Meni je ova tema smiješna, bez uvrede.
Radimo po 8-10 sati stresne poslove (ako imamo sreće da radimo), prodaja cigareta i alkohola u abnormalnom porastu, zloupotreba svih vrsta lijekova (lijekove za smirenje raja počne već u školi pred kontrolne drmat), prežderavamo se, meso i mesni proizvodi su na svakodnevnom jelovniku (životinja uzgojenih na koječemu i kojekako) autom se vozimo i do granapa, bar neko od vas ovdje uzima gmo inzulin (hvala Bogu na njemu)...i onda je problem prskano povrće i gmo?
Zezate me?
Pa gmo proizvodima ste izloženi cijeli svoj životni vijek, otkud se sad toga sjetiste kao problema?
Hibridne sorte su dobijene gama zračenjima, ako me pamćenje ne vara.
Kada kažete da su naše pradede jele zdravije sjetite se da im je životni vijek bio do neke 40-te i nisu imali dovoljno hrane bez obzira na masu žare kojom su mogli đubriti

Pesticidi i genetski modifikovane sorte omogućavaju da sijemo i imamo dovoljno hrane, da sijemo prava sjemena na pravim vrstama zemljišta, da imamo prekonekoliko vrsta krompira...
Zloupotreba pesticida postoji, ali tema koja je otvorena sa očekivanjem da vam lokalni seljak prodaje organsku mrkvicu i sir krave koja je pasla ljekovito bilje, jer je sve drugo "podvaljivanje jer im se ne da kopati" u najmanju ruku je smješna.
Ja ba, u grožđu pesticidi, strašno...a ovamo veze nemaš šta si pojeo u ribi, koja je kao zdrava.