Strankinja vs. Domaca

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1 Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.

Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.

I ako moze bez politike :D
Šveđanin

#2 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Šveđanin »

Sirijku ili Libanku koja je odrasla na zapadu.

I biću srećan čovjek zauvijek, jer bolje nema. :kiss:
Zviz

#3 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Šveđanin wrote:Sirijku ili Libanku koja je odrasla na zapadu.

Dzaba joj sto je odrasla na zapadu ako staric furaju neke njihove obicaje. Brate ja kad bi imao izbor izmedju to dvoje ja bi se odlucio za gej.
Šveđanin

#4 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Šveđanin »

Ja govorim o asimiliranim, većim ili manjim dijelom. Sve ostale odbacujem u startu. :)
fantom slobode

#5 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Strogi sam lokalac. Zahvaljujem na strankinjama i prepustam ih drugima. Lijepe nase djevojke.
Zviz

#6 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Brate ti pokraj Svedjanki bi uzeo ove :D ... aja treba Svedjankama kuhati :lol:
fantom slobode

#7 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:Brate ti pokraj Svedjanki bi uzeo ove :D ... aja treba Svedjankama kuhati :lol:
da si ti meni ziv i zdrav...sve je stvar strpljenja i ko je vise gladan. A vjeruj mi...one ogladne prije. A lokalne, zato sto su divne zene. Mojne tih monstruma bez pigmenta i temperamenta, punih bezrazloznog egoizma, zasnovanog na nicemu...sto im je svaki muskarac odmah suvise dominantan...(te komentare dobih iz vise veza s slicnima, naravno ovim sjevernijim). Italijanka ili eventualno libanka...to su takodje vrlo interesantne zene.
angelo

#8 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by angelo »

Strankinja djeluje bolje pogotovo ako je iz neke egozotične zemlje. Ali iskustvo ljudi koji su to probali navodi da takvi brakovi ne funkcionišu dobro. Znači ipak prednost domaćoj. :razz:
Država

#9 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Država »

angelo wrote:Strankinja djeluje bolje pogotovo ako je iz neke egozotične zemlje. Ali iskustvo ljudi koji su to probali navodi da takvi brakovi ne funkcionišu dobro. Znači ipak prednost domaćoj. :razz:

To ti je kao da šniclu premažeš džemom. Jbg, ne ide jedno s drugim. Naša i vozdra...

:thumbup:
Zviz

#10 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

fantom slobode wrote:
Zviz wrote:Brate ti pokraj Svedjanki bi uzeo ove :D ... aja treba Svedjankama kuhati :lol:
da si ti meni ziv i zdrav...sve je stvar strpljenja i ko je vise gladan. A vjeruj mi...one ogladne prije. A lokalne, zato sto su divne zene. Mojne tih monstruma bez pigmenta i temperamenta, punih bezrazloznog egoizma, zasnovanog na nicemu...sto im je svaki muskarac odmah suvise dominantan...(te komentare dobih iz vise veza s slicnima, naravno ovim sjevernijim). Italijanka ili eventualno libanka...to su takodje vrlo interesantne zene.
Dobro. Ali moj odgovor je bio drugu Svedjaninu.
Država

#11 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Država »

Koristio sam svašta u životu, ali domaće je najbolje...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
fantom slobode

#12 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Za ove sjevernije, sta da pricamo kad ih domaci muskarci iz tih zemalja nece...pa onda nadju ovako nekog naseg levata da mu prosipaju suplju, a on kao magare postaje civilizovan :lol: :lol: :lol: :lol:
Inace zadnji hit Evrope su tajlandjanke...male, lake za ponijeti i niko ih nista ne razumije. Kuhaju, a moze se dogovoriti paket aranzman...platis jednu dobijes dvije. :lol: :lol: :lol: :lol:
Zviz

#13 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Obicni sam laik kad su "domace" u pitanju jer sam samo se zabavljao sa "strankinjama" tj. dankinjom, asutrijakom, njemicom, belgijakom i francuskinjom. Tesko da bi mogao izaci na kraj sa nekom "domacom" jer imam neki utisak da su ideali dosta dugaciji pa onda ta neka povezanost sa roditeljima me mozda najvise izgleda neprirodna.
Peryton_

#14 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Peryton_ »

Mozda je do mene, ali djevojke/zene iz Sirije mi djeluju onako "oženljivo" :D
fantom slobode

#15 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

sherbett wrote:ač Talijani imaju prednost pred drugim strancima :D
Dogovoreno...ti preuzmi Italijane, ja cu one jadne ucviljene osamljene sunarodnjakinje :lol: :lol: :lol: I molim te, daj sve od sebe, da ne bih imao toliko konkurencije... :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

#16 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:Obicni sam laik kad su "domace" u pitanju jer sam samo se zabavljao sa "strankinjama" tj. dankinjom, asutrijakom, njemicom, belgijakom i francuskinjom. Tesko da bi mogao izaci na kraj sa nekom "domacom" jer imam neki utisak da su ideali dosta dugaciji pa onda ta neka povezanost sa roditeljima me mozda najvise izgleda neprirodna.
Ma nije za tebe nasa. Tebi je odlicna Dankinja.
Zviz

#17 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

Mah francuskinje su najbolje zene za braka smao treba savladati francuski i to tecno. Fracuzi imaju najuspjesnije brakove, mislim :D
angelo

#18 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by angelo »

Što se tiče estetike i dizajna, Talijanke su okej. 8-)
Russki

#19 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Russki »

samo ruskinje i ukrajinke
karanana

#20 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by karanana »

Šveđanin wrote:Sirijku ili Libanku koja je odrasla na zapadu.

dlakavo buraz.
ne mozes probit dole, zapetljas se.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#21 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by plain vanilla »

Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.

Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.

ako hoces dinamiku, ozeni Herku :mrgreen:
fantom slobode

#22 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

angelo wrote:Što se tiče estetike i dizajna, Talijanke su okej. 8-)
Ma Talijanke su prva liga. Ja zivio sa jednom tri godine. 5 uredjaja u jednom. Plus jos voli.
korisnik101

#23 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by korisnik101 »

Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
:D
NIje isto dinamican zivot, provod - i brak, porodica.
Odvoji jedno od drugog.

Za provod su strankinje zakon. Nema dalje, nema bolje. Sve perverzije idu.
Za brak, trazi domace. Dugorocno moras imati nesto zajednicko sa tom osobom. Nesto sto vas spaja vise od fizike.
Država

#24 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Država »

plain vanilla wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zviz

#25 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Zviz »

plain vanilla wrote:

Protiv koga da se ozenim?
Post Reply