STA DA RADIM????
- hamza_sa
#1 STA DA RADIM????
Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija, sto je njemu bio povod da krene u obracun samnom. Medjutim, znajuci da nosi oruzje sa sobom, ostao sam priseban i izbjegao sukob, okrenuo se na drugu stranu i otisao.
Medjutim, tu nije kraj mojim problemima. On sa sobom skoro uvijek ima par kretencica i svaki nas sljedeci susret moze dovesti do ruznih stvari. Ovo znam, jer su se i do sada tako ponasali.
A, da ne govorim ukoliko se to desi dok budem setao sa porodicom.
Mozda bih se ja i pokusao fizicki obracunati sa njim, ali tu imaju dva problema.
Prvi je taj sto sam ja RVI koji je za vrijeme agresije ranjavan 5 puta i kao jednu od posljedica istih, imam metak u vratnom dijelu kicme. Poslije rata jednom prilikom sam se naglo trznu i taj se je metak pokrenuo ostavljajuci me jedan period nepokretnim. Doktori su mi rekli jos jednom takva situacija i ostajem do kraja zivota zakovan za invalidska kolica. Dakle svaki njegov eventualni udarac u glavu bi me ostavio nepokretnim.
Drugi je problem taj, da nasa eventualna tuca, pa ga ja makar i izmlatio u njoj, ne rjesava problem jer mi treba sutra izaci na ulicu i susresti se sa njim i njegovom bagrom. A da ne govorim da je u stanju pucati u mene.
Ovog momenta dok ispisujem ove recenice pokusavam u svojoj glavi iznaci rjesenje za ovaj problem, ali mi ne polazi za rukom, pa vas zato molim da mi pomognete u iznalazenju istog.
Medjutim, tu nije kraj mojim problemima. On sa sobom skoro uvijek ima par kretencica i svaki nas sljedeci susret moze dovesti do ruznih stvari. Ovo znam, jer su se i do sada tako ponasali.
Mozda bih se ja i pokusao fizicki obracunati sa njim, ali tu imaju dva problema.
Prvi je taj sto sam ja RVI koji je za vrijeme agresije ranjavan 5 puta i kao jednu od posljedica istih, imam metak u vratnom dijelu kicme. Poslije rata jednom prilikom sam se naglo trznu i taj se je metak pokrenuo ostavljajuci me jedan period nepokretnim. Doktori su mi rekli jos jednom takva situacija i ostajem do kraja zivota zakovan za invalidska kolica. Dakle svaki njegov eventualni udarac u glavu bi me ostavio nepokretnim.
Drugi je problem taj, da nasa eventualna tuca, pa ga ja makar i izmlatio u njoj, ne rjesava problem jer mi treba sutra izaci na ulicu i susresti se sa njim i njegovom bagrom. A da ne govorim da je u stanju pucati u mene.
Ovog momenta dok ispisujem ove recenice pokusavam u svojoj glavi iznaci rjesenje za ovaj problem, ali mi ne polazi za rukom, pa vas zato molim da mi pomognete u iznalazenju istog.
- Kraljica_Suza
#2 Re: STA DA RADIM????
Koje su sanse da se maknes od tog lika, odnosno da ga sto manje susreces?
I kada ga vidis, ignorisi ga, ne znam sto bih ti pametnije rekla.
I kada ga vidis, ignorisi ga, ne znam sto bih ti pametnije rekla.
- osa
#3 Re: STA DA RADIM????
skupiš par tisuća eura, odeš recimo, na kosovo, nadam se da je dosta daleko, nađeš dva idiota bez novca( to ti danas nije teško) i za tu lovu, oni će ga ispiliti motornom pilom i ukloniti dijelove, naravno ovo napravi za jedno tri-četiri mjeseca, da te nitko ne može povezati s događajem,s obzirom ako je tip takav on će za to vrijeme imati bar još nekoliko problema, a uz put si osiguraj neoboriv alibi (recimo budi negdje na večeri uz glazbu s viđenijim ljudima u svojoj sredini), a dotad se malo pritaji i kani izlazaka. sretno.
-
pOZz
#4 Re: STA DA RADIM????
Kakav poziv na nasilje.

- Joey Tribbiani
#5 Re: STA DA RADIM????
jbg, sta ces...takvim likovima ne treba nikakav povod...
nemoj izigravati nekog heroja, muskarcinu...na prvo mjesto stavi porodicu i svoje zdravlje...izbjegavaj koliko mozes ali nemoj hodati u strahu i strepnji, kad-tad to mora prestati...razgovaraj sa suprugom, samo da zna
bice dobro
nemoj izigravati nekog heroja, muskarcinu...na prvo mjesto stavi porodicu i svoje zdravlje...izbjegavaj koliko mozes ali nemoj hodati u strahu i strepnji, kad-tad to mora prestati...razgovaraj sa suprugom, samo da zna
bice dobro
- jazzer
#6 Re: STA DA RADIM????
Izbjegavaj ga koliko mozes, a kada ga sretnes i ako te pocne provocirati pokusaj biti
hladan i ne davati mu povoda za eventualni sukob. A ako kreten zeli da se tuce
ili da puca uvijek ce naci razlog za to, ma kako da se ti ponasas. A ako te dotjera do toga da je
sukob neizbjezan bar pokusaj nekako zenu i djecu (ako imas) odmaknuti odatle.
hladan i ne davati mu povoda za eventualni sukob. A ako kreten zeli da se tuce
ili da puca uvijek ce naci razlog za to, ma kako da se ti ponasas. A ako te dotjera do toga da je
sukob neizbjezan bar pokusaj nekako zenu i djecu (ako imas) odmaknuti odatle.
-
alijadzigibau
#7 Re: STA DA RADIM????
jarane takvi samo silu razumiju i jbg to jeste tako....nedaj na sebe i ne prezaj apsolutno ni od cega 
- Rauber
#8 Re: STA DA RADIM????
Sjebada
Nadam se da ga ne moras sretati cesto i da si u mogucnosti da ga izbjegavas,a i kad ga sretnes ponasaj se kao da ne postoji i kao da si u svom nekom filmu,uzmes mob. u ruku i fol pisi poruku
- osa
#9 Re: STA DA RADIM????
djelotvoran postupak u krajevima gdje sudstvo i policija funkcioniraju kao kod nas.pOZz wrote:Kakav poziv na nasilje.![]()
- hakazvaka
#10 Re: STA DA RADIM????
zar ti ne radis u murjiosa wrote:skupiš par tisuća eura, odeš recimo, na kosovo, nadam se da je dosta daleko, nađeš dva idiota bez novca( to ti danas nije teško) i za tu lovu, oni će ga ispiliti motornom pilom i ukloniti dijelove, naravno ovo napravi za jedno tri-četiri mjeseca, da te nitko ne može povezati s događajem,s obzirom ako je tip takav on će za to vrijeme imati bar još nekoliko problema, a uz put si osiguraj neoboriv alibi (recimo budi negdje na večeri uz glazbu s viđenijim ljudima u svojoj sredini), a dotad se malo pritaji i kani izlazaka. sretno.
- Crimson
#11 Re: STA DA RADIM????
"Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija"
pa sto ides u kabadahijske objekte ... nisi ti nama sve ispricao.
pa sto ides u kabadahijske objekte ... nisi ti nama sve ispricao.
- osa
#12 Re: STA DA RADIM????
pa baš zato i savjetujem djelotvorne stvari.hakazvaka wrote:zar ti ne radis u murjiosa wrote:skupiš par tisuća eura, odeš recimo, na kosovo, nadam se da je dosta daleko, nađeš dva idiota bez novca( to ti danas nije teško) i za tu lovu, oni će ga ispiliti motornom pilom i ukloniti dijelove, naravno ovo napravi za jedno tri-četiri mjeseca, da te nitko ne može povezati s događajem,s obzirom ako je tip takav on će za to vrijeme imati bar još nekoliko problema, a uz put si osiguraj neoboriv alibi (recimo budi negdje na večeri uz glazbu s viđenijim ljudima u svojoj sredini), a dotad se malo pritaji i kani izlazaka. sretno.![]()
-
Fordas
#13 Re: STA DA RADIM????
osa wrote:skupiš par tisuća eura, odeš recimo, na kosovo, nadam se da je dosta daleko, nađeš dva idiota bez novca( to ti danas nije teško) i za tu lovu, oni će ga ispiliti motornom pilom i ukloniti dijelove, naravno ovo napravi za jedno tri-četiri mjeseca, da te nitko ne može povezati s događajem,s obzirom ako je tip takav on će za to vrijeme imati bar još nekoliko problema, a uz put si osiguraj neoboriv alibi (recimo budi negdje na večeri uz glazbu s viđenijim ljudima u svojoj sredini), a dotad se malo pritaji i kani izlazaka. sretno.
Kakav filmski savjet, svaka cast za ovo!
Zna drot da ovo moze i upalit' ne sekirajte se
- osa
#14 Re: STA DA RADIM????
ovo pali zicer, samo čovjek da bi išao u ovaj projekt, mora biti gori kabadahija od onog s kojim se sukobio, ili se mora držati jedne moje omiljene izreke"šta to meni netko može napraviti, što ne mogu i ja njemu, pa čak i gore"Fordas wrote:osa wrote:skupiš par tisuća eura, odeš recimo, na kosovo, nadam se da je dosta daleko, nađeš dva idiota bez novca( to ti danas nije teško) i za tu lovu, oni će ga ispiliti motornom pilom i ukloniti dijelove, naravno ovo napravi za jedno tri-četiri mjeseca, da te nitko ne može povezati s događajem,s obzirom ako je tip takav on će za to vrijeme imati bar još nekoliko problema, a uz put si osiguraj neoboriv alibi (recimo budi negdje na večeri uz glazbu s viđenijim ljudima u svojoj sredini), a dotad se malo pritaji i kani izlazaka. sretno.![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav filmski savjet, svaka cast za ovo!![]()
Zna drot da ovo moze i upalit' ne sekirajte se
-
Majjah
#15 Re: STA DA RADIM????
Ti si se pasha vec dokazao kao covjek i kao muskarac, taj metak u vratu ti je uspomena na te dane, a za tog idiota ce se vec naci neki drugi idiot koji ce ga odlezati 
- jeza u ledja
#16 Re: STA DA RADIM????
Niko te nece upucati, ma kakav kreten bio, sedmicama poslije nakon sto si se slucajno zakacio ramenima sa njim. Takve stvari se desavaju samo u afektu.hamza_sa wrote:Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija, sto je njemu bio povod da krene u obracun samnom. Medjutim, znajuci da nosi oruzje sa sobom, ostao sam priseban i izbjegao sukob, okrenuo se na drugu stranu i otisao.
Ako ne zelis da se kacis s njim onda ga izbjegavaj, osim ako ne zivis u nekom malom mjestu to ti nece biti tesko. Ili je fazon u tome sto ti izlazis na ista mjesta kao i on? (Sto postavlja podpitanje zasto uopste izlazis na mjesta gdje obitavaju lokalne kabadahije, ako nemas ledja, svoja ili necija?)
Vjeruj mi, citajuci tvoj post mislio sam da se radi o nekom 19-godisnjem klincu, a ne odraslom covjeku, RVI-u sa zenom i djecom.
Ako ipak ne mozes da izbjegnes sretanje sa likom, ako vidis da bi moglo biti belaja, iznenadi ga, potapsi po ramenu, pozovi na pice, izvini mu se ako treba. Pokazi mu postovanje i razumijevanje da shvatas ko je i sta je on, kakva je njegova uloga u mahali itd, ali ne na nacin da mu se uvlacis, to je sve sto oni traze. Kazem ti, ako ga vidis, pozovi ga na pice, time pokazujes prvo da ga postujes, drugo pokazujes da te nije strah.
Sad ti kontas sta ti imas s njim pit? Pa mozda bi se iznenadio kakav je covjek ako ga bolje upoznas. Ne moras ti sad s njim prijateljevat, ali mozda tako shvatis da je njegovo ponasanje samo fasada kojom zapisava teritoriju.
Uostalom, ako izlazite na slicna mjesta i niste toliko razliciti. Po svemu sudeci lik nije kakav jeben mafijas jer u tom slucaju ne bi ni pomisljao da ulazis u fizicki obracun s njim.
- hamza_sa
#17 Re: STA DA RADIM????
jeza u ledja wrote:Niko te nece upucati, ma kakav kreten bio, sedmicama poslije nakon sto si se slucajno zakacio ramenima sa njim. Takve stvari se desavaju samo u afektu.hamza_sa wrote:Prije par dana, izlazeci iz jednog objekta, ramenima smo se zakacili ja i jedan lokalni kabadahija, sto je njemu bio povod da krene u obracun samnom. Medjutim, znajuci da nosi oruzje sa sobom, ostao sam priseban i izbjegao sukob, okrenuo se na drugu stranu i otisao.
Ako ne zelis da se kacis s njim onda ga izbjegavaj, osim ako ne zivis u nekom malom mjestu to ti nece biti tesko. Ili je fazon u tome sto ti izlazis na ista mjesta kao i on? (Sto postavlja podpitanje zasto uopste izlazis na mjesta gdje obitavaju lokalne kabadahije, ako nemas ledja, svoja ili necija?)
Vjeruj mi, citajuci tvoj post mislio sam da se radi o nekom 19-godisnjem klincu, a ne odraslom covjeku, RVI-u sa zenom i djecom.![]()
Ako ipak ne mozes da izbjegnes sretanje sa likom, ako vidis da bi moglo biti belaja, iznenadi ga, potapsi po ramenu, pozovi na pice, izvini mu se ako treba. Pokazi mu postovanje i razumijevanje da shvatas ko je i sta je on, kakva je njegova uloga u mahali itd, ali ne na nacin da mu se uvlacis, to je sve sto oni traze. Kazem ti, ako ga vidis, pozovi ga na pice, time pokazujes prvo da ga postujes, drugo pokazujes da te nije strah.
Sad ti kontas sta ti imas s njim pit? Pa mozda bi se iznenadio kakav je covjek ako ga bolje upoznas. Ne moras ti sad s njim prijateljevat, ali mozda tako shvatis da je njegovo ponasanje samo fasada kojom zapisava teritoriju.
Uostalom, ako izlazite na slicna mjesta i niste toliko razliciti. Po svemu sudeci lik nije kakav jeben mafijas jer u tom slucaju ne bi ni pomisljao da ulazis u fizicki obracun s njim.
Objekat sam cisto naveo kao mjesto dogadjaja, a radilo se o kladionici.
Nisam balavac imam 36 godina, zenu i jednu malu kcerkicu od 3 godine.
Sto se tice njega, jedina mogucnost da ga izbjegnem, jeste da ne izlazim iz kuce.
Pokusao sam vas zamoliti da mi predlozite rjesenje. Ja mogu rjesiti problem i na drugaciji nacin, kao sto vec neko rece "šta to meni netko može napraviti, što ne mogu i ja njemu, pa čak i gore". A, sta onda?!?!
U svom zivotu sam puno toga izgubio, ostao mi je ovaj goli zivot, koji sam malo dogradio, da bi ga sada radi nekog kretena pretvorio u pakao.
Da budem jasan, njega se ne bojim, bojim se sebe i svoje reakcije.
Na neciji savjet da ga izbjegavam ili ignorisem, mislio sam da je dobro. Ali, pored nemogucnosti da ga izbjegnem, zar poslije svega treba da hodam pognute glave zbog nekog kretena od 24-25 godina????
Svima zelim da kazem da trazim savjet kako da problem rjesim na normalan i ljudski nacin. A, za onaj drugi nacin mi ne treba savjet.
- hamza_sa
#18 Re: STA DA RADIM????
Zaboravio sam ti jos reci, da se radi o kretenu kojem je Tasim Kucevic idol, kao i njegove metode.
-
alijadzigibau
#19 Re: STA DA RADIM????
Hamza dragi ti se fakat prepo.........jel ti prijeti lik ?.......jarane takvi plocu odmah promijene kad vide da vadis refuhamza_sa wrote:Zaboravio sam ti jos reci, da se radi o kretenu kojem je Tasim Kucevic idol, kao i njegove metode.
- hamza_sa
#20 Re: STA DA RADIM????
Prepao se jesam, ali ne u onom klasicnom smislu. Procitaj dobro sta sam napisao. Imam metak u vratu i svaka povreda me moze dovesti do kolica. Ko bi od vas razmisljao na drugaciji nacin??alijadzigibau wrote:Hamza dragi ti se fakat prepo.........jel ti prijeti lik ?.......jarane takvi plocu odmah promijene kad vide da vadis refuhamza_sa wrote:Zaboravio sam ti jos reci, da se radi o kretenu kojem je Tasim Kucevic idol, kao i njegove metode.
Strah koji osjecam je strah od mene samoga, a ne od njega i njegovih jarana.
- Magarece_godine
#21 Re: STA DA RADIM????
Hamza, sve sto si nama napisao reci kabadahiji naredni put kad ga sretnes ... Tako bi ja uradio ... Tebi zadnje sto treba je ulaziti u bilo kakav sukob s njim ...
Dakle fino mu reci da su se stvari desile slucajno, da si RVI, da ne zelis nikakav obracun ili nesto sl. Sada ce mnogi reci da je ovo kukavicluk, ali vjeruj drug, ovo je hrabrost. Misli na porodicu.
Dakle fino mu reci da su se stvari desile slucajno, da si RVI, da ne zelis nikakav obracun ili nesto sl. Sada ce mnogi reci da je ovo kukavicluk, ali vjeruj drug, ovo je hrabrost. Misli na porodicu.
- Maraschino
#22 Re: STA DA RADIM????
otprilike ovako...Magarece_godine wrote:Hamza, sve sto si nama napisao reci kabadahiji naredni put kad ga sretnes ... Tako bi ja uradio ... Tebi zadnje sto treba je ulaziti u bilo kakav sukob s njim ...
- jeza u ledja
#23 Re: STA DA RADIM????
Bogami Hamza ovaj momak ti najbolje to objasnio.Magarece_godine wrote:Hamza, sve sto si nama napisao reci kabadahiji naredni put kad ga sretnes ... Tako bi ja uradio ... Tebi zadnje sto treba je ulaziti u bilo kakav sukob s njim ...
Samo mi nije bas najjasnije kako ga ne mozes izbjeci? Osim ako ne zivi u tvom susjedstvu ili ako radi na istom mjestu??? I stvarno mi nije jasno zasto bi ti neko zagorcavao zivot (ganjao te da se s tobom sukobi) samo zato sto ste se ocesali kako kazes ramenima? Ako znas da je budala, kazes 'izvini' i zdravo.
- slavkoimamodilera
#24 Re: STA DA RADIM????
Tako nekakoMagarece_godine wrote:Hamza, sve sto si nama napisao reci kabadahiji naredni put kad ga sretnes ... Tako bi ja uradio ... Tebi zadnje sto treba je ulaziti u bilo kakav sukob s njim ...
- mirzazmaj
#25 Re: STA DA RADIM????
ama hamza nesekiraj se ti. svi ti mangupi na baterije se boje rvi-a, znaju oni kroz sta si ti proso, ne raspravljaj sa idiotom, i ako ti sta dobaci pravi se da ne cujes, i ako te presretne samo reci da imas svojih problema da nemas vremena za kojekakve suplje tarzanske rasprave i price