Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post Reply
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#126 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Toto »

Emisija je zakasnila za katarze najmanje desetak godina.
Srbija nece isporuciti Mladica, pa je Tadicev dolazak u Srebrenicu i ova emisija -koji ionako nista ne kostaju- samo finta da se ublazi steta i da se malko puhne pod rep medjunarodnim sudijama koji ko nesto treba da presude u slucaju Kosmeta.
Nejma nista ni od Kosmeta ni od Mladica. Tadic se sprema za jesenjih izbora pa skuplja donacije od stranaca i razvlaci pamet srbijancima.
Last edited by Toto on 11/07/2010 11:41, edited 1 time in total.
1gorstak

#127 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

.
Last edited by 1gorstak on 11/07/2010 11:41, edited 1 time in total.
1gorstak

#128 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

karanana wrote:
muha_sa wrote:Srebrenica ostala bez struje--upravo kad treba krenut direktan prenos dženaze i ukopa 775.civila.
upravo to je ta nova vrsta rata kojom ce nas oni poklopiti kad nisu oruzjem mogli.
Pobjedice samo ako u Sarajevu dodje do izdaje ili predaje. Velikosrpski faktor treba razvaliti i to je moguce postici, te zato ne treba siriti defetizam. Potrebno je vise discipline, vise odlucnosti. Na provokacije treba odgovoriti mudroscu, treba rijesiti probleme, ovaj nestanak struje treba iskoristiti u vlastitu korist, BBC od ovog moze napraviti udarnu vijest, ali je potrebno lobiranje, potrebno je vise rada, smirenosti i odlucnosti.
Suti i trpi

#129 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

JBL wrote:
Suti i trpi wrote:Ne pratim forume, ali imas forum 'b92' na kojem se vecina suosjeca sa zrtvama Srebrenice.
Jesi siguran? Jer pratim taj forum vec nekoliko godina i nisam to opazio...
Ima pod 'vazne teme' na podforumu politika pod naslovom 'da se nikad ne zaboravi...'
Ima li mozda neki forum iz "ljepseg i boljeg dijela" koji se danas suosjeca sa ovim i nesto medju ovim sto ce danas prisustvovati ne vidim zvanicnike ljepseg i boljeg nam dijela BiH valjda ih previse "boli"..... I dobro ti jedan forumas rece ako imas imalo obraza bar danas se oprosti od ovog foruma cisto zbog ovih ljudi sto stvarno suosjecaju sa zrtvama...
A zasto bi se ja oprasto od foruma? Zasto mislis da se ja 'nestvarno' suosjecam sa zrtvama?

Tuzno je sve ovo...

:( .
karanana

#130 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by karanana »

1gorstak wrote:
karanana wrote:
muha_sa wrote:Srebrenica ostala bez struje--upravo kad treba krenut direktan prenos dženaze i ukopa 775.civila.
upravo to je ta nova vrsta rata kojom ce nas oni poklopiti kad nisu oruzjem mogli.
Pobjedice samo ako u Sarajevu dodje do izdaje ili predaje. Velikosrpski faktor treba razvaliti i to je moguce postici, te zato ne treba siriti defetizam. Potrebno je vise discipline, vise odlucnosti. Na provokacije treba odgovoriti mudroscu, treba rijesiti probleme, ovaj nestanak struje treba iskoristiti u vlastitu korist, BBC od ovog moze napraviti udarnu vijest, ali je potrebno lobiranje, potrebno je vise rada, smirenosti i odlucnosti.
jeli smatras da je dio izdaje i predaje popustanje pod pritiscima iz rs-a i dodvoravanje njima kada su u pitanju postavke na celu sipe, najvaznije agencije u zemlji, koja danas hapsi po potocarima?

malo po malo, oni ce upravo bosnu i hercegovinu kao drzavu iskoristiti da je i razbiju. neka vrsta trojanskog konja. i uspjet ce.
armin071

#131 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by armin071 »

Toto wrote:Emisija je zakasnila za katarze najmanje desetak godina.
Srbija nece isporuciti Mladica, pa je Tadicev dolazak u Srebrenicu i ova emisija -koji ionako nista ne kostaju- samo finta da se ublazi steta i da se malko puhne pod rep medjunarodnim sudijama koji ko nesto treba da presude u slucaju Kosmeta.
Nejam nista ni od Kosmeta ni od Mladica. Tadic se sprema za jesenjih izbora pa skuplja donacije od stranaca i razvlaci pamet srbijancima.
Lahko je Tadicu doci u Srebrenicu kad on iza sebe ima bar 50% normalnih Srbijanaca koje nece izgubiti na sljedecim izborima, a plus kupi bodove za EU. Oo njegovom suosjecanju je suvisno govoriti. U PC je druga prica. Jedini koji je imao imalo m.da samo izustiti rijec GENOCID (Dragan Cavic) je ukinut iz politickog zivota za 5 minuta. I onda se ovdje javlja nekakav "realni Srbin iz Ze" i kaze da neko generalizuje cijeli srpski narod. Niko ne kaze da su svi srbi ubijali, klali i silovali ali da poricu i omalovazavaju pa s jedne strane i podrzavaju sve to sto se je desilo to i te kako.... I onda kazu generalizujemo mi a oni su kao ugrozeni. Koje ispiranje mozga i Dobrica bi vam pozavidio.....
JBL

#132 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

Suti i trpi wrote:Ima pod 'vazne teme' na podforumu politika pod naslovom 'da se nikad ne zaboravi...'
Kad vec zapinjes...
teme:
Srebrenica, 11.07. u EU dan žalosti i sjećanja na genocid nad Bošnjacima 2 saraysunshower 114

Gradjevinska dozvola za zamenu WC solje GDE JE KRAJ PLJACKANJU NARODA ??? 1 zoltan 568

Prvi broj je broj odgovora, drugi broj pogleda. Zelis jos nesto reci?
armin071

#133 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by armin071 »

JBL wrote:
Suti i trpi wrote:Ima pod 'vazne teme' na podforumu politika pod naslovom 'da se nikad ne zaboravi...'
Kad vec zapinjes...
teme:
Srebrenica, 11.07. u EU dan žalosti i sjećanja na genocid nad Bošnjacima 2 saraysunshower 114

Gradjevinska dozvola za zamenu WC solje GDE JE KRAJ PLJACKANJU NARODA ??? 1 zoltan 568

Nemoj ga bogati sad ce se naci ugrozen....
Suti i trpi

#134 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

armin071 wrote:
Toto wrote:Emisija je zakasnila za katarze najmanje desetak godina.
Nejam nista ni od Kosmeta ni od Mladica. Tadic se sprema za jesenjih izbora pa skuplja donacije od stranaca i razvlaci pamet srbijancima.
Lahko je Tadicu doci u Srebrenicu kad on iza sebe ima bar 50% normalnih Srbijanaca koje nece izgubiti na sljedecim izborima, a plus kupi bodove za EU. Oo njegovom suosjecanju je suvisno govoriti. U PC je druga prica. Jedini koji je imao imalo m.da samo izustiti rijec GENOCID (Dragan Cavic) je ukinut iz politickog zivota za 5 minuta. I onda se ovdje javlja nekakav "realni Srbin iz Ze" i kaze da neko generalizuje cijeli srpski narod. Niko ne kaze da su svi srbi ubijali, klali i silovali ali da poricu i omalovazavaju pa s jedne strane i podrzavaju sve to sto se je desilo to i te kako.... I onda kazu generalizujemo mi a oni su kao ugrozeni. Koje ispiranje mozga i Dobrica bi vam pozavidio.....
Imam osjecaj da si normalan momak, pa da te pitam... Je l to govori poviseni emotivni naboj iz tebe ili ovo zaista mislis? Je l zaista mislis da svaki Srbin u BiH porice i omalovazava genocid u Srebrenici? Je l mislis da to ja radim?

Ja sam zelim da napravite neku razliku izmedju postenog i oholog Srbina, a ne da sve trpate u isti kos, jer ce te neminovno uvrjedit neko postenog Srbina (vjerujem da je to nekima cilj, ali za tebe imam drugaciji osjecas). Dakle, je l mislis da je postenije reci 'cetnici klali i ubijali, cetnicka idelogija je genocidna, cetnici podrzavaju, poricu i omalovazavaju zlocine' ili 'Srbi klali i ubijali, srpska idelogija je genocidna, Srbii podrzavaju, poricu i omalovazavaju zlocine'. Dakle, sve sto zelim jeste da napravite neku distinkciju izmedju jednog cijelog naroda i njegovog fasistickog dijela. Je l trazim puno?
Suti i trpi

#135 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

JBL wrote:
Kad vec zapinjes...
teme:

Vjeruj da ne znam, ja sam na toj temi cito komentare u kojoj ljudi govore sa postovanjem prema zrtvama srebrenicke tragedije. Forum je totalno izopacen (mozda je do mog kompa), tako da je tesko citat komentare. Ispada da je to tema za sve i svasta :shock: . Nemam rijeci...

Sad ugleda da su otvorili novu temu o Srebrenici na podforumu politika.
JBL

#136 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

Suti i trpi wrote:Ja sam zelim da napravite neku razliku izmedju postenog i oholog Srbina, a ne da sve trpate u isti kos, jer ce te neminovno uvrjedit neko postenog Srbina (vjerujem da je to nekima cilj, ali za tebe imam drugaciji osjecas)
Zar ti se ne cini da su ovakva pitanja, pogotovo danas jako uvrijedjiva? Nakon 100.000 mrtvih neko bi se mogao uvrijediti. Svi mi dobro znamo da to nisu radili (samo) cetnici. Previse je tu ljudi bilo potrebnih da bi to radili samo oni.
Suti i trpi wrote:Je l trazim puno?
Da.
1gorstak

#137 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

karanana wrote:
1gorstak wrote:
karanana wrote:upravo to je ta nova vrsta rata kojom ce nas oni poklopiti kad nisu oruzjem mogli.
jeli smatras da je dio izdaje i predaje popustanje pod pritiscima iz rs-a i dodvoravanje njima kada su u pitanju postavke na celu sipe, najvaznije agencije u zemlji, koja danas hapsi po potocarima?
Ubrzo ce se saznati zasto je Mustafic priveden, mozda je to sasvim opravdan potez sluzbenika SIPA-e jer je htio djelovati mimo organizatora, mimo odbora za organizaciju komemoracije. Zloupotreba SIPA-e svakako ima, Ana Trisic Babic zloupotrebljava svoje mjesto u ministarstvu vanjskih poslova kako bi slabila drzavu koju predstavlja, postoje zloupotrebe svih agencija i institucija u kojim djeluju velikosrpski kadrovi i nasi trebaju naci nacin kako minimizirati te zloupotrebe. Je li se moglo izbjeci imenovanje Novica, ne vjerujem, posto si trebao napraviti neki ustupak kako bi na utjecajnije (operativno) mjesto ubacio Lukaca. A smjena Lukaca, e to je sasvim druga prica, tu ima elemenata izdaje i vrijeme ce pokazati ko je odgovoran u asistiranju velikosrbima da ga se smjeni.
armin071

#138 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by armin071 »

Imam osjecaj da si normalan momak, pa da te pitam... Je l to govori poviseni emotivni naboj iz tebe ili ovo zaista mislis? Je l zaista mislis da svaki Srbin u BiH porice i omalovazava genocid u Srebrenici? Je l mislis da to ja radim?

Ja sam zelim da napravite neku razliku izmedju postenog i oholog Srbina, a ne da sve trpate u isti kos, jer ce te neminovno uvrjedit neko postenog Srbina (vjerujem da je to nekima cilj, ali za tebe imam drugaciji osjecas). Dakle, je l mislis da je postenije reci 'cetnici klali i ubijali, cetnicka idelogija je genocidna, cetnici podrzavaju, poricu i omalovazavaju zlocine' ili 'Srbi klali i ubijali, srpska idelogija je genocidna, Srbii podrzavaju, poricu i omalovazavaju zlocine'. Dakle, sve sto zelim jeste da napravite neku distinkciju izmedju jednog cijelog naroda i njegovog fasistickog dijela. Je l trazim puno?[/quote]

Ako sad na ovim izborima u PC koji je naseljen vecinski da ne kazemo 99 % jednim narodom pobjede ljudi koji javno negiraju ovaj genocid, koji stavljaju upitnik ispred dokazanog broja zrtava, koji na dan genocida podizu bistu jednom od ucesnika istog koji dodjeljuju ordenje direktnim naredbodavcima genocida, koji se na kraju krajeva nisu ni udostojili da makar odu tamo i poklone se zrtvama, hoces li ti onda reci da je taj "dio" sto bude glasao za ove gore navedene "fasisticki" ili kako...?

p.s. Sto se danas taj "normalni dio" nije organizovao i otisao organizovano u Potocare da se pokloni zrtvama i tako nama svima "zacepe usta". Ja vidim svake godine nevladine org. iz Srbije a gdje su te nevladine org. iz PC. Gdje je taj normalni narod??????
tacna

#139 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by tacna »

Ma j..o film njihov pogledaj sta rade cetnici i dodik u rs juce, dan prije VELIKE ĐENAZE i ukopa 775 zrtava genocida, dizu bistu generalu naravno tu su cetnici sa kokardama i sajkacama, sds velica krvoloka i kraišnika i jos tadic mali prijeti da ce srpska ici ka samostalnoj drzavi pa ko je ovdje vise lud, pun sam emocijaa ovo supljiranje na đenazi sto trenutno ide trebaju reci dodiku i jednom za sva vremena ga skloniti iz drzave i politike. FUJJJJ SVE MI SE GADI.
Suti i trpi

#140 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

Armin071
Ako sad na ovim izborima u PC koji je naseljen vecinski da ne kazemo 99 % jednim narodom pobjede ljudi koji javno negiraju ovaj genocid, koji stavljaju upitnik ispred dokazanog broja zrtava, koji na dan genocida podizu bistu jednom od ucesnika istog koji dodjeljuju ordenje direktnim naredbodavcima genocida, koji se na kraju krajeva nisu ni udostojili da makar odu tamo i poklone se zrtvama, hoces li ti onda reci da je taj "dio" sto bude glasao za ove gore navedene "fasisticki" ili kako...?

p.s. Sto se danas taj "normalni dio" nije organizovao i otisao organizovano u Potocare da se pokloni zrtvama i tako nama svima "zacepe usta". Ja vidim svake godine nevladine org. iz Srbije a gdje su te nevladine org. iz PC. Gdje je taj normalni narod??????
Rado cu ti odgovorit, ali na nekoj drugoj temi i neki drugi dan.
JBL wrote:
Suti i trpi wrote:Ja sam zelim da napravite neku razliku izmedju postenog i oholog Srbina, a ne da sve trpate u isti kos, jer ce te neminovno uvrjedit neko postenog Srbina (vjerujem da je to nekima cilj, ali za tebe imam drugaciji osjecas)
Zar ti se ne cini da su ovakva pitanja, pogotovo danas jako uvrijedjiva? Nakon 100.000 mrtvih neko bi se mogao uvrijediti. Svi mi dobro znamo da to nisu radili (samo) cetnici. Previse je tu ljudi bilo potrebnih da bi to radili samo oni.
Suti i trpi wrote:Je l trazim puno?
Da.
Dakle, i ja sam kriv zato sto sam Srbin, iako NICIM nisam doprinjeo da se zlo desi, niti sam NICIM doprinjeo da se zlo podrzava, negira i omalovazava.

Nastavite bez mene.
1gorstak

#141 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by 1gorstak »

tacna wrote:Ma j..o film njihov pogledaj sta rade cetnici i dodik u rs juce, dan prije VELIKE ĐENAZE i ukopa 775 zrtava genocida, dizu bistu generalu naravno tu su cetnici sa kokardama i sajkacama, sds velica krvoloka i kraišnika i jos tadic mali prijeti da ce srpska ici ka samostalnoj drzavi pa ko je ovdje vise lud, pun sam emocijaa ovo supljiranje na đenazi sto trenutno ide trebaju reci dodiku i jednom za sva vremena ga skloniti iz drzave i politike. FUJJJJ SVE MI SE GADI.
Smireno @tacna, smireno. Nabavi lovacki karabin sa dobrom optikom, upoznaj kroz izlete teren oko Distrikta, Foce i Srebrenice, a imas ne internetu i satelitske snimke. Pocni stedjeti kako bi u slucaju potrebe mogao nabaviti dobre gojzerice i IC uredjaj. Sve je to legalno i tako se mozes pripremiti na pokusaj realizacije te prijetnje Ognjena Tadica. Sto se tice biste Talicu, sliku iste treba pokazati Tihicu i Radoncicu svaki put kada kazu da se sa Dodikom mora sjesti za sto jer je on kao legitimni predstavnik jednog naroda. Ovo sto Dodik radi je sasvim u redu, bio bi puno opasniji da Tihica mrljavi supljiranjem o povrsnim reformama koje nista ne mijenjaju. Ne mozes se predavati emocijama, smiren mozes smisliti kvalitetnu inicijativu, dobar projekat .... mozes biti od koristi.
Last edited by 1gorstak on 11/07/2010 12:35, edited 1 time in total.
AliceInChains

#142 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by AliceInChains »

Nisu svi Srbi isti. I to ovdje niko neosporava. Ali to, sto vecina ljudi ovdje hoce da ukaze, jeste tacno. A to jeste cinjenica: Ljudi u RS-u su povampirili. Vode im i dalje, nakon rznih protjerivanja i genocida, i dalje bez problema crpe krv. Eto, ako ti prosjecni ljudi nisu krivi za njihovu sudbinu, onda ti Suti i Trpi ipak moras priznati, da su ljudi postali sljepi, da su jednostavno pobudalili. Ili kako ti meni mozes objasniti takvu jednu socijalnu strukturu, kojoj tako lako mozes sijati mrznju?
Problem je u tome, da je vecina pametnih Srba iz Bosne odjuralo prije rata. Neki su rekli njihovim Bosnjackim komsijma, da ce uskoro poceti rat, pa tako hvala bogu i nama, i mi smo tako zajedno pobjegli. Ali, vecina to ipak nije uradila. Znaci, kad ti kao Srbin znas, da ce sljedeci dan poceti rat, onda imas ipak mogucnosti:

1. Samoubistvo :-D

2. Od "vode" naredeno masovno preseljavanje/izseljavanje

2. Obavjestiti tvoje prijatelje(pa i ako su "balije", znas ih valjda tvoj cijeli hebeni zivot) i:
- pakovati kofere i odjurati iz Bosne
- ostati u gradu i boriti se za opstanak tog istog
- skupiti se po brdima sa ostalim cetnicima i cekati na signal

Nazalost se je velika vecina odlucila za ovu trecu varijantu. Uglavnom su ti isti ostali u danasnjoj RS. Sigurno je kod njih isto postojalo izuzetaka. Ali sam uvjeren, da je vecih dio i tih "normalni" ljudi najkasnje poslje rata pobjeglo. Dakle, problem danasnjeg RS-a je taj, da u njihovoj socijalnoj strukturi jednostavno nisu prisutni "samokriticari", ljudi koji misle svojom glavom-znaci ta masa, koja ustvari i gradi prosperitet i razvoj jednog grada/jedne regije. Stavise, radi ove zapaljive retorike i omalovazavanja i ponizenja bas tih ljudi od strane danasnje i jucerasnje(a boga mi i sutrasnje) vlasti u RS-u, ta saka "normalnih" ljudi je nazalost prisiljena napustiti taj entitet. I nije tu samo vlast kriva, nego bas i ti ljudi, koji biraju tu vlast-isti ti ljudi koji ne sprecavaju tu istu anomaliju, kaja vlada u njihovom drustvu. I u tom smislu(kao sto vecina forumasa navodi) oni jesu vecina i jesu sami krivi. Nisu oni svi jednako krivi za genocid, ali ako se sutra desi opet isto sranje, onda su oni opet kolektivno krivi, zato sto su dopustili, da im se citavo to vrijeme njihova sudbina gradi u tom pravcu.
felipe kajetano

#143 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by felipe kajetano »

Tragedija, ne ponovilo se nikad nikome :(

Nadam se da ce jednom biti rijesena sva misterija oko Srebrenice i tih julskih dana, ne zato sto je to potrebno Srbima kao narodu, ne zbog Ibrana Mustafica i forumskih "Ibrana", nego zbog svih onih koji su tih dana tamo prezivljavali istinsku golgotu....

Iskreno saucesce svima koji su tamo nekoga izgubili... :(
adnan_hz

#144 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by adnan_hz »

Evo Turska drzavna televizija prenosi dzenazu u Srebrenici...
nellington

#145 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by nellington »

adnan_hz wrote:Evo Turska drzavna televizija prenosi dzenazu u Srebrenici...
A premijer im svakih 5 min spomene Tadića...
karanana

#146 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by karanana »

jebali ih ovi govori. sve su to karine. jedino mozda erdogana postujem, ostali su svi govna i domaci i evropski. nek zacepe, nek ne skupljaju poene ovdje i nek se ovi ljudi sahrane i to je to.
adnan_hz

#147 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by adnan_hz »

nellington wrote:
adnan_hz wrote:Evo Turska drzavna televizija prenosi dzenazu u Srebrenici...
A premijer im svakih 5 min spomene Tadića...
koji god da je cilj posjete covjek (TAdic) je dosao.. Dok iz RS-a niko nije dosao... Koji god da su ciljevi Tadica bar se stvari micu prema naprijed.. Prije TAdica nisi mogao vidjeti ni film o Srebrenici u Srbiji.. A kamoli izvinjenjenje.. Ovo je TAdicu vec drugi put da je dosao dok Dodik nije dosao nijednom... Znam da je ovo i politicki obojeno al covjek je dosao...
JBL

#148 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

felipe kajetano wrote:Tragedija, ne ponovilo se nikad nikome :(

Nadam se da ce jednom biti rijesena sva misterija oko Srebrenice i tih julskih dana, ne zato sto je to potrebno Srbima kao narodu, ne zbog Ibrana Mustafica i forumskih "Ibrana", nego zbog svih onih koji su tih dana tamo prezivljavali istinsku golgotu....

Iskreno saucesce svima koji su tamo nekoga izgubili... :(
Koje licemjerje....... Neko ga u svakom drugom postu na ovom forumu gusla o ucescu u i uspjesima "VRS" na ovaj dan filozofira o "mistariji oko Srebrenice" i izrazava "iskreno saucesce".
adnan_hz

#149 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by adnan_hz »

cuj misterija o srebrenici... srebrenica je javna postala.. srebrenica je dokazana tu nema misterije.... mozda u tvom mozgu je misterija jer ne zelis da pogledas istinu...
JBL

#150 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by JBL »

.
Post Reply