Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lakat Jebić

#427 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Lakat Jebić »

Niemand wrote::lol:
Ja cu se zalit helikopteru na tebe i na tvoje stavove o balunu :mrgreen:
Just sayin' :D
Šveđanin

#428 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Šveđanin »

phillie wrote:Meni zanimljiviji ovi sto bi nesto kao diskutovali na temu a fudbal ih uopste ne zanima nit imaju namjeru da ih zanima :)
Upravo ovo.

Na temu je uslo mnogo ljudi koji veze sa fudbalom nemaju. Sto onim sa tv, sto onim uzivo.
Niemand

#429 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Niemand »

Lakat Jebić wrote: Ja cu se zalit helikopteru na tebe i na tvoje stavove o balunu :mrgreen:
:repetirana:
'ta trebam, nalakirati nokte u boji "kluba" i uz prigodne stiklice vristati "jaooo, onaj zgodni dao gol, toooo". :roll:
Just saying.

:run:
Lakat Jebić

#430 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Lakat Jebić »

Niemand wrote:
Lakat Jebić wrote: Ja cu se zalit helikopteru na tebe i na tvoje stavove o balunu :mrgreen:
:repetirana:
'ta trebam, nalakirati nokte u boji "kluba" i uz prigodne stiklice vristati "jaooo, onaj zgodni dao gol, toooo". :roll:
Just saying.

:run:
Jol, neg sjest i analizirat kretanje igrac izmedju linija. I zasto je bernat ostao onako visoko, pa dopustio da messi igra 1na1 sa boatengom i napravi ga budalom. I tako to :mrgreen:
Niemand

#431 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Niemand »

Lakat Jebić wrote: Jol, neg sjest i analizirat kretanje igrac izmedju linija. I zasto je bernat ostao onako visoko, pa dopustio da messi igra 1na1 sa boatengom i napravi ga budalom. I tako to :mrgreen:
Pa kad samo galamite i psujete, a ja dosla na temu da sta naucim.

I pitala sta je klub. I niko mi nije odgovorio.

Kako cu analizirati kad ne kontam sta je klub. Doduse, kako su objasnili, ispada ko neko druzenje sa rajom. Sekta nakva.
:cekam:

P.s. just saying.
Lakat Jebić

#432 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Lakat Jebić »

Niemand wrote:
Lakat Jebić wrote: Jol, neg sjest i analizirat kretanje igrac izmedju linija. I zasto je bernat ostao onako visoko, pa dopustio da messi igra 1na1 sa boatengom i napravi ga budalom. I tako to :mrgreen:
Pa kad samo galamite i psujete, a ja dosla na temu da sta naucim.

I pitala sta je klub. I niko mi nije odgovorio.

Kako cu analizirati kad ne kontam sta je klub. Doduse, kako su objasnili, ispada ko neko druzenje sa rajom. Sekta nakva.

P.s. just saying.
To ti je vrlo jednostavno. Ko da ja sad nekom objasnjavam sto bi ja sad za nekog otisao pjeske na vrh bjelasnice, bez ikakvog premisljanja. Ko npr nikad nije bio zaljubljen, nece skontat.
Mada, za mene to nije isto, al osjecaj kolektivne pripadnosti je tu. Jbg, ko nije osjetio muk na grbavici od 10 sekundi kad je zola nogu slomio, ne zna o cemu pricam. Nemas pojma sta je, znas da je sranje jer je muk, vidis bogicevica trci, povraca u cosku, igrac zrinjskog koji je bio sa zolom u duelu pocinje plakat i onda vidis kako cjevanica neprirodno visi. A za svih tih 10tak sekundi, 5-6 hiljada ljudi haman i ne dise.

S tim da jest besmisleno da ti klub postane zivot, odnosno svojevrsna moderna religija, al to je druga tema.
Niemand

#433 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Niemand »

Lakat Jebić wrote: To ti je vrlo jednostavno. Ko da ja sad nekom objasnjavam sto bi ja sad za nekog otisao pjeske na vrh bjelasnice, bez ikakvog premisljanja. Ko npr nikad nije bio zaljubljen, nece skontat.
Mada, za mene to nije isto, al osjecaj kolektivne pripadnosti je tu. Jbg, ko nije osjetio muk na grbavici od 10 sekundi kad je zola nogu slomio, ne zna o cemu pricam. Nemas pojma sta je, znas da je sranje jer je muk, vidis bogicevica trci, povraca u cosku, igrac zrinjskog koji je bio sa zolom u duelu pocinje plakat i onda vidis kako cjevanica neprirodno visi. A za svih tih 10tak sekundi, 5-6 hiljada ljudi haman i ne dise.

S tim da jest besmisleno da ti klub postane zivot, odnosno svojevrsna moderna religija, al to je druga tema.
Isto ko da ateista pita vjernika zasto vjerujes u Boga, samo sto ja ovde ko ateista kakav :roll:
Al haj skontala sam, vi ste ko neki uvejs-i al karanij-i 21. stoljeca. Srcana spoznaja. Fino.

Al i dalje, nea smisla. Ne mogu se ja "identificirati" sa slomljenim nogama, visecim cjevanicama i osjecajem pripadnosti kolektivu dok "predvodnik" kolektiva psuje pri razgovoru sa drugim kolektivima.

Fini ste vi ljudi, al just saying.
Lakat Jebić

#434 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Lakat Jebić »

Niemand wrote:
Lakat Jebić wrote: To ti je vrlo jednostavno. Ko da ja sad nekom objasnjavam sto bi ja sad za nekog otisao pjeske na vrh bjelasnice, bez ikakvog premisljanja. Ko npr nikad nije bio zaljubljen, nece skontat.

Isto ko da ateista pita vjernika zasto vjerujes u Boga, samo sto ja ovde ko ateista kakav :roll:
Al haj skontala sam, vi ste ko neki uvejs-i al karanij-i 21. stoljeca. Srcana spoznaja. Fino.

Al i dalje, nea smisla. Ne mogu se ja "identificirati" sa slomljenim nogama, visecim cjevanicama i osjecajem pripadnosti kolektivu dok "predvodnik" kolektiva psuje pri razgovoru sa drugim kolektivima.

To ti je ista matrica ko kad meni ateista kaze kako se mozes identificirat sa kolektivitetom ciji su "vidjeniji" lideri sejh bin baz, jusuf barcic i bilal bosnic.

Opet kazem, nije isto, al je tvoj argumentacija na tom fonu
cLo

#435 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by cLo »

Niemand wrote: Isto ko da ateista pita vjernika zasto vjerujes u Boga, samo sto ja ovde ko ateista kakav :roll:

Ev' navijaj i ti, ubi te priča :D
Image
Niemand

#436 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Niemand »

Lakat Jebić wrote: To ti je ista matrica ko kad meni ateista kaze kako se mozes identificirat sa kolektivitetom ciji su "vidjeniji" lideri sejh bin baz, jusuf barcic i bilal bosnic.

Opet kazem, nije isto, al je tvoj argumentacija na tom fonu
Nije isto. To su razliciti kolektivi. Ima tu nedje i sufija, onaj otpadnika od vjere, aj apolodzajz, just saying.

Religija bi ti bila nogomet opcenito, a ti kolektivi bi ti bili pojedinacni klubovi.

Dakle, ko sto ovi tvoji pobrojani kolektivi ala bilal bosnic apslutno ne priznaju i ne prihvataju kolektive poput ovih sufija, isto tako i ti kolektivi ala klubovi ne priznaju i ne prihvataju kolektive poput ovih stranjskih klubova, tj. ovih "nasih" kolektiva stranjskih klubova, odnosno domacih navijaca stranjskih klubova.

"Podloga" i jednim i drugima je ista. Ovim gore ista religija, ovim dolje ista igrica zvana nogomet.

To sto se neko ne moze "identificirati" sa nekim od njih, ne znaci da se ne moze identificirati sa cijelom "podlogom".

I vako ja dodje do zakljucka, da bi mozda i mogla poceti gledati taj nogomet, a da se pri tom ne "identificiram" ni sa kakvim huliganima nit osjecajem pripadnosti istima.

Fala lakat. Siriosli.
:mrgreen:
Lakat Jebić

#437 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Lakat Jebić »

Eto sta se desi kad mi nije mrsko pisat ozbiljne postove :mrgreen:
Niemand

#438 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Niemand »

Helikopeter se zafaljuje :kakoste:
saja_dj

#439 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by saja_dj »

Ovo je sigurno normalnije od 99% drugih stvari u našem društvu koje nisu...

Nisam znao da ljudima smeta ako neko kaže "mi" a prica o stranom klubu. Moram to češće raditi. :D
supercali

#441 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

Ako ste tolike lokal patriote zasto recimo ofi iz pofalica ne navijaju za pofalicki umjesto za sarajevo ili zeljo
Onda redom vratnik vrbanjusa hrid saobracajac dobrinja sask itd
Tvrtko II Kotromanić

#442 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

5 0 5 wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:ne bih mjenjao mjesto na prljavoj stolici juzne tribine Grbavice pod kisom, snijegom, suncem za 100 svecanih loza Nou Campa, Bernabea, Stamford Bridge-a

da ne ponavljam sto je par ljudi iznad mene reklo o "tom osjecaju" :thumbup:
kakva opsesija, kakav hobi, kakav uzitak..
to je ljubav!
A bili se mijenjao sa onim kolegom kome neki dan prosuše mozak u prostoriji udruženja navijača?
ne kontam kako si uopste to dvoje uspio povezati :/
nisam spominjao navijacke grupe vec eto mene kao pojedinca koji sa tim nema veze vec ide na utakmice svog kluba

a inace vani nema toga
boixos nois su janjad fina?
5 0 5

#443 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
nisam spominjao navijacke grupe vec eto mene kao pojedinca koji sa tim nema veze vec ide na utakmice svog kluba

a inace vani nema toga
Ne kontaš. Pokušat ću ti objasniti. Osamdesetih godina sam išao počesto na utakmice. A poslije rata samo nekoliko puta. E, u tih nekoliko utakmica. Jednom je čovjeku eksplodirala baklja par metara od mene. Odnijela mu šaku. Drugi put dečko izgubio oko. Treći put kamenovaše momcima auto, jedva ljudi živi ostali. E sad ja tebe pitam. Kakve to veze ima sa fudbalom? Nastranu to što je i sami kvalitet fudbala kriminalno loš. Zašto bih ja rizikovao da ostanem invalid gledajući tu bijedu? Ja odem gledati Ajax sa sestrićem od 8 godina. Isto je i na Camp Nou. Uživam u dobrom fudbalu. Isto kao što i ti, ako hoćeš gledati kvalitetan tenis nećeš ići u Zetru iz patriotizma, nego ćeš gledati Wimbledon na tv-u.
Tvrtko II Kotromanić

#444 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

5 0 5 wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:

a inace vani nema toga
Ne kontaš. Pokušat ću ti objasniti. Osamdesetih godina sam išao počesto na utakmice. A poslije rata samo nekoliko puta. E, u tih nekoliko utakmica. Jednom je čovjeku eksplodirala baklja par metara od mene. Odnijela mu šaku. Drugi put dečko izgubio oko. Treći put kamenovaše momcima auto, jedva ljudi živi ostali. E sad ja tebe pitam. Kakve to veze ima sa fudbalom? Nastranu to što je i sami kvalitet fudbala kriminalno loš. Zašto bih ja rizikovao da ostanem invalid gledajući tu bijedu? Ja odem gledati Ajax sa sestrićem od 8 godina. Isto je i na Camp Nou. Uživam u dobrom fudbalu. Isto kao što i ti, ako hoćeš gledati kvalitetan tenis nećeš ići u Zetru iz patriotizma, nego ćeš gledati Wimbledon na tv-u.
e vidis meni se nista nije desilo na nasim stadionima
5 0 5

#445 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: e vidis meni se nista nije desilo na nasim stadionima
Super. Svakom svoje.
fidoremilienko

#446 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by fidoremilienko »

Evo derbi kola, sarajevo-zrinjski. Prvo poluvrijeme 0:0, nikakva igra i sa jedne i sa druge strane. Sarajevo prvi šut uputilo u 43 minuti :-)
I sad ovaj pita jesu li ovi što navijaju za strane klubove normalni?

PItam ja, šta ima da se vidi na utakmicama domaće BHT Premier lige? Da slučajno nije kvalitet? :zzzz:

Ja gledam od kuće, ali zamisli da još platiš kartu i gledaš ovo smaranje. :? Nema logike.
phillie

#447 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

fidoremilienko wrote:Evo derbi kola, sarajevo-zrinjski. Prvo poluvrijeme 0:0, nikakva igra i sa jedne i sa druge strane. Sarajevo prvi šut uputilo u 43 minuti :-)

PItam ja, šta ima da se vidi na utakmicama domaće BHT Premier lige? Da slučajno nije kvalitet? :zzzz:

Ja gledam od kuće, ali zamisli da još platiš kartu i gledaš ovo smaranje. :? Nema logike.
Al jarane da si gledao Celik-Siroki ne bi imao obraza ovakav post napisati

k'o sto dama kaze: "just saying" :D
Bodkin

#448 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Bodkin »

ExNihilo wrote:
Bodkin wrote:
Kompleksi i argumentacija su dvije razlicite stvari. Dakle tvoji argumenti su jedno, a frustracija sto te niko ne razumije drugo.

Prvo napises glupost da publika ne utice na psihu sportiste. Onda se jos pravis pametan kad ti neko kaze suprotno. Ja sam iskusio obje strane. Kad je 15000 protiv mene navijalo zaledio sam se. Kad je za mene, ubio sam protivnika u pojam. Ali eto, ti znas bolje sigurno
Poenta priče je da napadima na ličnost, ti ne umanjuješ moju argumentaciju. Imam li ja komplekse ili ne, posve je irelevantno. Stoga, reci nešto o onome što sam napisao na temu, ili šuti.

Ali, naravno da je lakše srati, nego napisati nešto smisleno. Kompletan forumski opus ti se, ustvari, i svodi na to. Tvoj drugi paragraf zorno pokazuje da upadaš u dubiozu, čim pokušaš dotaknuti se teme. To iz razloga što tvoje iskustvo, u svakom slučaju, nije reprezentativno za generalizaciju zaključka.
poenta price je da si ti prvi poceo sa nekakvim doskocicama koje se hladno mogu mogu staviti pod napade na licnost. ne znas ti sefe gdje udaras. tako i tvoj zakljucak veze nema sa citiranim postom.

prvo, sigurno znam puno vise od jednog sportiste i svi oni misle kao ja. drugo, sigurno su zato u starom i srednjem vijeku vojnici prije svake bitke vristali. ne da dignu sebi moral ili skrse onima preko puta nego je to bio marketinske zavjere. i na kraju sve da pisem samo na osnovu svog iskustva, to je opet za jedan vise od onoga sto ti imas
fidoremilienko

#449 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by fidoremilienko »

phillie wrote:
fidoremilienko wrote:Evo derbi kola, sarajevo-zrinjski. Prvo poluvrijeme 0:0, nikakva igra i sa jedne i sa druge strane. Sarajevo prvi šut uputilo u 43 minuti :-)

Al jarane da si gledao Celik-Siroki ne bi imao obraza ovakav post napisati

k'o sto dama kaze: "just saying" :D
Vidio sam rezultat, ne mogu sve da pratim. Ali tim koji pretenduje da osvoji ligu, za 45 minuta, u 43 upute prvi šut :roll:
Logovan

#450 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Logovan »

Imaš milion primjera iz najjačih liga kako u nekim utakmica nema golova, prilika, igra se preko one stvari. :oops: Ja sam znao zaspati ispred televizora gledajući United, Barcelonu, Bayern. :oops: Zamisli glumiš velikog navijača Bayerna, a oni onakve zvijezde popuše 3:0 od Barce, pa 1:0 od Augsburga. Smaranje.

A pogledaj ovo slavlje nakon gola Benke.

Ovo je nešto što "navijači" stranih klubova nikad neće doživjeti.
Post Reply