STA DA RADIM????
- chuchumbamayumbe
#26 Re: STA DA RADIM????
Jarane, srokaj ga dok je još vakat, ionako imaš papire...
-
Sounder
#27 Re: STA DA RADIM????
Sta znaci kabadahija?hamza_sa wrote:Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija...
- BarbaDue
#28 Re: STA DA RADIM????
Druže ovo ti je i moj savjet, samo što bi ja na tvom mjestu ipak obavjestio i policiju pa eto imas i to svoje udruzenje RVI...za svaki slučaj, uradi i to...sretno prijateljuMagarece_godine wrote:Hamza, sve sto si nama napisao reci kabadahiji naredni put kad ga sretnes ... Tako bi ja uradio ... Tebi zadnje sto treba je ulaziti u bilo kakav sukob s njim ...
Dakle fino mu reci da su se stvari desile slucajno, da si RVI, da ne zelis nikakav obracun ili nesto sl. Sada ce mnogi reci da je ovo kukavicluk, ali vjeruj drug, ovo je hrabrost. Misli na porodicu.
- exliberal
#29 Re: STA DA RADIM????
tacno tako ....imas metak u vratu...fino reci ja sutra mogu da ustanem i da se oduzmem zato ti svojim putem ja svojim...ako pocne da ti sere cuti...ali ako prevrsi mjeru il neadj boze podje da ti prijeti familiji.......9mm i tu svaki dijalog prestaje.BarbaDue wrote:Druže ovo ti je i moj savjet, samo što bi ja na tvom mjestu ipak obavjestio i policiju pa eto imas i to svoje udruzenje RVI...za svaki slučaj, uradi i to...sretno prijateljuMagarece_godine wrote:Hamza, sve sto si nama napisao reci kabadahiji naredni put kad ga sretnes ... Tako bi ja uradio ... Tebi zadnje sto treba je ulaziti u bilo kakav sukob s njim ...
Dakle fino mu reci da su se stvari desile slucajno, da si RVI, da ne zelis nikakav obracun ili nesto sl. Sada ce mnogi reci da je ovo kukavicluk, ali vjeruj drug, ovo je hrabrost. Misli na porodicu.
U sustini te kadabahije su najvece p....e jaki su u coporu ( ko divlji psi) a kad su sami a znaju da imas djokera za pasom nema ih nigdje...
- Alfons Kauders
#30 Re: STA DA RADIM????
e jeste svi crni... nasilnici...chuchumbamayumbe wrote:Jarane, srokaj ga dok je još vakat, ionako imaš papire...
hamza care, ocito zivite blizu... ako mu znas starce, nekog od raje, rodbine... popricaj, pokusaj urazumiti lika...
u protivnom razglasi po mahali da imas arsenal u kuci i da si otiso al skroz... onda sredi da te privede murija, fol anonimna prijava... izadjes za sat, a ovaj nek onda konta jel imas raju po muriji ili pedestrojku u ormaru... sta god da skonta, ima da te se kloni...
ipak mislim da je prva opcija puno bolja... jebo ponos i inat, pomotaj rep i popricaj 10 minuta, ne radi sebe, vec radi zene i kcerkice...
- amortizer
#31 Re: STA DA RADIM????
Dobro receno. Cuo sam da momak ima vodu u koljenima, pa mu ih probusi.chuchumbamayumbe wrote:... dok je još vakat, ionako imaš papire...
Jesmo li radi takvih ginuli i dali dijelove tijela?
Ipak, pamet u glavu, sebi i svojoj si porodici najpreci. Kao sto si i sam rekao, probaj "ohladiti" glavu. Izbjegni gore navedene situacije, mada bi ja u afektu tako ili slicno reagovao (glupost napravio), tj. on bi u tom slucaju bio dobitnik.
Ipak, nemoj ni spustiti glavu i budi spreman na sve.
Onako usput, reda radi, odi malo hecimu i cire mu da nisi nesto najbolje i da ti "neko" stalno nesto sapce i da cujes neke glasove koje niko drugi ne cuje
P.S. Hajde priznaj jesi li imao kakvih ponuda na PP za sistem "kanal".
- chuchumbamayumbe
#32 Re: STA DA RADIM????
Ma kenjam ja braćo, kakvo rokanje.
Najbolje je kloniti se budala i podviti rep dok ne prođe ovo današnje ludilo.
Samo viči jes, jes...
Najbolje je kloniti se budala i podviti rep dok ne prođe ovo današnje ludilo.
Samo viči jes, jes...
- Gile Šampion
#33 Re: STA DA RADIM????
Moraš ostati pribran i izbjegavati ga u širokom luku...ne zato što ga se bojiš,već zbog svoje supruge i svoje kćerkice...
- karanana
#34 Re: STA DA RADIM????
mislim, ne znam ni sta si se uopste imao kaciti s njim na pocetku. ako je bilo kao sto kazes, samo neko ocesavanje ramena, zasto jednostavno nisi popustio i povukao se kad znas s kim imas posla i kakve posljedice dalja eskalacija moze imati. ali posto je ovo proslost, za buducnost procitaj post magarecih_godina.
- hamza_sa
#35 Re: STA DA RADIM????
Ako pomnije procitas prvi pasos moga posta, tu ces naci da sam upravo to i uradio.karanana wrote:mislim, ne znam ni sta si se uopste imao kaciti s njim na pocetku. ako je bilo kao sto kazes, samo neko ocesavanje ramena, zasto jednostavno nisi popustio i povukao se kad znas s kim imas posla i kakve posljedice dalja eskalacija moze imati.
Helem, vise nije ni bitno. Dobio sam par korisnih savjeta i pokusacu se ponasati tako.
Zahvaljujem se svima. Iskoristio sam forum, kao skup inteligentnih i razumnih ljudi od kojih sam trazio savjet kako da rjesim problem u kojem sam se nasao samo iz razloga sto je bolje cuti vise pametnijih savjeta, nego reagovati "na prvu".
- jeza u ledja
#36 Re: STA DA RADIM????
Sa srecom!
I u pamet.
I u pamet.
-
Gavaz
#37 Re: STA DA RADIM????
hamza_sa wrote:Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija, sto je njemu bio povod da krene u obracun samnom. Medjutim, znajuci da nosi oruzje sa sobom, ostao sam priseban i izbjegao sukob, okrenuo se na drugu stranu i otisao.
Medjutim, tu nije kraj mojim problemima. On sa sobom skoro uvijek ima par kretencica i svaki nas sljedeci susret moze dovesti do ruznih stvari. Ovo znam, jer su se i do sada tako ponasali.
A, da ne govorim ukoliko se to desi dok budem setao sa porodicom.
Mozda bih se ja i pokusao fizicki obracunati sa njim, ali tu imaju dva problema.
Prvi je taj sto sam ja RVI koji je za vrijeme agresije ranjavan 5 puta i kao jednu od posljedica istih, imam metak u vratnom dijelu kicme. Poslije rata jednom prilikom sam se naglo trznu i taj se je metak pokrenuo ostavljajuci me jedan period nepokretnim. Doktori su mi rekli jos jednom takva situacija i ostajem do kraja zivota zakovan za invalidska kolica. Dakle svaki njegov eventualni udarac u glavu bi me ostavio nepokretnim.
Ko je lokalni kabadahija? Ime i prezime? Mjesto događaja?
Drugi je problem taj, da nasa eventualna tuca, pa ga ja makar i izmlatio u njoj, ne rjesava problem jer mi treba sutra izaci na ulicu i susresti se sa njim i njegovom bagrom. A da ne govorim da je u stanju pucati u mene.
Ovog momenta dok ispisujem ove recenice pokusavam u svojoj glavi iznaci rjesenje za ovaj problem, ali mi ne polazi za rukom, pa vas zato molim da mi pomognete u iznalazenju istog.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#38 Re: STA DA RADIM????
kaba-dahijaSounder wrote:Sta znaci kabadahija?hamza_sa wrote:Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija...
kaba=kao, kao fol, lafo,...
dahija=silnik koje je nedesciplinovan u odosu na vlast i zakone, a tiranin prema narodu.
lafo dahija, lafo tasim ku*čević,...
A.B.Šimić wrote:OPOMENA
Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!
Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!
Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!
Budimo realni, samoorganizujmo se!P.P.Njegoš wrote: Vuk na ovcu svoje pravo ima ka tirjanin na slaba covjeka. Al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija.
-
lolo_lolo
#39 Re: STA DA RADIM????
ako ti je to glavna zanimacija u zivotu,onda....
ti si covjece invalid,5 puta ranjavan,mani se toga i zivi svoj zivot,ko zna oces li ga opet susresti i da li ce se doticnu uopste sjecati tebe
ti si covjece invalid,5 puta ranjavan,mani se toga i zivi svoj zivot,ko zna oces li ga opet susresti i da li ce se doticnu uopste sjecati tebe
- sodom
#40 Re: STA DA RADIM????
ajde sta ste navalili na covjeka da se mane turbo folk majmuna-pa sam je rekao da ga je slucajno ocesao-nego vec su ti dali dobar savjet devetku ispod jakne za pas i kad ga sretnes ako nest dobaci objasni mu da si invalid i sve ostalo ako bas krene na tebe repetiraj utoku i ... nemam pojma sta dalje ipak si bio u ratu znas bolje od mene .
al mislim da nece doci do toga cim mu kazes da si RVI. kolikav god da je moron imace makar malo respecta,
pozz i srecno.
al mislim da nece doci do toga cim mu kazes da si RVI. kolikav god da je moron imace makar malo respecta,
pozz i srecno.