Sta s dlakama? :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Fair Life

Post by Fair Life »

mama32 wrote::lol:

Ko bi drugi, nego Fair... :D
Nasao motokultivator :-D :-D
Vid' ti vraga, a ja se samo salila ... :lol:
I ja sam se samo nasalio.

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ma ne znam...
Mozda dlake i nisu nekad problem...
Dobro dodju i na suncu da stopalima bude malo meHkse :D

Image
mama32

Post by mama32 »

Auh....
Sta mi uradiste od teme. Gluho bilo...
:-?
Ja sam vas muske pitala sta radite s paHuzom, a vi meni tu svoje genitalije saljete... :(

A i ti Vodenjak. Do sad sam te cijenila i tvoje postove jako simpatisala, a ti tako... :roll: Stvarno sam te zamisljala kao dzentlmena...:sad:
Bolje ti je da se drzis politike, nisu dlake za tebe.. :-x

Stvarno ste me razocarali, da ne znam hocu li ikad vise zaviriti na ovaj forum...

Povlacim temu, i da vise niko nista nije napisao ni o jednoj jedinoj dlaci! :o :x

:D :lol:
pametnica

Post by pametnica »

ja mrzim dlake i svoje i tude..depiliram se najobicnijim ziletom..brzo,ne boli i skidas kolko ti hoces
jedini problem jeste sto brze rastu i sto ako volis skidati sve do kraja mozes dlaku skinut do kraja (okom vidljivom) a da dlaka ne "probije" kozu poslije i stavra gnojni cep..koji boli i stvara komplikacije
ja sam zbog toga na ginekologiji zaglavila :?
moje drugarice koriste i depilator ..kazu da je extra al dok se naviknes na tu vrstu boli :P
i da dodam najbitnije-divim se muskarcima koji se depiliraju..svugdje :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mama32 wrote:Auh....
Sta mi uradiste od teme. Gluho bilo...
:-?
Ja sam vas muske pitala sta radite s paHuzom, a vi meni tu svoje genitalije saljete... :(

A i ti Vodenjak. Do sad sam te cijenila i tvoje postove jako simpatisala, a ti tako... :roll: Stvarno sam te zamisljala kao dzentlmena...:sad:
Bolje ti je da se drzis politike, nisu dlake za tebe.. :-x

Stvarno ste me razocarali, da ne znam hocu li ikad vise zaviriti na ovaj forum...

Povlacim temu, i da vise niko nista nije napisao ni o jednoj jedinoj dlaci! :o :x

:D :lol:
Ovaj...
Kako ti onda tako fina posta - mama? :D

I ne talasaj nego nam javi rijesi li se dlaka! :P

Ili da mi i dalje trazimo! Rjesenje, ne dlake! :lol: :lol:
mama32

Post by mama32 »

Ma Vodenjak, mora da si i ti jedan od onih muskarcina, sto zapuste dlake ispod pazuha, misleci da su tako veci muskarci... Auh, kako se covjek moze prevariti u ovim forumskim likovima... :roll:

A sto se mene i u meni mi dlaka tice, rjesavam se ja njih redovno, ali sam htjela vidjeti da nema kakva bolja metoda...
Trenutno koristim el. brijac, ali bojim se , ovaj... struja je to , je l'... :?
:D :-D
mama32

Post by mama32 »

pametnica wrote:...
i da dodam najbitnije-divim se muskarcima koji se depiliraju..svugdje :D
Pa ne moraju brijati, mogu se samo podshishati... :D :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mama32 wrote:Ma Vodenjak, mora da si i ti jedan od onih muskarcina, sto zapuste dlake ispod pazuha, misleci da su tako veci muskarci... Auh, kako se covjek moze prevariti u ovim forumskim likovima... :roll:

A sto se mene i u meni mi dlaka tice, rjesavam se ja njih redovno, ali sam htjela vidjeti da nema kakva bolja metoda...
Trenutno koristim el. brijac, ali bojim se , ovaj... struja je to , je l'... :?
:D :-D
Pa se bojis da ti sta ne prostruji, ha? :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Da bi ste se riješili dosadnih dlačica, ako ne zauvijek onda barem na duže vrijeme, potrebno je da naspete punu kadu vrele H2O i u nju stavite 2 češnja češnjaka, zatim uronete svoje prekrasno tijelo u tu "čarobnu kupku". Bit ćete iznenađeni rezultatom :D
imigrant

Post by imigrant »

Evo da kazem i ja.
Kao muzijak, brijem sljedece dlake:

1. pazduh, jer se manje znoji, osjecam se cistije i svjezije uvijek, preporucujem

2. brada / brkovi, posto sam cosav a imam skoro 3 banke (sta ces), brijem / oblikujem zulufe i loma bradicu jedno 3 pua u sedam dana

3. genitalije, radim onaj trim aparatem na 3 milimetra, opet se bolje i cistije osjecam, a ne izgleda mi ruzno kada se pred nekom zenom skinem go

4. noge... e to u zivotu necu brijati, mada znam raje sportista koji briju noge zbog biciklizma ili plivanja.

:oops:
eto, kratko jasno i iskreno!
Qler

Post by Qler »

imigrant wrote:Evo da kazem i ja.
Kao muzijak, brijem sljedece dlake:

1. pazduh, jer se manje znoji, osjecam se cistije i svjezije uvijek, preporucujem

2. brada / brkovi, posto sam cosav a imam skoro 3 banke (sta ces), brijem / oblikujem zulufe i loma bradicu jedno 3 pua u sedam dana

3. genitalije, radim onaj trim aparatem na 3 milimetra, opet se bolje i cistije osjecam, a ne izgleda mi ruzno kada se pred nekom zenom skinem go

4. noge... e to u zivotu necu brijati, mada znam raje sportista koji briju noge zbog biciklizma ili plivanja.

:oops:
eto, kratko jasno i iskreno!
hrabro :D :D :D
mama32

Post by mama32 »

E tako brate... Konacno pristizu odgovori, a ne samo slike... :-D
Svaka cast, imigrant.

Mada... pocelo je da mi se svidja kad u dragog vidim bradu staru 2 dana... Image
mama32

Post by mama32 »

vodolija_33 wrote:Da bi ste se riješili dosadnih dlačica, ako ne zauvijek onda barem na duže vrijeme, potrebno je da naspete punu kadu vrele H2O i u nju stavite 2 češnja češnjaka, zatim uronete svoje prekrasno tijelo u tu "čarobnu kupku". Bit ćete iznenađeni rezultatom :D
hm...osjecam ja da nesto...hm.. tukne. :roll:
Soul_Sista

#39 Re: Sta s dlakama? :)

Post by Soul_Sista »

mama32 wrote:
seas of cheese wrote:
mama32 wrote:Cure, zene, sta radite s viskom dlaka? :D
Ja se ubih uklanjajuci, malo ovdje, malo ondje, a opet ih kisha bozija... :roll:
Koji nacin , preparat, sredstvo, brijac, depilator, motokultivator ... da koristim, pa da ih se, onako svojski , rijesim?? :roll:
Sta vi radite s dlakama? :-D
Mogu i muski da se ukljuce i kazu, sta oni rade sa svojim dlakama, briju li se ispod paHuza, ili pustaju da im onako vise pokraj s*se... :-D
dosla si da nam kazes da si dlakava i da ne ides na depilaciju... :shock: yuck
da...
ja sam jedina koja ima dlake, jako se sramim, i zato i pitam ostale za savjet. Mozda ako pojedem malo vise sira da ce nestati? :P
Onako samo upust, zasto se sramis?? :roll: :D
mama32

#40 Re: Sta s dlakama? :)

Post by mama32 »

Soul_Sista wrote:...
to je bio odgovor onom mamlazu...
Ne skrecite s teme, koja je jako bitna. STA S DLAKAMAAAAA???
:D
Soul_Sista

#41 Re: Sta s dlakama? :)

Post by Soul_Sista »

mama32 wrote:
Soul_Sista wrote:...
to je bio odgovor onom mamlazu...
Ne skrecite s teme, koja je jako bitna. STA S DLAKAMAAAAA???
Ma znam.zeno :) imam isti problem. Kazu da je naj bolje koristit vax jer vuce dlakice iz korijena i onda treba duze da narastu. Licno nisam nikad probala, kazu isto da boli a i vidjela sam par puta, ne izgleda kao neka njezna procedura :D i sta preostaje nego brijac... :roll:
debela

Post by debela »

zilet samo za pazuh. noge voskom, topli ili hladni svejedno je i elektricnim depilatorom, nesto poput ovog na slici. kazu da ima nacin za trajno uklanjanje, a to je laser. navodno se u sarajevu to radi samo u jednom kozmetickom salonu a cijena je zara. ne znam tacan iznos osim da se radi o stotinama km.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mama32 wrote:
vodolija_33 wrote:Da bi ste se riješili dosadnih dlačica, ako ne zauvijek onda barem na duže vrijeme, potrebno je da naspete punu kadu vrele H2O i u nju stavite 2 češnja češnjaka, zatim uronete svoje prekrasno tijelo u tu "čarobnu kupku". Bit ćete iznenađeni rezultatom :D
Pa zlato, depiliraš ili obriješ i neće ti više "tuknuti". 100%. Ni gore, a Boga mi ni dole. :D Naravno, ako još uz sve to iskombiniraš kvalitetan dezodorans i tuširanje makar 1x dnevno koristeći gel koji ne isušuje kožu i to više više hladnom nego toplom vodom, rezultati neće izostati :D :P

Lijep pozdrav :-)
mama32

Post by mama32 »

vodolija_33 wrote:
mama32 wrote:
Pa zlato, depiliraš ili obriješ i neće ti više "tuknuti". 100%. Ni gore, a Boga mi ni dole. :D Naravno, ako još uz sve to iskombiniraš kvalitetan dezodorans i tuširanje makar 1x dnevno koristeći gel koji ne isušuje kožu i to više više hladnom nego toplom vodom, rezultati neće izostati :D :P
hvala na lijepim savjetima, ali ja cu prihvatiti samo taj cesnjak. Vidim da je kod tebe urodio plodom. Mashala! :lol:
Hajd' fino priznaj da si htjela samo da se malo eksponiras, pa cemo ti oprostiti. U protivnom, nemas sta da trazis na ovoj temi. Cus!
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mama32 wrote:
vodolija_33 wrote:
mama32 wrote: hm...osjecam ja da nesto...hm.. tukne. :roll:
hvala na lijepim savjetima, ali ja cu prihvatiti samo taj cesnjak. Vidim da je kod tebe urodio plodom. Mashala! :lol:
Hajd' fino priznaj da si htjela samo da se malo eksponiras, pa cemo ti oprostiti. U protivnom, nemas sta da trazis na ovoj temi. Cus!
pa... sad kad si me već provalila... :roll: ....šta ja znam... :roll: ...

Mah, hajd' priznajem pa nek ide sve k vragu :D :wink:
manijak1

Post by manijak1 »

:-D :-D :-D :-D Stvarno je nenadmašan ovaj Hihotić :-D :-D :-D :-D Glupko ali kao da je dobio konkurenciju :D u konstataciji Šta mi uradiste od teme :D Šta s dlakama :D :D :D :D .
arci

Post by arci »

Engram::X wrote:razvuci jufku ko za burek..gologuza se uvaljaj..smotaj jufku da se ne baci, zapeci i komsinici dok je vruca...

jednim potezom dva hajra

Kako li ces ti na onaj svijet???S Bozijim nimetom se zezas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Engram::X

Post by Engram::X »

zenska guza nije nimet :oops:

vise...cejf :oops:

:-)
pitt

Post by pitt »

Cuj hecima sto se ogrijesi u sekundi :D:D Nego sta ti pricas, ti se ionako ne brijes :D:D:D

Mama, electroliza i laser removal su ti najbolji al i najskuplji.

With so many methods of hair removal around, how do you know which is best for what, and which is most suitable for you? We've got the lowdown on the most common forms of hair removal, how they work and what to watch out for.

Shaving
How it works: a razor is used to cut the hair off at the skin's surface. Shaving removes the tapered tip of the hair, which makes growing hairs feel bristly. Using a blunt blade can cause ingrowing hair, so make sure your razor is always sharp - if it drags it needs changing.
What it's best for: anywhere, except the face.
Stay hair free: from a couple of hours to a couple of days.
The good: quick, cheap and easy.
The bad: stubbly hair regrowth, needs to repeated very regularly, risk of nicks and scarring.
handbag loves: Wilkinson Sword Intuition®, rrp £6.25, Special Introductory price at Boots £3.12.

Plucking
How it works: hairs are pulled out from the root one by one using tweezers. The best time for plucking is after a warm bath or shower, when the pores will be open. Remember to tweezer in the direction of hair growth. Applying an ice-cube afterwards will help to close the pores and reduce swelling or redness.
Best for: stray hairs.
Stay hair-free: varies, but eyebrows grow back slowly, so don't go over the top.
The good: great for removing stray hairs.
The bad: you need lots of time on your hands to pluck large areas, and it can be eye-wateringly painful.
handbag loves: That plucking essential, Tweezerman tweezers, £6-£16.

Threading
How it works: popular in India and the Middle East, a cotton thread is twisted around hairs which are then pulled out from the root. Needs to be done by a skilled practitioner.
Best for: small areas such as eyebrows and upper lip.
Stay hair-free: from two to four weeks.
The good: inexpensive, fast and neat.
The bad: can cause redness and puffiness, and it can be difficult to find a practitioner in your area, though it is becoming more widely available.

Waxing
How it works: warm wax is smoothed over the hair. As it cools, it envelops the hairs, which are then pulled out from the root using a cotton strip. Cold waxes come on pre-prepared strips that the hair sticks to. When the strip is pulled off the skin, it takes the hair with it.
Best for: anywhere you can stand the pain! Can have problems with ingrowing hair, particularly around the bikini area. Shouldn't be used on the face when using Retin-A, Accutane or when you are sunburnt.
Stay hair free: six to eight weeks.
The good: keeps you fuzz free for six to eight weeks, leaves skin feeling silky smooth and can be done at home. If you stick with it hair regrowth can be reduced.
The bad: ouch! Can cause ingrowing hair.
handbag loves: to do it yourself with the Poetic Home Hair Removal Kit from blisslabs, £35. Visit http://www.blissworld.com.

Hair removal cream
How it works: contains chemicals that dissolve the hair at the skin surface. A layer of cream is applied over the hair and then, after five to 10 minutes, a spatula is used to scrape off the hair. Most creams also contain an exfoliator that leaves skin feeling soft and smooth after use.
Stay hair free: three to five days.
Best for: legs, underarms, bikini.
The good: cheap, quick and can easily be done at home.
The bad: chemicals in the cream can cause irritation to the skin - always do a patch test before use. Can be messy.
handbag loves: Veet (Immac) Bikini Kit, £6.29.

Electrolysis
How it works: a fine metal needle is inserted into the hair follicle and a small electric current is passed through it, destroying the root.
Best for: small areas of hair such as the chin or upper lip.
Stay hair free: usually permanently. Occasionally hairs will grow back and require further treatment.
The good: it's permanent.
The bad: can be painful and, as each hair needs to be removed individually, it can take a long time. Can cause swelling, redness and even scabbing.
Where to go: visit the British Association of Electrolysis to find a qualified practitioner in your area.

Laser hair removal
How it works: heat is conducted through the hair shaft to a targeted follicle. The laser then pulsates heat through to surrounding areas, disabling large numbers of follicles at once.
Best for: dark hairs on fair skin. It works by picking out pigment, therefore isn't suitable for very fair, red or grey hair. Can be difficult to use on dark skin as the laser has difficulty in distinguishing the skin from the hair.
Stay hair free: permanently, though it may take up to six treatments.
The good: permanent and small areas can be done quickly with minor discomfort.
The bad: expensive and can be painful, especially when treating large areas. Not suitable for everyone.

Evo vidite kako to nasa Lace radi :D:D

Image
manijak1

Post by manijak1 »

Pitt još pegla :D i kompletan si :D dermatolog :D
Post Reply