Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.
Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.
Zviz wrote:Brate ti pokraj Svedjanki bi uzeo ove ... aja treba Svedjankama kuhati
da si ti meni ziv i zdrav...sve je stvar strpljenja i ko je vise gladan. A vjeruj mi...one ogladne prije. A lokalne, zato sto su divne zene. Mojne tih monstruma bez pigmenta i temperamenta, punih bezrazloznog egoizma, zasnovanog na nicemu...sto im je svaki muskarac odmah suvise dominantan...(te komentare dobih iz vise veza s slicnima, naravno ovim sjevernijim). Italijanka ili eventualno libanka...to su takodje vrlo interesantne zene.
Strankinja djeluje bolje pogotovo ako je iz neke egozotične zemlje. Ali iskustvo ljudi koji su to probali navodi da takvi brakovi ne funkcionišu dobro. Znači ipak prednost domaćoj.
angelo wrote:Strankinja djeluje bolje pogotovo ako je iz neke egozotične zemlje. Ali iskustvo ljudi koji su to probali navodi da takvi brakovi ne funkcionišu dobro. Znači ipak prednost domaćoj.
To ti je kao da šniclu premažeš džemom. Jbg, ne ide jedno s drugim. Naša i vozdra...
Zviz wrote:Brate ti pokraj Svedjanki bi uzeo ove ... aja treba Svedjankama kuhati
da si ti meni ziv i zdrav...sve je stvar strpljenja i ko je vise gladan. A vjeruj mi...one ogladne prije. A lokalne, zato sto su divne zene. Mojne tih monstruma bez pigmenta i temperamenta, punih bezrazloznog egoizma, zasnovanog na nicemu...sto im je svaki muskarac odmah suvise dominantan...(te komentare dobih iz vise veza s slicnima, naravno ovim sjevernijim). Italijanka ili eventualno libanka...to su takodje vrlo interesantne zene.
Za ove sjevernije, sta da pricamo kad ih domaci muskarci iz tih zemalja nece...pa onda nadju ovako nekog naseg levata da mu prosipaju suplju, a on kao magare postaje civilizovan
Inace zadnji hit Evrope su tajlandjanke...male, lake za ponijeti i niko ih nista ne razumije. Kuhaju, a moze se dogovoriti paket aranzman...platis jednu dobijes dvije.
Obicni sam laik kad su "domace" u pitanju jer sam samo se zabavljao sa "strankinjama" tj. dankinjom, asutrijakom, njemicom, belgijakom i francuskinjom. Tesko da bi mogao izaci na kraj sa nekom "domacom" jer imam neki utisak da su ideali dosta dugaciji pa onda ta neka povezanost sa roditeljima me mozda najvise izgleda neprirodna.
sherbett wrote:ač Talijani imaju prednost pred drugim strancima
Dogovoreno...ti preuzmi Italijane, ja cu one jadne ucviljene osamljene sunarodnjakinje I molim te, daj sve od sebe, da ne bih imao toliko konkurencije...
Zviz wrote:Obicni sam laik kad su "domace" u pitanju jer sam samo se zabavljao sa "strankinjama" tj. dankinjom, asutrijakom, njemicom, belgijakom i francuskinjom. Tesko da bi mogao izaci na kraj sa nekom "domacom" jer imam neki utisak da su ideali dosta dugaciji pa onda ta neka povezanost sa roditeljima me mozda najvise izgleda neprirodna.
Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
A kakav je vas licni pogled na evt. brak kad je rijec o strankinji (francuskinja, austrijanka, svedjanka, kanadjanka itd.) ili domacoj? Tema moze se odnositi i na muske stranac - domaci. Posto sam muskarac pa mi prirodnije da pisem o suprotnom spolu.
Pojam stranjkinja/stranac, sve van istog jezika domaceg. Znaci ja licno gledam na bosanke, crnogorke, hrvatice i srbijanke kao isto ili jako srodno.
Zviz wrote:Vase objektivno misljene sta je bolje za dinamican zivot, brak, provod, prodicu?
NIje isto dinamican zivot, provod - i brak, porodica.
Odvoji jedno od drugog.
Za provod su strankinje zakon. Nema dalje, nema bolje. Sve perverzije idu.
Za brak, trazi domace. Dugorocno moras imati nesto zajednicko sa tom osobom. Nesto sto vas spaja vise od fizike.