Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

5 0 5

#451 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

Logovan wrote:
fidoremilienko wrote:Evo derbi kola, sarajevo-zrinjski. Prvo poluvrijeme 0:0, nikakva igra i sa jedne i sa druge strane. Sarajevo prvi šut uputilo u 43 minuti :-)
I sad ovaj pita jesu li ovi što navijaju za strane klubove normalni?

PItam ja, šta ima da se vidi na utakmicama domaće BHT Premier lige? Da slučajno nije kvalitet? :zzzz:

Ja gledam od kuće, ali zamisli da još platiš kartu i gledaš ovo smaranje. :? Nema logike.
Imaš milion primjera iz najjačih liga kako u nekim utakmica nema golova, prilika, igra se preko one stvari. :oops: Ja sam znao zaspati ispred televizora gledajući United, Barcelonu, Bayern. :oops: Zamisli glumiš velikog navijača Bayerna, a oni onakve zvijezde popuše 3:0 od Barce, pa 1:0 od Augsburga. Smaranje.

A pogledaj ovo slavlje nakon gola Benke.

Ovo je nešto što "navijači" stranih klubova nikad neće doživjeti.
Sto hiljada ljudi. Sto hiljada. :lol:
Logovan

#452 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Logovan »

5 0 5 wrote: Sto hiljada ljudi. Sto hiljada. :lol:
Šta je pisac htio da kaže?
fidoremilienko

#453 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by fidoremilienko »

Logovan wrote: Imaš milion primjera iz najjačih liga kako u nekim utakmica nema golova, prilika, igra se preko one stvari. :oops: Ja sam znao zaspati ispred televizora gledajući United, Barcelonu, Bayern. :oops: Zamisli glumiš velikog navijača Bayerna, a oni onakve zvijezde popuše 3:0 od Barce, pa 1:0 od Augsburga. Smaranje.

A pogledaj ovo slavlje nakon gola Benke.

Ovo je nešto što "navijači" stranih klubova nikad neće doživjeti.
Ja sam do sada bio 2x na utakmici kluba za kojeg "navijam". Skupi se para i ode se. A bio sam i na našem derbiju Ž/S. Šta da ti kažem, osim da se ne može uporediti. :skoljka:
1941.

#454 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 1941. »

Pseudoljubav na stranu, ali iskreno i srcano navijanje za mainstream klubove, narocito ove u naslovu pobrojane, ni meni nikada nije bilo jasno. Tim vise sto je sve dublji jaz izmedju imucnih i prosjecnih, pa godinama ista imena iskacu iz pastete, osvajaju titule i kruze po sve dosadnijoj i sterilnijoj tzv. Ligi Prvaka.
Uvjeren sam da je trend masovnijeg povratka navijackom lokalpatriotizmu u skorijoj buducnosti neumitan...da li zbog toga sto ce kod ljudi postepeno doci do opadanja intetesa i prezasicenja velikom scenom ili zato sto ce profesionalni fudbal prestati postojati u ovom obliku ili neceg desetog, vidjet cemo.
Butmiran

#455 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Butmiran »

Je li i vi ovako slavite ispred TV-a k'o što smo mi go Benke na Koševu npr.? :D
Point.

#456 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Point. »

Volio bih cuti sta mislite o dijaspori, tj nasim ljudima po bijelom svijetu. Za koga da oni navijaju, Sarajevo, Velez, Zeljo ili Inter, Chelsea, Real?
Butmiran

#457 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Butmiran »

Point. wrote:Volio bih cuti sta mislite o dijaspori, tj nasim ljudima po bijelom svijetu. Za koga da oni navijaju, Sarajevo, Velez, Zeljo ili Inter, Chelsea, Real?
Ako si rođen u Sarajevu npr., živio si tu 20-30-40 godina, navijao za Sarajevo ili Željezničar nebitno, onda je logično da i dalje navijaš za njih jer je to tvoj klub. Odeš u Berlin npr. da živiš, ideš na utakmice Herthe, gledaš, navijaš, i to je ok. Kako god, meni je logično da navijaš za svoj lokalni klub.
Logovan

#458 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Logovan »

fidoremilienko wrote: Ja sam do sada bio 2x na utakmici kluba za kojeg "navijam". Skupi se para i ode se. A bio sam i na našem derbiju Ž/S. Šta da ti kažem, osim da se ne može uporediti. :skoljka:
Šta se ne može uporediti? Ako na kvalitet misliš, onda si u pravu, ali da bude smaranje i u najjačim ligama, bude vala svako kolo. :D
pink floydd

#459 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by pink floydd »

Forza Milan

fidoremilienko

#460 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by fidoremilienko »

Logovan wrote:
fidoremilienko wrote: Ja sam do sada bio 2x na utakmici kluba za kojeg "navijam". Skupi se para i ode se. A bio sam i na našem derbiju Ž/S. Šta da ti kažem, osim da se ne može uporediti. :skoljka:
Šta se ne može uporediti? Ako na kvalitet misliš, onda si u pravu, ali da bude smaranje i u najjačim ligama, bude vala svako kolo. :D
Kvalitet, kako igre, tako i terena. Bude smaranja, ali mnogo je više dobrih utakmica nego smaračkih. Kod nas je to obrnuto. Ali opet, relativno je to, kako za koga.
ExNihilo

#461 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by ExNihilo »

Bodkin wrote:
ExNihilo wrote:
Bodkin wrote:
Kompleksi i argumentacija su dvije razlicite stvari. Dakle tvoji argumenti su jedno, a frustracija sto te niko ne razumije drugo.

Prvo napises glupost da publika ne utice na psihu sportiste. Onda se jos pravis pametan kad ti neko kaze suprotno. Ja sam iskusio obje strane. Kad je 15000 protiv mene navijalo zaledio sam se. Kad je za mene, ubio sam protivnika u pojam. Ali eto, ti znas bolje sigurno
Poenta priče je da napadima na ličnost, ti ne umanjuješ moju argumentaciju. Imam li ja komplekse ili ne, posve je irelevantno. Stoga, reci nešto o onome što sam napisao na temu, ili šuti.

Ali, naravno da je lakše srati, nego napisati nešto smisleno. Kompletan forumski opus ti se, ustvari, i svodi na to. Tvoj drugi paragraf zorno pokazuje da upadaš u dubiozu, čim pokušaš dotaknuti se teme. To iz razloga što tvoje iskustvo, u svakom slučaju, nije reprezentativno za generalizaciju zaključka.
poenta price je da si ti prvi poceo sa nekakvim doskocicama koje se hladno mogu mogu staviti pod napade na licnost. ne znas ti sefe gdje udaras. tako i tvoj zakljucak veze nema sa citiranim postom.

prvo, sigurno znam puno vise od jednog sportiste i svi oni misle kao ja. drugo, sigurno su zato u starom i srednjem vijeku vojnici prije svake bitke vristali. ne da dignu sebi moral ili skrse onima preko puta nego je to bio marketinske zavjere. i na kraju sve da pisem samo na osnovu svog iskustva, to je opet za jedan vise od onoga sto ti imas
Citiraj moje napade na ličnost, majstore. Crno na bijelo.

Subjektivno mišljenje tebe + tvog navodnog kruga sportista, ne dokazuje ništa. A sve i da dokazuje, još uvijek je nereprezentativno. "Meni je logično, dakle istina je" - ne predstavlja validan metod spoznaje niti je dokaz bilo čega. Najveći umovi čovječanstva su smatrali da je Zemlja ravna, jer im je bilo subjektivno logično. Stoga je tvoj zaključak nebuloza. Koliko god forumski papani lupali thumb up na isti, zato što jedni drugima pušite kurac po temama tipa "vaših top 5 forumaša", on, zbog naprijed rečenog, ostaje nebuloza sve dok ne nađeš racionalan argument.

Analogija sa vojskom je besmislena. To iz razloga što na utakmicama ne urlaju igrači, kao što su vojnici urlali pred bitku, nego navijači. Uostalom, vrištanje je fiziološka reakcija na strah, pa je kao takva imala smisla pred borbu, jer je hrabrila vojnika. Drugim riječima, nije vojnik doveo nekoga da urla za njega, već je urlao sam.

Na kraju krajeva, marketinškim trikom sam nazvao sintagmu "dvanaesti igrač", a ne potencijalni pozitivan efekat koji navijanje ima (ili nema) na sportiste, a koji sam nazvao neprovjerenom hipotezom, sve dok se ne dokaže drugačije - što je jedina racionalna pozicija. Nauči se čitati.

I na kraju, koliko ti ili ja imamo iskustva, potpuno je nevažno, zato što istina ne zavisi ni od mojih, ni tvojih, subjektivnih dojmova.
Stoner

#462 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Stoner »

@fedoremelenko

Jesi bio na Unitedovoj tekmi?
Bodkin

#463 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Bodkin »

ExNihilo wrote:
Bodkin wrote:
poenta price je da si ti prvi poceo sa nekakvim doskocicama koje se hladno mogu mogu staviti pod napade na licnost. ne znas ti sefe gdje udaras. tako i tvoj zakljucak veze nema sa citiranim postom.

prvo, sigurno znam puno vise od jednog sportiste i svi oni misle kao ja. drugo, sigurno su zato u starom i srednjem vijeku vojnici prije svake bitke vristali. ne da dignu sebi moral ili skrse onima preko puta nego je to bio marketinske zavjere. i na kraju sve da pisem samo na osnovu svog iskustva, to je opet za jedan vise od onoga sto ti imas

Subjektivno mišljenje tebe + tvog navodnog kruga sportista, ne dokazuje ništa. A sve i da dokazuje, još uvijek je nereprezentativno. "Meni je logično, dakle istina je" - ne predstavlja validan metod spoznaje niti je dokaz bilo čega. Najveći umovi čovječanstva su smatrali da je Zemlja ravna, jer im je bilo subjektivno logično. Stoga je tvoj zaključak nebuloza. Koliko god forumski papani lupali thumb up na isti, zato što jedni drugima pušite kurac po temama tipa "vaših top 5 forumaša", on, zbog naprijed rečenog, ostaje nebuloza sve dok ne nađeš racionalan argument.

Analogija sa vojskom je besmislena. To iz razloga što na utakmicama ne urlaju igrači, kao što su vojnici urlali pred bitku, nego navijači. Uostalom, vrištanje je fiziološka reakcija na strah, pa je kao takva imala smisla pred borbu, jer je hrabrila vojnika. Drugim riječima, nije vojnik doveo nekoga da urla za njega, već je urlao sam.

Na kraju krajeva, marketinškim trikom sam nazvao sintagmu "dvanaesti igrač", a ne potencijalni pozitivan efekat koji navijanje ima (ili nema) na sportiste, a koji sam nazvao neprovjerenom hipotezom, sve dok se ne dokaže drugačije - što je jedina racionalna pozicija. Nauči se čitati.

I na kraju, koliko ti ili ja imamo iskustva, potpuno je nevažno, zato što istina ne zavisi ni od mojih, ni tvojih, subjektivnih dojmova.
da, sportista kako ide profesionalno forumanje nije nikakav agrument nego seljacka doskocica koja je napad na licnost. to prvo.

drugo, kako sam vec rekao, ti ne znas gdje udaras ni gdje si supalj. glumis intelektualca, a postovi ti puni kompleksa sto te niko ne razumije. dovoljno je sto pominjes top 5 forumasa temu.

dvanaesti igrac je upravo podizanje ili spustanje sportista navijanjem. rekao sam ti vec kako se sportisti osjecaju kad ih bodri 12 navijac ili kad je navijanje protiv njih. dakle ono sto ti zoves supljim marketingom, profesionalni sportisti gledaju na to kao podrsku. kao bitnu podrsku. i ti si sad dosao ovdje da pametujes protiv toga, a ni jedan agrument nisi ponudio protiv iako su ti puna usta argumenata u svakom postu. svaki ti se svodi na "ja kazem da navijanje kurcu ne vrijedi i ti si levat sto mislis suprotno". jos jednom ti ponavljam, sve i da nikad sa sportistom progovorio nisam (a jesam), opet imam bolje argumente od tebe koji to nikad nisi iskusio. publika i navijanje je ogroman faktor kod profesionalnog sportiste. sto svjesno, sto podsvjesno.
ExNihilo

#464 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by ExNihilo »

Bodkin wrote:
ExNihilo wrote:

da, sportista kako ide profesionalno forumanje nije nikakav agrument nego seljacka doskocica koja je napad na licnost. to prvo.

drugo, kako sam vec rekao, ti ne znas gdje udaras ni gdje si supalj. glumis intelektualca, a postovi ti puni kompleksa sto te niko ne razumije. dovoljno je sto pominjes top 5 forumasa temu.

dvanaesti igrac je upravo podizanje ili spustanje sportista navijanjem. rekao sam ti vec kako se sportisti osjecaju kad ih bodri 12 navijac ili kad je navijanje protiv njih. dakle ono sto ti zoves supljim marketingom, profesionalni sportisti gledaju na to kao podrsku. kao bitnu podrsku. i ti si sad dosao ovdje da pametujes protiv toga, a ni jedan agrument nisi ponudio protiv iako su ti puna usta argumenata u svakom postu. svaki ti se svodi na "ja kazem da navijanje kurcu ne vrijedi i ti si levat sto mislis suprotno". jos jednom ti ponavljam, sve i da nikad sa sportistom progovorio nisam (a jesam), opet imam bolje argumente od tebe koji to nikad nisi iskusio. publika i navijanje je ogroman faktor kod profesionalnog sportiste. sto svjesno, sto podsvjesno.
Prijatelju, ponavljaš se. Već si (više puta) naglasio da "ne znam gdje udaram", "imam komplekse" i "poznaješ sportiste". Taj dio je jasan, i nemam ti namjeru protivriječiti, čisto zato što me ne dotiču cyber psihoanalize jednog anonimusa nad drugim. Dakle, neka je sve tako. Neka su svi tvoji lični napadi istina. Ostaje nejasno kako ponavljanje tih fraza čini tvoju tezu nešto istinitijom. Ako sam ja idiot i pun kompleksa, to ne znači automatski da si ti u pravu. Teza koju nastojiš odbraniti stoji kao tačna (ili ne) potpuno nezavisno od mojih kompleksa, ili lupanja. Ja te samo pozivam da racionalno argumentuješ zašto smatraš da jeste tačna, zašto je tako žarko braniš, pri čemu racionalan argument nije i ne može biti "mišljenje tebe i tvojih prijatelja" niti bilo koji aspekt moje ličnosti, kojem se nastojiš narugati.

Da si barem s pažnjom isčitao moje postove, prije impulsivnog repliciranja praćenog uvredama, možda bi shvatio da nigdje nisam napisao, kako tvrdiš, "da navijanje kurcu ne vrijedi i da si levat što misliš suprotno". Naprotiv, na samom početku ove priče, kao i u zadnjoj replici tebi, jasno sam naglasio da postojanje efekta nije dokazano (prema mojim saznanjima), te je stoga čisto hipoteza, koje može biti tačna ili ne, ali ju je neozbiljno zagovarati bez dokaza, kao što ti radiš. Ti, pak, kategorički tvrdiš da efekta ima. Stoga je teret argumentacije na tebi. Umjesto toga, klizeći ulijećeš u raspravu, riječima "očito se nikad nisi bavio sportom", svodeći sve na lični nivo.

Taj i takav nivo rasprave prolazi u većini forumskih začatavanja, kojima se baviš, ali kada te neko pozove da obrazložiš stav, gubiš se i bulazniš. Štaviše, kada ti potanko objasnim zašto takvo razmišljanje nije logično, mada si uvjeren u isto, nastavljaš bulazniti i ne uspijevaš izaći izvan okvira "ja mislim, dakle istina je". Pa, drug, bulazni, vrijeđaj, pljuj. Samo je tužno da osoba koja, ako se ne varam, ima diplomu magistra nije sposobna za bazičan logički proces i nema elementarno metodološko obrazovanje.
Bodkin

#465 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Bodkin »

ExNihilo wrote:
Prijatelju, ponavljaš se. Već si (više puta) naglasio da "ne znam gdje udaram", "imam komplekse" i "poznaješ sportiste". Taj dio je jasan, i nemam ti namjeru protivriječiti, čisto zato što me ne dotiču cyber psihoanalize jednog anonimusa nad drugim. Dakle, neka je sve tako. Neka su svi tvoji lični napadi istina. Ostaje nejasno kako ponavljanje tih fraza čini tvoju tezu nešto istinitijom. Ako sam ja idiot i pun kompleksa, to ne znači automatski da si ti u pravu. Teza koju nastojiš odbraniti stoji kao tačna (ili ne) potpuno nezavisno od mojih kompleksa, ili lupanja. Ja te samo pozivam da racionalno argumentuješ zašto smatraš da jeste tačna, zašto je tako žarko braniš, pri čemu racionalan argument nije i ne može biti "mišljenje tebe i tvojih prijatelja" niti bilo koji aspekt moje ličnosti, kojem se nastojiš narugati.

Da si barem s pažnjom isčitao moje postove, prije impulsivnog repliciranja praćenog uvredama, možda bi shvatio da nigdje nisam napisao, kako tvrdiš, "da navijanje kurcu ne vrijedi i da si levat što misliš suprotno". Naprotiv, na samom početku ove priče, kao i u zadnjoj replici tebi, jasno sam naglasio da postojanje efekta nije dokazano (prema mojim saznanjima), te je stoga čisto hipoteza, koje može biti tačna ili ne, ali ju je neozbiljno zagovarati bez dokaza, kao što ti radiš. Ti, pak, kategorički tvrdiš da efekta ima. Stoga je teret argumentacije na tebi. Umjesto toga, klizeći ulijećeš u raspravu, riječima "očito se nikad nisi bavio sportom", svodeći sve na lični nivo.

Taj i takav nivo rasprave prolazi u većini forumskih začatavanja, kojima se baviš, ali kada te neko pozove da obrazložiš stav, gubiš se i bulazniš. Štaviše, kada ti potanko objasnim zašto takvo razmišljanje nije logično, mada si uvjeren u isto, nastavljaš bulazniti i ne uspijevaš izaći izvan okvira "ja mislim, dakle istina je". Pa, drug, bulazni, vrijeđaj, pljuj. Samo je tužno da osoba koja, ako se ne varam, ima diplomu magistra nije sposobna za bazičan logički proces i nema elementarno metodološko obrazovanje.
idiotom te nisam nigdje nazvao. nemoj izmisljati stvari. kompleksasem, da. na kraju krajeva i ti i ja smo potegli teske rijeci. zar nije tako?

vidi, to nije nesto sto moras statisticki ili pak istrazivanjem potvrditi. na kraju krajeva, masa knjiga je napisana o psihologiji sportista. o njihovim reakcijama po pritiskom rezultata ili publike. konkretno u kosarci imas pojam clutch shot gdje se radi o ponasanju tj sutu i sekundama kad se sve odlucuje. element straha je isto tako tu pod uticajem publike. mislim smijesno je da ja tebi sad postavljam neke naucne hipoteze jer se to ne moze dokazati. kako ces izmjeriti to? mjeris adrenalin ili serotonin igracima?

ja sam ti nekoliko puta rekao da sam JA iskusio i ljudi bliski meni koji su tada bili pod istim uticajem. doslovno sam vidio strah u ocima kad su pogasili svjetla, a 15000 ljudi vristalo da podrzi svoju ekipu. to je jedna od oblasti gdje je pratkicno nemoguce napraviti naucnu studiju. ali ako imas masu sportista (pusti sad mene. izjava milion do sad) da im znaci podrska ili ih poremeti navijanje protiv njih, onda fino zanemaris anonimusa na forumu i kazes vidis mozda oni znaju o cemu govore.

ovako ti je malo glupo reci to je marketinska navlakusa i kad ti neko oponira, da trazis naucno istrazivanje koje to potvrdjuje.
poostar

#466 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by poostar »

ne razumijem ove sto zagovaraju da se mora navijat za lokalni klub..haj razumio bi tu pricu prije 30 - 40 godina.
, ali danas nikako..
sta je to lokalno u FK Sarajevu. Celziju ili Realu ? Qrac lokalno..ni u jednom timu nema vise od maks dva igraca koji su "lokalni"..znaci rodjeni tu..igrali cijeli zivot za taj klub itd...koliko je lokalno kad Costa zabije za Celzi ili Ronaldo za Real...sta je u tome svemu lokalno ?
Danas su klubovi globalne firme, tako da je i normalno da imaju navijace iz svakog coska svijeta....pustite ljude da navijaju za koga hoce
sadie_forever

#467 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sadie_forever »

ne navijam ni za koga,podrzavam jedino sarajevo :zzzz:
Avangardno

#468 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Avangardno »

Dajte onda još imena klubova koji furaju svoju priču.. npr ideološki, strana nebitna, samo da su ustrajni u tome.. regionalno, ili bilo kako drugačije..

Atletic Bilbao
Livorno
St Pauli
luckylaka

#469 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by luckylaka »

Point. wrote:Volio bih cuti sta mislite o dijaspori, tj nasim ljudima po bijelom svijetu. Za koga da oni navijaju, Sarajevo, Velez, Zeljo ili Inter, Chelsea, Real?
Jel ovo neki pokusaj sukanja ili stvarno pitanje.Evo da krenem od sebe.Jebe mi se za fudbal,kosarku ...u UsaReprezentacija BiH meni je svetinja,Zeljo malo manje a Boga mi kada se igraju euro kupovi nije mi mrsko ni Sarajevo,Borac ili Zrinjski.Drugo.Sto se mene licno tice sutra se svi ovi europski velikani poput Barse,Reala,Milana,Bayerna i dr.mogu raspasti ili ugasiti ne bi zazalio ni sekunde.
Edin H.

#470 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Jel ovo neki pokusaj sukanja ili stvarno pitanje.Evo da krenem od sebe.Jebe mi se za fudbal,kosarku ...u UsaReprezentacija BiH meni je svetinja,Zeljo malo manje a Boga mi kada se igraju euro kupovi nije mi mrsko ni Sarajevo,Borac ili Zrinjski.Drugo.Sto se mene licno tice sutra se svi ovi europski velikani poput Barse,Reala,Milana,Bayerna i dr.mogu raspasti ili ugasiti ne bi zazalio ni sekunde.
Mudro zboris lucky :oops:
luckylaka

#471 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
Mudro zboris lucky :oops:
Aaa sto te je pogodilo Boga mi ko da igras za neku od navedenih ekipa(mislim ovi europskih za ove nase si tanak ko Dzelmas :-D ) a nisi sebi do sada obezbjedio egzistenciju :D
sha_ba

#472 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sha_ba »

FK SAraj'voooo :bih:
FC Servette

SAMO BORDO
5 0 5

#473 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

luckylaka wrote: Aaa sto te je pogodilo Boga mi ko da igras za neku od navedenih ekipa(mislim ovi europskih za ove nase si tanak ko Dzelmas :-D ) a nisi sebi do sada obezbjedio egzistenciju :D
LACKY! vidi šta obuća misli o ljudima koji izdaju svoju prvu ljubav, crvenu zvezdu i Delije u tvom slučaju. A možda bi protinjala stara ljubav ako Sajo, najbolji u istoriji, preuzme starog šampiona lige prvaka. :lol:

Obuca9 wrote:Za mene su svi ljudi koji promijene klub za koji navijaju, obične jade i futavci.
supercali

#474 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

Avangardno wrote:Dajte onda još imena klubova koji furaju svoju priču.. npr ideološki, strana nebitna, samo da su ustrajni u tome.. regionalno, ili bilo kako drugačije..

Atletic Bilbao
Livorno
St Pauli
Siroki vjerski
Ako ces ideoloski ne striktno onda na lijevu stranu ide marsej aek celtic atalanta
Desno lazio verona

Ovo oko ideologije je najvise izrazeno u italiji tako da je duga lista al ima ih i u drugim zemljama samo manje izrazeno
Coromandel

#475 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Coromandel »

navijam za gostujuće ekipe, jer mi je neki merak da se pun stadion domaćih navijača vrati kući pokislog nosa...

simpatizer jesam...roma i liverpool; ono...drago mi je kad pobijede.

ovi što lafo istinski srcem navijaju za npr. real, manchester, bayern, itd...poručujem da to njihove klubove uopće ne zanima niti su im po bilo kojem osnovu bitni, osim da preko neta nešto naruče od rekvizita. kad bi bili žedni i došli ispred stadiona da traže malo vode, portir bi ih nabio nogom.

fk sarajevo je već druga priča. moje raspoloženje zavisi od njihove forme! neki dan sam vadio krv i našli su mi povišen broj sarajevocita...
Post Reply