Bosanac sam i sada isto koliko sam bio i prije, ali onda sam nekako bas zivio za utakmice nase reprezentacije. Valjda sto mi je tada bilo 14-15 god.
Prva utakmica nase repke koju pamtim bila je ona famozna protiv Italije. Salihamidzic 18 godina (cini mi se da je tada igrao u HSV-u). Imaju negdje snimci na youtube. Gledao sam tu utakmicu na tv-u u osnovnoj skoli. Na Kosevu nije bilo stolica ako se ne varam, a tribine su bile narandzaste (furale se one jakne sa dva "lica", jedna strana zarko narandzasta i to bila neka furka obuci na utakmicu, sta li).
Sjecam se tekme protiv Hrvatske. Kad je Repuh (SENAD REPUH bio u reprezentaciji ebote...) dobio kramponima u glavu. Cini mi se da smo izgubili 4:1,4:2.... Kako li ... Dedic na golu... Pa onda utakmica na Kosevu protiv Slovenije. Dobili smo. Jedan Slovenac se prezivao Rudonja
Pa utakmica na Kosevu protiv Spanije, kad ga Baljic zabi iz slobodnjaka... Pa Danska i Parken stadion. Berberovic vraca loptu petom besliji, ovaj centrira na drugoj stativi Baljic za 2:0 ...
Pa smo jedne godine igrali prijateljsku protiv neke selekcije Njemacke. Nisam isao na utakmicu a prijenos bio na RTL-u ili ZDF-u. U poluvremenu utakmice reportaza o Braci i njegovoj Jablanici. Braco milioner a roditelji mu zive ko najvece jade... Tad me malo bilo stid..
Nesto kontam o tim vremenima. Fakat se svim srcem i pored milion razocarenja navijalo za repku. Danas je tako lijepo biti Bosanac, kada imamo Dzeku, Misimovica, Ibisevica, Salihovica, Pjanica, Stilica ....
Nego temu sam pokrenuo da se prisjetimo starih igraca u nasoj reprezentaciji, starih utakmica, golova...
P.S. Sad mi pade na pamet, Baljic protiv Estonije u gostima zabi cetiri gola na jednoj utakmici ...