Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
-
Richard Peti
- Bosnolog
#52 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Havala dzemmodzemmo wrote:mislim da to nema, jedino da neko namjenski uradi
- nellington
#53 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
A u pm, ja filmakaranana wrote:ali zato BN televizija ima veceras odgovor za muslimansku PTC. "dosije srebrenica" ce veceras u 8 da pokaze pravu BN istinu o srebrenici.
mozda ovaj film ne bi ni trebao reklamirati. ja ga necu gledati, iako je moguce da ce i pokazati neke zlocine nad srbima ali je cista provokacija da se prikazuje 11. jula jer tada se nisu desili zlocini nad srbima. u to vrijeme, gledat cu avdin novi film na tvsa.
- 1gorstak
#54 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Trebalo bi ga reklamirati cisto da se vidi koliko je strahovita propaganda kojoj su Srbi izlozeni od strane velikosrpskog faktora.karanana wrote:ali zato BN televizija ima veceras odgovor za muslimansku PTC. "dosije srebrenica" ce veceras u 8 da pokaze pravu BN istinu o srebrenici.
mozda ovaj film ne bi ni trebao reklamirati. ja ga necu gledati
- nellington
#55 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Ovo je fkt strašno. Što je još gore, prebacio sam na BN u 19:45 - na vrijeme da vidim izvještaj sa SDSovog godišnjeg bala vampira1gorstak wrote:Trebalo bi ga reklamirati cisto da se vidi koliko je strahovita propaganda kojoj su Srbi izlozeni od strane velikosrpskog faktora.karanana wrote:ali zato BN televizija ima veceras odgovor za muslimansku PTC. "dosije srebrenica" ce veceras u 8 da pokaze pravu BN istinu o srebrenici.
-
JBL
#56 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Nije njima potrebna propaganda da govore/misle to sto rade. To je njihova "istina", njihova realnost.1gorstak wrote:Trebalo bi ga reklamirati cisto da se vidi koliko je strahovita propaganda kojoj su Srbi izlozeni od strane velikosrpskog faktora.karanana wrote:ali zato BN televizija ima veceras odgovor za muslimansku PTC. "dosije srebrenica" ce veceras u 8 da pokaze pravu BN istinu o srebrenici.
- Comrad
#57 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Ne treba nikad zaboraviti sta su nam uradili, niti oprostiti. To sto su prikazali film od sahatak meni ne znaci nista, kad su nas cetiri godine klali i ubijali.
A vi zaboravite, pa kad vam sutra za 50 godina budu klali djecu, onda se cudite i razmisljajte sto i kako.
Ista su to djubrad, bili i ostali i nema tog filma koji ih moze oprati. Nece oni imat mira dok je Bosne.
A vi zaboravite, pa kad vam sutra za 50 godina budu klali djecu, onda se cudite i razmisljajte sto i kako.
Ista su to djubrad, bili i ostali i nema tog filma koji ih moze oprati. Nece oni imat mira dok je Bosne.
- 1gorstak
#58 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Ovakvom se propagandom casnog Srbina siluje u mozak vec dvadeset godina. I onda zbunjen ne pokusava dovesti u pitanje tu propagandu, sto neki medju Bosnjacima koriste kao izgovor da svoj sovinizam verbaliziraju uvredama na racun citavog srpskog naroda, sto opet ide u korist velikosrpske propagande, sto onda pomaze da se produzi inertnost prosjecnog, casnog, Srbina. I tako ovi pojedinci medju Bosnjacima koji misle da je patriotski pljuvati po Srbima, u sustini cine medvedju uslugu velikosrpskom faktoru.nellington wrote:Ovo je fkt strašno.1gorstak wrote:Trebalo bi ga reklamirati cisto da se vidi koliko je strahovita propaganda kojoj su Srbi izlozeni od strane velikosrpskog faktora.karanana wrote:ali zato BN televizija ima veceras odgovor za muslimansku PTC. "dosije srebrenica" ce veceras u 8 da pokaze pravu BN istinu o srebrenici.
-
Arjan_Robben
#59 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja. Danas ce te ubiti ako moze a sutra ce rasplakati i reci:"Joj pa kako sam ja to mogao uraditi; sta mi bi brate; ko nas brate zavadi moj brate; ko nam uinisti nasu Bosnu...". To su ljudi; seljaci- ali bukvalno. Rat u BiH je prvenstveno bio rat izmedju seljaka i gradjana . To je izjavljeno na Njemackoj drzavnoj teliviziji i potpuno se slazem. Vecina Srba i Hrvata, gradjana (a takvih u BiH realno nije bilo bas procentualno mnogo jer je vecina BiH jedna velika provincija osim Sarajeva i Tuzle (eventualno Zenice)), su se prikljucili ionako bosanskoj strani pa su kasnije otisli kad im je alija dao nogu u dupe i kad im je poceo dovlaciti hodze u jedinice.
Tako da me bas nervira kada vidim sa koliko respekta pisete o tim ljudima iz RS-a. Shvatite da jednostavno imate Srbiju koja je imala svoj interes u BiH i koja ga jos uvijek ima. Za taj svoj interes je ona iskoristila i jos uvijek koristi usluge obicnih seljaka- provincijalaca u BiH. U tome je sva mudrost.
Tako da me bas nervira kada vidim sa koliko respekta pisete o tim ljudima iz RS-a. Shvatite da jednostavno imate Srbiju koja je imala svoj interes u BiH i koja ga jos uvijek ima. Za taj svoj interes je ona iskoristila i jos uvijek koristi usluge obicnih seljaka- provincijalaca u BiH. U tome je sva mudrost.
Last edited by Arjan_Robben on 10/07/2010 21:17, edited 3 times in total.
- nellington
#60 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Slažem se. Sve dok se tako vrtimo u krugu mržnje, onima koji nas time filuju je dobro.1gorstak wrote:
Ovakvom se propagandom casnog Srbina siluje u mozak vec dvadeset godina. I onda zbunjen ne pokusava dovesti u pitanje tu propagandu, sto neki medju Bosnjacima koriste kao izgovor da svoj sovinizam verbaliziraju uvredama na racun citavog srpskog naroda, sto opet ide u korist velikosrpske propagande, sto onda pomaze da se produzi inertnost prosjecnog, casnog, Srbina. I tako ovi pojedinci medju Bosnjacima koji misle da je patriotski pljuvati po Srbima, u sustini cine medvedju uslugu velikosrpskom faktoru.
Malo o filmu: Kad je film počeo sa slikama Handžar divizije, ustaša, jerusalemskog muftije... znao sam da će biti svega - ali ovakvih gluposti dugo nisam čuo (izuzimajući Dabićevo suđenje).
@Robben: dok god ja imam svoju Jelenu, svog Vlada, svog Vlatka, svog Igora, svog Radovana, sve te ljude koje cijenim i poštujem, neću generalizirati narod u RS.
- Suti i trpi
#61 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Sidje gradjaninuArjan_Robben wrote:Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja. Danas ce te ubiti ako moze a sutra ce rasplakati i reci:"Joj pa kako sam ja to mogao uraditi; sta mi bi brate; ko nas brate zavadi moj brate; ko nam uinisti nasu Bosnu...". To su ljudi; seljaci- ali bukvalno. Rat u BiH je prvenstveno bio rat izmedju seljaka i gradjana. To je izjavljeno na Njemackoj drzavnoj teliviziji i potpuno se slazem. Vecina Srba i Hrvata, gradjana, su se prikljucili ionako bosanskoj strani pa su kasnije otisli kad im je alije dao nogu u dupe i kad im je poceo dovlaciti hodze u jedinice.
Cijela ova drzava je sastavljena od 95% ortodoksni i emancipovani krkana
- 1gorstak
#62 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Lupas gluposti. Koljevic je citirao Sekspira .... na engleskom, dok ti jos ni maternji nisi savladao. Iza velikosrpskog projekta stoje intelektualci, citava jedna akademija nauka, nisu to likovi kakve (izmedju ostalog) mozes naci i na koridi u Cevljanovicima.Arjan_Robben wrote:Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja
-
JBL
#63 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Kako da ne... Za ponasanje inace merhametli naroda je kriva RTS. Mora da su istu slusali i tokom WWII1gorstak wrote:Ovakvom se propagandom casnog Srbina siluje u mozak vec dvadeset godina. I onda zbunjen ne pokusava dovesti u pitanje tu propagandu, sto neki medju Bosnjacima koriste kao izgovor da svoj sovinizam verbaliziraju uvredama na racun citavog srpskog naroda, sto opet ide u korist velikosrpske propagande, sto onda pomaze da se produzi inertnost prosjecnog, casnog, Srbina. I tako ovi pojedinci medju Bosnjacima koji misle da je patriotski pljuvati po Srbima, u sustini cine medvedju uslugu velikosrpskom faktoru.
-
Arjan_Robben
#64 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Slazem se apsolutno sa tobom. Iza tog projekta stoje intelektualci; nacionlisti; radikali koji imaju svoje ideale i koje imaju svoj pogled na istoriju. ALI ljude koji su oni iskoristili i koje oni i danas koriste da bi dostigli taj svoj cilj je velikom vecinom obicno seljanstvo.1gorstak wrote:Lupas gluposti. Koljevic je citirao Sekspira .... na engleskom, dok ti jos ni maternji nisi savladao. Iza velikosrpskog projekta stoje intelektualci, citava jedna akademija nauka, nisu to likovi kakve (izmedju ostalog) mozes naci i na koridi u Cevljanovicima.Arjan_Robben wrote:Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja
- 1gorstak
#65 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Srbi su cinili vecinu oko Hrvata Josipa Broza i u vrijeme kada su partizani jos uvijek bili autsajderi a naklonost Saveznika imali cetnici.JBL wrote:Kako da ne... Za ponasanje inace merhametli naroda je kriva RTS. Mora da su istu slusali i tokom WWII1gorstak wrote:Ovakvom se propagandom casnog Srbina siluje u mozak vec dvadeset godina. I onda zbunjen ne pokusava dovesti u pitanje tu propagandu, sto neki medju Bosnjacima koriste kao izgovor da svoj sovinizam verbaliziraju uvredama na racun citavog srpskog naroda, sto opet ide u korist velikosrpske propagande, sto onda pomaze da se produzi inertnost prosjecnog, casnog, Srbina. I tako ovi pojedinci medju Bosnjacima koji misle da je patriotski pljuvati po Srbima, u sustini cine medvedju uslugu velikosrpskom faktoru.![]()
Uvjerilo ih se da tako biraju manje zlo. Upravo zbog tog cesto na ovom forumu pisem kako bi bilo pametno da sarajevski politicari .... Lagumdzija, Silajdzic, Komsic (itd) budu vise prisutni u lokalnim sredinama sirom manjeg entiteta. Da odrzavaju javne tribine, predavanja, da objasnjavaju prosjecnom Srbinu bez posredstva SRNE i Rajka Vasica za kakvu se to oni BiH zalazu. Ko to u Sekovicima gleda TVSA i drugu stranu medalje ? Niko. Zato brdo treba doci Muhamedu, Silajdzic i Lagumdzija trebaju otici u Sekovice sa poklonom za lokalnu skolu, recimo pet-deset kompjutera i uspostaviti taj ljudski kontakt koji je neophodan da bi prosjecan, castan Srbin u Sekovicima uopste doveo u pitanje velikosrpsku propagandu.Nego, kako to da pored tog silnog prosjecnog&casnog naroda na vlast stalno dovode fasiste?
- jasko_ba
#66 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
četnička BN televizija u elementu 
-
JBL
#67 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Naravno da su bili vecina kad su bili najbrojniji narod u bivsoj drzavi. Isto kao su bili vecina u medju cetnicima. Sto generalno nema veze sa mojim argumentom. Tvrdio sam da su iste stvari radili vec prije (kad nije bilo RTSa&Co).1gorstak wrote:Srbi su cinili vecinu oko Hrvata Josipa Broza i u vrijeme kada su partizani jos uvijek bili autsajderi a naklonost Saveznika imali cetnici
A jel? Zbog toga su Radikali harali njihovom politickom scenom? Manje zlo DS? DSS? SPS?1gorstak wrote:Uvjerilo ih se da tako biraju manje zlo
Jel ti ovo ozbiljno? Muslimani bi nakon genocida trebali bi po nekim selima trebali Srbima objasnjavati kakvu BiH oni zele. Kao da je sve skupa bili zabuna pa su oni (u zabludi) uradili to sto su uradili1gorstak wrote:za kakvu se to oni BiH zalazu
- Prozor
#68 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Slabo brate, slabo.... Možda sam nepravedan ali ja njima ama baš ništa ne vjerujem.
- Suti i trpi
#69 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Ta trojica su dosadasnjom politikom pokazali da bi Srbe sveli na statisticku gresku samo da to mogu. Oni mene NICIM nisu uvjerili da im je stalo do srpskog naroda. Ja taj osjecaj NIKADA NISAM IMO. Postavlja se pitanje; je li problem u meni ili njima? Mislim da sam liberalniji od velike vecine Srba u RS, pa kada su meni neprihvatljivi (POSEBNO Silajdzic), kakvi su tek Srbima u RS!? Ko je sirio rat, ne moze vodit mir. Ja sam u to ubjedjen, a to najbolje pokazuje politika ta tri covjeka, kao i politika njihovih 'protivnika' u RS.1gorstak wrote:Uvjerilo ih se da tako biraju manje zlo. Upravo zbog tog cesto na ovom forumu pisem kako bi bilo pametno da sarajevski politicari .... Lagumdzija, Silajdzic, Komsic (itd) budu vise prisutni u lokalnim sredinama sirom manjeg entiteta. Da odrzavaju javne tribine, predavanja, da objasnjavaju prosjecnom Srbinu bez posredstva SRNE i Rajka Vasica za kakvu se to oni BiH zalazu. Ko to u Sekovicima gleda TVSA i drugu stranu medalje ? Niko. Zato brdo treba doci Muhamedu, Silajdzic i Lagumdzija trebaju otici u Sekovice sa poklonom za lokalnu skolu, recimo pet-deset kompjutera i uspostaviti taj ljudski kontakt koji je neophodan da bi prosjecan, castan Srbin u Sekovicima uopste doveo u pitanje velikosrpsku propagandu.
- Corto Maltese
#70 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
E ovo se zove autizam!Arjan_Robben wrote:Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja. Danas ce te ubiti ako moze a sutra ce rasplakati i reci:"Joj pa kako sam ja to mogao uraditi; sta mi bi brate; ko nas brate zavadi moj brate; ko nam uinisti nasu Bosnu...". To su ljudi; seljaci- ali bukvalno. Rat u BiH je prvenstveno bio rat izmedju seljaka i gradjana . To je izjavljeno na Njemackoj drzavnoj teliviziji i potpuno se slazem. Vecina Srba i Hrvata, gradjana (a takvih u BiH realno nije bilo bas procentualno mnogo jer je vecina BiH jedna velika provincija osim Sarajeva i Tuzle (eventualno Zenice)), su se prikljucili ionako bosanskoj strani pa su kasnije otisli kad im je alija dao nogu u dupe i kad im je poceo dovlaciti hodze u jedinice.
- armin071
#71 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Ta trojica su dosadasnjom politikom pokazali da bi Srbe sveli na statisticku gresku samo da to mogu. Oni mene NICIM nisu uvjerili da im je stalo do srpskog naroda. Ja taj osjecaj NIKADA NISAM IMO. Postavlja se pitanje; je li problem u meni ili njima? Mislim da sam liberalniji od velike vecine Srba u RS, pa kada su meni neprihvatljivi (POSEBNO Silajdzic), kakvi su tek Srbima u RS!? Ko je sirio rat, ne moze vodit mir. Ja sam u to ubjedjen, a to najbolje pokazuje politika ta tri covjeka, kao i politika njihovih 'protivnika' u RS.[/quote]
A ko ti je to od ove trojice sirio rat??
Mozes mozda reci za dvojicu (Zlaja i Hare) od ove trojice da su lopovi i to je fakat(i mater bi prodali za marku), ali da su oni sirili rat, ma dajjjjjjjjjjjjj... Pa onom Zeljki covjek vidi na cehri da je covjek onaj pravi carsijaner.. Zamisli Zeljku npr. da onako poreda par momaka pravoslavaca i onda da ih strelja (ko tvoja "braca" u Srebrenici)... Ako to mozes zamisliti od onakvog covjeka onda je kod tebe "sljepilo" odavno dostiglo maksimum... Isto tako npr. jedan Bogic Bogicevic sto bi to falilo da onakav covjek zastupa Srbe u BiH. Zar mu je jedina mana sto je covjek rat proveo "s ove strane"?? Ne znam ali nikako da se nadje tamo jedna masa ljudi da malo izadje iz te "matrice" da neko pocne s nekom drugom temom a ne standardno, secesija, ugrozenost, ugrozenost pa onda opet ugrozenost.......
A ko ti je to od ove trojice sirio rat??
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#72 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Corto Maltese wrote:E ovo se zove autizam!Arjan_Robben wrote:Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja. Danas ce te ubiti ako moze a sutra ce rasplakati i reci:"Joj pa kako sam ja to mogao uraditi; sta mi bi brate; ko nas brate zavadi moj brate; ko nam uinisti nasu Bosnu...". To su ljudi; seljaci- ali bukvalno. Rat u BiH je prvenstveno bio rat izmedju seljaka i gradjana . To je izjavljeno na Njemackoj drzavnoj teliviziji i potpuno se slazem. Vecina Srba i Hrvata, gradjana (a takvih u BiH realno nije bilo bas procentualno mnogo jer je vecina BiH jedna velika provincija osim Sarajeva i Tuzle (eventualno Zenice)), su se prikljucili ionako bosanskoj strani pa su kasnije otisli kad im je alija dao nogu u dupe i kad im je poceo dovlaciti hodze u jedinice.
- Suti i trpi
#73 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
A ko ti je to od ove trojice sirio rat??armin071 wrote:Ta trojica su dosadasnjom politikom pokazali da bi Srbe sveli na statisticku gresku samo da to mogu. Oni mene NICIM nisu uvjerili da im je stalo do srpskog naroda. Ja taj osjecaj NIKADA NISAM IMO. Postavlja se pitanje; je li problem u meni ili njima? Mislim da sam liberalniji od velike vecine Srba u RS, pa kada su meni neprihvatljivi (POSEBNO Silajdzic), kakvi su tek Srbima u RS!? Ko je sirio rat, ne moze vodit mir. Ja sam u to ubjedjen, a to najbolje pokazuje politika ta tri covjeka, kao i politika njihovih 'protivnika' u RS.
Ko je drzavu vodio u ratu, ne moze je kvalitetno vodit u miru. Ti su ljudi puni predrasuda i uveliko potroseni kroz sva ta ratna zbivanja... Zbog toga je napredak u miru sasvim ogranicen sa takvim ljudima. To je moj stav.
Nisam mislio da su Silajdzic, Komsic i Lagumdzija ubice, da bi nekog streljali, naprotiv... Jednostavno mislim da su njima interesi Bosnjaka uveliko ispred interesa Srba. Mozda oni u dubini duse nisu takvi, ALI TAKO SU SE POKAZALI.
Pa kako ce se naci kada se neprestano sotonizuje srpski narod? Odgovornost za zlocine se pokusava prenjet na svakog Srbina, pa je sasvim logicno da se stvara otpor prema takvim nastojanjima.Ne znam ali nikako da se nadje tamo jedna masa ljudi da malo izadje iz te "matrice" da neko pocne s nekom drugom temom a ne standardno, secesija, ugrozenost, ugrozenost pa onda opet ugrozenost.......
- elixiaboy
#74 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
Arjan_Robben wrote:Ja se neslazem isto sa tim da neko te Srbe u RS-u "uci" i "manipulise". Ti ljudi su jednostavno takvi. To je totalno drugi svijet. Vecina recimo Banja Luke se sastoji od nekih seljaka; provincijalaca i kockastih faca; sve naseljeno iz Hrvatske. A o ovim manjim gradicima da i ne govorim. Pa onda krenite u to njihovo istocno Sarajevo. Pogledajte malo te face. Pogledajte kako ti ljudi pricaju. To je obicno seljanstvo koje razmislja tako kako razmislja. Danas ce te ubiti ako moze a sutra ce rasplakati i reci:"Joj pa kako sam ja to mogao uraditi; sta mi bi brate; ko nas brate zavadi moj brate; ko nam uinisti nasu Bosnu...". To su ljudi; seljaci- ali bukvalno. Rat u BiH je prvenstveno bio rat izmedju seljaka i gradjana . To je izjavljeno na Njemackoj drzavnoj teliviziji i potpuno se slazem. Vecina Srba i Hrvata, gradjana (a takvih u BiH realno nije bilo bas procentualno mnogo jer je vecina BiH jedna velika provincija osim Sarajeva i Tuzle (eventualno Zenice)), su se prikljucili ionako bosanskoj strani pa su kasnije otisli kad im je alija dao nogu u dupe i kad im je poceo dovlaciti hodze u jedinice.
ne mogu da vjerujem.
ti si prazna, trivijalna osoba.
- ljubav_aha
#75 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?
PipiDugaDevetka wrote:Od koga je ''čokolada'', zadovoljan sam, probudila se u meni nada,Murat Sabanovic wrote:uh.... sto je dobra ova cokalada sto nam baci tijanic,a mi i prste oblizasmo jeduci je.cuj ,nije im bio cilj zauzimanje srebrenice vec zamo presjecanje srebrenice i zepe. pa sto tijanic ne prikaza kako popovi blagoslove junacine i grcku zastavu u srebrenici.eh cuj ,incident bio(ubijen srpski strazar)pa oni poubijase sve predsobom.
na ovakav stos novinara,samo mujo moze pasti ...
al' što kaže @Priorat i ja sam ''očistio, prekontrolisao i podmazao ONO, te ostavio na dohvat ruke'',...
a vi bi opet u rat