SFF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
klixober

#76 Re: SFF

Post by klixober »

in33sa wrote:Jos su mudri rimljani shvatili, kruha i igara.

Provjereno pali.

O festivalu je suvisno govoriti, sve je super i sve je za pet. I kad Miro prodaje donirane pive, i kad se na celo festivala stavi tatina cerkica koja ima osjecaj za filing, i kada ulaznice mozes naruciti samo ako se pretplatis na glavnog sponzora-mobilnog operatora, i kad se kao eksluzivni gosti predstavljaju ljudi koji su eto nagovoreni (mozda onim parama od pive, mada sumnjam) da na putu za Dubrovnik svrate koji dan i u Sarajevo.
Ma ko to molim te na putu za Dubrovnik eto navraca na SFF?
The 51st State

#77 Re: SFF

Post by The 51st State »

komeba wrote:
in33sa wrote:Jos su mudri rimljani shvatili, kruha i igara.

Provjereno pali.

O festivalu je suvisno govoriti, sve je super i sve je za pet. I kad Miro prodaje donirane pive, i kad se na celo festivala stavi tatina cerkica koja ima osjecaj za filing, i kada ulaznice mozes naruciti samo ako se pretplatis na glavnog sponzora-mobilnog operatora, i kad se kao eksluzivni gosti predstavljaju ljudi koji su eto nagovoreni (mozda onim parama od pive, mada sumnjam) da na putu za Dubrovnik svrate koji dan i u Sarajevo.
Ma ko to molim te na putu za Dubrovnik eto navraca na SFF?
stipu ga, stari kroatofil.
klixober

#78 Re: SFF

Post by klixober »

@in33sa

Trebao bi znati da SFF organizuje Dubrovnik Film Meetings i da budes ponosan na svoj grad Sarajevo sto i Dubrovniku pruza priliku da primi dio festivalske filmske atmosfere.Upravo zahvaljujuci Sarajevu tj. SFF,Kevin Spacey ce posjetiti Dubrovnik.Ovaj put sasvim nepotrebno pljujes na svoj grad da bi uzdizao susjede.
Kevin Spacey u Dubrovniku
U suradnji sa Sarajevo Film Festivalom sprema se Dubrovnik Film Meetings sa slavnim Kevinom Spaceyom. Kasnije slijedi maraton kratkog filma.

Nakon Libertasa Dubrovnik nastavlja s filmskim događanjima - trebao bi ga posjetiti i Kevin Spacey. Sarajevski filmski festival objavio je da će ugostiti Kevina Spaceya, a istovremeno će se u Dubrovniku kao dio SFF-a odvijati Dubrovnik Film Meetings na koji će također navratiti Spacey kao poseban gost. U čast njegova gostovanja, 24. kolovoza u večernjim satima na prostoru glavne plaže Hotela Dubrovnik Palace održat će se projekcija pod zvijezdama kultnoga filma 'Privedite osumnjičene' koji je ovom glumcu donio i prvoga Oscara. Nakon filmske projekcije uslijedit će ekskluzivni latino gala party, a svoj su dolazak potvrdili i brojni hrvatski celebrityji.

U sklopu Dubrovnik Film Meetinga, koji će ove godine trajati dva dana, svjetski redatelji, glumci, scenaristi i ostali VIP-ovci ovogodišnjega 14. Sarajevo Film Festivala posjetit će i staru dubrovačku gradsku jezgru. Na prošlogodišnjim Susretima gostovali su jedni od najpoznatijih glumaca današnjice kao što su Nick Nolte i Steve Buscemi, te redatelji Danis Tanović i Jasmila Žbanić.

'Privedite osumnjičene', trailer najpoznatijeg Spaceyevog filma.

A od 9. do 16. kolovoza u Dubrovniku će s u sklopu Oooze festivala održati 8. po redu Maraton kratkog filma. Pozivaju se ljudi koji posjeduju bilo kakvu digitalnu kameru ili kompjuter na kojem je moguća montaža; glumci, redatelji i scenaristi. Start će biti označen prvi dan pucnjem iz pištolja i trčanjem sudionika sa startne pozicije na prvi set. Sedam dana se malim digitalnim kamerama snimaju i montiraju kratki filmovi na razne teme, a učesnici razmjenjuju iskustva.

Potrebno je snimiti što više filmova u što kraće vrijeme. Ekipe snimaju digitalnim kamerama (bez obzira na tehničku kvalitetu) i montiraju filmove u prostoru Oooze festivala (hotel Belvedere) ili u svojim domovima. Kraj će biti označen utrčavanjem na svečanu projekciju s gotovim materijalom u ruci gdje sudionike očekuje svečana projekcija. Pravila su ista kao i na prethodnim izdanjima Maratona: sedam dana bez spavanja i snimanje filmova s bilo kakvom opremom. Ako ste zainteresirani, kontakt broj je 091-8889-121. Tko zna, ako budete dobri - možda postanete uspješni i slavni poput Kevina
http://www.filmski.net/vijesti/dugometr ... dubrovniku
jasko_ba

#79 Re: SFF 2008

Post by jasko_ba »

daj ba Sarajlije, uživajte malo, ne morate odmah pljuvati
nadam se gore doći malo, nisam bio poprilično dugo, al svejedno, moram ovo podržati
in33sa

#80 Re: SFF

Post by in33sa »

Pa da, Dubrovnik nebi kulturnog dogadjaja i neke holivudske zvjezdice vidio da nije SFF-a :D
strong69

#81 Re: SFF

Post by strong69 »

Meshtar wrote:Ima li neko ovdje ko ode kupi kartu i gleda filmove? Valjda zato festival postoji. Sve neka priča glamur, akreditacije, ovo-ono....gleda li iko filmove? Onaj ko želi da pogleda neki film, uopšte nema dodira sa crvenim tepihom, prijemima i sličnim stvarima. Fakat ne razumijem, na tri teme o SFF. 3-4 posta pričaju o filmovima ili gostima...sve ostalo je priča o stvarima koje su najmanje bitne.
Meshtar je sve rekao. Apsolutno se slazem. I mislim da je SFF dobra i pozitivna stvar za Sarajevo.

Ne zna nijedan Beogradanin ili Zagrepcanin a da ne govorim o ovim gostima iz daleka ko je Purivatra ili ko je portparol i ko nosi akreditacije. To znamo samo mi, mahalasi lokalni. Boli me i za Miru i za Eminu. Ono sto mi je bitno je da meni sad dolaze prijatelji iz ex Yu da bi gledali filmove i uzivali u SFF. SFF je htjeli priznati ili ne postao prepoznatljivi simbol Sarajeva.

@in33sa, ima li sta jarane da valja u ovom gradu? Tebe su kaznili pa zivis ovdje. Mogu misliti koja ti je patnja.
karanana

#82 Re: SFF

Post by karanana »

slazem se sa in33sa.
i postavljam pitanje jeli dubrovnik ima vise koristi da se kiti s nama ili mi imamo vise koristi da se kitimo s dubrovnikom, ko je atraktivniji?
klixober

#83 Re: SFF

Post by klixober »

in33sa wrote:Pa da, Dubrovnik nebi kulturnog dogadjaja i neke holivudske zvjezdice vidio da nije SFF-a :D
Ja jos uvijek cekam da odgovoris ko to na putu za Dubrovnik dolazi na SFF.
karanana

#84 Re: SFF

Post by karanana »

ja sam cuo da ce spacey u dubrovnik nakon sarajeva. eh sad da li je dosao maksuz u sarajevo pa ce usput u dubrovnik ili je naumio doci primarno u dubrovnik pa skontao da ce ranije otici malo na ovaj festival, to ne znam.
klixober

#85 Re: SFF

Post by klixober »

karanana wrote:ja sam cuo da ce spacey u dubrovnik nakon sarajeva. eh sad da li je dosao maksuz u sarajevo pa ce usput u dubrovnik ili je naumio doci primarno u dubrovnik pa skontao da ce ranije otici malo na ovaj festival, to ne znam.
Pa svi gosti SFF-a idu u Dubrovnik jer SFF organizuje Dubrovnik Film Meetings.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#86 Re: SFF

Post by -LIBERO- »

Rodovsko,plemensko, stranacki festival...koji je proglasen kao "nacionalni interes",i sa takvim budjetom (koji 2/3 nije i dostupan u javnosti) sluzi prije svega kao zanimacija i licna promocija pojedinaca. Privatno partiji ,"elitisticka" nota koja je sve vise naglasena iz festivala u festival....sepurenje sa akreditacijama kao da rade za NASA-u ,a ne SFF :D ..itd itd....naravno,sve i jedna osoba koja bilo sta znaci,a i ne mora znaciti previse,na SFF je tu bas na tim mjestima puno prije zbog svoje "pogodnosti", koja god da je ona,nego zbog svoje strucnosti i svojih kvaliteta..ali to je uobicajeno mjerilo "kvaliteta" kod nas,tako da je to oprosteno :D

E sad',to sto grad zivne,sto napokon mozemo reci da smo barem djelomicno "metropola".
To sto pogledamo dobre filmove,sto nam dolaze svi prijatelji i poznanici samo zbog tog stimunga u gradu.
To sto kafici,klubovi..duze i bolje rade,sto je pregrst nekih svirki sto koncertnih sto klubskih :D
To sve,i jos ponesto,je pozitivni aspekt SFF

Kada bih na neki svoj licni tas,stavio sve pozitivno i negativno sto donosi SFF bilo bi otprilike 2:1 za pozitivno :D

A ideja o festivalu koji bi bio alternativa SFF je extra dobra stvar,tu bih iz vise razloga bio i vise nego redovan konzument svega toga.
Ali alternetiva necemu sto je proglaseno kao "drzavni projekat" bi se automatski proglasilo izdajom,zavjerom CIA i Vatikana,i koga sve ne.

Nase okruzenje nije blagponaklono za bilo kakve alternative,narocito "drzavotvornim" (/smajlikojimasturbira/) projektima.
I razapinanje nekoga samo zato sto ima drugacije misljenje is tav,opste prihvacenim normama i opsteprihvacenim vrijednostima,je omiljeni sarajevsko-bosanski "sport"
in33sa

#87 Re: SFF

Post by in33sa »

Pa "blago" Sarajevu sto mu je jedan, kako dobro rece libero, rodovsko-plemensko-stranacki festival simbol.

Ovo govorim sa stanovista onoga sto je Sarajevo nekada znacilo u sirem regionu. Na polju kulturnih desavanja, prevashodno.

Ali sta o tome znaju oni kojima je SFF prvorazredni dogadjaj, pretpostavljam da se radi o klincima koji su poceli zivjeti negdje u vrijeme dok je Mahir pisao prve rep stihove.

I naravno da je ovakvo Sarajevo gadljivo svakome ko ga pamti kakvo je nekada bilo, nije slucajno iz njega toliko "vidjenijih i poznatijih" ljudi zauvijek otislo a da bas i nije moralo.
kEN0

#88 Re: SFF

Post by kEN0 »

vama nista ne valja...
klixober

#89 Re: SFF

Post by klixober »

in33sa wrote:Pa "blago" Sarajevu sto mu je jedan, kako dobro rece libero, rodovsko-plemensko-stranacki festival simbol.

Ovo govorim sa stanovista onoga sto je Sarajevo nekada znacilo u sirem regionu. Na polju kulturnih desavanja, prevashodno.

Ali sta o tome znaju oni kojima je SFF prvorazredni dogadjaj, pretpostavljam da se radi o klincima koji su poceli zivjeti negdje u vrijeme dok je Mahir pisao prve rep stihove.

I naravno da je ovakvo Sarajevo gadljivo svakome ko ga pamti kakvo je nekada bilo, nije slucajno iz njega toliko "vidjenijih i poznatijih" ljudi zauvijek otislo a da bas i nije moralo.
Ne znam sta ti jos uvijek radis ovdje u gradu i medu ljudima koje duboko mrzis i ponizavas u svakom svom postu istovremeno uzdizuci susjede.Volim vise hrvatsko govno,nego bosansku pitu,jel'de?
karanana

#90 Re: SFF

Post by karanana »

ne volim festival ali poenta je u tome da ko ga ne voli i kome smeta moze da ga ignorise i da se bavi necim drugim.

znaci reci cu sam sebi: ako ti smeta idi negdje drugo i ne brini za to kakav je festival!
in33sa

#91 Re: SFF

Post by in33sa »

Upravo tako, karanana, ignorisati.

Ovo ostalo nije vise vrijedno komentara. Kome je SFF, Emina Ganic, Miro Purivatra, crveni tepih i ono "najbolje", BiH jet set, simbol grada, neka slobodno uziva u tome. Cijenim da ce sveprisutna Vedrana Seksan biti glavna domaca zvijezda crvenog tepiha :oops: ipak "jace" od toga nekadasnja kulturna metropola Jugoslavije jednostavno nema.
klixober

#92 Re: SFF

Post by klixober »

in33sa wrote:Upravo tako, karanana, ignorisati.

Ovo ostalo nije vise vrijedno komentara. Kome je SFF, Emina Ganic, Miro Purivatra, crveni tepih i ono "najbolje", BiH jet set, simbol grada, neka slobodno uziva u tome. Cijenim da ce sveprisutna Vedrana Seksan biti glavna domaca zvijezda crvenog tepiha :oops: ipak "jace" od toga nekadasnja kulturna metropola Jugoslavije jednostavno nema.
Kakav god da je SFF,pet stepenica je iznad pulskog i Motovun festivala.,u svakom pogledu.
fishtrija

#93 Re: SFF

Post by fishtrija »

Što se tiče tog alternativnog festivala... Ako ikada to zaživi, i ako samo neko zakotrlja stvar, garantirano će imati na stotine volontera koji će raditi zdušno, sa žarom, entuzijazmom, bez naknade, samo zbog lošeg odnosa čelništva SFF-a prema njima dok su bili dio SFF-a...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#94 Re: SFF

Post by -LIBERO- »

E upravo je to ono sto sam i rekao i sto i sam dozivljavam na svakom koraiku.

Ako neko se usudi da kaze da mu se ne svidja recimo "drzavotvorni projekat" tipa SFF,il' recimo ako se neko usudi pa kaze da mu je ne svidja "drzavotvorni" pjevac poput Dine Merlina...itd itd...odma je proglasen izdajnikom,placenikom,osobom koja mrzi sve sto je "nase"(zar se film,ili bilo koja druga umjetnost dijeli na nas i vas!!!??) i odma te svi bace na "stub srama" i "patrioti" svih kalibara pohrle u tvoj linc.

To dokazije koliko smo mi konzervativno drustvo i u sustini jedna obicna palanka.

SFF kritikujem,bez obzira sta ko mislio...kritikujem njegove lose dijelove,i ono sta mi je ceJf :D da kritikujem,ali i dalje mislim da je 2:1 ZA u odnosu na PROTIV SFF-a :D

I da ,kunem se svim i svacim..bez obzira sto mi vrhunac kulturnog izrazaja nije SFF i sto ne umirem pred rimama Dine Merlina..da sam ipak PATRIOTA,koliko god to nekima ne zvucalo spojivo :D :D :D

p.s evo i dokaza :bih: :D :D :D
klixober

#95 Re: SFF

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:E upravo je to ono sto sam i rekao i sto i sam dozivljavam na svakom koraiku.

Ako neko se usudi da kaze da mu se ne svidja recimo "drzavotvorni projekat" tipa SFF,il' recimo ako se neko usudi pa kaze da mu je ne svidja "drzavotvorni" pjevac poput Dine Merlina...itd itd...odma je proglasen izdajnikom,placenikom,osobom koja mrzi sve sto je "nase"(zar se film,ili bilo koja druga umjetnost dijeli na nas i vas!!!??) i odma te svi bace na "stub srama" i "patrioti" svih kalibara pohrle u tvoj linc.

To dokazije koliko smo mi konzervativno drustvo i u sustini jedna obicna palanka.

SFF kritikujem,bez obzira sta ko mislio...kritikujem njegove lose dijelove,i ono sta mi je ceJf :D da kritikujem,ali i dalje mislim da je 2:1 ZA u odnosu na PROTIV SFF-a :D

I da ,kunem se svim i svacim..bez obzira sto mi vrhunac kulturnog izrazaja nije SFF i sto ne umirem pred rimama Dine Merlina..da sam ipak PATRIOTA,koliko god to nekima ne zvucalo spojivo :D :D :D

p.s evo i dokaza :bih: :D :D :D
E bas si nasao poredenje Merlin i SFF. :-)

Ja mislim da smo mi jedna palanka upravo radi takvih malogradanskih razmisljanja,sujete i zavisti prema pojedinim organizatorima SFF-a.Hebe mi se i za Eminu i za Miru,ne poznajem ih.SFF je projekat koji daje najbolju promociju nasem napacenom gradu.Laznog glamura,fufa sa akreditacijama,umisljenih organizatora,ima na svakom festivalu bez toga ne ide.Svi kukamo kako se nista ne desva u gradu,kako nas veliki koncerti i zvijezde zaobilaze,a kladim se da se ustale koncerti velikih zvijezda u SA,da bi poceli pljuvati po tome,kako bi nam smetali organizatori,pa i ljudi koji posjecuju te koncerte.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#96 Re: SFF

Post by -LIBERO- »

SFF i Merlina sam stavio u kontekst odnosa,sto rodovsko-plemenske-stranacke podrske,sto zbog opste prihvacenog stajalista da ako ne podrzavas takve "projekte" si izdajica i ,kao sto neko "mudro" rece..."....ako ti se ne svdidja sve sto je "nase",onda idi..."

Nego,je' fakat postoji varijanta da se pokrene neki festivak koji bi bio alternativa SFF..javio bih se da volontiram.
:D
fishtrija

#97 Re: SFF

Post by fishtrija »

Eto - šta ja rekoh... :mrgreen:
perke

#98 Re: SFF

Post by perke »

SFF je jedno od rijetkih doba u godini kad se osjecam da zivim u Evropi, bar malo.... i onda back to reality.
drama

#99 Re: SFF

Post by drama »

nisam bio u kinu .... ma ne znam ni sam, tako da ni ti filmovi na sff me ne odusevljavaju previse...
al' desavanja u gradu tokom sff ima i to je ono pozitivno...

meni ovaj in33sa isti b@tto, al' haj najveca im je kazna sto moraju zivjet' tu gdje zive :D

:bih: :bih:
Jara

#100 Re: SFF

Post by Jara »

:thumbup: za projekcije na Dobrinji ( kao prije 2 godine...) Otvoreno kino daje poseban "štih" naselju :) (samo da na prvoj projekciji ne bude tehničkih smetnji kao ono jednom...).
Hvala Damiru!
Ljetna pozornica na Ilidži - moglo bi i tamo, idealno mjesto... :) Koje bi to osvježenje bilo za Ilidžance, Hrasničane, Blažujce, Hadžićane i sve one koji ne dođu do karata za program u gradskim kinima...
Post Reply