Sigurna kuca - pomozite

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sha_ba

#26 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by sha_ba »

nada umire zadnja
jabidapitam

#27 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by jabidapitam »

sha_ba wrote:nada umire zadnja
izgleda da je i lifemess umrla, valjda od povreda :D
zlo zlo

#28 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by zlo zlo »

ako ovo imalo istina.. luda zensko glavo, noz i kolji :D samoobrana dušo, ne kuzim fakat koji ti problem u glavi, dopustat da te mlati neko itd, iskoristava tvoje, fino ili ostavljaj ili kolji.
sha_ba

#29 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by sha_ba »

cuj kolji.... :mrgreen: :mrgreen:

a onu je izgleda muzic na forumu zatekao :shock:
ho oponopono

#30 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ho oponopono »

...vrtiš se u začaranom krugu koji samo ti možeš da prekineš, on neće, on u svemu tome uživa...od policije dok ne zadese haos u stanu, frakturu lobanje, reći će ti de popusti bolan nemoj da ga živciraš ni njemu nije lako, pričala ili ne isto ti se piše čast izuzecima naravno...

... socijalno, hmmm divne djeve, koje samo nastoje da im je frizura tog dana uredu, je li mi kafica gotova sada ću ja završiti sa strankom, brzo će ona ...nemaju te sluha opet čast izuzecima...

...roditelje možeš dovesti u neprijatnu situaciju samo zato što će im biti žao u datom trenutku, ad hoc šok, nevjerica ali ćeš slaviti zajedno sa njima što si tu torturu napokon prekinula!

...nije Bog pobogu, ajde neka pokuša nešto gnjida, neće, taj je manji od makovog zrna kad ga pošalješ u tri lijepe ...u protivnom sama si sebe ukopala još mu i pridonosiš u toj namjeri da te više nema!

...no dobro ti najbolje znaš šta ti je činiti! :wink:
krompir i riza

#31 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by krompir i riza »

Izvini ako griješim, ali mensečini da trolaš uveliko :-). Ili bar izmišljaš pola od ovoga napisanog. Kao nemaš pristup telefonu, ne smiješ izlaziti iz kuće, bukvalno zarobljena, bez kontakta s vanjskim svijetom, ne možeš pobjeći jer je muž tu, ne da mrdnut' a istovremeno imaš pristup netu i sasvim dovoljno vremena i prostora da kreiraš nalog na forumu i na istom otvoriš temu i budeš online haman cijeli dan.
Pa onda navodni krediti: prvo kažeš da plaćate kredit suprugovim roditeljima
kad pitam zasto, samo mi kaze zato jer mogu i nije moje da se mijesam
, te pare ponekad posuđujete od tvojih da platite ratu, pa onda odjednom ispade da je cijeli kredit (od 15tak godina) njegovih roditelja zapravo na tvom ocu? :-? wtf? :-?
Pa naslov ''sigurna kuća'' a ne znaš izguglati si broj udruženja koje tražiš, a temu znaš otvoriti. How yes no :-).

Elem, ako zaista i govoriš istinu (bar djelomično), ljudi su ti već rekli šta ti je činiti. Na tvom mjestu bih otišla svojim roditeljima, njima ćeš ionako vjerovatno otići nakon što napustiš sigurnu kuću , jer ne možeš vječno ostati u njoj, tu te prime samo kao privremeno rješenje.
Ramzess Veliki

#32 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Ramzess Veliki »

lifemess wrote:Hvala vam na odgovoru... sve to izgleda tao lahko kako vi kazete, ali ja ne smijem petljati svoje roditelje, znam da ako bi saznali za njih bi to bio kraj.. On ne preza ni od ceg, u stanju bijesa.. znam da nece dobro proci, uostalom sama sam kriva, pobjegla sam od njih da bi bila s njim...Nazalost, i ja se kajem sto to nisam uradila al uvijek je dolazio s pricom nece se ponoviti vise. GLUPO ZENSKO.. Problem je, sto ja mogu pokupiti stvari, al kako izaci kad je on tu, samo rizikujem jos vise batina i udaraca, ne mogu proci pored njeg a da ne spominjem da ne znam kud da idem niti kako..
UVIJEK traži pomoć od roditelja. Boljeće ih ako od njih skrivaš. Nazoveš starog, objasniš, i neka pošalje razbijače da ga slome i upute na traumu i da mu kažu da će gore proći ako ti ikad više priđe, a tebe bezbijedno izvedu i dovedu roditeljima. Ili neka te samo dovedu, a ti lijepo na ljekarski, podigneš tužbu za nanošenje ozljeda, traumu, maltretiranje, zapostavljanje bračnih dužnosti, naplatiš štetu i paralelno zahtjev za razvod. A zatim pošalješ tabadžije da ga izrolaju olovnom cijevi. :thumbup:
GaRGa

#33 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by GaRGa »

prvo dobro razradi pricu u glavi pa onda napisi post, gubis se u detaljima
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#34 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ladyblue18 »

Nakon ove teme, tesko cu vise povjerovati u istinitost bilo koje na forumu. :-)
sha_ba

#35 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by sha_ba »

GaRGa wrote:prvo dobro razradi pricu u glavi pa onda napisi post, gubis se u detaljima
to joj je od udaraca u glavu
zlo zlo

#36 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by zlo zlo »

ode ova u zenicu, sredila i muza i roditelje mu :D :D ..javice za 10 god dok se vrati kako proslo :D :lol:
lifemess

#37 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

Meni je zaista zao sto je ovako ispalo, i sto sam od svog bijesa i tuge pisala nepovezano. Nikad ne bih ni pomislila da se sprdam sa necim ovako bitnim u zivotu. Koliko god vi ovo ismijavali, vjerujem da vam je u zivotu sve potaman, al vjerujte ima mnogo ovakvih slucajeva, ne mora to biti neko blizak...
Zaista se ne bih prepucala ovdje, jer tako to ide i znala sam da ce biti i ljudi kojima je ovo smijesno, al nikad ne znas kako ti zivot moze vratiti, i ja sam mislila dok sam odrastala da cu uvijek biti jaka zena, neovisna, da cu imati svoje stavove i izbore... međutim nekim cudom, izabrala sam put koji i nije bas najbolji za mene...
Sto se tice vas koji govorite kako imam internet, a nemam nista ostalo...koliko god bilo tuzno i smijesno je, svoj mobitel sam dala njemu jer je svoj pokvario....sto se tice kredita nisam rekla da nam je jedini kredit koji imamo taj njegovim roditeljima, imamo ih jos koji su na ledjima mog oca :)...Ima tu i moje greske, glupo sam dala naziv teme Sigrna kuca, ne u nadi da ce mi neko dati broj, mail.... nego jednostavno da vidim savjete i je li neko imao iskustva s tim ii kako to sve ide, posto je kod nas sve zapetljano. Sto se tice nas, jos zivimo zajedno ali nisam sigurna dokad, niti cekam njegovo izvinjenje, nas brak je odavno propao sto radi drugih, sto radi nas... Nazovite me glupom, zatucanom ali ja nisam osoba koja bi mogla gledati kako ga odvodi policija ni kako se snalazi kroz zivot sam... to je vjerovatno neka ljubav i postovanje, koja se nazalost izrodila samo u meni...
Kao sto rekoh , ne mislim se zaista prepucavati niti nekome se pravdati. Temu sam postavila iskljucivo iz razloga jer znam da jos uvijek ima pametnih i susretljivih ljudi, kojima nije tesko otipkati par rijeci podrske ili pomoci..
Nisam dovoljno kompetentna da ikome dajem savjete, al voljela bih da sve zene/djevojcice/djevojke, ukoliko ovo procitaju, da se ne ismijavaju jer nikad ne znas kakva te sudbina ceka, moj vam je savjet pustite tu ljubav koja vas zaslijepi, izgradite sebe kao osobu, kao covjeka i cijenite sebe, pa tek onda udjite u brak-RAVNOPRAVAN- BRAK..

Jos jednom hvala svima na savjetima. Lijep pozdrav
harell

#38 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by harell »

lifemess wrote: Nazovite me glupom, zatucanom ali ja nisam osoba koja bi mogla gledati kako ga odvodi policija ni kako se snalazi kroz zivot sam... to je vjerovatno neka ljubav i postovanje, koja se nazalost izrodila samo u meni...
ja sam bez teksta
sha_ba

#39 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by sha_ba »

iskreno sam bez teksta... mozda kasnije nesto i napisem....
blugirl

#40 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by blugirl »

Svako je kovac svoje srece
ufff

#41 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ufff »

ma sa tobom se parket moze brisati
zlo zlo

#42 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by zlo zlo »

ocito se i u njemu izrodila ljubav pa ju pokazuje namjestajuci ti rebra :-) :lol: :( nez bil se smijala ili plakala na ovo :lol:
ako ima imalo istine u ovoj tvojoj prici, mogu ti rec samo da si glupa ko stup, idealna žrtva :mrgreen: desava se ljudima koji to dopustaju, mozda cak i vole to, mazohizam i tak to, jer normal zena, koja ima imalo svoje ja, bi to sama sredila, dal otisla, dal nozem, dal spalila kucu,itd..ima na raznih tu....ali nebi pustila da je neko mlati i još rekla kak joj je u srcu mlatitelj, nije problem u muzu, problem je u tebi :skoljka:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#43 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ladyblue18 »

:cry:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#44 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Velkoski »

Pa ni prvi ni zadnji slučaj da muško mlati ženu kako stigne a ona ga i dalje voli hahu. Alfa mužjaci dominiraju !
Fire and Ice

#45 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Fire and Ice »

lifemess wrote:Nazovite me glupom, zatucanom ali ja nisam osoba koja bi mogla gledati kako ga odvodi policija ni kako se snalazi kroz zivot sam... to je vjerovatno neka ljubav i postovanje, koja se nazalost izrodila samo u meni...
Ma hajd' razguli! :run:
Not My Idea

#46 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Not My Idea »

lifemess wrote:Nazovite me glupom, zatucanom ali ja nisam osoba koja bi mogla gledati kako ga odvodi policija ni kako se snalazi kroz zivot sam... to je vjerovatno neka ljubav i postovanje, koja se nazalost izrodila samo u meni...
Neka tebe tu gdje jesi.
altgr

#47 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by altgr »

Dragi forumasi, uzmite koju knjigu iz psihologije pa procitajte da bi ste shvatili potlacene i njihov odnos prema njihovim siledjijama, manipulatorima.

Sada, draga hanumice, gledaj realno na svijet. Sve dok si tu ZNAJ nece ti biti bolje, kojekakvi razgovori ne pomazu.
Dali su ti broj i mail te ces dobit savjet iz prve ruke, a na kraju krajeva imas roditelje koje te vole vidjeti zivu, zdravu i veselu neovisno od bilo cega.

Ako njega nije briga za tebe, ne treba ni tebe biti briga za njeg. Znam da na njeg gledas sa velikim zaljenjem, ali nemoj na svoju stetu.
Digla_da_kreci

#48 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Digla_da_kreci »

nista od ovoga.
Last edited by Digla_da_kreci on 16/03/2013 01:22, edited 1 time in total.
ho oponopono

#49 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ho oponopono »

lifemess wrote:Meni je zaista zao sto je ovako ispalo, i sto sam od svog bijesa i tuge pisala nepovezano. Nikad ne bih ni pomislila da se sprdam sa necim ovako bitnim u zivotu. Koliko god vi ovo ismijavali, vjerujem da vam je u zivotu sve potaman, al vjerujte ima mnogo ovakvih slucajeva, ne mora to biti neko blizak...
Zaista se ne bih prepucala ovdje, jer tako to ide i znala sam da ce biti i ljudi kojima je ovo smijesno, al nikad ne znas kako ti zivot moze vratiti, i ja sam mislila dok sam odrastala da cu uvijek biti jaka zena, neovisna, da cu imati svoje stavove i izbore... međutim nekim cudom, izabrala sam put koji i nije bas najbolji za mene...
Sto se tice vas koji govorite kako imam internet, a nemam nista ostalo...koliko god bilo tuzno i smijesno je, svoj mobitel sam dala njemu jer je svoj pokvario....sto se tice kredita nisam rekla da nam je jedini kredit koji imamo taj njegovim roditeljima, imamo ih jos koji su na ledjima mog oca :)...Ima tu i moje greske, glupo sam dala naziv teme Sigrna kuca, ne u nadi da ce mi neko dati broj, mail.... nego jednostavno da vidim savjete i je li neko imao iskustva s tim ii kako to sve ide, posto je kod nas sve zapetljano. Sto se tice nas, jos zivimo zajedno ali nisam sigurna dokad, niti cekam njegovo izvinjenje, nas brak je odavno propao sto radi drugih, sto radi nas... Nazovite me glupom, zatucanom ali ja nisam osoba koja bi mogla gledati kako ga odvodi policija ni kako se snalazi kroz zivot sam... to je vjerovatno neka ljubav i postovanje, koja se nazalost izrodila samo u meni...
Kao sto rekoh , ne mislim se zaista prepucavati niti nekome se pravdati. Temu sam postavila iskljucivo iz razloga jer znam da jos uvijek ima pametnih i susretljivih ljudi, kojima nije tesko otipkati par rijeci podrske ili pomoci..
Nisam dovoljno kompetentna da ikome dajem savjete, al voljela bih da sve zene/djevojcice/djevojke, ukoliko ovo procitaju, da se ne ismijavaju jer nikad ne znas kakva te sudbina ceka, moj vam je savjet pustite tu ljubav koja vas zaslijepi, izgradite sebe kao osobu, kao covjeka i cijenite sebe, pa tek onda udjite u brak-RAVNOPRAVAN- BRAK..

...samo ti si nalazi opravdanje za to što on radi, kad bolje razmislim i zaslužujete jedno drugo, našli ste se odlična kombinacija pobogu... :wink:

... i vjeruj to sa tvoje strane nije ljubav i poštovanje, a još manje s njegove, no dobro vaš izbor, vaš život, vaše patologije! 8-)
Troll_Happens

#50 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Troll_Happens »

ho oponopono wrote:
lifemess wrote:Meni je zaista zao sto je ovako ispalo, i sto sam od svog bijesa i tuge pisala nepovezano. Nikad ne bih ni pomislila da se sprdam sa necim ovako bitnim u zivotu. Koliko god vi ovo ismijavali, vjerujem da vam je u zivotu sve potaman, al vjerujte ima mnogo ovakvih slucajeva, ne mora to biti neko blizak...

...samo ti si nalazi opravdanje za to što on radi, kad bolje razmislim i zaslužujete jedno drugo, našli ste se odlična kombinacija pobogu... :wink:

... i vjeruj to sa tvoje strane nije ljubav i poštovanje, a još manje s njegove, no dobro vaš izbor, vaš život, vaše patologije! 8-)
To jej tzv. Stockholm Syndrom kako bih ga u ovoj situaciji nazvao... Ne mogu reci da joj je muz otmicar ali se moze staviti pod ovu stavku da ne moze da ga napusti i jednostavno mora biti s njim ma sta joj radio :run:
Post Reply