kamberovica polje wrote: ↑28/11/2019 13:21
hAZNADAR wrote: ↑28/11/2019 13:06
kamberovica polje wrote: ↑28/11/2019 12:59
Svi vrlo dobro znamo šta kod nas znači fraza "snašao se".
I sta znaci? Jesu li to nemoralni svi koji zive solidno i ne prizivaju stari sistem?
YU je stvorila psihologiju uhljeba, stranacki podobnih, parazita i egoista koji misle samo na sebe, koji bi dzabane i ljenguza kojima je smisao posla pauzica-kafica.
Sve ovi sto su demonstrirali zadnjih godina i zahtijevali vise para ili posla, palili, blokirali,.... si mogao lako kupiti parama - nebitno jel jos jedno zaduzivanje koje ce unucad otplacivati ili sto ce neki drugi sektor biti zakinut. Daj njemu i da ima za danas - hebo ostalo/e.
Jugonostalgicari koji se nisu snasli najbolje znaju samo da mrze nekoga za koga misle da mu je bolje.
Oni koji su iskoristili rat, političku moć i patnju drugih za svlastito bogaćenje jesu nemoralni, a takvih je pun kurac.
Ti piliš tvrdiš da oni koji nisu živjeli u Jugoslaviji nemaju pravo govorit je li bilo bolje ili ne, a zapravo si isti kao oni. Ti ne živiš u današnjoj BiH i nemaš realnu sliku o ničemu.
Ja ne uporedjujem nikada YU sa BiH niti tvrdim da je bolje. To sam vise puta ponovio i u ovoj i bezbroj drugih tema - sto znaci da jugonostalgicari imaju odredjeni profil kojeg mrze i svakog neistomisljenika u to ubace.
Sta mislis koliko puta sam zbog kritike YU bio prozvan nacionalistom, nacistom, fasistom, mudzahedinom, SDA, ekstremnom emigracijom koja podriva, seljakom, nepismenim,..... ?
Govorimo o YU - ko spominje ovdje BiH i kakav je smisao uopce takvih bezpotrebnih usporedbi?
Jedino sto se moze povezati je taj hebeni grebatorski mentalitet iz YU i ne treba covjeku 24 sata svaki dan u godini u Bih da to vidi. Valjda imamo svi i familije u BiH sa kojima vodimo vjecitu raspravu ovog tipa i posnavanje takvog sklopa.
Sam tvoj nastup
znaaaamo ko se snasao danas sa negativnom akonotacijom sam po sebi potvrdjuje ovo sto pricam. Da se jugonostalgija jeste svela na zavidne hejtere. Ima ljudi u BiH koji se jesu snasli a nisu ni ratni profiteri, ni baustelci, ni stranacki uhljebi,... jel to ja iz dijaspore trebam podsjetiti?