SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- slobodni armirach
#51 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
A jel imo damu Superbrzi Voz Spaho,
da spomene tijekom prenosa da je razbijena kamera i da su ih pičići zahumski napali?
da spomene tijekom prenosa da je razbijena kamera i da su ih pičići zahumski napali?
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#52 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Kažem, ako je Željo bio kažnjen red je da se kazni i Zrinjski...LSD wrote:Kad su ona dva lika zapalila hrvatsku zastavu na sjeveru Grbavice ,citav region je ostao u šoku, svaki mogući portal (što u BiH, što u Hrvatskoj, što u Srbiji) je objavio te šokantne slike...cak su se i neki intelektualci oglašavali po tom pitanju...bila je angažovana i ona psihijatrica Bajraktarević da pokuša objasniti te fenomene, jer kako je moguce da se tako nešto desi u Sarajevu...Index.hr je danima te slike držao na naslovnici...iste slike su se pojavile i na naslovnici Slobodne Dalmacije...svi kao da su jedva docekali tako nešto, pa da kolektivno uživaju u ulozi žrtve...strašni mracni likovi u sred Sarajeva pale zastavu lijepe naše, što je uveliko tjeralo vodu na mlin teoriji laktaškog vampira da je Sarajevo=Teheran...a šta je paljenjem državne zastave u Širokom prije 7-8 godina
![]()
Šta je sa današnjim paljenjem državne zastave u Mostaru
- kokuz_sa
#53 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
OVA NASA JE MANJE VAZNA..nasa ima trokut a njihova puno malih kockica pa brojnost prevladala..LSD wrote:Kad su ona dva lika zapalila hrvatsku zastavu na sjeveru Grbavice ,citav region je ostao u šoku, svaki mogući portal (što u BiH, što u Hrvatskoj, što u Srbiji) je objavio te šokantne slike...cak su se i neki intelektualci oglašavali po tom pitanju...bila je angažovana i ona psihijatrica Bajraktarević da pokuša objasniti te fenomene, jer kako je moguce da se tako nešto desi u Sarajevu...Index.hr je danima te slike držao na naslovnici...iste slike su se pojavile i na naslovnici Slobodne Dalmacije...svi kao da su jedva docekali tako nešto, pa da kolektivno uživaju u ulozi žrtve...strašni mracni likovi u sred Sarajeva pale zastavu lijepe naše, što je uveliko tjeralo vodu na mlin teoriji laktaškog vampira da je Sarajevo=Teheran...a šta je paljenjem državne zastave u Širokom prije 7-8 godina
![]()
a i njihovu su zapalili islamski fundamentalisti sa krvavim ocima i ostrim nozevima koji bi iz BIh istjeralli sve sto nije pod polumjesecom..a nasu zastavu su zapalili izrevoltirani hrvatski studenti radi razloga sto im se ona hrvatica u BB onako nestasno ponasa..
-
elSaik
#54 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Kod njih je to normalno.LSD wrote:Kad su ona dva lika zapalila hrvatsku zastavu na sjeveru Grbavice ,citav region je ostao u šoku, svaki mogući portal (što u BiH, što u Hrvatskoj, što u Srbiji) je objavio te šokantne slike...cak su se i neki intelektualci oglašavali po tom pitanju...bila je angažovana i ona psihijatrica Bajraktarević da pokuša objasniti te fenomene, jer kako je moguce da se tako nešto desi u Sarajevu...Index.hr je danima te slike držao na naslovnici...iste slike su se pojavile i na naslovnici Slobodne Dalmacije...svi kao da su jedva docekali tako nešto, pa da kolektivno uživaju u ulozi žrtve...strašni mracni likovi u sred Sarajeva pale zastavu lijepe naše, što je uveliko tjeralo vodu na mlin teoriji laktaškog vampira da je Sarajevo=Teheran...a šta je paljenjem državne zastave u Širokom prije 7-8 godina
![]()
-
ultrarajvoSA
#55 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Ma sta ste uopste ocekivali od ustasko-cetnikog derbija. Sve sama stoka sa obe strane.
Nije ni vazno ko je, bili to majorizovani fasisti ili podanici laktaskog bodljikavog praseta.
Bilo kakva usporedba HZ i TM sa ovom primitivnom stokom je smijesna.
I da BHT mi nije na listi programa od prosle subote i sjajnog komentara Zorana Suke.
Nije ni vazno ko je, bili to majorizovani fasisti ili podanici laktaskog bodljikavog praseta.
Bilo kakva usporedba HZ i TM sa ovom primitivnom stokom je smijesna.
I da BHT mi nije na listi programa od prosle subote i sjajnog komentara Zorana Suke.
- van Basten
#56 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
ne, oni nisu četnici, oni su poČetniciJThomas wrote:ja sam ateista i navijač želje...al' jesi li to majke ti uporedio od topole pa do ravne gore i tekbir...?Creasy wrote:JThomas wrote:ili možda time što na zadnjoj utakmici na tv prenosu organizovano cijela tribina pjeva od topole pa do ravne gore...?
al' ja apelujem na razum policajca i navijača crvene zvezde koji ujedno misli da je grb sa ljiljanima grb armije bih...moja greška.
A HZ sve fini momcici, za primjer. Nemoj da ti stavljam sa youtube tekbiranje na Kosevu...![]()
Al' i ja apelujem na razum bosanskog patriote kojem je svaki navijac CZ automatski cetnik.
Btw, mozes li staviti grb Armije BiH da vidim kako izgleda?
ne, nisu oni četnici, ni oni ni lešinari...samo organizovano pjevaju četničke pjesme, prodaju rekvizite "četnici sever" i ističu četnička obilježjaali nisu četnici
i vazda se nekakav tekbir priziva kao kontraargument... pa dajte više da ga čujemo, samo nek je iz 21. vijeka kao što su ova divljaštva barbara iz 17. vijeka
-
LSD
#57 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Pa njima je nomalno da i nakon ubistva Vedrana Puljića, momka od 23 godine , dan kasnije u emisiji Otvoreno na HRT Hloverka Novak Svrzić sve to svijetla obraza reletivizira i svede na nivo kafanske tuce gdje se malo prenaglilo, ljudi smo jbg... i usput prebaciti krivicu na razuzdane sarajlije koji su došli "tražiti vraga" u mirnom i tolerantnom hercegovakom gradiću (kako rece Mijo Jelić direktor Športskog kluba)...bitno je da se uredno održava mentalna higijena gledateljstva i pucanstva.
Ima li kraja tom cinizmu i licemjerju
gdje su sad oni isti oni domaci moralisti i kulturnjaci koji su se sramili i javno ograđivali paljenja hrvatske zastave na Grbavici
gdje su danas
Dobro je rekao Kokuz - naša je manje bitna
Ima li kraja tom cinizmu i licemjerju
Dobro je rekao Kokuz - naša je manje bitna
Last edited by LSD on 17/04/2011 23:54, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#58 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
To se pravis komican i humoristican??1pajdo wrote:Isto onako kako su se šokirali sarajevski mediji tada...elSaik wrote:Šta mislite hoće li osvanuti šokirani tekstovi po hrvatskim portalima kao što je bio slučaj nakon paljenja zastave na tekmi Željo - Zrinjski?![]()
![]()
Kada su ona tri lika zapalili Hrvatsku zastavu,dobio si salvu osuda od 99% sarajevskih medija. Na emisijama na TV -u i radiu su gostovali sociolozi psiholozi i objasnjavali razlog toga i kako to nikada vise ne treba da se ponovi.
Udruzenje navijaca Zeljeznicara TM87 su se JAVNO oglasili i ogradili od ta tri lika.
I na kraju policija je uhapsila pocinioce i kaznila ih.
Je l' tebi jasno u cemu je razlika,il' se pravis glup???
Jedino ako se ovo isto desi u Mostarskim i zapadno hercegovackim medijima i ako se udruzenja navijaca zrinjskog oglase sa optuzbom toga cina..e tek onda imas pravo da se javis i pokusa,bezuspjesno,porediti to dvoje i praviti se pametan.
Stoku treba kazniti i gotovo..suspenzija stadiona sa minimum tri domace utakmice,
Mrs primitivci.
- Obuca9
#59 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
Koliko znam, na Grbavici je zapaljena zastava jedne druge države, dok je danas zapaljena zastava države na čijoj se teritoriji nalazi sam stadion, dakle direktno su prekršeni zakoni te zemlje, skrnaveći njihova obilježja.
Svi ovi koji se pitaju zašto su tad šutili sarajevski mediji (mada se ja ne sjecam da je tako bilo), neka mi kazu da li bi mediji koji su tada bili najglasniji, bili podjednako glasni i da je taj dan zapaljena argentinska, peruanska ili recimo madagaskarska zastava?
Koliko znam, na Grbavici je zapaljena zastava jedne druge države, dok je danas zapaljena zastava države na čijoj se teritoriji nalazi sam stadion, dakle direktno su prekršeni zakoni te zemlje, skrnaveći njihova obilježja.
Svi ovi koji se pitaju zašto su tad šutili sarajevski mediji (mada se ja ne sjecam da je tako bilo), neka mi kazu da li bi mediji koji su tada bili najglasniji, bili podjednako glasni i da je taj dan zapaljena argentinska, peruanska ili recimo madagaskarska zastava?
- van Basten
#60 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
hz__semir wrote:Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#61 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Mediji u Sarajevu nisu sutili ,a nisu ni u regionu..sto je po meni opravdano jer cemu paljenje bilo cije zastave.
A sada cemo vidjeti,mada svi znamo sta ce se desavati unaprijed.
A sada cemo vidjeti,mada svi znamo sta ce se desavati unaprijed.
- slobodni armirach
#62 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
pa ide njima paljevina dobro i nekaznjeno,
sta bi sa onim piromanima što zapliše Bus od Fukara?
ma mogu oni da rade sta hoce, jer za svaki pokusaj da se dodje do suda, plačipičke se vade na ugroženost.
svi natezu da se taj kvazi klub ostane u ligi, Borac ima dade bod, a sudije penala poklonise ove godine ko svimklubovima skupa
sta bi sa onim piromanima što zapliše Bus od Fukara?
ma mogu oni da rade sta hoce, jer za svaki pokusaj da se dodje do suda, plačipičke se vade na ugroženost.
svi natezu da se taj kvazi klub ostane u ligi, Borac ima dade bod, a sudije penala poklonise ove godine ko svimklubovima skupa
-
LSD
#63 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Svi, ali doslovno svi sarajevski mediji(a i bosanski opcenito) su objavili to...dakle, i štampa (elektronska i pisana) i radio i televizije....5 dana je to bila tema...to je bila neviđena bruka i sramota i Želje kao kluba, a Sarajeva kao grada - prije svega...javljali su se i neki poznatiji likovi iz društva koji su se javno izvinjavali Hrvatskoj kao državi, psiholozi i sociolozi su pricali o tome...i ja sam prvi to odmah osudio jer jest divljacki cin, ali se pretjeralo u ulozi optuženog...neki samo što se nisu sageli da oralno zadovolje "ugroženu stranu"...OK, nema veze neka su...ali gdje su danas ti isti moralisti?? danas je javno zapaljena zastave naše državehz__semir wrote:Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
Last edited by LSD on 18/04/2011 00:03, edited 1 time in total.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#64 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Koliko znam u zakonu stoji da se kažnjava paljenje bilo koje međunarodno priznate zastave. Pa u hr ona dvojica što su palila zastavu EU mogu dobiti između 3 mjeseca i 3 godine zatvora.hz__semir wrote:Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
Ovaj tvoj post mi izgleda kao pravdanje paljenja hr zastave....
- lester burnham
#65 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
morate znati da cetnici vec poodavno ne pjevaju "od topole...", zbog onoga "a patrole kalabic nikole..." zato sto je kalabic nikola prodao chichu i smatra se za izdajnika srpskog roda... o tome se cutalo zahvaljujuci politici chopavog zagorca koji je i onako komponovao istoriju svih naroda i narodnosti kako mu je bilo cejf... elem, prestanite vec jednom da ispoljavate nacionalne frustracije, ili ako ih vec ispoljavate, treba da znate o cemu govorite...hz__semir wrote:north wrote:"Pa tako sam i mislio, cetnici su samim tim sto su iz BL..."
Ne, četnici su oni koji su na utakmici Borac - Sarajevo pjevali "Od Topole..."![]()
Nisu, to im je podmetnuto, to je neko iz BHT-a ubacio snimak navijaca C. Zvezde, nisu to Banjalučani pjevali, ma kakvi.
p.s.
nadam se da mi necete uzeti za zlo, ali obzirom da je zakljucan topic crvena zvezda, ja moram negdje pokazati svoje odusevljenje sa stizanjem prdizana i bodovnim poravnanjem, uzimamo titulu...
svuda grmi okolo, nasa pesma ponovo,
sve je gotovo, sve je pijano,
nasa zvezda prva ponovo...
sve Vas volim i postujem bez obzira koje nacionalnosti i vjeroispovjesti bili i nemojte siriti nacionalnu mrznju, to je bolest... ona najgora...
ko ih jebe sve, svi smo mi ljudi, koji vole potpuno iste stvari, kada bi sjedili zajedno za ovim stolom veceras, dokazao bih Vam to,
a ovo sa ratom i nacionalnostima je klasican kretenluk... eto...
- Obuca9
#66 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Ja to nigdje nisam rekao. Ne opravdam paljenje niti jedne zvanične zastave neke međunarodno priznate države. Zastave pokrajina, regija i nezvaične zastave država me ne interesuju, ali paljenje zvanične zastave neke države je za mene primitivizam jednak izviždavanju himne.1pajdo wrote:Koliko znam u zakonu stoji da se kažnjava paljenje bilo koje međunarodno priznate zastave. Pa u hr ona dvojica što su palila zastavu EU mogu dobiti između 3 mjeseca i 3 godine zatvora.hz__semir wrote:Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
Samo sam rekao da postoji razlika između ta dva slučaja i to ogromna.
Da je kojim slučajem tog dana zapaljena afganistanska, američka, norveška, turska, grčka, bugarska, argentinska, arapska ili bilo koja druga zastava, čisto sumnjam da bi je ti danas uzimao kao primjer, te dabi mediji u državi i regionu prenijeli tu informaciju uopšte.
-
donidzek
#67 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Generacija kretena, stvarno.vaučer wrote:Prosvjed protiv čega?fosil wrote:
Mirnim prosvjedima nedjeljom poslije podne, sta znam...
Paljenje zastave ovdje nije pravi problem, problem je kako su oni s takvom glavom izvan popravne ustanove.
Generacija bačena u smeće. Gledam ih i znam da nisu doživjeli Mostar kao normalan grad. Ne poštuju ništa. Nisu nikad išli u kino jer ga nema preko deset godina. Ne izlaze u Stari grad jer su tamo 'balije' (da netko slučajno ne pomisli da inače koristim ovaj izraz molim lijepo), ne znaju ništa o povijesti vlastitog grada, naroda. Ne znaju pjesnike, umjetnike, pisce. Jebote, ne znaju ni nogometaše čak.
Samo isprazna obijest i frustracija jer ne znaju bolje.
Generacija kretena.
Strasno je i pomisliti da ce ti isti praviti djecu samo da bi ih ucili kako se brani od ugrozenosti itd.
I onda djeca te djece isto... ufff!
To je taj crv sto nas izjeda kao drzavu, puni smo bolesnika koji se slobodnu krecu i prave sranja na stadionima ili bilo gdje drugo...
Strasno
- van Basten
#68 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
a meni njegov post izgleda kao pokazatelj da je ipak veći zločin zapaliti zastavu vlastite zemlje (šta god ko o njoj mislio) nego neke inostrane. Znači nije rekao da niej zločin zapaliti hrvatsku zastavu u BiH, nego da je veći zločin zapaliti zastavu BiH u BiH.1pajdo wrote:Koliko znam u zakonu stoji da se kažnjava paljenje bilo koje međunarodno priznate zastave. Pa u hr ona dvojica što su palila zastavu EU mogu dobiti između 3 mjeseca i 3 godine zatvora.hz__semir wrote:Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
- van Basten
#69 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
nek se Spaho u izvještaju sa utakmice raskukao zbog kamere, a zastavu nije ni spomenuo
Znam ja nas, hebo ti nas...
Znam ja nas, hebo ti nas...
-
elSaik
#70 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Nije imao čim da je snimi.
- Ringhio
#71 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Trik je haman u tome sto su ovi u Sa zapalili Hrvatsku zastavu, znaci zastavu druge zemlje, a ovi posto su nasi, u okvirima vlastite drzave, pale zastavu iste i to izgleda nije nikakav problem. Pale nesto svoje...
Ja sam davno govorio da ovo treba podjelit, ostavit normalan svijet da zivi makar na 10 % teritorije, ali da zivimo ko ljudi i u rahatluku, svi, Srbi, Hrvati, Muslimani, Jevreji, Cigani. Bilo bi nam ljepse, ali bi ovi okolo htjeli uzeti i tih 10% jer kako to da mi imamo 10, a oni 90% teritorije. Ovdje ce uvjek biti isto, uvjek ce se vrtiti i sta prica, i uvjek ce normalan svijet ispastat zbog idiota.
Tajland ja mislim, nisam siguran, mozda i neka druga zemlja, ima na svim novcanicama lik kralja te drzave. Te novcanice je zabrajeno gaziti, prljati, ili guzvati. Ako ti recimo ispadnu na pod, pa ti stanes nogom na novcanicu, neko te simi,kazne su od 500 € pa do 3 godine zatvora. Budes javno lincovan, cijela te se drzava odrekne i tvoj zivot bude upropascen za sekundu. Ovdje jedni pale zastave, drugi pjevaju fasisticke pjesme, treci zasipaju kamenjem, cetvrti pucaju jedni po drugim...i sve je sasvim u redu.
Meni ova plava i nije neka zastava. Moja zastava je ona bijela, sa ljiljanima, uvjek ce biti i uvjek je bila, ali i ovu plavu postujem, jer ona predstavlja mene, ja predstavljam nju, iako manje nego s bijelom ponosim se i s ovom plavom. Kad nakitim auto pa krenem na Kosevo ili Bilino Polje da derem glas za nase, pa kad prolazim kroz gradove, i vidim kako mi mase svijet sa ulica neka me milina obuzme, masu mi upravo zbog te zastave, jer se i oni identificiraju sa njom, samim time i sa tom zastavom. Djeca, nene, djedovi, momci i djevojke...svi koji imalo vole ovu drzavu, svako od njih digne ruku, mahne, pozdravi. Za tu zastavu su hiljade poginule, hiljade raseljene, hiljade izgubile sve, hiljade trunule u rovovima godinama i ja cu je uvjek s ponosom svugdje pokazivati. Svako to mahanje koje dobijem, iz grada u grad, znaci da nije sve izgubljeno, da Bosna i Hercegovina postoji i da nije samo u mom srcu, nego u srcima hiljada i hiljada Bosanaca i Hercegovaca.
Ja sam davno govorio da ovo treba podjelit, ostavit normalan svijet da zivi makar na 10 % teritorije, ali da zivimo ko ljudi i u rahatluku, svi, Srbi, Hrvati, Muslimani, Jevreji, Cigani. Bilo bi nam ljepse, ali bi ovi okolo htjeli uzeti i tih 10% jer kako to da mi imamo 10, a oni 90% teritorije. Ovdje ce uvjek biti isto, uvjek ce se vrtiti i sta prica, i uvjek ce normalan svijet ispastat zbog idiota.
Tajland ja mislim, nisam siguran, mozda i neka druga zemlja, ima na svim novcanicama lik kralja te drzave. Te novcanice je zabrajeno gaziti, prljati, ili guzvati. Ako ti recimo ispadnu na pod, pa ti stanes nogom na novcanicu, neko te simi,kazne su od 500 € pa do 3 godine zatvora. Budes javno lincovan, cijela te se drzava odrekne i tvoj zivot bude upropascen za sekundu. Ovdje jedni pale zastave, drugi pjevaju fasisticke pjesme, treci zasipaju kamenjem, cetvrti pucaju jedni po drugim...i sve je sasvim u redu.
Meni ova plava i nije neka zastava. Moja zastava je ona bijela, sa ljiljanima, uvjek ce biti i uvjek je bila, ali i ovu plavu postujem, jer ona predstavlja mene, ja predstavljam nju, iako manje nego s bijelom ponosim se i s ovom plavom. Kad nakitim auto pa krenem na Kosevo ili Bilino Polje da derem glas za nase, pa kad prolazim kroz gradove, i vidim kako mi mase svijet sa ulica neka me milina obuzme, masu mi upravo zbog te zastave, jer se i oni identificiraju sa njom, samim time i sa tom zastavom. Djeca, nene, djedovi, momci i djevojke...svi koji imalo vole ovu drzavu, svako od njih digne ruku, mahne, pozdravi. Za tu zastavu su hiljade poginule, hiljade raseljene, hiljade izgubile sve, hiljade trunule u rovovima godinama i ja cu je uvjek s ponosom svugdje pokazivati. Svako to mahanje koje dobijem, iz grada u grad, znaci da nije sve izgubljeno, da Bosna i Hercegovina postoji i da nije samo u mom srcu, nego u srcima hiljada i hiljada Bosanaca i Hercegovaca.
- ultima_palabra
#72 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Kaže Spaho da su huligani "unišli" na stadion 
- Tvrtko II Kotromanić
#73 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
ti se salis jelde?lester burnham wrote:
morate znati da cetnici vec poodavno ne pjevaju "od topole...", zbog onoga "a patrole kalabic nikole..." zato sto je kalabic nikola prodao chichu i smatra se za izdajnika srpskog roda... o tome se cutalo zahvaljujuci politici chopavog zagorca koji je i onako komponovao istoriju svih naroda i narodnosti kako mu je bilo cejf... elem, prestanite vec jednom da ispoljavate nacionalne frustracije, ili ako ih vec ispoljavate, treba da znate o cemu govorite...
- 1pajdo
#74 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
Radilo se zastavi Republike Hrvatske, a ne o zastavi Hrvata iz BiH pa se slučaj ne razlikuje baš previše, samo zbog lokacijehz__semir wrote:Ja to nigdje nisam rekao. Ne opravdam paljenje niti jedne zvanične zastave neke međunarodno priznate države. Zastave pokrajina, regija i nezvaične zastave država me ne interesuju, ali paljenje zvanične zastave neke države je za mene primitivizam jednak izviždavanju himne.1pajdo wrote:Koliko znam u zakonu stoji da se kažnjava paljenje bilo koje međunarodno priznate zastave. Pa u hr ona dvojica što su palila zastavu EU mogu dobiti između 3 mjeseca i 3 godine zatvora.hz__semir wrote:Ne kontam šta zajedničko imaju ta dva čina na Grbavici i pod Bijelim brijegom, osim samog postupka paljenja komada platna?
Samo sam rekao da postoji razlika između ta dva slučaja i to ogromna.
Da je kojim slučajem tog dana zapaljena afganistanska, američka, norveška, turska, grčka, bugarska, argentinska, arapska ili bilo koja druga zastava, čisto sumnjam da bi je ti danas uzimao kao primjer, te dabi mediji u državi i regionu prenijeli tu informaciju uopšte.
Pa zato što je ovo Balkan, što je bio rat nedavno pa je itekako važno paljenje zastave s ovih prostora i stvaranje netrepeljivosti među i onako zavađenom narodu. Još kad tome pripomogne Bakir o nekom "ustaško-četničkom orgijanju" i "fašizmu" pa se nameće kolektivno mišljenje jednom narodu o drugome narodu koji se nalaze u istoj državi i "truju" se i oni najmlađi.
Last edited by 1pajdo on 18/04/2011 00:43, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#75 Re: SPALJENA DRŽAVNA ZASTAVA U MOSTARU!?
ti se salis jelde?lester burnham wrote:
morate znati da cetnici vec poodavno ne pjevaju "od topole...", zbog onoga "a patrole kalabic nikole..." zato sto je kalabic nikola prodao chichu i smatra se za izdajnika srpskog roda... o tome se cutalo zahvaljujuci politici chopavog zagorca koji je i onako komponovao istoriju svih naroda i narodnosti kako mu je bilo cejf... elem, prestanite vec jednom da ispoljavate nacionalne frustracije, ili ako ih vec ispoljavate, treba da znate o cemu govorite...