SFF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alphonse kauders

#1 SFF 2008

Post by alphonse kauders »

Kevin Spacey gost Sarajevo Film Festivala

Šesnaest dana prije početka 14. Sarajevo Film Festivala (SFF) izvršna direktorica Festivala Emina Ganić danas je na pres-konferenciji saopćila podatke o gostima i filmovima koje će ljubitelji sedme umjetnosti imati priliku da vide u okviru Heineken Open Air programa i o gostima Festivala.
Jedan od vjerovatno najzanimljivih gostiju ovogodišnjeg SFF-a je dvostruki oskarovac Kevin Spacey.

Film "The Usual Suspects" (1995.) reditelja Bryana Singera, koji je ovom glumcu donio prvog Oskara tako će zatvoriti ovogodišnji SFF.

Drugi Oskar ovom glumcu pripao je za ulogu u filmu "American Beauty". Osim u ova dva filma Spacey je glumio u još niz ostvarenja, a dobitnik je i brojnih priznanja i nagrada poput BAFTA nagrada, nagrada za glumca godine (Golden Apple), MTV Movie nagrade za najboljeg negativca.

Osim filma "The Usual Suspetcs" koji je svojevrsna posveta ovom glumcu u okviru programa bit će kako je Ganić rekla prikazani filmovi iz regiona, kao i ono najbolje iz svjetske kinematografije.

Heineken Open Air program otvara film "Snijeg" bh. rediteljice Aide Begić, potom slijede filmovi "Traktor, ljubav i rock'n roll" Branka Đurića (Slovenija), "Gomorra" Matteo Gorrone (Italija), "Happy -go- Lucky" Mike Leigh (Velika Britanija),"Waltz with Bashir" Ari Folman (Izrael, Francuska, Njemačka).

Kako je rekla Emina Ganić, prezentirana lista filmova nije konačna kada je riječ o ovom programu.

sarajevo-x

Ne volim u šta se festival pretvorio s godinama, ali mi je Kevin Spacey jedan od najdražih glumaca - prototip antijunaka, kao što su još npr. Edward Norton i John Cusack. Drago mi je da će nas posjetiti.
Karabaja

#2 Re: SFF 2008

Post by Karabaja »

hoće li i ove godine biti papaka sa akreditacijama po gradu, a i šire? :)
alphonse kauders

#3 Re: SFF 2008

Karabaja wrote:hoće li i ove godine biti papaka sa akreditacijama po gradu, a i šire? :)
garantirano :D To je trademark festivala.
J.P.Montoya

#4 Re: SFF 2008

Post by J.P.Montoya »

pogotovo kako su uveli i volontiranje ove godine :D
d2

#5 Re: SFF 2008

Post by d2 »

meni je malo muka od sistema rezervisanja i kupovine njihovih ulaznica, BMK za SFF vec godinama.
b@tto

#6 Re: SFF 2008

Post by b@tto »

sarajevo film festival,heineken open air,šta to znači,je li to da mi živimo u državi u kojoj je engleski službeni jezik ili nešto drugo
J.P.Montoya

#7 Re: SFF 2008

Post by J.P.Montoya »

znaci da se kino zove po onome ko da vise para :))
neocekivana_sila

#8 Re: SFF 2008

Post by neocekivana_sila »

gdje je onaj Stochar, papak s akreditacijom ? :)
alphonse kauders

#9 Re: SFF 2008

neocekivana_sila wrote:gdje je onaj Stochar, papak s akreditacijom ? :)
Nemoj tako, nisu svi sa akreditacijom papci, papci su oni koji je ne skidaju ni kad legnu spavati. :D
neocekivana_sila

#10 Re: SFF 2008

Post by neocekivana_sila »

to ga ja malo prozivam jer je prošle godine grmio kako su svi s akreditacijom papci osim njega :)
avenged_sevenfil

#11 Re: SFF 2008

Post by avenged_sevenfil »

Pa ljudi moji morate li vi po svemu pljuvat cccc.Pa da je u nivou cannes-a vi bi opet morali pljuvat po tome.bem ti nas mentalitet
J.P.Montoya

#12 Re: SFF 2008

Post by J.P.Montoya »

a zna li neko program svirki na sff, koga ce dovesti ove godine, cuo sam da dolaze standardne musterije - boban markovic i jinxi. Zna li neko raspored kad je sta

P.S Ove godine su to prebacili u dom maldih dobro su se sjetili
alphonse kauders

#13 Re: SFF 2008

J.P.Montoya wrote:a zna li neko program svirki na sff, koga ce dovesti ove godine, cuo sam da dolaze standardne musterije - boban markovic i jinxi. Zna li neko raspored kad je sta

P.S Ove godine su to prebacili u dom maldih dobro su se sjetili
To sam nešto gledao, znam da su jednu noć Bajaga i instruktori, 22.08 su Skroz i Laka, Jinxi nastupaju zajedno sa Pipsima, a ostalog se ne sjećam...
Meshtar

#14 Re: SFF 2008

Post by Meshtar »

koncerte ne organizuje SFF već Linden i Ask fondacija.

Sarajevska Ask Fondacija i PR agencija Linden od 2006. godine su uključeni u organizaciju pratećih programa Sarajevo Film Festivala, pa će i za ovaj 14. SFF prirediti seriju koncerata, koji će se održavati u Centru za mlade na Grbavici, nakon svih večernjih filmskih projekcija.

Dakle, u terminu od 15. do 23. 8. nastupit će, kako je najavljeno, tri cijenjena music world sastava – Boban Marković Orkestar iz Srbije, Kočani Orkestar iz Makedonije i Cafe Sevdah by Dragi Šestić & Ljiljana Butler, grupa koja je nastala rascijepom Mostar Sevdah Reuniona.

Rock program će predvoditi tri, u ovom trenutku najpoznatija sarajevska izvođača – Laka, Letu štuke i Skroz.

Iz susjednih zemalja dolaze Elemental, Jinx, Pips Chips & Videoclips, Bajaga i Instruktori, Magnifico & Turbulenza te Nina Badrić.
Better Man

#15 Re: SFF 2008

Post by Better Man »

Više su dosadni sa jednim te istim muzičarima svake godine, uz 1 do 2 nova. A da ne govorim o terminu svirki . Nijedan koncert neće početi prije pola 2 iza ponoći ili još kasnije. To je klasično maltretiranje ljudi od strane debilnog organizatora svirki Nedima Lipe koji misli da je neko i nešta, jer nam svake godine za vrijeme SFF-a oraganizuje svirke, a u stvari nam ne nudi ništa novo do reprizu od prošle godine, kao što nam i Miro Purivatra dovodi jedne te iste goste na SFF i naziva nas provincijom i provincijalcima, jer želimo da vidimo najveće filmske zvijezde (Al Pachino, Robert De Niro itd.), a ne po hiljaditi put Mike Leigha i slične koji su postali inventar SFF-a.
Last edited by Better Man on 04/08/2008 11:11, edited 2 times in total.
Better Man

#16 Re: SFF 2008

Post by Better Man »

........
Dori

#17 Re: SFF 2008

Post by Dori »

Jos uvijek nisu objavili program :?
Banksy

#18 Re: SFF 2008

Post by Banksy »

Better Man wrote:Više su dosadni sa jednim te istim muzičarima svake godine, uz 1 do 2 nova. A da ne govorim o terminu svirki . Nijedan koncert neće početi prije pola 2 iza ponoći ili još kasnije. To je klasično maltretiranje ljudi od strane debilnog organizatora svirki Nedima Lipe koji misli da je neko i nešta, jer nam svake godine za vrijeme SFF-a oraganizuje svirke, a u stvari nam ne nudi ništa novo do reprizu od prošle godine, kao što nam i Miro Purivatra dovodi jedne te iste goste na SFF i naziva nas provincijom i provincijalcima, jer želimo da vidimo najveće filmske zvijezde (Al Pachino, Robert De Niro itd.), a ne po hiljaditi put Mike Leigha i slične koji su postali inventar SFF-a.
Tačno.
I, pretpostavljam da onaj koji plaća koncerte, sponzor :wink: , pravi listu onih kojima će dati novac, dakle, odabir je njegov.
suncica24

#19 Re: SFF 2008

Post by suncica24 »

Ja cudnih ljudi :-)

Kome se ne svidja, nek ne ide na koncerte. Ni na SFF. Ili jos bolje: Nek ide u Cannes i Pussycat dolls u Ottawi... pa nek se tamo "kur..."

PS: Meni je Jeremy Irons jedan od najdrazih glumaca (znate onaj epizodni glumac iz spanskih sapunica... nije uopste VELIKA FACA :D ), ali... propustih ga prosle godine :(
Zlocasti SFF!
Topla voda

#20 Re: SFF 2008

Post by Topla voda »

jel to opet onaj gost...hocel opet bit tribute to sa onim bolesnim filmovima?
jel izasao program dokumentarnog?
rumenige_brajtner

#21 Re: SFF 2008

Post by rumenige_brajtner »

Better Man wrote:Više su dosadni sa jednim te istim muzičarima svake godine, uz 1 do 2 nova. A da ne govorim o terminu svirki . Nijedan koncert neće početi prije pola 2 iza ponoći ili još kasnije. To je klasično maltretiranje ljudi od strane debilnog organizatora svirki Nedima Lipe koji misli da je neko i nešta, jer nam svake godine za vrijeme SFF-a oraganizuje svirke, a u stvari nam ne nudi ništa novo do reprizu od prošle godine, kao što nam i Miro Purivatra dovodi jedne te iste goste na SFF i naziva nas provincijom i provincijalcima, jer želimo da vidimo najveće filmske zvijezde (Al Pachino, Robert De Niro itd.), a ne po hiljaditi put Mike Leigha i slične koji su postali inventar SFF-a.
jel tebe neko tjera da ides na te koncerte, matere ti?
gurabija78

#22 Re: SFF 2008

Post by gurabija78 »

zna li neko program (heineken) music stage-a? i je li tacno da ce biti u domu mladih?
dezurni_ucenik

#23 Re: SFF 2008

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:22, edited 1 time in total.
kolloring

#24 Re: SFF 2008

Post by kolloring »

ma sve je to postalo smece... (ubila se tema za Red Carpet i slicne zatupljujuce emisije)

al ipak mislim da cu otici na zatvaranje da pogledam "The Usual Suspects"

... kad se samo sjetim prvih festivala, i kad je pola Metalca navijalo za Pacina a pola za De Nira
(a ja za Kilmera) u filmu "Heat"
Better Man

#25 Re: SFF 2008

Post by Better Man »

rumenige_brajtner wrote:
jel tebe neko tjera da ides na te koncerte, matere ti?
A da li to ti smatraš da su to zaista koncerti, a ne obične tezge gdje se ne zna ko pije, a ko plaća?! Dok se u nedelju bude stvarala gužva na box ofiice-u za karte, a ja ću biti na drumu za Split da pogledam spektakl veći od kompletnog SFF-a, a to je Iron Maiden! Koncert na kojem se zna red i gdje nema kašnjenja od par sati.
Post Reply