Trebao ga je tuziti za "prijetnju", i sloziti "prijavu zbog glasne muzike". Policija je mogla uraditi bilosta da je htjela, ali ocito nije htjela jer im je to dobar cetnicki haver.Pera Trta wrote:Nije zakonom zabranjeno i zato mu policija nije mogla pomoći.senjor wrote:Prica mi skoro neki covjek iz Raspitoca(mjesto kod Zenice)kako mu je neki komsija Srbin prijetio da ce ga zaklati zato sto mu je ovaj lik(Bosnjak)zvao policiju zbog cetnickih pjesama,helem da prica bude jos gora dva policajca po prici ovog Bosnjaka koja su dosla radi poziva bili su Srbi.Policija je samo rekla ovom Bosnjaku da je junak popio malo vise i da ce oni opet kahvu zajedno popit'....nadam se da se ovdje ni bebama netreba objasnjavati nista vise.
Zakotilo se vec odavno cetnistvo u Bosni,mi smo ga hranili,njegovali,skolovali,cuvali od samih nas i zbog njih gazili sve sto je nase,i sve smo za njih dali...na kraju smo glavu na panj postavili u znak potvrde nasih iluzija,oni su se na panju potvrdili,nasa usta nisu mogla vise ni da pitaju.Zasto???
Dosta!!!
Budi se narode moj...i nevjeruj NIKADA VISE.
Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
- nineinchnails
#126 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
-
Sounder
#127 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
I sta na kraju balade bi sa ovim slucajem?
-
MokeQc
#128 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Castro, svaka ti dala ! Jadno je kako ljudi zaboravljaju. Cini mi se da je vecini danas prioritet sta ce obuci, opasati, provozati, povaliti, itd.black wrote:svaka cast!viva_castro wrote:I opet ništa, ništa, ništa! Samo forumsko naglabanje.
Krivi smo mi i niko drugi! Sve dok dozvoljavamo da nas gaze, dok god damo na sebe oni ce udarati! Da smo mi kakav narod, polunormalan u najmanju ruku, nas bi na ročištu djevojkama bilo 50 000 i svi bi kao jedan grmili "Ovo je Bosna"!
Da smo barem polunormalni 50 000 ljudi bi u srebrenici provelo 10., 11., 12., 13., čekajući te mamlaze četničke da im bukvicu očitamo, da vide da je OVO BOSNA!
Da smo skroz normalni, onda bi svako ko kroz zube provuče riječ četnik završio u zatvoru, bio dobro namarisan a sudija bi objasnio kako je zapravo pao niz stepenice a onda mu dao jednu godinu dana da se hladi u Zenici. Ne očekujem da ćemo ikada biti normalan narod, ali nije valjda da ne možemo biti polunormalni?!
Dokle god smo ovako nenormalni treba nam ovo što nam se dešava, zaslužili smo, zaslužili smo mi mnogo mnogo mnogo mnogo više Srebrenica, sreća naša pa je Bog milostiv.
Ne treba zivjeti jos uvijek u 92-95, nezdravo je ostati u jednom vremenu jer nema napretka, ali se dignitet mora odbraniti - a kod nas je to prvo sto pada !
I koliku god smo nepravdu dozivjeli u agresiji, ima puno do nas samih ! Ako se sami ne postujemo, pa sto bi se drugi trudili da nas postuju.
-
fukara_tz
-
SoulSeeker
#130 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Svašta...viva_castro wrote:Tri djevojke iz Srebrenice, od kojih je najmlađa skoro djevojčica sa samo 15 godina, prijavljene su Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda u Srebrenici. Razlog je to što su 12. jula, na dan kada su, uz obilježavanje stradanja Srba, četnici orgijali po Srebrenici i Bratuncu, a one im, na uzvike "Ovo je Srbija", zatim četničke pjesme i najteže uvrede, odgovorile porukom "Ovo je Bosna" i puštenom ilahijom s mobitela. Zbog ovog odgovora na četnička orgijanja Sedina Hasanović, Dženeta Nalić i Melisa Smajić mogle bi biti i osuđene u Osnovnom sudu u Srebrenici.