strastvene tipove iz filmova emira kusturice. bez obzira sto bas to nju mozda lozi, to je svejedno svojevrsni rasizam.
-
detroit-mercy
#150 Re: Strankinja vs. Domaca
Ima ti tu puno vise od toga biti covjek ili ne. Kultura, nacin zivota, interesovanja i mnoge druge stvari isto tako igraju ulogu. Ja licno, ne bih mogao sa strankinjomeluna wrote:prednost ima ČOVJEK ............ svejedno mi je odakle je i kako se zove, kao i kojim jezikom govori ......