Sta je prioritetnije u Bosni - tvornice ili dzamije?

Post Reply

Mislim da je primarnije graditi

tvornice
38
60%
dzamije
25
40%

Total votes: 63

hananah

Post by hananah »

Drvosjeco u mnogome si u pravu :( to moram da priznam :)
no moram ti jos nesto priznati - ne druzim se sa minderpuzama, vrijeme mi ne dozvoljava a i kad mi dozvoljava radije na forum pa koju pametnu procitati (kao ovaj tvoj post s kojim se velikim dijelom slazem) ali pokoju i blasavu procitati :D
avicena

Post by avicena »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: .....dok ne budemo mogli kao Irska dovesti velike igrace poput IBM-a GM i slicnih ......
Kad spomenu GM, slušam neki dan kako u Americi otpuštaju radnike koje plaćaju 7-8$ i zapošljavaju zatvorenike koje plaćaju 2$.
hananah

Post by hananah »

Ciciban Zijanceru jedan :D
Budisti ne placaju 300 km mjesecno da se zena pokrije :D A Arapi placaju :) ma sta ti ja to govorim kad sve i sama znas :) Pusa Cici :)
zijancer

Post by zijancer »

hananah wrote:Ciciban Zijanceru jedan :D
Budisti ne placaju 300 km mjesecno da se zena pokrije :D A Arapi placaju :) ma sta ti ja to govorim kad sve i sama znas :) Pusa Cici :)
Hano, ti si jedina koja zna za to placanje :D

Ja danas provjeravao, ljudi se cudom cude kakva pitanja postavljam :D

A sto me na zlo navrati :D

A i ja ludji sto tebe slusam :D

Hajd, sad znam da tebe ne treba shvatati za ozbiljno :D :-)
hananah

Post by hananah »

De ba Ciciban, sta pises u muskom rodu? Je li ti dobro gluho i daleko bilo :(
Pa cio forum zna da je Zijancer = Ciciban :( Da ti nije nargila udarila u glavu :(
A sto se tice placanja, ne forliraj, zna se zasto si ti tako aktivna na ovoj temi i sto se toliko zalazes za izgradnju dzamija, ipak dobivas platu za svoju mahramu :( da se tvornice grade onda bi Cici valjala poraniti i kruha rukama zaraditi a ne pokriti se samo kad izlazi vani - ako izlazi uopce :( jer valja se oblaciti propisno za izlazak :(
Rekoh ti sto puta cici - lanut cu ti, ne zacitavaj, i evo ti opet ne lanuh nego ti samo istinu rekoh koju i sama znas :(
CiCiban

Post by CiCiban »

:cry: :D cika holmes tVrdi that..''there's nothing more deceptive than an obvious facT ..'' :?

.. :P ..

.. :D..
rehaktor

Post by rehaktor »

Fussb wrote:Prioritet je izgradnja dzamija, sa sto vecim minaretom, i po mogucnosti da bude sto vise u arapskom stilu, kao sto je dzamija kralja Fahda :)
djecace, dzamije kranja fahda je sve osim u arapskom stilu... toliko o arhitekturi
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

jebo vas vise ova tema, eto da vas jebala...

pun mi je ..... svega...

ova hana otvori temu da provocira i vrlo dobro zna kako ce ljudi reagovat.

Ma nek pravi sta god ko hoce...nek meni crkvu napravi pred zgradom ja se necu ljutiti, ima i to dobru stranu. Mogu biti jaran sa svecenikom i da mi nasteli jedno od onih jeftinih putovanja sa crkvom u pariz ili rim heheh

ili moze bit nekih zena koje dolaze nedjeljom na misu itd itd
sve ima i svoje dobre strane...

dzaba vi hani i inima objasnjavate ekonomski princip gradnje tvornica...nikad nece shvatiti oni koji nece da shvate.

Cijela njihova svrha na ovom svijetu jeste samo da provociraju. Bog iz nizasto drugo nije dao, niti su lijepi niti pametni nit imaju nekoga talenta niti vole popiti niti znaju igrati fudbala...nista. Samo podjebavati druge ljude.

Oni dobro znaju da temama kao sto je ova nece nista postici niti ce ovo dovesti igdje nego samo do svadje i pljuvanja ali oni, ZNAJUCI TO, i dalje pristaju na takvu posljedicu.

To se zove eventualni umisljaj.

Cak i ako hana nije htjela da provocira (sto cisto sumnjam) ona je ipak morala znati da je ova tema besmislena.

I na kraju vise ne volim hanu nego sto volim tvornice.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

E jeste se nadovezali dzamija :shock:
Pa ako negdje ima potrebe za dzamijom i ljudi zele da je prave
ja stvarno ne vidim razlog zbog cega je ne bi pravili.
Stil je pitanje arhitekture, a nekako mi se cini bogatstvom da mogu vidjeti kako izgleda malezijska arapska ili turska dzamija, a da ne potrosim pet hiljada maraka. Narocito ako sve to ne kosta gradjane BiH, nego samo one koji zele da naprave dzamiju.
rehaktor

Post by rehaktor »

Svemirski_Jebach wrote:jebo vas vise ova tema, eto da vas jebala...

pun mi je ..... svega...

ova hana otvori temu da provocira i vrlo dobro zna kako ce ljudi reagovat.

Ma nek pravi sta god ko hoce...nek meni crkvu napravi pred zgradom ja se necu ljutiti, ima i to dobru stranu. Mogu biti jaran sa svecenikom i da mi nasteli jedno od onih jeftinih putovanja sa crkvom u pariz ili rim heheh

ili moze bit nekih zena koje dolaze nedjeljom na misu itd itd
sve ima i svoje dobre strane...

dzaba vi hani i inima objasnjavate ekonomski princip gradnje tvornica...nikad nece shvatiti oni koji nece da shvate.

Cijela njihova svrha na ovom svijetu jeste samo da provociraju. Bog iz nizasto drugo nije dao, niti su lijepi niti pametni nit imaju nekoga talenta niti vole popiti niti znaju igrati fudbala...nista. Samo podjebavati druge ljude.

Oni dobro znaju da temama kao sto je ova nece nista postici niti ce ovo dovesti igdje nego samo do svadje i pljuvanja ali oni, ZNAJUCI TO, i dalje pristaju na takvu posljedicu.

To se zove eventualni umisljaj.

Cak i ako hana nije htjela da provocira (sto cisto sumnjam) ona je ipak morala znati da je ova tema besmislena.

I na kraju vise ne volim hanu nego sto volim tvornice.
uze mi esej iz prstiju.... :D
agree
CiCiban

Post by CiCiban »

cika Hamo bi se drugacije izrazio :P:D nakon voznje po dragoj nam drzavi.. otprilike ovako-o :
'' i onda ne znas vise gdje si .. u bosni :? .. u holandiji?.. u stajerskoj? u aspEnu :D ..u arabiji ? u dalmaciji ili mozda u veneciji :? :D ''
:skoljka: :)
zzzzz

Post by zzzzz »

Bosna_E wrote:Fabrike. Ovoj zemlji treba proizvodnja, zaposljenje ljudi, stabilne i dostojanstvene plate.
Ovoj zemlji je jos uvijek najpotrebnije ORUZJE......nazalost
Sarafcina

Post by Sarafcina »

CiCiban wrote:cika Hamo bi se drugacije izrazio :P:D nakon voznje po dragoj nam drzavi.. otprilike ovako-o :
'' i onda ne znas vise gdje si .. u bosni :? .. u holandiji?.. u stajerskoj? u aspEnu :D ..u arabiji ? u dalmaciji ili mozda u veneciji :? :D ''
:skoljka: :)
Jazuk :D
CiCiban

Post by CiCiban »

perucica ce postati vidim..moja omiljena destinacija :D
..negdje na ulazu u mostar.. :D ugledah pokrov od skoro-pa-crnog-glaziranog--crijepa na nekoj torti od ville :? sta li vec oNo bi, madre of mia :cry: , umalo ne dobih toplotni udar :D :D
stella_k

Post by stella_k »

rehaktor wrote:
Fussb wrote:Prioritet je izgradnja dzamija, sa sto vecim minaretom, i po mogucnosti da bude sto vise u arapskom stilu, kao sto je dzamija kralja Fahda :)
djecace, dzamije kranja fahda je sve osim u arapskom stilu... toliko o arhitekturi
Ta dzamija je lisena onoga sto je inherentno cijeloj islamskoj arhitekturi, a to je lakoca i obilje dekorativnih elemenata.
Ona je mjesavina podstilova islamske arhitekture...neise..
Last edited by stella_k on 27/09/2005 12:39, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Ima dole negdje u Bobanovom/Suskovom
naso se jedan pametan (Bosanac bezbeli, pa recite dusmani da su Bosanci cisto regionalna kategorija :D). Napravio ogromnu vilu u gotskom stilu.
I crni krov :D.
E hoce se provesti u Hercegovini :)
CiCiban

Post by CiCiban »

i u mJJerilu diznilend-parka k'o da gLLedam :D
..ali..to je vec za mozdani :P
CiCiban

Post by CiCiban »

stella_k wrote:
Ta dzamija je lisena onoga sto je inherentno cijeloj islamskoj arhitekturi, a to je lakoca i obilje dekorativnih elemenata.
je li to the zamjerka :cry: ..ili kompliment ? :D.. ako je zamjerka ..onda si zaboravila pomenuti jos ..kolorit

:D
rehaktor

Post by rehaktor »

stella_k wrote:
rehaktor wrote:
zar nisam i ja to rekao, svojim rijecima, dodushe... :D :D
Drumer

Post by Drumer »

Ovoj zemlji ne treba nista. Ova zemlja vec ima sve samo mi to ne znamo i necemo da iskoristimo. Moraju doci drugi ljudi da nam upravljaju nasim resursima i bogatstvima. Slovenci nam kupise pola zemlje i u principu se nista ne mijenja, samo kad ONI kupe nece nas izrabljivat nasi ljudi vec slovenci i indijci i ostali cigani ovog svijeta....
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

u bosni svi trebaju gong da slušaju :D
Post Reply