Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

viva_castro

#1 Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by viva_castro »

Tri djevojke iz Srebrenice, od kojih je najmlađa skoro djevojčica sa samo 15 godina, prijavljene su Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda u Srebrenici. Razlog je to što su 12. jula, na dan kada su, uz obilježavanje stradanja Srba, četnici orgijali po Srebrenici i Bratuncu, a one im, na uzvike "Ovo je Srbija", zatim četničke pjesme i najteže uvrede, odgovorile porukom "Ovo je Bosna" i puštenom ilahijom s mobitela. Zbog ovog odgovora na četnička orgijanja Sedina Hasanović, Dženeta Nalić i Melisa Smajić mogle bi biti i osuđene u Osnovnom sudu u Srebrenici.

Zamjenik komandira Policijske stanice Srebrenica Adis Cibralić kaže da je policija reagirala nakon poziva kelnerice u kafiću „Davidoff“ Sanje Kočević-Milanović, a navodni razlog za poziv je odluka gazde da zabrani muziku 11. i 12. jula. Sedina i Dženeta kažu da ih ništa ne plaši - ići će, ako treba, i na suđenje uz poruku „Ovo je Bosna“. Ovu je poruku četnicima koji su orgijali Srebrenicom prvi uputio potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Zulfo Salihović. On traži i da se protiv njega pokrene prekršajni postupak.

RTVFBiH/radiosarajevo.ba

sramotno i ponižavajuće! dokle?! i kojim pravom ovo nije udarna vijest svih medija?! sramite se, sramimo se!
Hunkar

#2 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by Hunkar »

ne mogu da vjerujem :( :( :shock:
Zlocin&Kazna

#3 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by Zlocin&Kazna »

jbga, pa to je RS, pa oni su nenu Orlovic sudili sto brani svoje, nema ti tu logike moj priajtelju, imaju silu - ne gledaju pravdu..
A mi, mi smo se toliko navikli i otvrdnuli na takve stvari da izgledamo ko one dzinovske kornjace, nema tog razloga da se pokrenemo... Osim trovackog nacionalizma - koji nam je poput hrane...
Opet kazem: JBGA...
Bosanski_kralj

#4 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by Bosanski_kralj »

Žalosno je sve ovo što se događa. :(
sa2101

#5 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by sa2101 »

kad li ce stat ovo ludilo :( :(
charvel.

#6 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by charvel. »

sa2101 wrote:kad li ce stat ovo ludilo :( :(
Kad ljudima vec jednom dodje iz guzice u glavu sa kim mi imamo posla.
Do kad cemo se samo iscudjavat ovakvim stvarima. Ne moze se sa govnima ko sa ljudima...
stolac-SARAJEVO

#7 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by stolac-SARAJEVO »

E sad bi trebale sve ove internet patriote plus drugi ljudi da odu u Srebrenicu,pa da za vrijeme prvog rocista se okupe pred zgradom suda i da skandiraju ovo je Bosna.Da nas bude dvije stotine pa da vidim ko ce reagovat od PC-evaca :x
viva_castro

#8 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by viva_castro »

stolac-SARAJEVO wrote:E sad bi trebale sve ove internet patriote plus drugi ljudi da odu u Srebrenicu,pa da za vrijeme prvog rocista se okupe pred zgradom suda i da skandiraju ovo je Bosna.Da nas bude dvije stotine pa da vidim ko ce reagovat od PC-evaca :x

bravo! prava stvar! hajde ko je još za?! dajte ba da nešto uradimo, bilo šta! sami smo krivi za govna u kojim se nalazimo! zato što šutimo i ibretimo se, i ništa više, ponašamo se kao svijet 92-95, odvratno, kao da pomažemo u zločinu!
kiky

#9 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by kiky »

to je lov na vještice ....
srbi opet dokazuju da su mentalno u srednjem vijeku ...
hamza_sa

#10 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by hamza_sa »

Srebrenica se konkretno spominje samo jedan dan u godini. Svakog 11.07. Svih drugih dana iako se spomene, kao i da nije. Evo, i ova tema to pkazuje. Komenatra skoro da i nema.

Sve sto smo dalji od Srebrenice, ona je bliza nama!!
Last edited by hamza_sa on 29/07/2009 09:58, edited 1 time in total.
shmeezla

#11 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by shmeezla »

stolac-SARAJEVO wrote:E sad bi trebale sve ove internet patriote plus drugi ljudi da odu u Srebrenicu,pa da za vrijeme prvog rocista se okupe pred zgradom suda i da skandiraju ovo je Bosna.Da nas bude dvije stotine pa da vidim ko ce reagovat od PC-evaca :x
e, stolac-sarajevo, nista ne bih vise voljela nego da sedesi ovo na sto pozivas.. ali nece.
i sve dok cetnicima nije tesko iz srbije doci da bi provocirali a nama je tesko preci nesto kilometara da bismo stali u odbranu najslabijih, ovakve ce nam se stvari desavati.
tuzno ali istinito.
bosna123

#12 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by bosna123 »

Svaka cast cure :thumbup: A od te tuzbe nema nista, nego od jeda ne znaju sta bi pa malo malo nekoga na sud... Zato im valjda sluzi vlastiti entitet.
nineinchnails

#13 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by nineinchnails »

ne mogu da vjerujem......

Prvo kelnericu prifatit'.........pa neka kelnerise cetnicima ubuduce negdje preko Drine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by pici »

Šovinizam+Nacionalozam+Fašizam=PC

I Ša kažu branitelji KoKoŠniteta.......DeMoNkratija i sljoboda sa proseritetom........eeeeeee kad misliš da jadovi nemogu past dublje oni te iznenade pa groHnu u bezdan.....Nokia de recidera diČnoj "profesorici" da napiše koji tekst kako SrebreniČanke napadaju i ugrožavaju slobodu pjevanja Ćetaljevskih pesmica i ugroŽavaju likove i dela zloČinaca.......pardom po profesoriČinoj.....gosn ZloČinaca......
al_akhisari

#15 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by al_akhisari »

Nazalost, nista novo...nista sto bi nas iznenadilo.Cete orgijaju, vrijedjaju, strase,...TRi cure povicu ovo je bosna,...javnost emancipovane i evropske republike sumske suti...

Zaista je nevjerovatna kolicina primitivizma i divljastva kod ogromnog dijela stanovnika republike sumske...
Boze dragi, sta skrivismo pa nas osudi da deveramo s ovakvima...
ružmarin-a

#16 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by ružmarin-a »

opšete poznato, viđeno, čuveno: da se zataška, baci u zasjenak veliko nedjelo (divljanje po Srebrenici Ravnogoraca i ostalih zvjeri), najlakše je optužiti slučajne prolaznike, namjernike, ovaj put djevojčice, koje poručuju: "ima Bosne"

Da, ima Bosne, ali nema sloge :sad:
..............................................................

sve zavisi koju ilahiju su pustile te djevojke preko zvučnika mobitela...
ruku na srce ima ilahija sa huškačkim sadržajem...nešto kao "pocrkali dušmani" i onih ratnih, da se zaledi krv u žilama onima kojima su riječi upućene, naravno ako ih umiju prepoznati

jesu zato napadnute djevojke?
fixer

#17 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by fixer »

Nekako se ne mogu oteti dojmu da je i ovaj text napisan da djeluje huskaski. Po meni ovdje fali dosta detalja, koji su itekako bitni, ali sumnjam da cemo do njih doci putem objektivnih sredstava informiranja.
Patriota_TZ

#18 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by Patriota_TZ »

Nazalost,nismo jos tobe dosli...neko rece,kako oni mogu doci iz Srbije a mi ne mozemo preci nekoliko kilometara da odemo do Srebrenice?
Ne mozemo jer nismo slozni!

Trebamo uzeti za primjer susjednu Hrvatsku i njihove navijacke skupine koje se jednom godisnje okupe i odu do Vukovara,i svi zajedno obiljeze stradanje tog grada!Ako se mogu zajedno udruziti npr torcida i bbb koji se mrze kao da nisu iz iste drzave,mozemo vala i mi!

Treba odabrati datum i javno pozvati sve gradjane BiH da odu do Srebrenice i da svi zapjevamo OVO JE BOSNA i BOSNA OSTACE!
viva_castro

#19 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by viva_castro »

I opet ništa, ništa, ništa! Samo forumsko naglabanje.

Krivi smo mi i niko drugi! Sve dok dozvoljavamo da nas gaze, dok god damo na sebe oni ce udarati! Da smo mi kakav narod, polunormalan u najmanju ruku, nas bi na ročištu djevojkama bilo 50 000 i svi bi kao jedan grmili "Ovo je Bosna"!

Da smo barem polunormalni 50 000 ljudi bi u srebrenici provelo 10., 11., 12., 13., čekajući te mamlaze četničke da im bukvicu očitamo, da vide da je OVO BOSNA!

Da smo skroz normalni, onda bi svako ko kroz zube provuče riječ četnik završio u zatvoru, bio dobro namarisan a sudija bi objasnio kako je zapravo pao niz stepenice a onda mu dao jednu godinu dana da se hladi u Zenici. Ne očekujem da ćemo ikada biti normalan narod, ali nije valjda da ne možemo biti polunormalni?!

Dokle god smo ovako nenormalni treba nam ovo što nam se dešava, zaslužili smo, zaslužili smo mi mnogo mnogo mnogo mnogo više Srebrenica, sreća naša pa je Bog milostiv.
palermo

#20 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by palermo »

Ovo je tema koja bi, barem po meni, trebala da bude prva tema i ovdje na forumu i u medijma. Ne zbog prijave , ne zbog toga da bi po ko zna koji pui se zgražali nad ponašenjem institucija Republike Srpske, nego da odamo priznanje trima djevojčicama koje su nam pokazale šta znači hrabrost, šta znači samosvijest, šta znači patriotizma, šta znači vjera u sebe...djevojčicama zbog kojih , vjerujem , mnogi od nas starijih je samo pognuo glavu od stida, jer ono što bi mi trebali da radimo, čine petanestogodišnji dejvojčurci. I najmanje što bi trebali je da im pokažemo da nisu same.
Mogu samo da se poklonim pred vašom hrabrošću Sedina, Dženeta i Melisa
shmeezla

#21 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by shmeezla »

viva_castro wrote:I opet ništa, ništa, ništa! Samo forumsko naglabanje.

Krivi smo mi i niko drugi! Sve dok dozvoljavamo da nas gaze, dok god damo na sebe oni ce udarati! Da smo mi kakav narod, polunormalan u najmanju ruku, nas bi na ročištu djevojkama bilo 50 000 i svi bi kao jedan grmili "Ovo je Bosna"!

Da smo barem polunormalni 50 000 ljudi bi u srebrenici provelo 10., 11., 12., 13., čekajući te mamlaze četničke da im bukvicu očitamo, da vide da je OVO BOSNA!

Da smo skroz normalni, onda bi svako ko kroz zube provuče riječ četnik završio u zatvoru, bio dobro namarisan a sudija bi objasnio kako je zapravo pao niz stepenice a onda mu dao jednu godinu dana da se hladi u Zenici. Ne očekujem da ćemo ikada biti normalan narod, ali nije valjda da ne možemo biti polunormalni?!

Dokle god smo ovako nenormalni treba nam ovo što nam se dešava, zaslužili smo, zaslužili smo mi mnogo mnogo mnogo mnogo više Srebrenica, sreća naša pa je Bog milostiv.
naklon do poda :thumbup:
veljaca

#22 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by veljaca »

Sedina, Dženeta i Melisa :thumbup:
Sedina :bih: Dženeta :bih: Melisa :bih:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
ja_Mama

#23 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by ja_Mama »

Dugo već čitam forum, ali me ova tema natjerala da se i prijavim!

Ono što želim reći je - viva_castro i stolac-SARAJEVO svaka čast!

Ne znam čemu mlaćenje prazne slame po forumima. Kada saznamo detalje o tom idiotskom suđenju ovim curama, dogovorite mjesto i vrijeme kolektivnog okupljanja i idemo. Najlakše je kukati kad se nešto ružno po nas desi, a istovremeno ništa ne raditi da do toga ne dođe!
visocicaguy

#24 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by visocicaguy »

sudjenje je javno.. mogli bismo se skupiti i otici tamo
patrius

#25 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"

Post by patrius »

Sasvim konsekventno.Jbg,logika je zahebana stvar,ali ako je po bilo kojoj logici Srebrenica dio "PC",a eto,po nekakvoj i necijoj,jeste,onda nema mjesta cudjenju :wink:
Post Reply