Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agresije

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#51 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by PipiDugaDevetka »

UnscardD wrote:Zato sto kada su trebali procesirati te likove iz AID-a (ti Ademovici ili kako vec) cuvala se njihova guzica.
@Hose Mujica, ja, Sefer H., Munja, Jurišička i ja svi mi imamo dijagnozu ''Princ Neonko''.
Dakle zna se sve do u detalje, samo treba da sudstvo ''odradi'' potrebno, čitava ta rukovodeća struktura je u samom vrhu vlasti, organizovni su i vladaju, ko ne sluša, ubiju ga ili mu pošalju crnce na kćerku,...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by JoseMujica »

to će Pipi biti nemoguće jer je ta kriminalna piramida zadnjih 20 godina kroji kadrovsku politiku u Sarajevu, drži sve konce ekonomske i političke moći.

Likovi koji su odrađivali poslove za njih tipa ratnog vojnog tužioca Bisića (koji da je tada radio svoj posao danas ne bi bilo priče ni o Kazanima, ni o Ševama, a Dobrovoljačku bi četalji mogli samo na neku stvar natakariti) je danas pomoćnik ministra u Min pravde BiH. Rizvo, glavni operativac za uvođenje u državljanstvo bradonja 96 je isto tako pomoćnik ministra sigurnosti BiH it d. itd. Moglo bi se lista zaslužnih, odnosno podobnih kojima je interes ove uske porodične halke iznad svakog zakona ove države, praviti čitav dan. A svima je zajedničko to što su dobro ušemljeni i visoko pozicionirani u političkim ili ekonomskim strukturama i redom nagrađeni za nerad i kršenje zakona.

Tako danas zbog ove šake jada (a pravi ekonomski jad u odnosu na njih smo svi mi) svaki normalan patriota se mora pravdati što je branio svoju domovinu i strahovati svaki put kad prelazi granicu hoće li ga tretirati kao teroristu.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#53 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by UnscarD »

PipiDugaDevetka wrote:
UnscardD wrote:Zato sto kada su trebali procesirati te likove iz AID-a (ti Ademovici ili kako vec) cuvala se njihova guzica.
@Hose Mujica, ja, Sefer H., Munja, Jurišička i ja svi mi imamo dijagnozu ''Princ Neonko''.
Dakle zna se sve do u detalje, samo treba da sudstvo ''odradi'' potrebno, čitava ta rukovodeća struktura je u samom vrhu vlasti, organizovni su i vladaju, ko ne sluša, ubiju ga ili mu pošalju crnce na kćerku,...
Nisam upratio jbg, na koga mislite pod Princ Neonko...Bakir Izetbegovic? Sto Neonko? Ako na njega mislite, isto kao i za ove iz AID-a ...istraga pa ako se dokaze odgovornost, zatvor. Ali ne padaju te strukture tek tako kao sto to JoseMujica iznad napisa...sa druge strane ni Nixon ne bi pao nikada da sa druge strane nije imao podjednako mocne neprijatelje. Nije bas dobar primjer ali hocu da kazem da je sada struktura vlasti drugacija i da nije iskljuceno da ovo bude procesuirano.
Sta bi onda dalje bio razvoj situacije po vama? Ja mislim da ukoliko bi se nesto Bakiru dokazalo da to opet ne bi izaslo u javnost jer to nije nikome u cilju nego da bi se to onda koristilo kao metod pritiska na Bakira da igra kako mu se svira. Dobro ovo su predpostavke bez nekog osnova ali znam samo da ce biti zanimljivo jer je Radoncic ovo docekao na volej a i direktor SIPE najavljuje istragu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#54 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

UnscarD wrote: Nisam upratio jbg, na koga mislite pod Princ Neonko...Bakir Izetbegovic? Sto Neonko? Ako na njega mislite, isto kao i za ove iz AID-a ...istraga pa ako se dokaze odgovornost, zatvor. Ali ne padaju te strukture tek tako kao sto to JoseMujica iznad napisa...sa druge strane ni Nixon ne bi pao nikada da sa druge strane nije imao podjednako mocne neprijatelje. Nije bas dobar primjer ali hocu da kazem da je sada struktura vlasti drugacija i da nije iskljuceno da ovo bude procesuirano.
Sta bi onda dalje bio razvoj situacije po vama? Ja mislim da ukoliko bi se nesto Bakiru dokazalo da to opet ne bi izaslo u javnost jer to nije nikome u cilju nego da bi se to onda koristilo kao metod pritiska na Bakira da igra kako mu se svira. Dobro ovo su predpostavke bez nekog osnova ali znam samo da ce biti zanimljivo jer je Radoncic ovo docekao na volej a i direktor SIPE najavljuje istragu.
Ovo si ti napisao, a ne ja. Ubijaju još uvijek, pa u FTV emisiji nisu smjeli pisnuti obadvojica gostiju. Tek pred kraj emisije izgovori Sefer njegovo ime što je mene šokiralo, zaprepastilo, bio sam z-a-b-e-z-e-k-n-u-t!

Pa ubili su mu suprugu, majku njegovo dvoje djece i šuru, a on samo jedanput izgovori ime ''koordinatora parastruktura policijskih''.
UnscarD

#55 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by UnscarD »

Pa nije bas vrijeme Staljinovih cistki kada su ljudi nestajali zbog stavova...demokratija jbg :) a ni Bakir odavno nema (nije nikada ni imao) Staljinovu moc...malo pretjerujete ako mislite da zbog nekog pisanja i razmjene misljenja mozete imati takvih problema. ...pa ona dvojica ranije pominjanih godinama tvrde da je Alija prodao Srebrenicu pa su zivi ...
Dajte ljudi, opustite se malo ...dosla demokratija :-D

Nego sto Neonko to ne mogu da ukapiram ?
PipiDugaDevetka

#56 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

UnscarD wrote:Pa nije bas vrijeme Staljinovih cistki kada su ljudi nestajali zbog stavova...demokratija jbg :) a ni Bakir odavno nema (nije nikada ni imao) Staljinovu moc...malo pretjerujete ako mislite da zbog nekog pisanja i razmjene misljenja mozete imati takvih problema. ...pa ona dvojica ranije pominjanih godinama tvrde da je Alija prodao Srebrenicu pa su zivi ...
Dajte ljudi, opustite se malo ...dosla demokratija :-D

Nego sto Neonko to ne mogu da ukapiram ?
Trezorsko osvjetljenje su neonske sijalice.
UnscarD

#57 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by UnscarD »

hahahahahaha :D :D :D :D dobar dobar
PipiDugaDevetka

#58 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

UnscarD wrote:hahahahahaha :D :D :D :D dobar dobar
Humor by @Hose Mujica.
sarajevoxxxx

#59 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by sarajevoxxxx »

PipiDugaDevetka wrote: Trezorsko osvjetljenje su neonske sijalice.
Joj humora moraš poznavati sve ko se gdje krio u ratu, i koja vrsta osvjetljenja je bila u kojoj rupi, da bi skontao foru. :)
PipiDugaDevetka

#60 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

sarajevoxxxx wrote:
Joj humora moraš poznavati sve ko se gdje krio u ratu, i koja vrsta osvjetljenja je bila u kojoj rupi, da bi skontao foru. :)
Ne vjerujem da je @Hoze posjećivao Trezor i bio unutar istog, kao i ja što nisam bio. O ukusima ne vrijedi raspravljati, meni je smiješno i duhovito.

Pozdrav za @Hoze Mujicu.
:D
sarajevoxxxx

#61 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by sarajevoxxxx »

PipiDugaDevetka wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ne vjerujem da je @Hoze posjećivao Trezor i bio unutar istog, kao i ja što nisam bio. O ukusima ne vrijedi raspravljati, meni je smiješno i duhovito.

Pozdrav za @Hoze Mujicu.
:D
Ma i meni je smiješno. Dobar fazon, nego šta.

U ratu nisam bio u Sarajevu pa tako da ne znam za te pikanterije oko skrivanja u trezor. Naravno da je najnormalnija stvar da svi vide prvu liniju odbrane, da svi učestvuju u odbrani zašto ne i sa puškom u ruci, i da se ne gleda koje čiji sin što je tipićni ratni nepotizam ako se tako može nazvati.
PipiDugaDevetka

#62 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

sarajevoxxxx wrote: Ma i meni je smiješno. Dobar fazon, nego šta.

U ratu nisam bio u Sarajevu pa tako da ne znam za te pikanterije oko skrivanja u trezor. Naravno da je najnormalnija stvar da svi vide prvu liniju odbrane, da svi učestvuju u odbrani zašto ne i sa puškom u ruci, i da se ne gleda koje čiji sin što je tipićni ratni nepotizam ako se tako može nazvati.
Dobro što je izbjegavao da se (za primjer) pojavi u rovovima, nego što je još podrivao RBiH. Sramotio njene borce koji su herojski ginuli za jedinstvenu RBiH, a ne nikako za šehadet i Alaha.
sarajevoxxxx

#63 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by sarajevoxxxx »

PipiDugaDevetka wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ma i meni je smiješno. Dobar fazon, nego šta.

Dobro što je izbjegavao da se (za primjer) pojavi u rovovima, nego što je još podrivao RBiH. Sramotio njene borce koji su herojski ginuli za jedinstvenu RBiH, a ne nikako za šehadet i Alaha.
Sarajevistanac ne poznaje ni vjeru ni naciju, već isključivo i samo svoj lični interes, i ima ih među svim vjerama i nacijama, ili grijeh je svoditi istoga samo na bošnjačkog sarajevistanca. Sarajevo je trebalo i moralo daleko više dati u ratu u svakom pgledu. Znam ljude koji su ginuli samo zbog šehadeta i dali veći doprinos BiH, od onih koji su se busali iskrenom borbom za BiH a bili su najveće kukavice, tj. metra kvadratnog nisu oslobodili za 4 godine ratovanja.
PipiDugaDevetka

#64 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

sarajevoxxxx wrote: Sarajevistanac ne poznaje ni vjeru ni naciju, već isključivo i samo svoj lični interes, i ima ih među svim vjerama i nacijama, ili grijeh je svoditi istoga samo na bošnjačkog sarajevistanca. Sarajevo je trebalo i moralo daleko više dati u ratu u svakom pgledu. Znam ljude koji su ginuli samo zbog šehadeta i dali veći doprinos BiH, od onih koji su se busali iskrenom borbom za BiH a bili su najveće kukavice, tj. metra kvadratnog nisu oslobodili za 4 godine ratovanja.
MORAO je Princ Neonko da bude primjer svima ostalim i da se pojavi u rovovima na prvoj liniji, ali lako je sada pričati i biti general poslije bitke.
sarajevoxxxx

#65 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by sarajevoxxxx »

PipiDugaDevetka wrote:
sarajevoxxxx wrote: Sarajevistanac ne poznaje ni vjeru ni naciju, već isključivo i samo svoj lični interes, i ima ih među svim vjerama i nacijama, ili grijeh je svoditi istoga samo na bošnjačkog sarajevistanca. Sarajevo je trebalo i moralo daleko više dati u ratu u svakom pgledu. Znam ljude koji su ginuli samo zbog šehadeta i dali veći doprinos BiH, od onih koji su se busali iskrenom borbom za BiH a bili su najveće kukavice, tj. metra kvadratnog nisu oslobodili za 4 godine ratovanja.
MORAO je Princ Neonko da bude primjer svima ostalim i da se pojavi u rovovima na prvoj liniji, ali lako je sada pričati i biti general poslije bitke.
Naprotiv, ta priča tek treba da se ispriča, do kraja, i skroz, i neprestano je ponavljati pa makar svi postali generali. Dakle, morao je, trebao je, biti vojnik, ne mora iči u svaku akciju, ali morao je biti na raspolaganju lokalnom komandantu.

Ne radi se ni o kakvom herojstvu, već o nečemu što je sasvim normalno. Nemam ni neko visoko mišljenje o onima koji su ratovali, a koji su kasnije to sve fino naplatili od naroda zavaljivajući ga tako što su im birali lopove i probisvjete na vlasti, a kako su ga branili, što reče Šestan, trebali su oni narodu u ratama vraćati, a ne tražiti od naroda.
PipiDugaDevetka

#66 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

sarajevoxxxx wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Naprotiv, ta priča tek treba da se ispriča, do kraja, i skroz, i neprestano je ponavljati pa makar svi postali generali. Dakle, morao je, trebao je, biti vojnik, ne mora iči u svaku akciju, ali morao je biti na raspolaganju lokalnom komandantu.

Ne radi se ni o kakvom herojstvu, već o nečemu što je sasvim normalno. Nemam ni neko visoko mišljenje o onima koji su ratovali, a koji su kasnije to sve fino naplatili od naroda zavaljivajući ga tako što su im birali lopove i probisvjete na vlasti, a kako su ga branili, što reče Šestan, trebali su oni narodu u ratama vraćati, a ne tražiti od naroda.
Ratovali su ove ''došlje koji su kuće neomalterisane gradili na rubnim dijelovima grada''. Iz njihovih redova je potekao heroj Zajko i ostali. Ja o takvim herojima imam visoko mišljenje. Skršili su tri velike, Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku i AP ZB Veliku Kladušu.
sarajevoxxxx

#67 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by sarajevoxxxx »

PipiDugaDevetka wrote: Ratovali su ove ''došlje koji su kuće neomalterisane gradili na rubnim dijelovima grada''. Iz njihovih redova je potekao heroj Zajko i ostali. Ja o takvim herojima imam visoko mišljenje. Skršili su tri velike, Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku i AP ZB Veliku Kladušu.
Ma niko ne spori herojima njihovo herojstvo. Ovi živi su problem.
branimir stulic

#68 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by branimir stulic »

Neonko je citao Hagadu.. dok je babo isao po humanitarnu pomoc...
PipiDugaDevetka

#69 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

sarajevoxxxx wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Ratovali su ove ''došlje koji su kuće neomalterisane gradili na rubnim dijelovima grada''. Iz njihovih redova je potekao heroj Zajko i ostali. Ja o takvim herojima imam visoko mišljenje. Skršili su tri velike, Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku i AP ZB Veliku Kladušu.
Ma niko ne spori herojima njihovo herojstvo. Ovi živi su problem.
Princ Neonko je prilično živ!
PipiDugaDevetka

#70 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

branimir stulic wrote:Neonko je citao Hagadu.. dok je babo isao po humanitarnu pomoc...
Na dobrom mjestu su je čuvali-u trezoru CBBiH, tada NB. Izvući je sada kao joker radi spasa Muzeja, ali spasa prvrenstveno RBiH.
DMS je neuspio projektat i to proglasiti,...Neuspjelim.
PipiDugaDevetka

#71 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Svi znaju sve, a svi šute. I ja šutim. Ko pisne može poput akademika Redžića da nestane.
Doktor29

#72 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by Doktor29 »

PipiDugaDevetka wrote:
UnscarD wrote: Nisam upratio jbg, na koga mislite pod Princ Neonko...Bakir Izetbegovic? Sto Neonko? Ako na njega mislite, isto kao i za ove iz AID-a ...istraga pa ako se dokaze odgovornost, zatvor. Ali ne padaju te strukture tek tako kao sto to JoseMujica iznad napisa...sa druge strane ni Nixon ne bi pao nikada da sa druge strane nije imao podjednako mocne neprijatelje. Nije bas dobar primjer ali hocu da kazem da je sada struktura vlasti drugacija i da nije iskljuceno da ovo bude procesuirano.
Ovo si ti napisao, a ne ja. Ubijaju još uvijek, pa u FTV emisiji nisu smjeli pisnuti obadvojica gostiju. Tek pred kraj emisije izgovori Sefer njegovo ime što je mene šokiralo, zaprepastilo, bio sam z-a-b-e-z-e-k-n-u-t!

Pa ubili su mu suprugu, majku njegovo dvoje djece i šuru, a on samo jedanput izgovori ime ''koordinatora parastruktura policijskih''.
Ne moze se praviti drzava bez "SEVA" i slicnih organizacija, tvrditi suprotno moze potpuna neznaliza
Adriatic

#73 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by Adriatic »

Doktor29 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Ne moze se praviti drzava bez "SEVA" i slicnih organizacija, tvrditi suprotno moze potpuna neznaliza
Al je napraviše, svaka im čast.
jazzer

#74 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by jazzer »

Adriatic wrote:
Doktor29 wrote:
Uze mi rijec iz usta :) .

Jedino gore od ''posla'' koji su napravili u ovih zadnjih 20 godina je tvrdnja da je ''posao'' uradjen dobro
i da nije moglo drugacije.
Doktor29

#75 Re: Slučaj GaraplijMontira li se novi proces odbrani od agre

Post by Doktor29 »

jazzer wrote:
Adriatic wrote:
Doktor29 wrote:
Uze mi rijec iz usta :) .

Jedino gore od ''posla'' koji su napravili u ovih zadnjih 20 godina je tvrdnja da je ''posao'' uradjen dobro
i da nije moglo drugacije.
Ako vam se ne svidja, imate pasos koji vam je dala ta drzava pa opletite po zapadu ili istoku :-) :-)
Post Reply