Senilni akademik

Post Reply
zateznistub

#101 Re: Senilni akademik

Post by zateznistub »

SDA.......MBO......SBB.....
Koja li mu je slijedeca???
zonbirile

#102 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

zateznistub wrote:SDA.......MBO......SBB.....
-------------------
profesor,akademik,ambasador,lijevo smetalo?
zateznistub

#103 Re: Senilni akademik

Post by zateznistub »

zonbirile wrote:
zateznistub wrote:SDA.......MBO......SBB.....
-------------------
profesor,akademik,ambasador,lijevo smetalo?
Znaci, bice i cetvrta, mislim stranka? Uh hebo te, zahebao je i panteliju!!!
za_sada_bez_dobrog_nicka

#104 Re: Senilni akademik

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Kvaka dobrog zdravlja je - pače kod Hadžibajrića! :D
zonbirile

#105 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

neka ga ,neka ga Bog poživi,koga bude savjetovao taj je donji.Nije ga đaba Branko škartirao.
hecimnadri

#106 Re: Senilni akademik

Post by hecimnadri »

Nemojte tako sad se udružio sa Avazovim novinarima .Bit će nešto od njega .Čuči u njemu talenat.
Ipak će ostat upamćen kao senilni akademik.
nikad_vise

#107 Re: Senilni akademik

Post by nikad_vise »

hecimnadri wrote:Nemojte tako sad se udružio sa Avazovim novinarima .Bit će nešto od njega .Čuči u njemu talenat.
slusao sam akademika par puta na faxu i za svoje godine jako dobro prica..takodje sam bio i na sbb kongresu kad je doticnog lika par hiljada ljudi aplauzima docekalo i ispratilo sa tribine..ako to znaci biti upamcen ko senilan nije to lose onda :D
neg onako medju nama po cemu ces ti biti upamcen, :roll:
zonbirile

#108 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

nikad_vise wrote:
hecimnadri wrote:Nemojte tako sad se udružio sa Avazovim novinarima .Bit će nešto od njega .Čuči u njemu talenat.
slusao sam akademika par puta na faxu i za svoje godine jako dobro prica..takodje sam bio i na sbb kongresu kad je doticnog lika par hiljada ljudi aplauzima docekalo i ispratilo sa tribine..ako to znaci biti upamcen ko senilan nije to lose onda :D
neg onako medju nama po cemu ces ti biti upamcen, :roll:
------------------------
bogami i Boto puni sale
privremeni

#109 Re: Senilni akademik

Post by privremeni »

Meni interesantan njegov nadimak, Tunjo, zna li neko kako ga je zaradio i zasto?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#110 Re: Senilni akademik

Post by JoseMujica »

možemo ga voljeti ili mrziti, al Tunjo je svakako gigant u svakom smislu i kada budalesa i kad mudruje.

Problem s Tunjom za mnoge ovdje jeste što on često mijenja mišljenje, odnosno uglove iz kojih objašnjava određeni problem, pa je nekada patriota, nekad samo politički korektan i neutralan, a katkad ga zabije i do balčaka, što mu mnogi ne opraštaju. A posebno ne ova naša maloturska minder kasaba.

Nego kada svi mi zajedno što nas ima na ovoj temi pročitamo barem 10% knjiga što ih je Tunjo iščitao, hajte da se onda sastanemo i pljujemo združeno po njemu. Bar ćemo se imati pozvati na nešto, a ne da vako seremo naslijepo :run:
do tada respekt za Tunju što je živ i aktivan iako se politički ne slažem sa njegovim mišljenjem.
ultima_palabra

#111 Re: Senilni akademik

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:možemo ga voljeti ili mrziti, al Tunjo je svakako gigant u svakom smislu i kada budalesa i kad mudruje.

Problem s Tunjom za mnoge ovdje jeste što on često mijenja mišljenje, odnosno uglove iz kojih objašnjava određeni problem, pa je nekada patriota, nekad samo politički korektan i neutralan, a katkad ga zabije i do balčaka, što mu mnogi ne opraštaju. A posebno ne ova naša maloturska minder kasaba.

Nego kada svi mi zajedno što nas ima na ovoj temi pročitamo barem 10% knjiga što ih je Tunjo iščitao, hajte da se onda sastanemo i pljujemo združeno po njemu. Bar ćemo se imati pozvati na nešto, a ne da vako seremo naslijepo :run:
do tada respekt za Tunju što je živ i aktivan iako se politički ne slažem sa njegovim mišljenjem.
Nemamo mi drug šta srati, sve je rekao Haverić i potkrijepio citatima... onda još došao Vešović i probo vampira glogovim kocem :D Nakon onoga bi častan čovjek učinio harakiri ili makar se povukao iz javnog života.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#112 Re: Senilni akademik

Post by JoseMujica »

ih bolan...đe ti živiš?! i đe si okružen časnim ljudima? :-) Ukinuli bi svi davno Tunju al imaju jedan problem što im Tunjo svakom zna rodoslovlje i s kojeg su đubrišta potekli. I Vešović je gigant sam po sebi, baš ko Tunjo.

Jedini razlog što se popljuvavaju, po mom mišljenju, jeste to što su oko nekih fondova poklali ili kakvih fotelja. A to je već druga priča o visoko podignutim nosićima dinarskih intelektualaca.

A Tunjo more samo ukinuti sam sebe tako da je sva priča na ovu temu šuplja.
ultima_palabra

#113 Re: Senilni akademik

Post by ultima_palabra »

To se slažem, da su im svima sujete ogromne... i većinom je odurno čitati takve rasprave kao što je Tunjo-Marko.

Ipak Tunjo je svojim izletima sa Kilibardom, Krajišnikom i agitiranjem za Radončića izgubio svaki kredibilitet... sve manje ljudi je zadivljeno stratosferskom titulom akademik.
hajducka travica

#114 Re: Senilni akademik

Post by hajducka travica »

sodom wrote:Pa alija je čak i potpisao sporazum o podjeli bih za razliku od senilnog akademika...ali eto, tunjo više nekako smrdi, a i ne valja na rahmetliju :D
đesi sda-ovac, šta ima u tihog?
R-a-z-m-i-š-lj-a-m-o!
To je tacno da je Alija potpisao sporazum o podjeli ali akademik nebi nista dijelio on bi sve djuture dao Srbima.Veceg akademika i vece budaletine nevidjah odavno.
1gorstak

#115 Re: Senilni akademik

Post by 1gorstak »

JoseMujica wrote:Nego kada svi mi zajedno što nas ima na ovoj temi pročitamo barem 10% knjiga što ih je Tunjo iščitao, hajte da se onda sastanemo i pljujemo združeno po njemu.
I Koljevic je bio nacitan, to ne znaci da je trebalo uvazavati njegov stav ili da taj neko nacitan moze bez posljedica valjati gluposti kao sto to Filipovic radi. Pogresan stav je pogresan stav, bez obzira na to ko ga forsira. Nije ovo Sjeverna Koreja.
hajducka travica

#116 Re: Senilni akademik

JoseMujica wrote:možemo ga voljeti ili mrziti, al Tunjo je svakako gigant u svakom smislu i kada budalesa i kad mudruje.

možemo ga voljeti ili mrziti, al Tunjo je svakako gigant u svakom smislu i kada budalesa i kad mudruje.
jasta je nego gigant,vidi mu samo glave.ispod cijih nije sve skuta virio i na cije sve mlinove nije vodu navodio. ofarban je on sa stotinu raznih boja. a drago mu i M.Dodika zagrliti.
veiz

#117 Re: Senilni akademik

Post by veiz »

evo jedne izjave Tunje

Autor: Avaz
Objavljeno: 25. March 2011. 16:03:49
Nova vlast koja se formira pod idejom realizacije volje pobjednika na izborima je lažna i u odnosu na sam rezultat izbora, jer iza nje stoji jedva 30 posto glasača, ali, što je još važnije, u odnosu na predstavljanje konstitutivnih naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Rezultat cjelokupne ove aktivnosti SDP-a i njoj pridružene SDA, koja pristaje na sve da ostane u vlasti od koje vitalno ovisi, jeste da su Hrvati u Federaciji majorizirani i faktički svedeni na nacionalnu manjinu, što se nikako ne smije dopustiti. Ni Željko Komšić ni Lijanovići u političkom smislu nisu Hrvati, što znači da Hrvati nisu zastupljeni u vlasti na adekvatan način.

Zaboli nas nešto ,šta su u političkom smislu navedena dvojica bit ovoga jeste da su oni Hrvati i da im to pravo nemože niko osporiti .To što Tunjo ima prenosa nije ni čudo u njegovim godinama.
JBT

#118 Re: Senilni akademik

Post by JBT »

Prodana stara budala. Bas bih volio znati koliko mu je Radoncic platio da ovako gusla. :x
1gorstak

#119 Re: Senilni akademik

Post by 1gorstak »

Filipovic nekad ; “Treba obratiti pažnju koliko katolici ili današnji Hrvati žele da ograniče Bosnu na zadnje katoličke vladare, pa i kraljicu Katarinu, za koju sasvim lažno tvrde da je bila Hrvatica, jer je bila katoličke vjere. Što se tiče naših katolika i pravoslavaca, koji su danas Srbi i Hrvati, budite uvjereni da su oni sve do sredine 19. vijeka bili Bošnjaci pravoslavci ili katolici, a da su pod uticajem propagande iz Srbije i Hrvatske počeli uzimati do tada ovdje nepoznato nacionalno ime Hrvati ili Srbi.”

Image
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#120 Re: Senilni akademik

Post by prljavi Hare »

Nece on dugo,boju je dobio jos samo da se usmrdi! :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#121 Re: Senilni akademik

Post by PipiDugaDevetka »

prljavi Hare wrote:Nece on dugo,boju je dobio jos samo da se usmrdi! :lol:
Na jednom stećku piše otprilike ovako:
Ja bijah to što si ti, a ti ćeš biti to što sam ja!
Hunkar

#122 Re: Senilni akademik

Post by Hunkar »

hajducka travica wrote: jasta je nego gigant,vidi mu samo glave.ispod cijih nije sve skuta virio i na cije sve mlinove nije vodu navodio. ofarban je on sa stotinu raznih boja. a drago mu i M.Dodika zagrliti.
prvi i zadnji bosanski argument. nemoguc za pobiti.
da ima 5568 nobelovih nagrada ... pusti to, sjo mu glaaave :D

p.s. for the record, nisam tunjin fan :D
hajducka travica

#123 Re: Senilni akademik

IHAVEDREAM wrote:

Koji je Filipovic samo debil, pa nema skale da izmjeri njegov idiotizam, tu bi sve opruge i sarafi popucali. Budala direktno optuzuje Sarajevo za rat, kao Izetbegovic otvorio "onaj zloćudni tok zbivanja koji je uveo Bosnu i Hercegovinu u najteži i nakrvaviji rat u njenoj historiji" jer nije htio da Bosnjaci budu manjina u Srboslaviji ? Kretenluk.

O liku i djelu G-ina Filipovica imam ,i licne i moralne kompeticije da diskutujem, a za osobu koja "prikriva" identitet da bi vrijedjala dostojanstvo velikog broja Bosanaca koji ce uvijek postovati "Tunja",samo osjecaj prezira!
ne samo ''Tunja" nego i Tunjina malog,hahahahah!!!
ultima_palabra

#124 Re: Senilni akademik

Post by ultima_palabra »

Ma nije to ta priča "vidi mu glave", nego se radi o lažnom idolu/totemu... dosta ljudi ima strahopoštovanje prema Tunji zbog godina ili famozne titule "akademik" :-) Smatram da svakoga treba suditi prema djelima i riječima. Ako se zadubite malo u njegova djela vidite da je riječ o "intelektualcu opšte prakse" koji bi o svemu trunio, a ni u čemu se nije specijalizirao, o jednom mahalskom i aktuelnopolitičkom shvatanju istorije i nauke uopšte, o prelivodi koji se uvijek okretao kako vjetar puše... ko je čitao Haverića zna o čemu govorim ;-)

O aktuelnim brljanjima pod Šćepinim skutima da ne govorim :roll:
hajducka travica

#125 Re: Senilni akademik

[quote="1gorstak"]Filipovic nekad ; “Treba obratiti pažnju koliko katolici ili današnji Hrvati žele da ograniče Bosnu na zadnje katoličke vladare, pa i kraljicu Katarinu, za koju sasvim lažno tvrde da je bila Hrvatica, jer je bila katoličke vjere. Što se tiče naših katolika i pravoslavaca, koji su danas Srbi i Hrvati, budite uvjereni da su oni sve do sredine 19. vijeka bili Bošnjaci pravoslavci ili katolici, a da su pod uticajem propagande iz Srbije i Hrvatske počeli uzimati do tada ovdje nepoznato nacionalno ime Hrvati ili Srbi.”

Drzi li se i danas ove svoje izjave.sve mi nesto poznat ovaj tekst,napisa ga neki Anto i jos jedan ali se ne mogu sjetiti prezimena.uglavnom je akademik dobro napamet naucio.
Post Reply