TALIB wrote:
Tako je to i jeste uvjek bila vaša vjera.Rakijica,čvarci,tamburica.Makar imaš dostojanstva da priznaš.
Stari turci su bili gazije koji su pola evrope osvojili a vi ste danas zbijeni na 24%.Stari turci su vodili džihad a vi danas džihad nazivate terorizmom.
Stari turci su u Beč ušli ponosno a evo vi nemože ni preko granice.
Stari Turci su imali kakvu takvu vjeru,sudili su uglavnom po Šerijatu,a vi se danas kletete u Džordža Buša i Anđelu Merkel i u njihovu vjeru demokratiju.
Njihove žene su nosile feredže a vi se danas ismijavate nikabu.
Stari turci su propali. Da je bilo ok, i sad bi bili kod Beca. Idealizirati turke je za nas kao za srbe idealiziranje Petra Velikog. Najmanje to druze moj ima veze sa vjerom. U tome trenutku su imali revolucionaran pristup ratovanju i uspjevali su. Kasnije su postali lesina. Nemoj bezveze da pricamo o sultanima - svaki gori od onog prethodnog, vjera 0%. Isti ti turci nas prodadose Austriji. Isti ti turci nisu prstom mrdnu u bitci kod Banja Luke.
Od starih Turaka ostala su vam samo sufijanderska (ču)dovišta.
Poslanik Muhammed je dobio Objavu a nisu tvoji djedovi.Ja te pozivam da se vratiš Objavi jer ćeš se odricati svojih na Sudnjem Danu.
"Ili da ne reknete: "Naši preci su prije nas druge Allahu ravnim smatrali, a mi smo pokoljenje poslije njih. Zar ćeš nas kazniti za ono što su lažljivci činili?" (7:173)
valjda bi trebalo biti Kazete, a ne reknete. Ali elem. Posto si u vjeri, vjerovatno znas pravila i propise o postavljanju, tumacenju i citatiranju ajeta. To kako si ti uradio, nije dopusteno. Izdvojiti ajet cisto radi ove rasprave je bezveze. Svaki x moras prvo reci povod i vrijeme kad je objavljen i kome, u kojim okolnostima i ukljuciti tefsir u to.
A zašto i nebi kada i sami lažete.Kao prvo momak koji je optužen za eksploziju u Bugojnu nikada nije rekao da je to uradio.Kao drugo sud još nije presudio da je kriv.A da jeste neka svako ode na YT i pogleda da je to montirani proces.Ti dobro znaš da kada mi nešto uradimo mi kažemo da to uradimo.Ali šta to tebi znači kada ste takvi poput vas uvjek na stranu nevjernika stajali što je specifično za sve sektaše.
I sta ovo znasi Mi? Objasni mi...