Veselo je sto rece sada u HDZ-ovima.Poslije rostilja kod Ivanica i slaganja sa sporazumom bez cini mi se ijedne zamjerke, mora se sjesti i razmisliti, ali oni ce garant kao i uvijek pratiti sta kaze MZ.Ne znam kako im prodje rostiljijada sa Tihicem u blizini rehabilitacionog centra, da li se dobro popilo i prosupljiralo o vlastitom kanalu da mogu biti na televiziji 24 sata dnevno.(cisto zbog velike radosti razdraganih glasaca).ibro dirka wrote:to je to. Sada Oleg (bas se fino ugojio u zadnje vrijeme, mora da je bilo dosta sastanaka
) trazi tumacenja i salje pisma u kojima moli dodatna pojasnjenja
samo mislim da ce sigurno pokusati vratiti inicijativu u svoje ruke, pitanje je samo kako i ko ce im i kako tu pomoci. Od SDA i SDP se puno ne nadam po tom pitanju, slozice se s njim pa kako god. Nagadjam da ce HDZ-ovi biti najaktivnije ukljuceni u sljedecoj cetvrtini
Spašeni za dlaku
- fantom slobode
-
zavrzlama
Prasina se slegla vrijeme je ozbiljne analize..
Protokol:
Protokol su Hare i Dodik potpisali iz sledecih razloga:
Obadvojica su imali svoje vizije reforme policije koje su prezentirali javnosti..gdje je Silajdzic tvrdio da su tri principa potpuno ukidanje entitetskih policija i stvaranje potpuno nove BIH policije..
Dok Dodik na drugoj strani je obecavao opstanak policije rs-a u istoj formi i nadleznostima kao i do sada...
I sta se desilo,oni posle ozbiljne(ako ima ozbiljne medjinarodne zajednice)prijetnje MZ su prihvatili ono sto u stvari i trazi MZ-a...a oni traze opstanak policijskih struktura ,ali samo pod drzavnom kontrolom...gdje ne traze mijenjanje imena policija,uniformi,i prelaska entitetskih granica..
Dodik i Silajdzic onako mudro shvacaju da ce se taj Lajcakov plan morati prihvatiti na kraju krajeva i znali su da ako oni to odbiju da ce biti smijenjeni a oni njihovi kolege iz sjene ce kasnije uskociti na njihove pozicije i prihvatiti isto ono sto oni odbijaju(Tihic,Bosic,Lagumdzija) pa su oni da nebi bas prihvatili ono sto su prvi put odbili..napravili neki protokol kao nesto novo a u stvari isto ono sto je prvi put Lajcak trazio i kao oni nesto prihvacaju..i tako jednim potezom sacuvali pozicije i vlast i ubili nadu drugim politicarima da konacno i oni zasjednu u njihove fotelje....ovaj njihov potez je sigurno napravljen u dosluhu sa MZ-om...
Ipak ce ovaj njihov potez donijeti brdo dobrih stvari...
Dodik ce izgubiti tako lako steceno povjerenje srpskog naroda i u rs-u ce se javiti nada za ozbiljnom opozicijom....u narednim danima i mjesecima ton i boja Dodikovih istupa ce biti meksa i snosljivija...na drugoj strani ce se kod bosnjackih politicara javiti interes da se odluke o vaznim pitanjima pocinju rjesavati u parlamentu jer smo se uvjerili da se ponekad sudbina citave drzave moze lako staviti u ruke jednog covjeka(jer to MZ i najvise odgovara)..ovim potezom Dodika i Silajdzica ce se ipak donekle probuditi i svijest obicnog covjeka,jer ce shvatiti da se tri godine nesto odbijalo,vrdalo,mrdalo i na kraju opet moralo potipsati ono sto trazi MZ-a.
A medjunarodna zajednica u ovom momentu kao maksimum u reformi policije vidi prenos nadleznosti policijskih struktura na BIH u papirnoj formi..a u praksi se nadaju da ce u buducnosti kao i sa entitetskim vojskama se vremenom u praksi zazivjeti jedinstvena policija..s obzirom na rjesavanje Kososva,jake homogenosti srba po pitanju, opstanka policije entiteta, Dejtona,ovo sto se postiglo je ujedno i najvise sto se moglo uraditi u datom trenutku...iako ja licno nisam uopste zadovoljan ovom reformom jer mi lici na Dejton..tako da ga svako moze tumaciti kako hoce...nadam se da ce reformu sprovoditi i neko iz MZ-e..jer domaci politicari ako im se to da u ruke ce razvodniti i opstruirati do bezsvjesti.
Na redu je jos malo friziranja od MZ i reforma je tu..i onda nastupa era kako to potpisano sprovesti u djelo...i tek pocetkom sprovodjenja u djelo ove reforme znat cemo sta je u stvari bio taj Protokol ko je izgubi ko dobio..
Protokol:
Protokol su Hare i Dodik potpisali iz sledecih razloga:
Obadvojica su imali svoje vizije reforme policije koje su prezentirali javnosti..gdje je Silajdzic tvrdio da su tri principa potpuno ukidanje entitetskih policija i stvaranje potpuno nove BIH policije..
Dok Dodik na drugoj strani je obecavao opstanak policije rs-a u istoj formi i nadleznostima kao i do sada...
I sta se desilo,oni posle ozbiljne(ako ima ozbiljne medjinarodne zajednice)prijetnje MZ su prihvatili ono sto u stvari i trazi MZ-a...a oni traze opstanak policijskih struktura ,ali samo pod drzavnom kontrolom...gdje ne traze mijenjanje imena policija,uniformi,i prelaska entitetskih granica..
Dodik i Silajdzic onako mudro shvacaju da ce se taj Lajcakov plan morati prihvatiti na kraju krajeva i znali su da ako oni to odbiju da ce biti smijenjeni a oni njihovi kolege iz sjene ce kasnije uskociti na njihove pozicije i prihvatiti isto ono sto oni odbijaju(Tihic,Bosic,Lagumdzija) pa su oni da nebi bas prihvatili ono sto su prvi put odbili..napravili neki protokol kao nesto novo a u stvari isto ono sto je prvi put Lajcak trazio i kao oni nesto prihvacaju..i tako jednim potezom sacuvali pozicije i vlast i ubili nadu drugim politicarima da konacno i oni zasjednu u njihove fotelje....ovaj njihov potez je sigurno napravljen u dosluhu sa MZ-om...
Ipak ce ovaj njihov potez donijeti brdo dobrih stvari...
Dodik ce izgubiti tako lako steceno povjerenje srpskog naroda i u rs-u ce se javiti nada za ozbiljnom opozicijom....u narednim danima i mjesecima ton i boja Dodikovih istupa ce biti meksa i snosljivija...na drugoj strani ce se kod bosnjackih politicara javiti interes da se odluke o vaznim pitanjima pocinju rjesavati u parlamentu jer smo se uvjerili da se ponekad sudbina citave drzave moze lako staviti u ruke jednog covjeka(jer to MZ i najvise odgovara)..ovim potezom Dodika i Silajdzica ce se ipak donekle probuditi i svijest obicnog covjeka,jer ce shvatiti da se tri godine nesto odbijalo,vrdalo,mrdalo i na kraju opet moralo potipsati ono sto trazi MZ-a.
A medjunarodna zajednica u ovom momentu kao maksimum u reformi policije vidi prenos nadleznosti policijskih struktura na BIH u papirnoj formi..a u praksi se nadaju da ce u buducnosti kao i sa entitetskim vojskama se vremenom u praksi zazivjeti jedinstvena policija..s obzirom na rjesavanje Kososva,jake homogenosti srba po pitanju, opstanka policije entiteta, Dejtona,ovo sto se postiglo je ujedno i najvise sto se moglo uraditi u datom trenutku...iako ja licno nisam uopste zadovoljan ovom reformom jer mi lici na Dejton..tako da ga svako moze tumaciti kako hoce...nadam se da ce reformu sprovoditi i neko iz MZ-e..jer domaci politicari ako im se to da u ruke ce razvodniti i opstruirati do bezsvjesti.
Na redu je jos malo friziranja od MZ i reforma je tu..i onda nastupa era kako to potpisano sprovesti u djelo...i tek pocetkom sprovodjenja u djelo ove reforme znat cemo sta je u stvari bio taj Protokol ko je izgubi ko dobio..
Last edited by zavrzlama on 30/09/2007 17:36, edited 1 time in total.
-
jefferson
Nesto ti meni mjenjas jaro retoriku odkako Haris potpisa ovo.ibro dirka wrote:jeffe, moram priznati da sve detaljno ne procitah niti mi se sve komentira, posebno ono sto nije vezano za temu.
tek da kazem ovoliko: u pregovorima i postavljanju zvanicnih ciljeva nema iskrenosti! nema ni pri cjenkanju na pijaci, a kamoli kada se radi o raznoraznim reformama. ko to ne konta, i zasluzuje da dobije one koji mu samo vise obecavaju, pa poslije grade kuce i "kupuju" stanove.
Ovdje se rasprava odavno vodi da on potpise, a ti si taj koji je govorio da treba istrajt itd, itd, i sad najednom Hars pristaje na gori plan od Lajcekovog i to je OK, a drvlje i kamenje si na Lajceka.
E konzistentan si ko i Haris, sto znaci da ti ustvari podrzavas harisa, a jebe ti se za 100% BiH i slicne stvari.
Blago nama s takvim glasacima, a ono sto sam ja napisao ima itekako veze sa svime, pa i sa ovom temom.
-
ibro dirka
Ponovo greska u pretpostavci. "Protokol" nije gori od Lajcakove "reforme", sto vec jedno 20 puta napisah i pojasnih. Tema nije o meni ni o tebi (ova potonja bi garant bila puno interesantniji slucaj), vec o Silajdzicu i Dodiku, "Protokolu" itd. Probaj shvatiti da takvim priglupim etiketiranjima samo sebe u pravom svjetlu pokazujes, a ne kazes apsolutno nista o temi.jefferson wrote:Nesto ti meni mjenjas jaro retoriku odkako Haris potpisa ovo.ibro dirka wrote:jeffe, moram priznati da sve detaljno ne procitah niti mi se sve komentira, posebno ono sto nije vezano za temu.
tek da kazem ovoliko: u pregovorima i postavljanju zvanicnih ciljeva nema iskrenosti! nema ni pri cjenkanju na pijaci, a kamoli kada se radi o raznoraznim reformama. ko to ne konta, i zasluzuje da dobije one koji mu samo vise obecavaju, pa poslije grade kuce i "kupuju" stanove.
Ovdje se rasprava odavno vodi da on potpise, a ti si taj koji je govorio da treba istrajt itd, itd, i sad najednom Hars pristaje na gori plan od Lajcekovog i to je OK, a drvlje i kamenje si na Lajceka.
E konzistentan si ko i Haris, sto znaci da ti ustvari podrzavas harisa, a jebe ti se za 100% BiH i slicne stvari.
Blago nama s takvim glasacima, a ono sto sam ja napisao ima itekako veze sa svime, pa i sa ovom temom.
-
jefferson
Posto si ti pametan a ja glup hajde ti objasni kako je ovaj protokol bolji i po cemu je MZ kriva za ovo, posto stalno to potezes.ibro dirka wrote:Ponovo greska u pretpostavci. "Protokol" nije gori od Lajcakove "reforme, sto vec jedno 20 puta napisah i pojasnih. Tema nije o meni ni o tebi (ova potonja bi garant bila puno interesantniji slucaj), vec o Silajdzicu i Dodiku, "Protokolu" itd. Probaj shvatiti da takvim priglupim etiketiranjima samo sebe u pravom svjetlu pokazujes, a ne kazes apsolutno nista o temi.jefferson wrote:Nesto ti meni mjenjas jaro retoriku odkako Haris potpisa ovo.ibro dirka wrote:jeffe, moram priznati da sve detaljno ne procitah niti mi se sve komentira, posebno ono sto nije vezano za temu.
Iz svega ovog mogu samo skontat da dok je SZBiH na vlasti tebi to odgovara kao pojedincu.
E sad de to objasni, i molim te sto bi tema o meni bila interesantnija? Zato sto se neslazem s tobom? Jaro ti onda imas jebenih problema sa percepcijom svrhe javnog foruma!
-
ibro dirka
Profile --> poruke pa citaj. Javni forum nije mjesto za zadovoljavanje licnih kompleksa konstantnim pljuvanjem po sugovornicima iz tople sobe, tako da mislim da dobro vidimo i razliku u shvatanju koncepcije.
-
jefferson
Ti si taj koji rece da sam ja priglup, sto znaci da si ti taj koji vrjedja.ibro dirka wrote:Profile --> poruke pa citaj. Javni forum nije mjesto za zadovoljavanje licnih kompleksa konstantnim pljuvanjem po sugovornicima iz tople sobe, tako da mislim da dobro vidimo i razliku u shvatanju koncepcije.
E sad problem je u tebi sto ti shvatas kao licnu uvredu ako se neko neslaze s tvojim stavovima. Jaro ti prvo trebas da pogledas po rjec tolerancija i postovanje drugacijeg misljenja, a ne nazivati nekog glupim samo zato sto se neslaze s tobom! Na kraju krajeva ti se sam sa sobom neslazes! Jedno si pricao prije sedam dana sada nesto drugo.
-
ibro dirka
Napisao sam da su ti ta etiketiranja priglupa, ali ne mogu i citati za tebe. Vozdra, alahimanet, i zbogom.
-
ibro dirka
Uvrede i etiketiranja se ne tolerisu. To nije tolerancija, pogledaj u rijecniku i predji na nesto sto imalo kontas ili postavljaj konkretna pitanja na temu. Sada fakat zbogom.
-
jefferson
Kakva etiketiranja?ibro dirka wrote:Uvrede i etiketiranja se ne tolerisu. To nije tolerancija, pogledaj u rijecniku i predji na nesto sto imalo kontas ili postavljaj konkretna pitanja na temu. Sada fakat zbogom.
Ti ovdje sve zivo etiketiras, nazivas glupim, bez kicme, mozga itd, a tebi problem etiketiranje?
Vec si rekao zbogom!
-
ibro dirka
Govori se o licnim etiketiranjima. Evo ti i po treci put, zbogom. Hoce i cetvrti?
-
_BosanaC
A ja sam ono toliko glup da ti postaje neprijatno?ibro dirka wrote:Uvrede i etiketiranja se ne tolerisu. To nije tolerancija, pogledaj u rijecniku i predji na nesto sto imalo kontas ili postavljaj konkretna pitanja na temu. Sada fakat zbogom.
Jokeru, Jokeru, gdje ti je principijelnost?
-
ibro dirka
Vidis recimo, taj supljak o tom jokeru je jedno od tih etiketiranja. Takodjer jedno od dosadnijih i glupljih.
-
_BosanaC
Cek, sad si nervozan? Dok ti etiketiras dobro je, i to jos dok je svita tu koja te pola ne konta kao ni onog kome repliciras ali laju ko kerovi, valjda im interesantno, i uz to na sav glas podrzava nesto a pojma nema sta, a sada odjednom odosmo na etiketiranja? 
-
ibro dirka
O cemu to ti, sta te opet zbunjuje? Moze li sta konkretno ili da i dalje prdimo u vjetar?
-
ibro dirka
De citiraj to sto nadje, a i ono prije toga._BosanaC wrote:Profil, poruke, pa pogledaj malo kako izetiketira i izvrijedja konkretno mene.ibro dirka wrote:O cemu to ti, sta te opet zbunjuje? Moze li sta konkretno ili da i dalje prdimo u vjetar?
-
jefferson
_BosanaC wrote:Cek, sad si nervozan? Dok ti etiketiras dobro je, i to jos dok je svita tu koja te pola ne konta kao ni onog kome repliciras ali laju ko kerovi, valjda im interesantno, i uz to na sav glas podrzava nesto a pojma nema sta, a sada odjednom odosmo na etiketiranja?
Za mlade Zlajine ovcice, koji ne znaju bolje: Zlaja je bio Aljin premijer, mlogo su zajedno kahvenisali u to doba, a bogami i poslije. Ali mu u fildzanu ne ispa da ga i naslijedi...
Cudo Cim se Zlaja spomene, odmah pekinezeri skacu
BosanaC ovo tebi lici na etiketiranje?.S. Zamolio bih (a da nikoga ne imenujem, sami ce se naci ) Zlajine apartcike IQ-a na nivou krastavca da mi se ne javljaju i sve nas zaglupljuju svojim pokusajima odgovora/uvreda.
-
jefferson
Nemam se ja sta nalaziti tu. meni je uvijek bolja opcija Zlaja nego Silajdzic ili Tihic, a sutra bi glasao za lamiju tanovic. Jel to OK?ibro dirka wrote:Jeffe, nadje li se ti tu?
fazon je sto ti nemas problema nazvati nekog pekinezerom, itd, itd, ovcom, itd, itd, ali imas problem kada ti neko kaze da mjenjas misljenje kako haris mjenja!
Principjelan si kao i on sam.
A drugo, ispod moje casti je nazvati nekog pekinezerom ili ovcom, ali ocito to tebi nije problem.
-
ibro dirka
Nije, kada vidim tor, tako ga i nazovem. Posto se ne nadje tu, na osnovu cega tvrdis da se radi o licnom etiketiranju, o kom govorimo i kojim se gore ponovo (vrlo lose) sluzis?
-
jefferson
Naso si se uvrjedjen jer sam ti rekao da mjenjas misljenje kako haris mijenja. Naveo sam ovo da ako si zaboravio, da vidis da ti nije problem druge nazivati psima, ovcama itd, itd.ibro dirka wrote:Nije, kada vidim tor, tako ga i nazovem. Posto se ne nadje tu, na osnovu cega tvrdis da se radi o licnom etiketiranju, o kom govorimo i kojim se gore ponovo (vrlo lose) sluzis?
vidim i ja tor, pa nezovem druge ovcama
-
ibro dirka
jeffe, mojne da ti poruke trazim
a sto se tice toga sta ti meni (dakle licno)govoris, ko ti je uopste to dao za pravo? ko si?