ja pretprosle godine posijao luk (bijeli, crveni i onaj bordo)... bijelog je bilo oko 70% ostala dva po cca 15%... na nekih pola duluma (pisao sam vec nekad na forumu... napravili teretanu i gledali u bascu svaki dan nas trojica i hajmo sta posijati i tako odlucimo)...
elem, oranje,frezanje... sjeme...
dzubrio stajstim gnojivom... ne umjetnim...
cetri puta cupali korov... pa zaljevaj rucno... i tako daljei tako dalje...
elem... bijeli luk... niko nije pomislio da mi plati vise od tri marke po kili... podjelili medjusobno po kilu dvije,ostalo "bacili"... normalno da je sitniji neko "kineski"... normalno da je vizuelno ruzniji nego "kineski"... al brate dragi kad skontam da sam ujutro u pet ustajao i ulazio u kucu sav otecen od nakih bajki sto su me ujedale i da me neko ucjenjuje za tri jebene marke po kili... trujte se,boli me k....
prosla godina, a evo i ova... laganini lijeha bijelog, lijeha crvenog, lijeha bordo... dvije tri sure krompira... 20tak kvadrata paradajza, isto toliko paprika... kupusa, buranije, graha... uglavnom, sve sto smo nasli od sjemena, a "jedemo i volimo"... posijali mama i ja...
i sad razumijem i seljake sto maslaju sa "organskim" i zdravim... nije lud da sve"Po starinski" radi pa da mu se desava da mu od 10 musterija, 9 kaze "eno tamo jeftiniji"... a ovi sto na malo viseprodaju po pijacama,ublehe teske...
ili kad sam svako jutro gledao kako ispred mene za sarajevo ide kamioncic sa "svjezom unskom ribom" direktno iz brezanskog bazena
edit... space slabo hvata