Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post Reply
ljubav_aha

#76 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by ljubav_aha »

NIN wrote:Bilo kako bilo, mislim da je prikazivanje ovog dokumentarca na drzavnoj televiziji Srbije ipak veliki korak naprijed.

Ocigledno je da se klima preko Drine polako ali sigurno mijenja na bolje i dovoljno se sjetiti onih djevojaka i mladica iz Srbije koji su prosli mojim naseljem na putu za Kapiju da bi odali pocast ubijenoj mladosti Tuzle 25. maja. Kad nisam suzu pustio - da li od dragosti gledajuci te hrabre mlade ljude koji su svojim cinom iskazali zaljenje i zatrazili oprost, a da li od tuge za ubijenima, ne znam ni ja niti mi je bio jasan taj ambivalentan osjecaj. :(

U svakom slucaju, pohvale RTS-u!

:thumbup:
osmanlija

#77 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by osmanlija »

Nema katarze ni kod koga, pa ni kod Srba, sve dok ne dožive katastrofu, kao Nijemci 1945. Očaj najbolje otrježnjava.
armin071

#78 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by armin071 »

A ko ti je to od ove trojice sirio rat?? :-) Mozes mozda reci za dvojicu (Zlaja i Hare) od ove trojice da su lopovi i to je fakat(i mater bi prodali za marku), ali da su oni sirili rat, ma dajjjjjjjjjjjjj... Pa onom Zeljki covjek vidi na cehri da je covjek onaj pravi carsijaner.. Zamisli Zeljku npr. da onako poreda par momaka pravoslavaca i onda da ih strelja (ko tvoja "braca" u Srebrenici)... Ako to mozes zamisliti od onakvog covjeka onda je kod tebe "sljepilo" odavno dostiglo maksimum... Isto tako npr. jedan Bogic Bogicevic sto bi to falilo da onakav covjek zastupa Srbe u BiH. Zar mu je jedina mana sto je covjek rat proveo "s ove strane"?? Ne znam ali nikako da se nadje tamo jedna masa ljudi da malo izadje iz te "matrice" da neko pocne s nekom drugom temom a ne standardno, secesija, ugrozenost, ugrozenost pa onda opet ugrozenost.......[/quote]

Pa kako ce se naci kada se neprestano sotonizuje srpski narod? Odgovornost za zlocine se pokusava prenjet na svakog Srbina, pa je sasvim logicno da se stvara otpor prema takvim nastojanjima.[/quote]

Opet ti kazem pusti se "matrice", otidji u Potocare bice tamo dosta tvog "sotoniziranog" naroda pa se sam uvjeri sto mozda dosta ljudi ima krive predrasude o srbima u BiH. Nemoj samo slijepo citati "nezavisne novine" i gledati "nezavisnu" PTPC. Ovo je 21 vijek ne dozvoli da te jedna klika lopova vodi i "muze" po potrebi. Ko sto su se Bosnjaci(mnogi) osvjestili kolko im je "dobra" donijela "njihova" SDA i Alija isto ces se valjda i ti nekad osvjestiti i shvatiti sta ti je i dosta ovdje realnih momaka i djevojaka raznih vjera i nacija pokusavaju da kazu.... A ti sad opet po "matrici"
Suti i trpi

#79 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

armin071 wrote:A ko ti je to od ove trojice sirio rat?? :-) Mozes mozda reci za dvojicu (Zlaja i Hare) od ove trojice da su lopovi i to je fakat(i mater bi prodali za marku), ali da su oni sirili rat, ma dajjjjjjjjjjjjj... Pa onom Zeljki covjek vidi na cehri da je covjek onaj pravi carsijaner.. Zamisli Zeljku npr. da onako poreda par momaka pravoslavaca i onda da ih strelja (ko tvoja "braca" u Srebrenici)... Ako to mozes zamisliti od onakvog covjeka onda je kod tebe "sljepilo" odavno dostiglo maksimum... Isto tako npr. jedan Bogic Bogicevic sto bi to falilo da onakav covjek zastupa Srbe u BiH. Zar mu je jedina mana sto je covjek rat proveo "s ove strane"?? Ne znam ali nikako da se nadje tamo jedna masa ljudi da malo izadje iz te "matrice" da neko pocne s nekom drugom temom a ne standardno, secesija, ugrozenost, ugrozenost pa onda opet ugrozenost.......
[/size]

Pa kako ce se naci kada se neprestano sotonizuje srpski narod? Odgovornost za zlocine se pokusava prenjet na svakog Srbina, pa je sasvim logicno da se stvara otpor prema takvim nastojanjima.[/quote]

Opet ti kazem pusti se "matrice", otidji u Potocare bice tamo dosta tvog "sotoniziranog" naroda pa se sam uvjeri sto mozda dosta ljudi ima krive predrasude o srbima u BiH. Nemoj samo slijepo citati "nezavisne novine" i gledati "nezavisnu" PTPC. Ovo je 21 vijek ne dozvoli da te jedna klika lopova vodi i "muze" po potrebi. Ko sto su se Bosnjaci(mnogi) osvjestili kolko im je "dobra" donijela "njihova" SDA i Alija isto ces se valjda i ti nekad osvjestiti i shvatiti sta ti je i dosta ovdje realnih momaka i djevojaka raznih vjera i nacija pokusavaju da kazu.... A ti sad opet po "matrici"[/quote]

Kakva matrica, o cemu pricas? Citav zivot zivim u Zenici, u porodici imam Bosnjaka, dugogodisnja djevojka mi je Bosnjakinja, najbolji prijatelji su mi Bosnjaci...

Ne mogu se nikako pronaci u ovom tvom postu, tako da ne znam sta bih ti odgovorio.
Arjan_Robben

#80 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Arjan_Robben »

Corto Maltese wrote:
E ovo se zove autizam!

A zasto? Sta je se to desavalo u BiH? Mozda sam autistican ali jeli onda i ZDF (drzavna njemacka televizija) isto autisticna? Ili su to samo obicni fasisti i "belosvetska zavera protiv Srba"?

Karadzic je bio vodja tih pobunjenika. Ratko Mladic je bio general. I otidjite na Srpske forume i pitajte za njih i svi Srbi ce vam reci kako su oni mozda zlocinci ali "NE I SRPSKI NAROD jer je se on samo borio za svoj opstanak." Ili nesto u tom smislu.

Dakle, Srbi vjeruju da su se oni borili za svoj opstanak. Da smo ih mi zelijeli da uvucemo u neku Islamsku drzavu gdje bi vazio Islamski zakon, da smo ih masovno protjerivali iz Sarajeva. Da su zelene beretke, patriotska liga bile ogromne organizacija sa na desetine hiljada ljudi koji su bili totalno spremni za rat. Znaci sve ono sto je Risto Djogo njima pricao to oni i danas vjeruju. A reci mi ko moze u takve stvari vjerovati nego lojavi seljak- provincijalac poreed tolikoo nacina informisanja, interneta itd?

Ti kad bi tim ljudima crno na bjelo pokazao kako je bilo; opet bi rekli da nije tako. Ili bi rekli:"Ali znasli ti bre da je u Jasenovcu ubijeno 800.000 Srba." itd.
armin071

#81 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by armin071 »

Arjan_Robben wrote:
Corto Maltese wrote:
E ovo se zove autizam!

A zasto? Sta je se to desavalo u BiH? Mozda sam autistican ali jeli onda i ZDF (drzavna njemacka televizija) isto autisticna? Ili su to samo obicni fasisti i "belosvetska zavera protiv Srba"?

Karadzic je bio vodja tih pobunjenika. Ratko Mladic je bio general. I otidjite na Srpske forume i pitajte za njih i svi Srbi ce vam reci kako su oni mozda zlocinci ali "NE I SRPSKI NAROD jer je se on samo borio za svoj opstanak." Ili nesto u tom smislu.

Dakle, Srbi vjeruju da su se oni borili za svoj opstanak. Da smo ih mi zelijeli da uvucemo u neku Islamsku drzavu gdje bi vazio Islamski zakon, da smo ih masovno protjerivali iz Sarajeva. Da su zelene beretke, patriotska liga bile ogromne organizacija sa na desetine hiljada ljudi koji su bili totalno spremni za rat. Znaci sve ono sto je Risto Djogo njima pricao to oni i danas vjeruju. A reci mi ko moze u takve stvari vjerovati nego lojavi seljak- provincijalac poreed tolikoo nacina informisanja, interneta itd?

Ti kad bi tim ljudima crno na bjelo pokazao kako je bilo; opet bi rekli da nije tako. Ili bi rekli:"Ali znasli ti bre da je u Jasenovcu ubijeno 800.000 Srba." itd.
Kolika je kod tebe brzina bila ´92?? (u vrijeme Riste Djoge)....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#82 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by PipiDugaDevetka »

ljubav_aha wrote: a vi bi opet u rat :skoljka:
U odbranu BiH, ako zatreba!
Za Željkom Komšićem, vazda i uvijek!
:bih: :bih: :bih:
ljubav_aha

#83 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by ljubav_aha »

PipiDugaDevetka wrote:
ljubav_aha wrote: a vi bi opet u rat :skoljka:
U odbranu BiH, ako zatreba!
Za Željkom Komšićem, vazda i uvijek!
:bih: :bih: :bih:
suplja prica "ako zatreba" :lol: pa hajde kod komisica,ti i ostali,izadjite van,organizriajte se,i pocnite taj vise rat o kojem pisete na forum,smao prije toga,sklonite djecu,mlade i starce

rat se ratom ne rjesava
JBL

#84 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

armin071 wrote:Kolika je kod tebe brzina bila ´92?? (u vrijeme Riste Djoge)....
"...i danas vjeruju"

ili taj dio nisi procitao?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by PipiDugaDevetka »

ljubav_aha wrote: suplja prica "ako zatreba" :lol: pa hajde kod komisica,ti i ostali,izadjite van,organizriajte se,i pocnite taj vise rat o kojem pisete na forum,smao prije toga,sklonite djecu,mlade i starce

rat se ratom ne rjesava
Ja bih svu vlast prepustio ženama u svim državama Balkana, pa ne bi bilo rata. Međutim, htio bih te obavijestiti da rat iz '92. još traje. Nije se završio. Vodi se drugim sredstvima, a ne oružjem. Vodi se i ovdje na Forumu. Pojma nemaš koliko ima profesionalnih forumaša.
ljubav_aha

#86 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by ljubav_aha »

PipiDugaDevetka wrote:
ljubav_aha wrote: suplja prica "ako zatreba" :lol: pa hajde kod komisica,ti i ostali,izadjite van,organizriajte se,i pocnite taj vise rat o kojem pisete na forum,smao prije toga,sklonite djecu,mlade i starce

rat se ratom ne rjesava
Ja bih svu vlast prepustio ženama u svim državama Balkana, pa ne bi bilo rata. Međutim, htio bih te obavijestiti da rat iz '92. još traje. Nije se završio. Vodi se drugim sredstvima, a ne oružjem. Vodi se i ovdje na Forumu. Pojma nemaš koliko ima profesionalnih forumaša.

znam,ali rat se ne moze rijesiti novim ratom
1gorstak

#87 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

JBL wrote:
1gorstak wrote:Srbi su cinili vecinu oko Hrvata Josipa Broza i u vrijeme kada su partizani jos uvijek bili autsajderi a naklonost Saveznika imali cetnici
Naravno da su bili vecina kad su bili najbrojniji narod u bivsoj drzavi. Isto kao su bili vecina u medju cetnicima. Sto generalno nema veze sa mojim argumentom. Tvrdio sam da su iste stvari radili vec prije (kad nije bilo RTSa&Co)
Ti si spomenuo ponasanje srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu kao dokaz nekakve kolektivne krivice, a ja sam ti objasnio kako kada uspostavis direktan kontakt s ljudima, posten Srbin vise nije dio amorfne mase koja se ne smije suprotstaviti cetnicima, nego taj posten Srbin postaje najveci neprijatelj i najveci problem tim cetnicima.
JBL wrote:
1gorstak wrote:Uvjerilo ih se da tako biraju manje zlo
A jel? Zbog toga su Radikali harali njihovom politickom scenom? Manje zlo DS? DSS? SPS? :-)
Pa i to moze posluziti kao primjer izmanipulisanosti .... glasaju za onog za kog misle da ih moze zastiti od daljih gubitaka. Sutra ako ojaca separatizam u Presevu, Bujanovcu i Medjedji, radikali ce doci na vlast.
JBL wrote:
1gorstak wrote:za kakvu se to oni BiH zalazu
Jel ti ovo ozbiljno? Muslimani bi nakon genocida trebali bi po nekim selima trebali Srbima objasnjavati kakvu BiH oni zele. Kao da je sve skupa bili zabuna pa su oni (u zabludi) uradili to sto su uradili :?
Ja sam spominjao i Zeljka Komsica pored Lagumdzije i Silajdzica. Nisam rekao da Bosnjaci trebaju nesto objasnjavati, nego ona grupa politicara koja se zalaze za suzivot i multietnicku BiH. Srpski narod jeste izmanipulisan, nema snagu da sam dovede u pitanje propagandu kojom ih filuje rezim pod cijom je kontrolom budzet i medijski prostor u manjem entitetu .... znaci ako oni ne mogu (a ne mogu), ti neces (a neces), ostaje samo da se nastavi sjediti u mraku i jedni drugim jebavati majku.
JBL

#88 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

1gorstak wrote:Ti si spomenuo ponasanje srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu kao dokaz nekakve kolektivne krivice, a ja sam ti objasnio kako kada uspostavis direktan kontakt s ljudima, posten Srbin vise nije dio amorfne mase koja se ne smije suprotstaviti cetnicima, nego taj posten Srbin postaje najveci neprijatelj i najveci problem tim cetnicima.
Ja sam tvrdio da se je posanje koje si ti pripisao RTS propagandi vec vidjeno na ovom prostoru od tog istog naroda.
Sto znaci da nije do RTSa vec do naroda. Pricati o neki postenim pojedincima medju hiljadama zlocinaca je ...

1gorstak wrote:.... glasaju za onog za kog misle da ih moze zastiti od daljih gubitaka. Sutra ako ojaca separatizam u Presevu, Bujanovcu i Medjedji, radikali ce doci na vlast.
Zastiti od gubitaka? Slovenije? Hrvatske? BiH? Znas li sta si napisao?
JBL wrote:Srpski narod jeste izmanipulisan, nema snagu da sam dovede u pitanje propagandu kojom ih filuje rezim pod cijom je kontrolom budzet i medijski prostor u manjem entitetu .... znaci ako oni ne mogu (a ne mogu), ti neces (a neces), ostaje samo da se nastavi sjediti u mraku i jedni drugim jebavati majku.
Narod nije izmanipulisan. Narod je doveo na vlast rezim i ne obratno. Narod je znao sta znaci silovati, pljackati, ubijati. Sve se to prenosilo sa koljena na koljeno.
1gorstak

#89 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

osmanlija wrote:Nema katarze ni kod koga, pa ni kod Srba, sve dok ne dožive katastrofu, kao Nijemci 1945. Očaj najbolje otrježnjava.
Nije tacno, srpskom narodu ne treba Drezden niti posten covjek treba da stremi takvim rjesenjima. Potrebno je malo vise jedinstva u pro-bosanskom taboru kako ne bi svako par mjeseci likovi poput Tihica izlijetali kao bezglavi potpisujuci kapitulaciju, potrebno je malo vise lobiranja kako bi na stranu suzivota u svjetskim centrima moci dobili vise ljudi poput Esdauna, potrebno je malo vise odlucnosti kod pojedinca, sportskih i kulturnih udruzenja da medjuentitetsku liniju tretiraju kao recimo medjukantonalnu itd itd

Rezultat ce biti isti = slom velikosrpstva. A sve bez mrtvih i krvoprolica. To sto ti svoju zelju za ubijanjem pokusavas kamuflirati nekakvom kao brigom za drustvo, ne prolazi.

To jedno. I drugo, Osmanlije su bili okupatori. Ubili su nam kralja i drzali nam zemlju pod svojom nogom 500 godina, pa je tvoj nadimak jednako provokativan kao i recimo termin "cetnik" ili "ustasa". Ali u kontekstu tvoje krvolocne strategije, valjda prikladan.
1gorstak

#90 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

JBL wrote:
1gorstak wrote:Ti si spomenuo ponasanje srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu kao dokaz nekakve kolektivne krivice, a ja sam ti objasnio kako kada uspostavis direktan kontakt s ljudima, posten Srbin vise nije dio amorfne mase koja se ne smije suprotstaviti cetnicima, nego taj posten Srbin postaje najveci neprijatelj i najveci problem tim cetnicima.
Ja sam tvrdio da se je posanje koje si ti pripisao RTS propagandi vec vidjeno na ovom prostoru od tog istog naroda.
Sto znaci da nije do RTSa vec do naroda.
Pa i cetnici su imali propagandu ... partizanski oficir Savo Predja je detaljno opisivao kako su se partizani suprotstavljali cetnickoj propagandi, a to sigurno nisu bile generalizacije na kojim insistiras.
JBL wrote:
1gorstak wrote:.... glasaju za onog za kog misle da ih moze zastiti od daljih gubitaka. Sutra ako ojaca separatizam u Presevu, Bujanovcu i Medjedji, radikali ce doci na vlast.
Zastiti od gubitaka? Slovenije? Hrvatske? BiH? Znas li sta si napisao?
Mislio sam na cinjenicu da su Srbi u Crnoj Gori stranci, da ih skoro pa i nema u Hrvatskoj, da je Kosovo inostranstvo, nisam u taj kos gubitaka srpskog naroda ubacio velikosrpski projekat nego stvarnu, ljudsku tragediju.
JBL wrote:
1gorstak wrote:Srpski narod jeste izmanipulisan, nema snagu da sam dovede u pitanje propagandu kojom ih filuje rezim pod cijom je kontrolom budzet i medijski prostor u manjem entitetu .... znaci ako oni ne mogu (a ne mogu), ti neces (a neces), ostaje samo da se nastavi sjediti u mraku i jedni drugim jebavati majku.
Narod nije izmanipulisan. Narod je doveo na vlast rezim i ne obratno. Narod je znao sta znaci silovati, pljackati, ubijati. Sve se to prenosilo sa koljena na koljeno.
To sto pises je propaganda i sovinisticko smece na kojem se ne moze graditi multietnicko drustvo. Tebi to ocigledno i nije cilj, ali budi onda iskren i reci ko je sljedeci na redu za krizanje sa liste ? Hrvati ?
jasko_ba

#91 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by jasko_ba »

off: da li ce RAK obratiti posebnu paznju na danasnji program tv BN?
:x svi zasad postuju dan zalosti, samo ovdje neko veselje se prikazuje
JBL

#92 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

1gorstak wrote:partizanski oficir Savo Predja je detaljno opisivao kako su se partizani suprotstavljali cetnickoj propagandi, a to sigurno nisu bile generalizacije na kojim insistiras
Nisu tu nikakve generalizacije. To su cinjenice. Pored svih informativnih medija 99% tog naroda razmislja isto kao prije 500 godina. To ne tvrdim ja, to nisu su generalizacije to su cinjenice koje potvrdjuju svakim glasanjem.

1gorstak wrote:Mislio sam na cinjenicu da su Srbi u Crnoj Gori stranci, da ih skoro pa i nema u Hrvatskoj, da je Kosovo inostranstvo, nisam u taj kos gubitaka srpskog naroda ubacio velikosrpski projekat nego stvarnu, ljudsku tragediju.
U crnoj gori su oni najjace politicka snaga i da nije bilo manjina CG bi jos bila pod Srbijom. U Hrvatskoj su glasali za fasiste dok je tamo jos postojala "RSK". Znaci ne smo da su bili vec da su bili vec da su podupirali fasiste dok su protjerivali njihove komsije.

JBL wrote:To sto pises je propaganda i sovinisticko smece na kojem se ne moze graditi multietnicko drustvo. Tebi to ocigledno i nije cilj, ali budi onda iskren i reci ko je sljedeci na redu za krizanje sa liste ? Hrvati ?
Multietnicko drustvo se ne gradi na lazima. Recept za to je jednostovan i poznat svima samo sto se zbog politicke korektnosti neko pravi lud. A pocinje sa lustracijom "RS" i RS i konkretnim kaznjavanjem.
karanana

#93 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by karanana »

jasko_ba wrote:off: da li ce RAK obratiti posebnu paznju na danasnji program tv BN?
sta im moze RAK?
moze meni u sarajevu ugasiti i zatamniti vaterpolo utakmicu madjarska-hrvatska, ili hnl utakmicu cibalija-dinamo na hrt-u, a njima ne moze ni prismrdit u bijeljini.
muha_sa

#94 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by muha_sa »

jasko_ba wrote:off: da li ce RAK obratiti posebnu paznju na danasnji program tv BN?
Kako ce Šefika poselamit tetku ako se ukine BN :-) još novom Cecinom pjesmom.
ne pada mi na pamet da gledam te i takve tv stanice al mi neki dan hanuma šalta programe te se zaustavi na BN-u :-)zakoprca me da i ja pogledam par minuta :-) :-)
99% gledalaca koji pozdravljaju svoje najmilije -- s pjesmama prekodrinskih turbofolk zvijezda -- su Šefike-Sulje-Muharemi.....................................eto ko im puni džepove.
neretvanac

#95 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by neretvanac »

Treba biti jasno da se Velikosrbi nisu smirili. Nisu- jer nisu porazeni do kraja, nisu ponizeni.
Nacisti su u Njemackoj 1945. sravnjeni do temelja, Njemacka je poravnata sa zemljom sa porukom: "Izabrali ste naciste, sad placate". Nijemci zato i jesu dozivjeli katarzu- jer je ideologija unistena u korijenu, vodje i oni koji su je podrzavali pohapseni, streljani, objeseni, zatvoreni dozivotno itd.

Sa Velikosrbima to nije uradjeno, smirit se nece.Primireni su, ne i unisteni. Rat u BiH je nazalost samo zaustavljen, nije se islo do krajnjeg poraza te fasisticke ideologije, a bez poraza fasista rjesenja nema.
Za mir, pomirenje i oprost nije dovoljna neka nakaradna, licemjerna i neiskrena isprika. Ti isti ce sutradan otici u Drazevinu pored Visegrada da se poklone "djeneralu".
1gorstak

#96 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

JBL wrote:Multietnicko drustvo se ne gradi na lazima. Recept za to je jednostovan i poznat svima samo sto se zbog politicke korektnosti neko pravi lud. A pocinje sa lustracijom "RS" i RS i konkretnim kaznjavanjem.
Velikosrpski faktor nije pobjedjen i jos uvijek kontrolise budzet, medije i bezbjedonosni sistem u manjem entitetu, tri mocna alata kojim se velikosrpski faktor jos uvijek namece kao jedina moguca opcija pred srpskim narodom. Ti hoces da covjek u Sekovicima ...

1. kojeg se preko medija bombarduje velikosrpskom propagandom, bilo autenticnim snimcima ubijene srpske djece i zena, bilo montazama

.... to sve odbaci, prihvati ono sto pusti u eter TVSA a onda da skupi hrabrost i suprotstavi se velikosrbima iako ...

2. njegovu bezbjednost garantuje policija koju kontrolisu velikosrpski operativci

3. ga se moze lako egzistencijalno ugroziti jer velikosrbi kontrolisu budzet manjeg entiteta (pa da se spori po sudovima onoliko dugo koliko i Fata Orlovic, a da mu djeca u medjuvremenu jedu onu plasticnu gondolu sa TV-a i stolnjak na kojem stoji) ?

Je li to taj tvoj plan ?

Jos mi nisi odgovorio. Dakle ... je li to tvoj plan ?
Last edited by 1gorstak on 11/07/2010 19:32, edited 1 time in total.
JBL

#97 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

1gorstak wrote:Je li to taj tvoj plan ?
Generalno uopste nije sta covjek u Sekovicima misli ili hoce. To je njegov problem. Taj covjek mora znati sta smije i sta ne. Kad vidi da se nesto kaznjava sa 50 godina (ili jos bolje vjesalima) i oduzimanjem imovine onda ce 3x razmisliti hoce li krenuti na komsiju ili pljackati njegovou imovinu.

Cudno da se toga "a sta tamo neki Hans misli" nije niko sjetio nakon WWII...
Sezam

#98 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Sezam »

Srbi i Katarza? :evil:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100711018

Sve je to go cetnik, niti oni zale, niti ih je stid.

Bosnje, pamet u glavu, ne zaboraviti, ne oprostiti, inace ce nam se ponovo desiti Srebrenica.
1gorstak

#99 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

JBL wrote:
Generalno uopste nije sta covjek u Sekovicima misli ili hoce. To je njegov problem. Taj covjek mora znati sta smije i sta ne. Kad vidi da se nesto kaznjava sa 50 godina (ili jos bolje vjesalima) i oduzimanjem imovine onda ce 3x razmisliti hoce li krenuti na komsiju ili pljackati njegovou imovinu.

Govorim o prosjecnom Srbinu, covjeku koji nije cinio zlocine. A takvih je bilo ogromna vecina u VRS. U visemilionskoj njemackoj armiji, za holokaust odgovornost snosi sitan broj od 100.000 ljudi sa imenima i prezimenima. Njemacki narod nije znao sta se desava Jevrejima. Geslo iznad kapije "Arbeit macht frei", je bilo dio prevare kojom se te logore predstavljalo radnim centrima. Znaci vrati se na moj prethodni komentar i tog Srbina ocisti od bilo kakve odgovornosti za ratni zlocin, pa tek onda odgovori.
Sezam

#100 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Sezam »

1gorstak wrote:
JBL wrote:

Govorim o prosjecnom Srbinu, covjeku koji nije cinio zlocine. A takvih je bilo ogromna vecina u VRS. U visemilionskoj njemackoj armiji, za holokaust odgovornost snosi sitan broj od 100.000 ljudi sa imenima i prezimenima. Njemacki narod nije znao sta se desava Jevrejima. Geslo iznad kapije "Arbeit macht frei", je bilo dio prevare kojom se te logore predstavljalo radnim centrima. Znaci vrati se na moj prethodni komentar i tog Srbina ocisti od bilo kakve odgovornosti za ratni zlocin, pa tek onda odgovori.
Tom prosjecnom Srbinu, koji nije radio zlocine, ratko Mladic je odlicje heroja i srpskog junaka, buduceg srpskog sveca. A trakvih je ogromna vecina u fasistickoj RS. Zato i nema razlike izmedju prosjecnog i neprosjecnog Srbina.
Post Reply