Sta je prioritetnije u Bosni - tvornice ili dzamije?

Post Reply

Mislim da je primarnije graditi

tvornice
38
60%
dzamije
25
40%

Total votes: 63

hananah

Post by hananah »

Vozdra ja ipak mislim da ti sve najbolje rece i sroci u par redova :) Svaka cast :)
No_Comment

Post by No_Comment »

Vozdra_123 wrote:koliko vidim ovdje se raja nikako ne razumiju... :-)
"cujemo li se profesore" :D

prvo dzamije mi ne smetaju ali cinjenica je da moras imati razvijenu ekonomiju da bi ti drzava opstala inace bosna se moze pridruziti africkim zemljama....

drugo gradnja dzamija tamo gdje su srusene je 100% opravdana.... ali situacija u sarajevu je da se grade gdje nikada nisu postojale... da li ce te mi sada reci da je tolika potreba vjernika za nove dzamije da su one neophodne?

kekec fino sve rece.... a dokle ce ovaj status quo trajati u bosni to cemo da vidimo... neka vam je svima u bih bog na pomoci!
Reci ti meni da li su postojala prije naselja na recimo Al. polju , Nedzaricima ili Dobrinji... :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Vozdra_123 wrote:neka vam je svima u bih bog na pomoci!
bog pomaze onima koji sami sebi pomazu, a mi ovakvim dijalozima i pljuvanjem samo sebi odmazemo.....
u ovoj drzavi su ljudi okrenuli ledja sebi samima, a i Bogu....
da se vecina pridrzava osnovnih religijskih principa, ne bi se desavale ovakve stvari niti bi se ovakvi dijalozi vodili....

i jos jednom da naglasim MENI LICNO NE SMTAJU DONACIJE XY OSOBA ZA IZGRADNJU VJERSKIH OBJEKATA, ALI MI SMETA KAD SE DRZAVNI NOVAC KORISTI ZA TO, I KAD SE GRADE I DZAMIJE I CRKVE LJUDIMA POD POROZOROM BEZ IKAKVOG TRAZENJA MISLJENJA OD LOKALNOG STANOVNISTVA... jedan od takvih primjera je dzamija u Grbavickoj ulici...
vecina stanovnika se bunila, ali JOK NE MOZE... i sada veci promet ljudi ima ona hemijska cistiona koja se nalazi u tom objektu, nego sama dzamija....
isti slucaj ce biti sa crkvom na alipashinom polju, samo dok je zavrse...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

No_Comment wrote:

prvo dzamije mi ne smetaju ali cinjenica je da moras imati razvijenu ekonomiju da bi ti drzava opstala inace bosna se moze pridruziti africkim zemljama....

drugo gradnja dzamija tamo gdje su srusene je 100% opravdana.... ali situacija u sarajevu je da se grade gdje nikada nisu postojale... da li ce te mi sada reci da je tolika potreba vjernika za nove dzamije da su one neophodne?

kekec fino sve rece.... a dokle ce ovaj status quo trajati u bosni to cemo da vidimo... neka vam je svima u bih bog na pomoci!
Reci ti meni da li su postojala prije naselja na recimo Al. polju , Nedzaricima ili Dobrinji... :-)
ti sam znas odgovor na to.....

hajde sad nazad na gradnju :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

No_Comment wrote:
saraj polje (bivse vojnicko) je nekad davno pokrivalo sve do kotorca....
i tamo je bilo stanovnika i naseobina prije bistrika i ostalih brda....
hananah

Post by hananah »

Ne kontam, znaci gdje god je ikad dzamija postojala ili postoji naznaka da je bila neka dzamija tu ce se dzamija ponovo izgraditi :(
A joj - uskoro velika seoba Sarajlija u okolna mjesta a u Sarajevo ce dolaziti da se mole :( i oni rijetki da rade :(
zijancer

Post by zijancer »

No_Comment wrote:

Pa smiju se samo praviti naselja tamo gdje su i ranije bila :-) :-) :-)
... isto kao i dzamije :-) :-) :-)
No_Comment

Post by No_Comment »

Vozdra_123 wrote:
No_Comment wrote:

ti sam znas odgovor na to.....

hajde sad nazad na gradnju :D
8) :D
zijancer

Post by zijancer »

mIRCerka wrote:
No_Comment wrote:
Da, a u to vrijeme koje ti spominjes tu je zivjelo par stotina ljudi :-?

Sta je sad trebalo? Napraviti samo toliko kuca koliko ih je i nekada bilo?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zijancer wrote:
mIRCerka wrote:
No_Comment wrote:
Da, a u to vrijeme koje ti spominjes tu je zivjelo par stotina ljudi :-?

Sta je sad trebalo? Napraviti samo toliko kuca koliko ih je i nekada bilo?
sad i ti pravis paralelu izmedju kuca i dzamija...

koji vam je gradjevinski djavo, svi ste mi odjednom raspolozeni za brojke....

ja samo rekoh da DOBRINJA nije s marsa pala, vec da je tu bila naseobina prije naseg vremena....

cudni ste mi ponekad...vrlo cudni..... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Vozdra_123 wrote:... neka vam je svima u bih bog na pomoci!
A M I N
hananah

Post by hananah »

E da Rimljani znaju za modu ponovnog gradjenja u Sarajevu bi cuda bila :D
No_Comment

Post by No_Comment »

mIRCerka wrote:
No_Comment wrote:
Jashta Rimske naseobine... :oops:
No_Comment

Post by No_Comment »

Nova naselja nove dzamije...neshto nejasno... :-) :D
stella_k

Post by stella_k »

Dzamija na A.Polju je velika, lijepa i exteritorijalna. Sta to znaci??
Kralj Fahd ima komadic svoje zemlje u Sarajevu na kojoj ni policija ni vojska BiH nemaju ingerencije. Pitam se, sto li ce mu to?? Komadic zemlje Bosanske u glavnom gradu, hm?? Ta ista dzamija (kazu uklapa se u okolis) nema ama bas nista sa Bosnom: ni estetski, niti historijski...
U toj istoj opstini vec dvije godine gradi se crkva; ne znam da li je katolicka ili pravoslavna. Ona se gradi na komadu bosanske zemlje; niti jedna druga drzava svijeta ne polaze pravo na tu zemlju. I na njoj jos uvijek nema niti jednog plusa. Jos uvijek, kazem.
Dakle, ako cemo se moliti, hvala Bogu imamo gdje. Super.
E sad bi smo, za promjenu, mogli napraviti nesto od cega cemo ZIVJETI. Neki pogon koji ce nam hraniti djecu koja (nije rijetkost) gladna idu i na vjeronauk, koji ce placati njihove knjige, koji ce ih spremiti za bolje sutra.
I kako je krenulo, mi vise nikada necemo imati fabrike koje zaposljavaju po nekoliko stotina ljudi; ali zato mozemo imati desetine njih koje ce zaposljavati po 20 ljudi u jednoj smjeni. I svi siti u svoju bogomolju.
I djeca sretna. I babo vise ne mora roviti po smecu, skupljati plasticne flase, kartone...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

tuzno je sto ljudi kojih se ovakvo pitanje najvise tice (bvsi uposlenici tvornica od kojih su ostale samo zidine, ili tvornica poput 100Kine kojima je osatlo sve ali se rapsadaju) nemaju pristupa internetu...tuzno je sto oni ne mogu reci sta oni misle o ovome....

tuzno je sto na 5 strana procitah 90% pljuvanja i provokacija, i samo 10% zdrave diskusije .....

hano, tebe ce do sutra proglasiti NEPRIJATELJEM jer si stavila samo dzamije...
ali ne brini, ja kontam da ti mislis i na ostale vjerske objekte i slazem se u potpunosti sa tobom... :D zato i imam etiketu od gospodina dr.mr.pr.psi.spec. Skljoce....

nejs, ne sekiraj se draga, bolje da mi pricamo ko je veci Tito ili AI, jer vecini odgovara da se mozga o takvim stvarima, a ne dao Bog da upotrijebimo vise od 10 mozdanih celija i razmislimo o problemima koji nas fakat okruzuju....

ona dva djecaka koja pomenuh na 3. stranici teme su djeca nezaposlenih ljudi....
i ne treba im dati posao...nek uce djecu po cijeli dan njihovom identitetu...
i da treba psovat sve ono sto nije NJIHOVO.... tako treba djecu vaspitavati....

FAIR, molim te da mi nadjes kakvo stado da cuvam u kenguriji.... ne ostaje mi se jos jedan rat ovdje...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

No_Comment wrote:
mIRCerka wrote:
No_Comment wrote:
Jashta Rimske naseobine... :oops:
a sta je AQUA S nego rimska naseobina..... :roll:

e sto ne mogu naprdjivanja fakat.....
hananah

Post by hananah »

Mirci ne trebam ja cekati do sutra da me proglase neprijateljem, to je davno ucinjeno :D
A sto se tice naslova, ima tema "dzamija za dzamijom" pa sam htjela takvu temu ali sa anketom koju sam objasnila u svom prvom postu :)
Dakle, anketa govori dovoljno :( Fair, ako ti nije mrsko i za mene jedno stado molim te :)
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:e sto ne mogu naprdjivanja fakat.....
:kiss:
No_Comment

Post by No_Comment »

Valjda je kralj Fahd zasluzio da neshto ima i u BIH...s obzirom na pomoc naroda Saudijske Arabije i kralja Fahda BIH za vrijeme agresije mislim da je vishe nego zasluzio da se objekat ciju je on gradnju finansirao nazove njegovim imenom... i josh ne treba zaboraviti da je kralj Fahd jedan od finansijski najmocnijih ljudi svijeta i da moze imati nekretnine... kao i uloziti svoj novac shirom svjeta gdje god zeli... :-)
hananah

Post by hananah »

Eto, naslov promjenjen, fala snajka sto si mi ukazala na gresku :) zamalo ne rekoh hvala na "ukazanju" :D
gavrilo

Post by gavrilo »

No_Comment wrote:Valjda je kralj Fahd zasluzio da neshto ima i u BIH
kad moze bruce moze vala i fahid :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

ma drzavama kao bosni ne treba demokratija nego jedan fini diktator
raja imaju puno vremena da razmisljaju i tipkaju po netu :D

evo ja sebe imenujem za prvog bosanskog emperor 8-)

moja agenda:
0. ukidanje rs i fbih.
1. sve nacionalne stranke ukinute
2. svi bivsi politicari u zatvore (radna snaga za tacku broj 11).
3. bivsim politicarima uzeta imovina i stavljena u drzavni budzet
4. svim sadasnjim bogatasima racunovodske knjige preispitane. nelegalno zaradjene pare oduzete i stavljene u drzavni budzet. oni se pridruzuju bivsim politicarima.
5. izgradnja vojne industrije i vojske. bivsi oficiri svrgnuti kao i politicari. novi oficirski kadar dolazi iz inostranstva da obuci profesionalnu vojsku. trebamo biti spremni da se branimo a bogami i da napadamo. :D
6. izgradnja bunkera i odbramenih sredstava sirom granice bih sa svim komsijama (hvala enveru hodzi iz albanije za ideju)
7. strani kadar dolazi da preispita univerzitesko stanje u bih. svi nekvalifikovani profesori ostaju bez posla.
8. novi budzet za edukaciju. bih mora imati strucnjake. jedino obrazovanje nas moze izvuci iz rupe.
9. unapredjene bih energetske mreze. izvrsiti studije o potrebi energije i sagraditi renewable energy elektrane. cijene struje izvezene komsijama podici.
10. izvrsiti studije o izvozu bih sirovina i kako one se vracaju u bih. napraviti nove trade agreemente.
11. koristiti besplatnu radnu snagu iz zatvora za obnovu bih infrastrukture.
12. sagraditi svjeske turisticke centre na moru i na planinama.
13.
.
.
.
xxxx. likvidirati sve ljude koji budu protiv mene 8-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

gavrilo wrote:
:-) Moj Gavro, ..... ovaj poljubac ce te debelo kostati. :D http://www.go-mrav.com/slike/pictures/medo.jpg
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:
ne suruj sa mnom, i tebe ce nalijepiti :D

nego, ako je vec tolika potreba za vjerskim objektima, zasto je onda:

Image
prazna, sa 15-20 dzematlija dnevno?

Image
poluprazna, sa 70% popunjenog kapaciteta za vrijeme bajramskih praznika, i poneke dzume?

Image

poluprazna, osim petkom?

Image
pod kljucem osim nedeljom, za Bozic i za mise zadusnice?

Image
pod kljucem UVIJEK osim za pravoslavni Bozic gdje bez grancice hrasta ne mozes uci?

Image

a ovom cudu da ne govorim, popuni kapacitet samo onda kada su neki teferici, i kad odvrnu GARU do daske, da se trese Dobrinja??

licno bih udarila TARABU svima koji hoce izgradnju jos ovakvih objekata, sve dok makar 4 dana sedmicno ne bi bilo 50% popunjenih kapaciteta gore navedenih objekata....
Post Reply