ne bih ti preporucio da njih mijesas sa muslimanima...stella_k wrote:Hasis...kad vec drogu spomenuste...
Sta cemo sa Asasinima (ili ako vam je drago Hasasinima)?
Stav islama o alkoholu, drogama i duhanu?
-
Svemirski_Jebach
-
abdulmelik
A sta mislite o tome da bi mi muslimani trebali uzimat Allahove s.w.t rijeci bez pogovora i sumnje zasto nije zabranio nesto drugo sto se nama cini da je trebao zabrabiti.
Allahova s.w.t mudrost je puno veca odnaseg razuma, i On s.w.t najbolje zna zasto je nesto dozvolio, a zasto zabranio.
A u svojoj Knjizi Casnij, Uzviseni kaze :
"... poslanik vjeruje u ono sto mu se objavljuje, i vjernici , svi bjeruju u Allaha, u meleke, u Knjige, u poslanike, u Sudnji Dan. Oni ne izdvajaju poslanike i kazu : "CUJEMO I POKORAVAMO SE"
Allahova s.w.t mudrost je puno veca odnaseg razuma, i On s.w.t najbolje zna zasto je nesto dozvolio, a zasto zabranio.
A u svojoj Knjizi Casnij, Uzviseni kaze :
"... poslanik vjeruje u ono sto mu se objavljuje, i vjernici , svi bjeruju u Allaha, u meleke, u Knjige, u poslanike, u Sudnji Dan. Oni ne izdvajaju poslanike i kazu : "CUJEMO I POKORAVAMO SE"
- stella_k
Koliko ja znam, asasini su islamska sekta koju je vodio "Starac sa planine". Upraznjavli su Islam, odnosno bili su muslimani...placene ubice...Svemirski_Jebach wrote:ne bih ti preporucio da njih mijesas sa muslimanima...stella_k wrote:Hasis...kad vec drogu spomenuste...
Sta cemo sa Asasinima (ili ako vam je drago Hasasinima)?![]()
Njihovo pravo ime je bilo Hašašini...zato sto su koristili hasis...da ne duljim...