Stara reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Sounder

#26 Re: Stara reprezentacija

Post by Sounder »

Jest jest tako je, hvala na ispravci.
samo malo wrote:Ja mislio tema o staroj reprezentaciji, ono kad je Piksi utrpao dva gola Zubizareti a Titova bila blokirana cijelu noc.

I onda pusiona, Goycoechea heroj utakmice, Il Genio promasuje dva zicera, Pape vec zreo za penziju, Ivkovic odbrani penal Maradoni ali dzaba...
te dvije utakmice necu nikada zaboraviti, kolika je bila euforija poslije Spanije i onda Sabanadzovic meni se cini u 29-toj minuti dobiva crveni karton i do zadnje 120-te minute smo vukli Argetinu za nos ali nigdje gola :(. I Hadzibegic pucao zadnji penal a Piksi prvi i od precku je odvali onako majstorski.
Bosanski_kralj

#27 Re: Stara reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Kad vidim neki snimak utakmica bivše Jugoslavije, ne mogu pobjeći od osjećaja da je sve ono navijanje, slavlje, radovanje pobjedama i golovima bila čista gluma i licemjerstvo. Jedini koji su istinski i navijali za Jugoslaviju su bili ljudi iz Bosne.
Danas se zna da mnogi ne navijaju za svoju zemlju i znamo da su u krivu zbog toga, ali barem znamo na čemu smo i nema licemjerstva.
riko-ga

#28 Re: Stara reprezentacija

Post by riko-ga »

Sounder wrote:Jest jest tako je, hvala na ispravci.
samo malo wrote:Ja mislio tema o staroj reprezentaciji, ono kad je Piksi utrpao dva gola Zubizareti a Titova bila blokirana cijelu noc.

I onda pusiona, Goycoechea heroj utakmice, Il Genio promasuje dva zicera, Pape vec zreo za penziju, Ivkovic odbrani penal Maradoni ali dzaba...
te dvije utakmice necu nikada zaboraviti, kolika je bila euforija poslije Spanije i onda Sabanadzovic meni se cini u 29-toj minuti dobiva crveni karton i do zadnje 120-te minute smo vukli Argetinu za nos ali nigdje gola :(. I Hadzibegic pucao zadnji penal a Piksi prvi i od precku je odvali onako majstorski.

I Brnovic je fulo.Mislim da su pogodili Pancev i Prosinecki ili bjese Savicevic???Joj sjecam se krenuo sa centra Hadzibegic da puca kad ga vrati sudija jer je na redu bio Brnovic i odma sam rekao fula 100%. ebiga zbog te tekme sam ponovo zapalio cigaretu nakon 6-7 mjeseci i kako tad tako i danas :-)
phillie

#29 Re: Stara reprezentacija

Post by phillie »

Jezio sam se kad sam poceo citati ovu temu :) Sto neko rece, to je bila reprezentacija koja i nije imala velika imena, koja i nije bila jaka, al koja je igrala srcem, koju smo nekako zdusno borili i svi smo disali kao jedno...Sjecanja naviru.
Prva utakmica, naravno Bilino i gosti iz Albanije. Kao sto neko rece svi cekamo da vidimo to cudo od Kodre. Vidimo u sastavu pise Baljic, kontamo Mirsad "zvaka" Baljic, kad ono istrca neki momcic (a jest jednu loptu primio, pass je bio preko 40 metara, a on je ustopa u 10 centi). Tad je i Hibic debitovao za nasu reprezentaciju, nakon sto je odbio Blazevica i njegove vatrene, isto kao i Sabic.
Onda uzvratna utakmica protiv Grcke (u grckoj izgubili 3:0, igrali nam i Bazdarevic, Smajic, Omerovic) i kisa koja je padala cijelo vrijeme, al opet Kosevo puno. Majmun Tzartas izvodi slobodan udarac skoro iz coska blize istocnoj tribini na gol prema sjeveru i daje gol u blizi ugao Dedicu (simptomaticno je da je nedugo zatim Sarajevo igralo protiv tadasnje Zenice i Dedic prima skoro identican gol od Orucevica, pa je pocela kruziti prica da Dedic bas i ne vidi na lijevo oko). Nakon gola grka, mi fulamo zicere, Kodro pogadja stative, al sreca nije na nasoj strani.

Nakon toga trica dancima uz maestralnu igru Mujcina, Kodre koji je dvaput na isti fazon natjerao Smajhela da napravi penal nad njim i Bolic dvostruki egzekutor...ne trebam ni govoriti da smo i tada kisli na Kosevu al ovaj put nismo marili za to.
DEDIC, SABIC, BESIREVIC, KONJIC, RAMCIC, HIBIC, BOLIC, MUJCIN, KODRO, SALIHAMIDZIC, BALJIC. Trener: FUAD MUZUROVIC.

Slijedi uzvrat Hrvatima nakon Bolonjskih 4:1 drzali smo ih u egalu 2:2 do deset minuta prije kraja kad Boban pogadja za 3:2, tad je Repuh nastradao, Hrvati Ciri skandirali Ciro Pederu, a nasi Ciro je Bosanac, kad je Ladic branio kao posljednji amater a Konjic i Jasarevic strpali Boksica i Sukera u mali dzep. I PONOVO NISMO IMALI SRECE.

Kasnije su se desile Argentina, smjena Muzurovica i dolazak onog nesretnika Musovica. a o tome se moze napisati jos deset tema. A sjecate li se igraca koji su defilovali nasom reprezentacijom? ne mislim na Kodru, BolU, Hasana, nego na Stojkica,Pejkovica (golmani), Geca, Hujdurovic, Klaic, Ikanovic, Kevric, Jakirovic, Rizvic (munever), Bosnjak /Spomenko/ kao i onaj Brazilac sto je usao protiv Jugoslavije dvaest minuta, cini mi se iz Sirokog, kasnije se prodao u Rusiju...

Koji su to talovi bili preko NASE reprezentacije...Haram im bilo :)

PS A sto se tice one bivse reprezentacije, pored navedenih utakmica sa SP '90 meni je u sjecanju ostala utakmica iz kvalifikacija kada su u BG igrali Jugoslavija i Francuska. Tad Osim na opste iznenadjenje vraca u reprezentaciju, zbog godina vec otpisanog ranije, Safeta Susica, koji nabacuje Spasicu za 1:0, kasnije jos jednom pogadja a cini mi se Piksi postavlja konacnih 3:2. Ta i utakmica protiv Bugarske u Splitu i Radanovicev gol glavom /opstepoznati/
Post Reply