Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#301 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
U redu, mozda oni nisu privatni, ali to su izuzeci, a vlasnistvo itako nije argument koji ima veze...
maloprije imalo veze sad nema?

pa danas i zeljo i sarajevo i radnicki i sloboda igraju vise zbog profita nego zbog fudbala
stakasa

#302 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

supercali wrote:
stakasa wrote: Pa sto ti danas ne daju da se kreces prema Zapadu, do nazad koju godinu nisu dali ni preko granice bez vize
vidis da mozes se kretati to sto ti treba viza je sasvim druga prica
ovo oko godina je uskracivanje prava na kretanje i na rad
Imam osjecaj da i ja i ti pisemo napamet. Ali nije iskljuceno da se ova odluka moze donjeti
nosara

#303 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote:
nosara wrote:
supercali wrote: Jednostavno uspjeh kluba odredjuje navijace a uz to i te prikolice koje se savijaju kako vjetar puse
Kako kojeg kluba... Po toj logici ne bi postojalo vise od stotinjak klubova u Evropi...
pa ne valja ti logika
uvijek ce biti onih koji odrzavaju klubove na zivotu i koji vole taj klub ili onih koji ih izdrzavaju jer imaju korist od njih
kreni od kantonalaca onaj colpa drzao hrid onaj dobrinju onaj pofalicki onaj ovo onaj ono
jedni drzali misleci na zaradu drugi jer su se tako druzili a navijali za sarajevo ili zelju nebitno
da o vecim klubovima ne pricam posebno ne u europi gdje se u petoj ligi engleske obrce lova koja se obrce u premijer ligi
zasto godista 75-85 imaju najvise poklonika talijanskog fudbala uglavnom zato jer su tada harali milan i juve i generalno talijanska liga
zasto poslije toga imas dosta realovih navijaca zato jer je pocetkom milenija startao projekat galaktikosi i sl pa su svi malte ne poceli navijati za real
poslije njih idu englezi na celu sa celzijem
za m city haman niko nije cuo dok ga ovaj arap nije uzeo
zasto ovih oko 30 godina imas pristalica leeds-a iako su sada u bog zna kojoj ligi jer su pocetkom milenija kotirali visoko
Pa ti sam sebe demantujes... Prvo kazes bitan je uspjeh, a onda spominjes Lids...

Uopste, nebitan je motiv i razlog zasto neko pokusava da se utrpa tamo gdje mu nije mjesto... Losa osobina, slab karakter... Nije mudrost a ni neki izazov podrzavat nesto sto je ziher... Tu nema magije...
supercali

#304 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
supercali wrote:
stakasa wrote: Slucaj Kuman se je poceo primjenjivati zbog EU-a i slobode protoka ljudi i roba. Niti si EU niti te u tom slucaju Kuman kaci. Sumnjam da bi UEFA pravila problem
to sto nismo u eu ne znaci da bih nije potpisala bruku nekih konvencija o pravima covjeka klinaca palaca
I SFRJ je... Fulas...
ne fulam jer prava covjeka na slobodu kretanja i rad nisu bila tada u tim dokumentima
mozes slobodno pretraziti i vidjeti kad je to uvedeno i gdje je potpisano
stakasa

#305 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

supercali wrote:
nosara wrote:
U redu, mozda oni nisu privatni, ali to su izuzeci, a vlasnistvo itako nije argument koji ima veze...
maloprije imalo veze sad nema?

pa danas i zeljo i sarajevo i radnicki i sloboda igraju vise zbog profita nego zbog fudbala
Panta rei burazeru :D
omar little

#306 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by omar little »

nosara wrote:
Vjerovatno je danas tako poslozeno ljudima u mozgu da su pare na prvom mjestu i bez para nema selameta... Ali, nesto se ne sjecam da je najtrofejniji imao privatnog vlasnika i gutu para kad se borio za mit o "finalu s Realom"... Sigurno znam, medjutim, da su postojali pametni ljudi koji su pravili zakone koji su bili u interesu drzave i nasih ljudi (nekad je to bilo jedno, na istoj strani, kohezija) pa su, na primjer, zakonom o sportu osigurali da ce neki kloc, kojeg bi rado i Real i Liverpul, do svoje 28. ostat kuci, malo ugradjivat sebe u nesto nase, pa kad se ugradi dovoljno, bujrum, ne mora Real, moze i Basel, uostalom i kuci je imao, ako je bio bas kvalitetan kloc, sasvim dovoljno para...

da mi je vidjeti europsku drzavu koja bi ovaj ili slican zakon donijela. to je moglo kod tite mozda gdje je pojedinac, sa svojim pravima, bio fiktivna jedinica. igraca prisiljavas igrati u inferiornoj ligi i sputavas mu osnovno pravo da radi i igra gdje zeli. igrac, posebice u danasnje vrijeme kada pocinju profesionalno igrati sve mladji i sve vise se trose zbog zahtijevnosti igre i treninga, sa 28 godina je pri kraju karijere. taj covjek nikad ne bi mogao napraviti vanserijsku karijeru niti razviti svoj talenat (recimo da ga ima) do vanserijskih visina jer je prisiljen taljigati vecinu zivota u domacoj ligi. nema reala i barcelone na ovom prostoru, da se svi skupa na glavu nasadimo nema, imamo ekipe nekoliko klubova koje su nekad bljesnule na europskoj pozornici, uzele titule, ali to je bilo do ekipe, konzistentnosti nema, niti je bilo. niti ce biti.

da je dzeko bio prisiljen igrati do 28. godine ovdje propao bi.
nosara

#307 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

stakasa wrote:
supercali wrote:
stakasa wrote: Pa sto ti danas ne daju da se kreces prema Zapadu, do nazad koju godinu nisu dali ni preko granice bez vize
vidis da mozes se kretati to sto ti treba viza je sasvim druga prica
ovo oko godina je uskracivanje prava na kretanje i na rad
Imam osjecaj da i ja i ti pisemo napamet. Ali nije iskljuceno da se ova odluka moze donjeti
Moze se donijet svaka odluka i svaki zakon... ali u Drzavi, a ne krpi... Nije tema...
supercali wrote: ne fulam jer prava covjeka na slobodu kretanja i rad nisu bila tada u tim dokumentima
Povelja UN... Sta je tebi...?
supercali wrote: maloprije imalo veze sad nema?

Nije tema... Nebitno...
phillie

#308 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

supercali wrote:
phillie wrote:@supercali

Al zamisli sjednes sa nekim navijacem Bajerna, pa pricate onako o utakmicama. Ti mu kazes, a jesam se sjebao kad je Man dobio u sudijskoj nadoknadi (koju si gledao uz komentar Bahe Topalbecirevica), a on ti pokaze uokvirenu ulaznicu i par slika sa tribine. Ti mu kazes, joj kako je dobro bilo kad smo osvojili kad smo proslavljali titulu (ti gledao na youtube-u), a on ti pokaze selfie sa peharom i Riberijem. On ti prica kako je dobro bilo na gostovanju u Gelzenkirhenu, i da su se ubili ko majke na trgu, a ti gledas u njega bez rijeci (nit je bilo na youtubu, nit je K. Ahmetovic o tome pricao, a ni na portalima se nije imalo procitati). Mislim da se o ovome prica cijelo vrijeme.
a zamisli ti navijac sarajeva sjednes sa hansom koji je dosao iz berlina i pocnes pricu o sarajevu ili zelji nebitno kako si svaku domacu utakmicu bodrio svoj klub a svabo ti izvadi slike sa gostovanja zelje u izraelu ili sarajeva u gladbahu u norveskoj grckoj a i ponekoj u bih?
Ne mogu to ni zamisliti, pu pu pu :D
Promasio si poentu, ali eto i iz tvog primjera se jedan sa drugim mozemo poistovjetiti, jer smo pjevali iste pjesme u kopu, mozda stajali jedan do drugog na "ponekoj utakmici u BiH". Razlika je u tome sto i ti imas nesto reci povodom utakmica kluba za kojeg navijate, tvoj licni dozivljaj, koji nije stecen ispred monitora ili tv-a...
Last edited by phillie on 08/05/2015 15:07, edited 1 time in total.
supercali

#309 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
Pa ti sam sebe demantujes... Prvo kazes bitan je uspjeh, a onda spominjes Lids...

Uopste, nebitan je motiv i razlog zasto neko pokusava da se utrpa tamo gdje mu nije mjesto... Losa osobina, slab karakter... Nije mudrost a ni neki izazov podrzavat nesto sto je ziher... Tu nema magije...
ne demantujem
pominjem lids sa vudgejtom ferdinandom smitom i ostalim kad su se posteno borili sa realom barcom milanom i ostalima i tad su i dobili simpatizere navijace i sl a ko ce sada se za njih odluciti? niko
ovi mladji i ne znaju da su na megdan izlazili velikanima
kao sto je slucaj i sa aston vilom notingemom i slicnim klubovima u engleskoj st etiene u francuskoj hsv u njemackoj

cuj nebitan je motiv i razlog
a sta je tvoj motiv i razlog da navijas za zelju?
Muhamed Đakmić

#310 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Muhamed Đakmić »

http://en.wikipedia.org/wiki/Bosman_ruling

Eto zašto više ne može.

Samo, neće ići ni ovako beskonačno. Uvest će Uefa brojne promjene u budućnosti, pa će se limitirati i iznos i broj transfera i broj stranih igrača u ekipi i postavit će se minimum domaćih i mladih igrača.

Pa će morati i veliki klubovi nešto svoje stvoriti.
nosara

#311 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

omar little wrote:
nosara wrote:
Vjerovatno je danas tako poslozeno ljudima u mozgu da su pare na prvom mjestu i bez para nema selameta... Ali, nesto se ne sjecam da je najtrofejniji imao privatnog vlasnika i gutu para kad se borio za mit o "finalu s Realom"... Sigurno znam, medjutim, da su postojali pametni ljudi koji su pravili zakone koji su bili u interesu drzave i nasih ljudi (nekad je to bilo jedno, na istoj strani, kohezija) pa su, na primjer, zakonom o sportu osigurali da ce neki kloc, kojeg bi rado i Real i Liverpul, do svoje 28. ostat kuci, malo ugradjivat sebe u nesto nase, pa kad se ugradi dovoljno, bujrum, ne mora Real, moze i Basel, uostalom i kuci je imao, ako je bio bas kvalitetan kloc, sasvim dovoljno para...

da mi je vidjeti europsku drzavu koja bi ovaj ili slican zakon donijela. to je moglo kod tite mozda gdje je pojedinac, sa svojim pravima, bio fiktivna jedinica. igraca prisiljavas igrati u inferiornoj ligi i sputavas mu osnovno pravo da radi i igra gdje zeli. igrac, posebice u danasnje vrijeme kada pocinju profesionalno igrati sve mladji i sve vise se trose zbog zahtijevnosti igre i treninga, sa 28 godina je pri kraju karijere. taj covjek nikad ne bi mogao napraviti vanserijsku karijeru niti razviti svoj talenat (recimo da ga ima) do vanserijskih visina jer je prisiljen taljigati vecinu zivota u domacoj ligi. nema reala i barcelone na ovom prostoru, da se svi skupa na glavu nasadimo nema, imamo ekipe nekoliko klubova koje su nekad bljesnule na europskoj pozornici, uzele titule, ali to je bilo do ekipe, konzistentnosti nema, niti je bilo. niti ce biti.

Nema problema, neka igra gdje hoce, nema veze s temom...
sumirprimus

#312 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sumirprimus »

ja neam uokvirenu kartu ni iz intertoto kupa... :(
stakasa

#313 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

omar little wrote:
nosara wrote:

I ne bio kada ude u prvi tim u petnestoj. Pusti djete da naraste pa ce trajat do 35-e
nosara

#314 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote:
nosara wrote:

ne demantujem
pominjem lids sa vudgejtom ferdinandom smitom i ostalim kad su se posteno borili sa realom barcom milanom i ostalima i tad su i dobili simpatizere navijace i sl a ko ce sada se za njih odluciti? niko
ovi mladji i ne znaju da su na megdan izlazili velikanima
kao sto je slucaj i sa aston vilom notingemom i slicnim klubovima u engleskoj st etiene u francuskoj hsv u njemackoj

cuj nebitan je motiv i razlog
a sta je tvoj motiv i razlog da navijas za zelju?
Napisao...

Imas cudan pogled na stvari... Navijac nekog kluba kojem ne ide treba da promijeni klub...? Ne kontam te...
supercali

#315 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
supercali wrote: ne fulam jer prava covjeka na slobodu kretanja i rad nisu bila tada u tim dokumentima
Povelja UN... Sta je tebi...?
supercali wrote: maloprije imalo veze sad nema?

Nije tema... Nebitno...
povelja un nema veze sa ovim sto pricam
ona je okviran dokument i ne ide u pojedinosti u sta spada ova odredba o 28 godina

ovo zadnje cemo preskociti jer oni igraju za raju?
sumirprimus

#316 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sumirprimus »

meščini najbolje da neko vrati vrijeme na 86tu i sve ce biti fajn :skoljka:
nosara

#317 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote: povelja un nema veze sa ovim sto pricam
ona je okviran dokument i ne ide u pojedinosti u sta spada ova odredba o 28 godina

Mi se, kao i ovi kojima je tema posvecena, guramo tamo gdje nam nije mjesto, pa moramo potpisivat svakakva sranja, a najveci broj tih sranja nam ide na stetu... To znam... Da postoji drzava, to ne bi morali... Ali nema veze s temom... Odnosno ima, navijanje za tudje...
supercali

#318 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

phillie wrote:
Promasio si poentu, ali eto i iz tvog primjera se jedan sa drugim mozemo poistovjetiti, jer smo pjevali iste pjesme u kopu, mozda stajali jedan do drugog na "ponekoj utakmici u BiH". Razlika je u tome sto i ti imas nesto reci povodom utakmica kluba za kojeg navijate, tvoj licni dozivljaj, koji nije stecen ispred monitora ili tv-a...
pa poenta je ista
ako nisam gledao bajern milan uzivo nego uz bahu ne znaci da nisam mozda otisao na bajernovu utakmicu u beograd a taj hans nije i ja mu pricam kako smo hodali knez mihajlovom napali nas bili grobari pa delije pa radovci pa sabani sa splavova pa kurve kod plavog mosta i sl

to se isto moze desiti nama dvojici koji smo navijaci istog kluba
ja bio na utakmici a ti radio i gledao na tv-u utakmicu a sljedecu obrnuto
supercali

#319 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

Muhamed Đakmić wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Bosman_ruling

Eto zašto više ne može.

Samo, neće ići ni ovako beskonačno. Uvest će Uefa brojne promjene u budućnosti, pa će se limitirati i iznos i broj transfera i broj stranih igrača u ekipi i postavit će se minimum domaćih i mladih igrača.

Pa će morati i veliki klubovi nešto svoje stvoriti.
broj stranih igraca nikad nece moci limitirati
samo mogu uvjetovati da iz svoje skole moraju imati x igraca na terenu recimo
evo barca je jednom igrala sa svih 11 iz svoje skole a tu je bio mesi koji je stranac i jos par njih
supercali

#320 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
Napisao...

Imas cudan pogled na stvari... Navijac nekog kluba kojem ne ide treba da promijeni klub...? Ne kontam te...
govorim ti da ja kao novi navijac sad cu odabrati recimo bajern juve real barcu napoli sevilju fiorentinu ili donjeck ili sarajevo recimo da uzmemo i ove lokalne
bajern real i barca promase sa transferima juve opet namjesti ovi iz lige europe bankrotiraju evo ukrajince rus naguzi a sarajevo napusti tan i svi oni propadnu
to ne znaci da cu ja mjenjati klub nego sam uz njega i kad je na dnu tabele kao sto ces ti biti uz zelju vjerovatno
nego sam ga odabrao u trenutku uspjeha dok ce moj sin ako ga ja ne budem silio birati izmedju pariza celzija hanovera torina koji ce za 15 godina igrati polufinala eu kupova

jasnije?
Avangardno

#321 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Avangardno »

Što se tiče floskule ni manjeg kluba ni vjernijih navijača u regionu, tu titulu definitivno opravdava FK Rad iz Beograda.
Nevjerovatna je ta stvar da klub i dalje ima tako vjernu publiku nakon godina i godina.. ničega.
I to nisu neki nezreli klinci.. već ljudi od po 30,40 godina koji i dan danas odlaze na stadion i gledaju svoj klub.. koji je prosjek ili i mršavije od toga.

Loša je stvar što se sa navijačima Rada jako teško može bilo ko od normalnih ljudi poistovjetiti, jer kako znamo, krajnje desno orijentisana grupa, sa velikim procentom neonacista u vlastitim redovima, mrze četnike, mrze partizane a njihov idol je Dimitrije Ljotić, srpski saradnik nacista.

Image

Najviše mrze Novi Pazar, Zvezdu i Partizan.

Vjernost? Za pozavidjeti.
Ideologija? Za osudu.

Najveći uspjeh kluba je učešće u kupu UEFA kada su u prvom kolu ispali od Olimpijakosa.

Veterani kluba:

Image

Njihovi slogani su:

"Ideja, a ne masa"
"Rad, Srbija, Bog"
"Mi nikada nećemo stati.."
supercali

#322 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
supercali wrote: povelja un nema veze sa ovim sto pricam

Mi se, kao i ovi kojima je tema posvecena, guramo tamo gdje nam nije mjesto, pa moramo potpisivat svakakva sranja, a najveci broj tih sranja nam ide na stetu... To znam... Da postoji drzava, to ne bi morali... Ali nema veze s temom... Odnosno ima, navijanje za tudje...
to je sasvim druga prica
jel nesto potpisano na nasu stetu ili ne je na vecoj razini od fudbala i njegovih pravila
a posto je potpisano fudbal spada pod to i mora se postovati
ne mozes postovati u ratarstvu a u fudbalu kako nama odgovara
phillie

#323 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

supercali wrote:
phillie wrote:
pa poenta je ista
ako nisam gledao bajern milan uzivo nego uz bahu ne znaci da nisam mozda otisao na bajernovu utakmicu u beograd a taj hans nije i ja mu pricam kako smo hodali knez mihajlovom napali nas bili grobari pa delije pa radovci pa sabani sa splavova pa kurve kod plavog mosta i sl

to se isto moze desiti nama dvojici koji smo navijaci istog kluba
ja bio na utakmici a ti radio i gledao na tv-u utakmicu a sljedecu obrnuto
Pa jbm, jesi promasio, jer ja ti govorim o tome da SVAKU utakmicu Bajerna gledas na tv-u, netu i sl i onda se nadjes sa Hansom Bavarcem :D :D :D i nesto ti njemu Bajern ovo ono, linkovi streamovi, chatovi :D jer 90% navijaca stranih klubova se svodi na zaduzenje daljinskog i bandwitha tokom vikenda.
omar little

#324 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by omar little »

tema sama po sebi nije dovoljno glupa,ovaj sad cetnike nasao u pricu uvoditi :-)
supercali

#325 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

phillie wrote:
Pa jbm, jesi promasio, jer ja ti govorim o tome da SVAKU utakmicu Bajerna gledas na tv-u, netu i sl i onda se nadjes sa Hansom Bavarcem :D :D :D i nesto ti njemu Bajern ovo ono, linkovi streamovi, chatovi :D jer 90% navijaca stranih klubova se svodi na zaduzenje daljinskog i bandwitha tokom vikenda.
a sta cemo sa tim da ovaj nema para al bi otisao
kao sto je sada slucaj u engleskoj da domaci navijaci gledaju utakmice u pubu a azijati amerikanci ja ti gledamo arsenal celzi liverpool na stadionu
jer su karte skupe ko u petra kajgana

sve je stvar gledista
Post Reply