Sigurna kuca - pomozite

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

lifemess

#1 Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

Pozdrav svima,

Ovu temu otvaram iskljucivo jer mi treba pomoc, a ne sazaljenje, paznja itd...

Udala sam se jako mlada i naravno kako to biva ostavila sve snove i sve ono sto sam dotad gradila. Mislila sam da nema vece ljubavi na svijetu. Da ne duljim i detaljisem ubrzo su nam se poceli mijesati njegovi roditelji,
naravno sve sto su zamislili on im je morao ostvariti inace bi NAM/MU zagorcali zivot, te je on isao uvijek linijom manjeg otpora. Mnogo puta je cak i rekao nek te vrijedjaju i trebaju oni su stariji i pametniji. Znala sam moliti, preklinjati da stane barem jednom na moju stranu, da vidi kako grijese. Naravno,sad necu pisati te neke stvari jer bi se tema otegla na jedno 10 str. Nikad u zivotu gore rijeci i uvrede nisam dozivila kao od njih.

Zivimo u tezoj finansijskoj situaciji i zaista se znalo nekad desiti da nemam marku da odem svojim roditeljima, do on vozi jedno od skupljih auta. Sto se tice njih, moj muz ih koristi samo kao drzavnu banku, jednostavno znali su ostati gladni radi nas...jednostavno nije osjecao taj stid, dok svoje roditelje kuje u zvijezde i iako smo u ovakvoj situaciji placamo im kredit( i to ne kredit za zivot, nego neki luksuz) kad pitam zasto, samo mi kaze zato jer mogu i nije moje da se mijesam. Nemam pravo da se mijesam iako nkad uzme od mojih roditelja da bi njima platio.Trebam spomenuti da mi ne da radim, vozim, izlazim, zapravo nemam nikakva moguca prava..osim da sjedim u kuci i izlazim s njim. Sto se tice naseg braka trudim se biti savrsena zena i ugadjati mu i ostvariti sve sto pozeli, mastam o tome kako ce mi zdravlje dopustiti da mu jednom rodim dijete, o Boze tad nek odmah umrem... Trudim se da mu nista ne fali, da uvijek ima topao dom, hranu, da sam tu da ga nasmijem ako je imao tezak dan..

Sve bi ovo bilo podnosljivo i vjerovala bih da ce se jednom promijeniti, da ce me zavoljeti onako iskreno, da ce se njegovi roditelji promijeniti da nece vise biti sebicni, da ce me zavoljeti kao kcerku, da cu u njima nekad imati zivotni oslonac.. sve bi to se moglo rijesiti da nema onaj glavni problem a to je redovno premlacivanje (odgojen je u takvoj porodici gdje se sve rjesava batinama i udarcima)... Za najmanju moju gresku, glupost u stanju je da me ubije....Nekad razmisljam da ne znam dana u ovom braku da nisam bila modra..Naime, ja nisam dobrog zdravlja i doktori su mi rekli da mi ne ostaje bas jos puno godina, a on igra na tu kartu. Sinoc me je toliko davio i gusio da sam izgubila svijest, i dok sam pogledala njega vec je spavao i hrkao....Cijelu noc sam dolazila sebi i molila Boga da me ne uzme..Iskoristava to sto sam slabasna, sto nemam snage da se borim.....
Jutros kad sam se probudila, skontala sam da ovakav zivot nema smisla, ne znam sta da radim, roditeljima se ne smijem obratiti jer mi prijeti da ce i njima nauditi, posto mi mama takodjer nije dobrog zdravlja, znam da kad bi saznala da imam ovakav zivot............ne mogu ni da zamislim sta bi bilo.
Molim sve Vas, da mi date savjet, jer zaista ja vise nikog nemam... nemam ni telefon, ni auto ni pare.. ne znam sta u ovoj situaciji da radim, gdje da idem, kome da se obratim, kako da stanem ovome u kraj.. jer nije moj brak u pitanju nego moj zivot..
Hvala Vam.
SundanceKid

#2 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by SundanceKid »

Ako je istina sve sto pises, i nije neka za*ebancija, onda zenska glavo spasavaj se dok mozes. Idi roditeljima, sto da ne, reci im kako jeste, dok njih imas - imas gdje i otici od tog manijaka. Pokupi stvari i idi, ima policija, ima sigurno ljudi, porodice, rodjaka, prijatelja, koji ce te zastitit, pa nece doc u kucu roditelja, i pred njima te odvest, istuc, i slicno..to je samo suplja, da te drzi mirnu..

Jedini problem je sto ti njega nisi ostavila istog dana kad je POMISLIO da te smije udarit...ovo poslije ne treba ni komentarisat.. Kupi stvari i bjezi odatle, niko ti nece pomoc ako sama sebi ne pomognes...
miki27A

#3 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by miki27A »

Pozivam sve osobe koje su preživjele neki od oblika nasilja ili još uvijek trpe zlostavljanje da nam se obrate za pomoć na SOS telefon 033/222 000 ili 1265, ili nam pišu na mail adresu [email protected]. Više o organizaciji FLD Sarajevo možete saznati na web stranici http://www.fld.ba
Evo sta nadjoh za tebe.
Nadam se da ce ti pomoci da odes od njega i spasis se.
lifemess

#4 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

Hvala vam na odgovoru... sve to izgleda tao lahko kako vi kazete, ali ja ne smijem petljati svoje roditelje, znam da ako bi saznali za njih bi to bio kraj.. On ne preza ni od ceg, u stanju bijesa.. znam da nece dobro proci, uostalom sama sam kriva, pobjegla sam od njih da bi bila s njim...Nazalost, i ja se kajem sto to nisam uradila al uvijek je dolazio s pricom nece se ponoviti vise. GLUPO ZENSKO.. Problem je, sto ja mogu pokupiti stvari, al kako izaci kad je on tu, samo rizikujem jos vise batina i udaraca, ne mogu proci pored njeg a da ne spominjem da ne znam kud da idem niti kako..
MoSa LjoŽe

#5 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by MoSa LjoŽe »

U kojem gradu živiš?
lifemess

#6 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

sa
ActionWoman

#7 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ActionWoman »

Ti zivis u zatvoru i jos te cuvar mlati. Cini mi se da cuvari u KP domu Zenica ne mlate. Nemas sta razmisljati. Fino ostavis sve to (tu hapsanu i marisanu) i odes svojim roditeljima. Prije nego sto odes fino porazgovaras sa njima.

Taj siledzija je kukavica, ne voli te i zato ti to radi. Kad se odmaknes od njega vrlo vjerovatno ce te salijetati i govoriti ti da te voli, a sve pomijesano sa naletima bijesa. Uzmes fino vrecu crnu za smece, u nju potrpas odjecu koja ti je kvalitetna, iz vrece isisas zrak usisivacem tako da ce biti manjeg volumena i raspalis fino preko vrata. Nema tih materijalnih dobara koja imaju vecu vrijednost od tvog zivota. Tvoji roditelji bi sve dali da ti pomognu i nemoj im uskracivati mogucnost da zastite svoje dijete.

I nek ti ne pada na pamet da radjas dijete siledziji. Hajd zbog svoje naivnosti da ti ispastas, ali nije u redu da dijete trpi. Ostavis fino lolu da placa kredite.
Dendrlix

#8 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Dendrlix »

Sve dok ga se budes bojala, nista od tvog mira. Muz ti je mis mekinjas cim moze dici ruku na zenu. Imas li brace? Prijatelja ili familije koji bi te zastitili? Samo jedna sesija kvalitetnog cipelarenja bi ga natjerala da dobro razmisli prije digne ruku na tebe.
sha_ba

#9 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by sha_ba »

.
lifemess

#10 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

Tu i jeste problem, krediti su na mom ocu, tako da ce on izvuci najdeblji kraj, a nemam snage mu i to jos uraditi
ćiribiribela

#11 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ćiribiribela »

izvini, ali meni ovo nema smisla... prvo kazes da mastas da mu rodis dijete, pa onda da se bojis za svoj zivot, pa onda kako ne mozes pobjeci jer je on tu, a online si na forumu vec sat vremena. ne vidim zasto ti je problem otici roditeljima, zasto ti je problem prijaviti ga policiji, sta on to moze uraditi?? hajd mozda bih i skontala da zivis na nekom selu ili sta znam, ali kazes da si iz sa... nikako da te shvatim
ActionWoman

#12 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ActionWoman »

Dendrlix wrote:Sve dok ga se budes bojala, nista od tvog mira. Muz ti je mis mekinjas cim moze dici ruku na zenu. Imas li brace? Prijatelja ili familije koji bi te zastitili? Samo jedna sesija kvalitetnog cipelarenja bi ga natjerala da dobro razmisli prije digne ruku na tebe.
U pravu si, da ga hoce neko izmasirati bezbolnim palicama http://www.youtube.com/watch?v=mqJeRH61k-g . Ne kontam sto su krediti na tvom ocu...Jel ima jos puno za otplatiti?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ladyblue18 »

Ako je ovo fakat istina a ne opet neki bolesni um kojem je dosadno pa se shegaci sa ovakvim stvarima, ti trebas sto prije da se fatas noge odatle.

Takvi kao on se hrane strahom drugog, ali sam poprilicno sigurna da ne bi smio nista uraditi ti roditeljima.
Prvi trenutak kada on ne bude tu, bjezi. Ne vjerujem da te drzi zakljucanom...valjda.

U policiju a onda ce ti oni dalje pomoci.
lifemess

#14 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

ladyblue18 wrote:Ako je ovo fakat istina a ne opet neki bolesni um kojem je dosadno pa se shegaci sa ovakvim stvarima, ti trebas sto prije da se fatas noge odatle.

Takvi kao on se hrane strahom drugog, ali sam poprilicno sigurna da ne bi smio nista uraditi ti roditeljima.
Prvi trenutak kada on ne bude tu, bjezi. Ne vjerujem da te drzi zakljucanom...valjda.

U policiju a onda ce ti oni dalje pomoci.
Ovim stvarima se nikad ne bih segacila, niti bi mi doslo na pamet da smislim sve ovo, I ja kad procitam preglupo je napisano i izgledam ko neka zatucana zenturaca, svakako da namjeravam nesto poduzeti danas, samo cekam pravi trenutak..
lifemess

#15 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

Govorila sam o uobicajenoj svakodnevnici, kad nam "ide" dobro, i da mastam o tome. Rekla sam da se bojim za svoj zivot, al ne i da ga ne volim...
Nazaalost, kompjuter je jedino sto imam, ne samo danas nego opcenito od pocetka braka, moj bijeg od svakodnevnice. Nije problem prijaviti policiji,al sta da im kazemm? doci ce upozoriti ga i preko vrata, a onda nastupa moj pakao.
Digla_da_kreci

#16 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Digla_da_kreci »

Posalji email sigurnoj kuci sto ti je djevojka iznad postavila, sve im objasni pogotovo ovo za premlacivanje, reci da nemas telefon i javi im adresu gdje zivis vjerovatno ce doci po tebe sa policijom i odvesti te u sigurnu kucu, ili kako to vec ide tako da neces mijesati roditelje niti ici njima ako te i toga strah. On ce naravno gledati da ti se osveti, ali to rjesavaj kada budes na sigurnom, sada je bitno da se izbavis od njega.

Ovo zaista nije zajebancija i nadam se da nas ne lozis
lifemess wrote:redovno premlacivanje
u stanju je da me ubije...
Sinoc me je toliko davio i gusio da sam izgubila svijest
Pretpostavljam da imas na sebi tragove nasilja, s obzirom da je manipulator nemoj da te cudi ako krene ubjedjivati sve redom da izmisljas i lazes.
lifemess

#17 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by lifemess »

ActionWoman wrote:
Dendrlix wrote:Sve dok ga se budes bojala, nista od tvog mira. Muz ti je mis mekinjas cim moze dici ruku na zenu. Imas li brace? Prijatelja ili familije koji bi te zastitili? Samo jedna sesija kvalitetnog cipelarenja bi ga natjerala da dobro razmisli prije digne ruku na tebe.
U pravu si, da ga hoce neko izmasirati bezbolnim palicama http://www.youtube.com/watch?v=mqJeRH61k-g . Ne kontam sto su krediti na tvom ocu...Jel ima jos puno za otplatiti?
Nazalost, 15ak godina jos
ladyblue18

#18 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ladyblue18 »

Poslusaj ovo, kratko i jasno.
Digla_da_kreci wrote:Posalji email sigurnoj kuci sto ti je djevojka iznad postavila, sve im objasni pogotovo ovo za premlacivanje, reci da nemas telefon i javi im adresu gdje zivis vjerovatno ce doci po tebe sa policijom i odvesti te u sigurnu kucu, ili kako to vec ide tako da neces mijesati roditelje niti ici njima ako te i toga strah. On ce naravno gledati da ti se osveti, ali to rjesavaj kada budes na sigurnom, sada je bitno da se izbavis od njega.
jabidapitam

#19 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by jabidapitam »

Ma ovo ona sa M nesto otvara teme...

u slucaju da je ovo isitna, pa brate na forumu neces naci spas, imas nadlezne institucije, njima se obrati
ActionWoman

#20 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ActionWoman »

lifemess wrote:
ActionWoman wrote:
Nazalost, 15ak godina jos

15 godina? Ja se iskreno nadam da je sve ovo laz...Onesvijestis se od davljenja, a danas sjedis s nama na forumu. Ti si bre junacina.
gladna sam

#21 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by gladna sam »

Ako se neko segaci onda stvarno...
Da se nadjem u ovakvoj situaciji, zadnje mjesto gdje bih savjeta i spasa trazila bio bi forum
:-?
Not My Idea

#22 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Not My Idea »

Digla_da_kreci wrote:Posalji email sigurnoj kuci sto ti je djevojka iznad postavila, sve im objasni pogotovo ovo za premlacivanje, reci da nemas telefon i javi im adresu gdje zivis vjerovatno ce doci po tebe sa policijom i odvesti te u sigurnu kucu, ili kako to vec ide tako da neces mijesati roditelje niti ici njima ako te i toga strah. On ce naravno gledati da ti se osveti, ali to rjesavaj kada budes na sigurnom, sada je bitno da se izbavis od njega.

Ovo zaista nije zajebancija i nadam se da nas ne lozis
lifemess wrote:redovno premlacivanje
u stanju je da me ubije...
Sinoc me je toliko davio i gusio da sam izgubila svijest
Pretpostavljam da imas na sebi tragove nasilja, s obzirom da je manipulator nemoj da te cudi ako krene ubjedjivati sve redom da izmisljas i lazes.
:thumbup:

Mada...da ti hoces njega da ostavis i odes u sigurnu kucu, ne bi ti otvarala ovu temu nego bi zagooglala broj sigurne kuce i otisla glavom bez obzira.
Evo, sta si ovdje cula sto vec nisi znala? Da ga trebas ostavit?
jabidapitam

#23 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by jabidapitam »

gladna sam wrote:Ako se neko segaci onda stvarno...
Da se nadjem u ovakvoj situaciji, zadnje mjesto gdje bih savjeta i spasa trazila bio bi forum
:-?
Pa stvarno...sinoc je davio danas kulira po forumu, sta ima, ima ona jedna sto stalmno otvara slicne teme, mozda je ona :D
svasta narodu pada na pamet... :-)
ladyblue18

#24 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by ladyblue18 »

Ubiste mi nadu.
Not My Idea

#25 Re: Sigurna kuca - pomozite

Post by Not My Idea »

ladyblue18 wrote:Ubiste mi nadu.
Nadu u sta? Da svijet nije otisao u klinac toliko da je ljudima smijesno izmisljat ovakve stvari?
Post Reply