SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rizibizi

#76 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by rizibizi »

Beogradski 5. oktobar je nazalost institucija za ovaj veseli cas djece s losim vladanjem, da ne unistavaju skolski inventar sisli malo do opstine i kantona da zapale sto niko nikad nije. Oni ce fol nesto, nemaju pojma gdje su suplji, ovako su samo stetu napravili, nesagledivu, niti su sta ukrali posteno, niti su koga smjenili, opet cemo mi od nasih plata ovo da finansiramo, samo su se malo ispuhali uzeli sta para od onoga ko ih je finansirao i to je to. Borci, sehidske porodice, socijalni slucajevi i sutra nece imati sta jesti kao sto nisu imali ni danas. Steta je ovakve pendrekom, usrana motka je za njih.

Nije burazeru ovo podjela, ovo je bezveze, ko sto rekoh veseli cas u zivotu onih koji ne znaju nigdje su suplji.
spacek

#77 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:40, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#78 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by mk ultra »

Image

ima i federalna policija ovakvih nekoliko...
da je dosao jedan sa obale, jedan sa strane fisa, i jedan iz alipasine... bilo bi normala... ovako je kukavicki ministar unutrasnjih poslova reagovao i zabranio policiji da radi
Troll_Happens

#79 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Troll_Happens »

hajd sta ce nam arhiv... kad nemamo muzeje netrebamo ni arhiv imat... samo mi krivo sto nisu spalili centrale stranka, i kuce po poljinama ali hajd bice dana za megdana.. Mostarci :thumbup:

Image

Image

:lol: :izet:
Last edited by Troll_Happens on 07/02/2014 23:05, edited 1 time in total.
Ljakan

#80 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

dresdener78 wrote:Samo jedno da vama kažem - danas ste sebi sami spalili Arhiv BiH koji se nalazio u donjim spratovima zgrade predsjedništva. Radi se o katastrofi nezamislivih razmjera, ustvari je ovo isti gubitak kao uništenje Vijećnice.

Samo da ovaj put nisu bili u pitanju neki četnici nego građani Sarajeva.....

Šokiran sam. Pojma nemate da je uništen jedan ogroman dio historije Bosne u zadnjih 150 godina. Dokumenti koji su tamo bili imali su neprocjenivu vrijednost. Zaslužuje li narod koji pali svoju prošlost neku bolju budućnost???

Sram vas bilo!
Koga boli kurac za historiju kad danas ljudi nemaju sta da jedu?Ne zivi se od historije.Lako je punog trbuha pametovat.
dino_1

#81 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dino_1 »

ARHIV NIJE SPALJEN

rekao i onaj načelnik, a i javila Al Jazera, tako da izgleda da opet lazu
johntra

#82 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

lako je punog trbuha sa interneta pametovati? jesi to mislio ili?
sorcerer

#83 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

on je gladan i krade internet od komsije ...bili ljudi i u ratu gladni pa ne zapalise opstinu
johntra

#84 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

dino_1 wrote:ARHIV NIJE SPALJEN

rekao i onaj načelnik, a i javila Al Jazera, tako da izgleda da opet lazu
načelnik je rekao za arhiv opštine, to smo objasnili već...
Eborg

#85 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Eborg »

Pa je li potvrđeno da je bila patka vlasti koja pokušava da spinuje ovo u svoju korist, tj. da nema štete u Arhivu BiH?
Ljakan

#86 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

johntra wrote:lako je punog trbuha sa interneta pametovati? jesi to mislio ili?
Sit gladnog ne razumije.Daleko od toga da opravdavam danasnja desavanja al historija ne moze bit nikako vaznija od ljudskog zivota.Jednostavno im se moralo dat do znanja po svaku cijenu da ovako vise ne ide.Njima nije stalo do toliko nezaposlenih kako ce im stat do nase proslosti?Samo skrecu sa glavnog problema jebala ih historija u supak :D
sorcerer

#87 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

kad su gladni sto ne prodaju one ajfone i androide sto snimaju s njima ?mani se supljare ....
Ljakan

#88 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

sorcerer wrote:on je gladan i krade internet od komsije ...bili ljudi i u ratu gladni pa ne zapalise opstinu
palili su onu na drugoj strani zato ;-)
Ljakan

#89 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

sorcerer wrote:kad su gladni sto ne prodaju one ajfone i androide sto snimaju s njima ?mani se supljare ....
ti sa ajfonovima su ocigledno dobrostojeci kao ti koji za razliku od tebe su izasli da podrze napacen narod a ne da laprdaju u prazno ko ti ;-) :D
johntra

#90 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

Haj mi samo objasni šta će paljenje bilo čega donijeti narodu, da mu bude bolje? Evo, sad se priča skroz okrenula, raja je zgrožena ovim, nisu to samo guzonje, i napravio se totalni kontraefekat, da će se ovi proizvani samo lagano vratiti u fotelje, kao da ništa nije bilo...da, uspjeh je napravljen, ali samo u dva kantona, a ubuduće sumnjam da će neko podržavati proteste u kojima se pali i krade...
sorcerer

#91 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

@ ljakan
ja sam zaradjivao pare ,nemam vremena da protestujem ,niti bi protestovao jer ni mene niko ne podrzava i nisam gladan......
Ljakan

#92 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

johntra wrote:Haj mi samo objasni šta će paljenje bilo čega donijeti narodu, da mu bude bolje? Evo, sad se priča skroz okrenula, raja je zgrožena ovim, nisu to samo guzonje, i napravio se totalni kontraefekat, da će se ovi proizvani samo lagano vratiti u fotelje, kao da ništa nije bilo...da, uspjeh je napravljen, ali samo u dva kantona, a ubuduće sumnjam da će neko podržavati proteste u kojima se pali i krade...
ja sam fino reko da ne opravdavam danasnja desavanja(neka)ali ako neko zali jebene papircine i sta vec vise od ljudskog zivota onda nemamo sta pricat...
tako vazne stvari se drze u sefovima a ne u ladicama. ;-)
bull21

#93 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by bull21 »

Pa jel' izgorilo ili nije? Koga više zajebavaju? Jest-nije-jest-nije-jest-nije
Pizda vam materina nesposobna, da vam glava nije na ramenima ni nju ne bi znali naći. Imbecili jedni retardirani, ni za šta vas Bog nije dao.
Ljakan

#94 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

sorcerer wrote:@ ljakan
ja sam zaradjivao pare ,nemam vremena da protestujem ,niti bi protestovao jer ni mene niko ne podrzava i nisam gladan......
nisu ni oni protestovali sve do danas a toliko godina ih niko ne primjecuje...poceli su jebavat i ljude koji rade ne davanjem plata na vrijeme....ljudi se snalaze na sve nacine a neko jednostavno vise nema nacina.Ne vjerujem da se ovo danas radilo iz dosade.
adnan_hz

#95 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by adnan_hz »

Kako ovdje ima nepismenih ljudi. Opstinski arhiv i Arhiv BiH nije isto. Opstinski je sacuvan, dok je Arhiv BiH izgorio i njegovo sjediste je u Predsjednistvu BiH. Zapalili su ga bas ljudi kao vi koji ne znate gdje je arhiv. Samo sto ovi huligani ne znaju ni sta znaci rijec arhiv.
trambusek88

#96 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by trambusek88 »

Gledajući demonstracije i paljevine po Parizu, Atini, Kijevu i drugim mjestima gdje su ljudi nezadovoljni, pitao sam se kako se to već nije desilo kod nas u zemlji čija je privreda uništena i gdje je pola ljudi nezaposleno.

Samo trebalo trebalo je otići na Poljine pa tamo paliti, a ovako smo svi na gubitku.
Ljakan

#97 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ljakan »

Meni je najvise zao policajaca koji su danas najebali ni krivi ni duzni,obavljajuci svoju duznost.Trebali su se jednostavno povuci i ko ove picketine od politicara iz coska posmatrat.Pleme im jebem klosarsko.
Logovan

#98 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Logovan »

Hahaha nevjerovatno šta čitam. :lol: Sad svi optužuju one djecu od 14, 15, 16 godina i one starije kako su glupi jer su zapalili arhiv i kako su glupi jer ne ne znaju gdje se on nalazi. A vidim eto vi znate gdje se nalazi. :-) :lol: Jedni kažu da je u Opštini, drugi da je u Predsjedništvu, treći nešto tamo svoje pišu a ima i onih četvrtih. Pa onda neko napiše arhiv je spaljen, a drugi se jave da to demantuju a treći kažu da je samo polovina spaljena. Ma smiješni ste, bezveze pametujete. Ne znate i šutite.

A i stvarno mi je čudno kako narod vjeruje u sve što se napiše. :-) Mediji prenesu žena umrla na protestima pa se otkrije da je to bila neka druga žena, pa onda mediji prenesu kako je specijalac/demonstrant poginuo a ustvari to je bila laž, pa onda ovo sa arhivom, itd.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#99 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by ladyblue18 »

Arhiv BiH je izgorio, nije arhiv Opcine Centar, eto odakle konfuzija, jer se provlace i jedni i drugi kroz medije.

Za sve ostalo, samo cu reci da danas kada sam rekla da mali huligancici unistavaju i demoliraju grad mene se napalo i izvrijedjalo, kad gle sad... :zjev:
Da je to dozivilo koji dan rata mozda bi svoje frustracije i hormone negdje drugo istresali.
agent_zero

#100 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by agent_zero »

Meni se prosto POVRAĆA s kakvim divljacima, vandalima, barbarima, probisvjetima dijelim ovaj zrak i ulice ovog grada.

Paliti nacionalno blago i zgrade iz austrougarskog perioda koje su same za sebe spomenik arhitekture su NEOPROSTIVE! Policija je morala reagovati, pa što se mene tiče i silom i svim sredstvima spriječiti paljevinu. Tako se to radi u svakoj NORMALNOJ zemlji.

Ovi danas su bili isti kao i oni koju su tri i po godine s brda ubijali gradi, "četnici u trenerkama".

Ogorčen sam, ne želim više s ovakvim ljudima ni zrak da dijelim, daleko im kuća od moje... Strava i užas... Pozivam sve normalne građane sarajeva da se skupimo i da branimo ovaj grad od divljaka i barbara, ako već policija neće da se obračuna s njima.

Stoka jedna divljačka, kao roditelji koji ih onako "vaspitaše".
Post Reply