blago nama dok je ovakvihibro dirka wrote:Ne vjerujem ni ja da ce "Protokol" proci, mada porediti ovo sa ustavom ima vrlo malo smisla. Ustav umalo nisu samo parafirali. Aprilac je dakle dejton, plus ono sto se u medjuvremenu jos prebaci na entitete, a nakon Tihiceve kritike, i njemu obecase drugaciju plocicu na kabinetu, pa se slozi s njima. Skoro ili apsolutno nikakve dodatne vrijednosti po bilo kom pitanju od vece vaznosti u tom aprilcu nije bilo.
Lajci je napravio poveci presedan jer je ustavne reforme najavio tek za nakon policijskih (sto bas nema smisla jer su itekako povezane, mada ovo jeste "manji" komad za rijesiti). Ne znam, bice zeznuto izvuci nesto vazno iz ovoga, posebno nakon Lajcijevog prijedloga "reforme", ali najgore i najmucnije mi je bilo pratiti SDP-ovo mijenjanje "stava" tokom proteklih nekoliko dana. Jad i bijeda. Za Tihica sam oduvijek znao da ce podleci pritiscima, ali da ce SDP onako jadno postupiti u tako kratkom vremenskom razdoblju je i mene zaprepastilo. O Lagumdziji odavno znam sve sto trebam znati, tako da me on nije iznenadio, ali i ono jada od stranke kao takve...
Samo ne znam bi li se smijao ili plakao, jer i ja sam zrtva ovakvih likova, a nisam nista za to kriv. Ova zemlja je danas u ovakvom stanju iskljucivo zahvaljujuci ibrama sa raznih strana, ali meni nije njih zao sto su ovce i sto se mene tice nek krepaju, ali mi je zao nas sto nismo nista krivi i sto nismo birali da nas neko pravi ovcama, a moramo trpiti tudji hendikep da shvati da glava sluzi za razmisljanje