Repetitor wrote: ↑28/02/2020 15:24
...
Bio je jos jedan pravac koji su pokrivali sa te kuce ali ga nisam namjerno naveo,zelim da vidim ovi koji tvrde da su ga skinuli,neka kazu gdje i odakle su ga skinuli(a ja tvrdim da lazu). Ako bilo cim dokazu da je istina, ja cu da se javno izvinem i nikada vise da se javim na ovom forumu.
Ne stavljaj mi u usta da sam rekao da sam ga ja odradio, rekao sam da je odradjen ne od koga - gore je sta sam napisao, i odjebi.
Kad vec pitas za tog snajperistu, taj je radio i sa ovih lokacija, 1,2 ili 3, to ne znam tacno. Strijelac koji ga je pocistio ga je nasao na krovu na jednoj od te dvije lokacije, 2 ili 3, kako mi je poslije pokazivao. Da mu ime pisem ovdje da bih tebe informisao ne pada mi na pamet a ni ne sjecam se vise, demencija, mislim da je odselio u Dansku ili Japan.
Na lokaciji 1 je zamijenio "Dobricu" koji nije htio da puca u ljude nego je pucao svima ispred nogu dok pretrcavaju (isto je meni uradio iako mi je vidio pusku na ramenu nije me htio ohladiti), i kad je dosao prvi dan je ubio trojicu civila. Od tad su ga pokusavali nasi organizovanije uloviti. Ne znam zasto se pomjerio sa te lokacije, vjerovatno mu nije bilo sigurno prelaziti u ovu kucu, a mozda jer je lokacija provaljena. Sa jedne od te dvije lokacije 2 ili 3, mozda prije lokacija 3 je pucao na haustor zgrade lokacija 4 odakle je nadjen sa krova zgrade od naseg strijelca kako sam vec napisao.
O njegovom djelovanju unutar Aerodromskog naselja sa drugih tacaka ne znam vise jer sam tu bio samo kad smo bili podrska bataljonu, drugi su pokrivali tu zonu.
Nije Aerodromsko bilo jedina ratna zona , mi smo pokrivali zonu od Vojnickog polja, pa linija ispod vodovoda pa citavim obuhvatom prve borbene linije, a gora je zona bila Dobrinja 1 gdje je par ljudi iz jedinice sa Vikicevim specijalcima zajedno lovili rusa. Doza bi to trebao bolje znati ...