Senilni akademik

Post Reply
zulfo

#1 Senilni akademik

Post by zulfo »

Danas zbori ovako; Sasvim je sigurno da se tu radi o strašnom zločinu, najtežem zločinu iz duboko kriminalnih pobuda, ali i zločinu koji ima čisto političko-nacionalnu osnovu. Svi normalni ljudi to konstatiraju i navodno osuđuju taj zločin. Nažalost, ne osuđuju ga oni koji su ga počinili, tj. srbijanski i srpski političari iz Srbije i Republike Srpske. I dok ga, pod pritiskom međunarodne javnosti i u nadi da će im to otvoriti vrata Evrope, srbijanski političari osuđuju samo kao puki ratni zločin i time, faktički, negiraju njegovu političku i nacionalnu suštinu, a to znači da negiraju da je to bio genocid i ostaju samo kod površnog i „prisilnog“ priznanja da je izvršen zločin, političari iz Republike Srpske ne samo da ne priznaju genocid nego ni zločin i opravdavaju ga na različite načine, pa i pravom Srba na osvetu za navodno pobijene Srbe.
A nekad je zborio kako smo mi trebali sklopit savez sa srbima jer smo njima mnogo bliži neko hrvatima.
Filipović
Htio je biti glavni još 90-tih ,kad mu to nije pošlo za rukom "zabo " je nož u leđa Izetbegoviću.
osnovo novu stranku sa rahmetli Zulfikarpašićem,nije se smirio ni tu.
Sad je okorkeli SBB -beovac željan fotelje (jer često zna reći kako su njegovi oduvijek bili begovi)
Poželio se starac begovanja.

R a z mi s l i t e!
Altsa

#2 Re: Senilni akademik

Post by Altsa »

ma sta se ima reci o pokvarenom starcu koji je takav prelivoda da ne vrijedi vise otipkati ni slova
sodom

#3 Re: Senilni akademik

Post by sodom »

Pa alija je čak i potpisao sporazum o podjeli bih za razliku od senilnog akademika...ali eto, tunjo više nekako smrdi, a i ne valja na rahmetliju :D
đesi sda-ovac, šta ima u tihog?
R-a-z-m-i-š-lj-a-m-o!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4 Re: Senilni akademik

Post by pici »

Image

A šHo .BA nije BiČakĆiĆ lopina u prvom saFu :shock: ....ŽIVIJO UTEMELJITELJ....ŽIVIJOoo !!!! A sad svi na radne zadatke i obaveze i niko ne sme da vas biJe :mrgreen:
Prpa.ba

#5 Re: Senilni akademik

Post by Prpa.ba »

Je li to nema vise "Intervjua dana" na NTV99 pa se doticni poceo oglasavati u Avazu? :lol: :lol:
Sezam

#6 Re: Senilni akademik

Post by Sezam »

zulfo wrote:Danas zbori ovako; Sasvim je sigurno da se tu radi o strašnom zločinu, najtežem zločinu iz duboko kriminalnih pobuda, ali i zločinu koji ima čisto političko-nacionalnu osnovu. Svi normalni ljudi to konstatiraju i navodno osuđuju taj zločin. Nažalost, ne osuđuju ga oni koji su ga počinili, tj. srbijanski i srpski političari iz Srbije i Republike Srpske. I dok ga, pod pritiskom međunarodne javnosti i u nadi da će im to otvoriti vrata Evrope, srbijanski političari osuđuju samo kao puki ratni zločin i time, faktički, negiraju njegovu političku i nacionalnu suštinu, a to znači da negiraju da je to bio genocid i ostaju samo kod površnog i „prisilnog“ priznanja da je izvršen zločin, političari iz Republike Srpske ne samo da ne priznaju genocid nego ni zločin i opravdavaju ga na različite načine, pa i pravom Srba na osvetu za navodno pobijene Srbe.
A nekad je zborio kako smo mi trebali sklopit savez sa srbima jer smo njima mnogo bliži neko hrvatima.
Filipović
Htio je biti glavni još 90-tih ,kad mu to nije pošlo za rukom "zabo " je nož u leđa Izetbegoviću.
Sad je okorkeli SBB -beovac željan fotelje (jer često zna reći kako su njegovi oduvijek bili begovi)

R a z mi s l i t e!

kamo srece da si ti razmislio prije nego sto si napisao ovo smece :zzzz:
Simply_Red

#7 Re: Senilni akademik

Post by Simply_Red »

haaaaaaaaaah ša kae tunjo
maslina

#8 Re: Senilni akademik

Post by maslina »

Mene ova fotografija podsjeti na riječi utemeljitelja SBB-a: "U ovoj stranci neće biti mjesta za političke mrtvace."
zulfo

#9 Re: Senilni akademik

Post by zulfo »

Sjećam se dana iz 91 kad su nam fahrini zemljaci donosili bezvrijedne dinare doštampavane na Topčideru a od nas kupovali marke ,Ima i onih drugih koji su nam prodavali oružje ali valjda to Akademik nezna ,nije on bio na pijaci STUP.
I danas Mišković i njemu slični izvlači pare iz BiH ali ni to akademik nezna.
Pitam se šta li on zna.

Ati sezame si sigurno SBB-beovac.Žao mi te je Vopra,ali i ti ćeš kao i Tumko biti gubitnik poslije 3 Oktobra.
sodom

#10 Re: Senilni akademik

Post by sodom »

Pitaše Filipovića jednom prilikom da li ima da on nešto ne zna, na što je odgovorio da samo ne zna kada će umrijeti.
Tunjo gigant :D
možemo pričat šta hoćemo, radončić je povući dosta glasova na izborima i dok si reko' obama, eto nam novog dodika :lol:
IHAVEDREAM

#11 Re: Senilni akademik

Post by IHAVEDREAM »

Sezam wrote:
zulfo wrote:Danas zbori ovako; Sasvim je sigurno da se tu radi o strašnom zločinu, najtežem zločinu iz duboko kriminalnih pobuda, ali i zločinu koji ima čisto političko-nacionalnu osnovu. Svi normalni ljudi to konstatiraju i navodno osuđuju taj zločin. Nažalost, ne osuđuju ga oni koji su ga počinili, tj. srbijanski i srpski političari iz Srbije i Republike Srpske. I dok ga, pod pritiskom međunarodne javnosti i u nadi da će im to otvoriti vrata Evrope, srbijanski političari osuđuju samo kao puki ratni zločin i time, faktički, negiraju njegovu političku i nacionalnu suštinu, a to znači da negiraju da je to bio genocid i ostaju samo kod površnog i „prisilnog“ priznanja da je izvršen zločin, političari iz Republike Srpske ne samo da ne priznaju genocid nego ni zločin i opravdavaju ga na različite načine, pa i pravom Srba na osvetu za navodno pobijene Srbe.
Filipović

R a z mi s l i t e!

kamo srece da si ti razmislio prije nego sto si napisao ovo smece :zzzz:

:( :( Bas tako!
IHAVEDREAM

#12 Re: Senilni akademik

Post by IHAVEDREAM »

Pitaše Filipovića jednom prilikom da li ima da on nešto ne zna, na što je odgovorio da samo ne zna kada će umrijeti.
Tunjo gigant
Nazalost mnogima, mozda jedini gigant koji jos uvijek opstaje u BIH ( u pravom i prenesenom smislu) :oops: :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13 Re: Senilni akademik

Post by PipiDugaDevetka »

IHAVEDREAM wrote:
Tunjo gigant
Nazalost mnogima, mozda jedini gigant koji jos uvijek opstaje u BIH ( u pravom i prenesenom smislu) :oops: :x
Čovjek Institucija!
1gorstak

#14 Re: Senilni akademik

Post by 1gorstak »

IHAVEDREAM wrote:
Tunjo gigant
Evo sta senilni akademik kaze o Izetbegovicevom odbijanju da udje u savez s Milosevicem a Bosnjake zarobi u Srboslaviji ;

to se nikao nije svidjelo Tuđmanu, koji je Bosnu i Hercegovinu tretirao kao stratešku rezervu i želio je da Muslimani postanu tampon između Srba i Hrvata. Sa druge strane, neki desni krugovi u SDA su smatrali da je mala stranka Adila Zulfikarpašića i moja (svega tri poslanika u Skupštini) ovim pregovorima dobila silnu afirmaciju i da dobiva sve veću podršku muslimanske javnosti. Vjerojatno u tome treba tražiti razloge da se SDA i Alija Izetbegović odluče preko noći i bez ikakve najave da grubo i uz opasnost otvaranja nezaustavljive krize odnosa prekinu ove pregovore, diskvalificiraju mene i Adila i otvore onaj zloćudni tok zbivanja koji je uveo Bosnu i Hercegovinu u najteži i nakrvaviji rat u njenoj historiji. Najveća žalost je u tome što su svi učesnici rata, bez obzira na njihove planove i nade dobili mnogo manje nego su mogli dobiti ovim sporazumom.

Koji je Filipovic samo debil, pa nema skale da izmjeri njegov idiotizam, tu bi sve opruge i sarafi popucali. Budala direktno optuzuje Sarajevo za rat, kao Izetbegovic otvorio "onaj zloćudni tok zbivanja koji je uveo Bosnu i Hercegovinu u najteži i nakrvaviji rat u njenoj historiji" jer nije htio da Bosnjaci budu manjina u Srboslaviji ? Kretenluk.
osa

#15 Re: Senilni akademik

Post by osa »

1gorstak wrote:
IHAVEDREAM wrote:
Tunjo gigant
Evo sta senilni akademik kaze o Izetbegovicevom odbijanju da udje u savez s Milosevicem a Bosnjake zarobi u Srboslaviji ;

to se nikao nije svidjelo Tuđmanu, koji je Bosnu i Hercegovinu tretirao kao stratešku rezervu i želio je da Muslimani postanu tampon između Srba i Hrvata. Sa druge strane, neki desni krugovi u SDA su smatrali da je mala stranka Adila Zulfikarpašića i moja (svega tri poslanika u Skupštini) ovim pregovorima dobila silnu afirmaciju i da dobiva sve veću podršku muslimanske javnosti. Vjerojatno u tome treba tražiti razloge da se SDA i Alija Izetbegović odluče preko noći i bez ikakve najave da grubo i uz opasnost otvaranja nezaustavljive krize odnosa prekinu ove pregovore, diskvalificiraju mene i Adila i otvore onaj zloćudni tok zbivanja koji je uveo Bosnu i Hercegovinu u najteži i nakrvaviji rat u njenoj historiji. Najveća žalost je u tome što su svi učesnici rata, bez obzira na njihove planove i nade dobili mnogo manje nego su mogli dobiti ovim sporazumom.

Koji je Filipovic samo debil, pa nema skale da izmjeri njegov idiotizam, tu bi sve opruge i sarafi popucali. Budala direktno optuzuje Sarajevo za rat, kao Izetbegovic otvorio "onaj zloćudni tok zbivanja koji je uveo Bosnu i Hercegovinu u najteži i nakrvaviji rat u njenoj historiji" jer nije htio da Bosnjaci budu manjina u Srboslaviji ? Kretenluk.
pa šta je pogriješio, da je izetbegović to htio, ne bi bilo ovakvih ratnih stradanja, bar kod bošnjaka....
IHAVEDREAM

#16 Re: Senilni akademik

Post by IHAVEDREAM »

[quote]

O liku i djelu G-ina Filipovica imam ,i licne i moralne kompeticije da diskutujem, a za osobu koja "prikriva" identitet da bi vrijedjala dostojanstvo velikog broja Bosanaca koji ce uvijek postovati "Tunja",samo osjecaj prezira!
palermo

#17 Re: Senilni akademik

Post by palermo »

IHAVEDREAM wrote:

O liku i djelu G-ina Filipovica imam ,i licne i moralne kompeticije da diskutujem, a za osobu koja "prikriva" identitet da bi vrijedjala dostojanstvo velikog broja Bosanaca koji ce uvijek postovati "Tunja",samo osjecaj prezira!
A mogao bi i ti da se ne sakrivaš iza velikog broja Bosanaca........čuj ima velike lične i moralne kompetiicije, jel imaš i kakvu pismenu pohvalu....
IHAVEDREAM

#18 Re: Senilni akademik

Post by IHAVEDREAM »

Imam :) .......Neizmijernu prednost nad onima koji svojim povrsnim obrazovanjem i opstom nekulturom oslovljavaju jednu takvu velicinu sa :oops: "SENILMI AKADEMIK" :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19 Re: Senilni akademik

Post by pici »

"Mi imamo naše historijsko i etničko, odnosno nacionalno ime, koje u novijoj terminologiji glasi Bošnjaci. Tome nije potreban nikakav dodatak. Prvo, nisu svi muslimani Bošnjaci, niti su svi Bošnjaci nužnim načinom muslimani. To što neki naš narod nazivaju Bošnjaci-Muslimani je ostatak prošlosti i pokazuje da oni nisu raščistili sa nacionalnim identitetom našeg naroda i da ga limitiraju samo na vrijeme od kad smo mi postali muslimani, kao da smo mi vezani za Bosnu otada, a ranije smo bili nešto drugo. Ništa gore od toga. Prije našeg prihvatanja islama mi smo bili Bošnjani. Osmanlije su nas nazivale Bošnjak, pa smo mi vremenom preuzeli taj naziv, što je isto što i Bošnjanin. Mi imamo naslijeđe i u staroj bosanskoj državi i nosioci smo njene državnosti od najranijih vremena. Mi nismo mijenjali svoju domovinu, to je oduvijek bila Bosna, ali smo promijenili vjeru i naši su preci odabrali vjeru koja im je više odgovarala. Naročito nakon što su katolici teško progonili pripadnike Crkve bosanske, pa je bilo malo ljudi koje su koptirali za katoličanstvo, nakon svirepih katoličkih progona kojima su krstjani Bosne bili izloženi za vrijeme vladavine dva zadnja kralja bosanska. Treba obratiti pažnju koliko katolici ili današnji Hrvati žele da ograniče Bosnu na zadnje katoličke vladare, pa i kraljicu Katarinu, za koju sasvim lažno tvrde da je bila Hrvatica, jer je bila katoličke vjere. Što se tiče naših katolika i pravoslavaca, koji su danas Srbi i Hrvati, budite uvjereni da su oni sve do sredine 19. vijeka bili Bošnjaci pravoslavci ili katolici, a da su pod uticajem propagande iz Srbije i Hrvatske počeli uzimati do tada ovdje nepoznato nacionalno ime Hrvati ili Srbi. Postoji bezbroj dokaza za to, mada nosioci današnjeg agresivnog srpskog i hrvatskog nacionalizma u BiH to nikako ne žele priznati. Oni, a s njima i mnogi "objektivni" historičari, žele dokazivati kako je Bosna oduvijek bila katolička, a to bi onda trebalo da znači hrvatska ili pravoslavna, a to onda znači hrvatska ili srpska zemlja. To je najveća neistina koja se polako provlači kroz knjige i udžbenike, što je moguće u današnjem haotičnom stanju u našoj državi, koja je bez vlade i bilo kakve odgovorne politike i u kojoj probleme obrazovanja nauke i kulture vode nekompetentni ljudi." (oktobar 2005. za Radio Slobodna Evropa o Bošnjacima, bosanskim Hrvatima i Srbima)
Kako lijepo pašHe onima koji bi u kolo s "BošnjaČkim nacionalistima" ....kad treba onda je Bosanac katolik,pravoslavac,musliman....a kad priča za poskok,crpckiABA3 il islam bosnu onda su to Hrvati,Srbi i Bošnjaci etnosi......Tunjetov ,tunjetov zdogovori se sam s sobom.....

Čovjek koji mu je možda i najviše dao u životu, Adil-beg Zulfikarpašić, nije prošao ništa bolje od ostalih. Poznato je bilo da je Adil davao veću stipendiju Tunjinom sinu za studiranje u Americi nego što je bila Tunjina ambasadorska plata u Švicarskoj. Tunjo je zbog poznanstva i prijateljstva očekivao da će mu Adil-beg u amanet ostaviti Bošnjački institut. Tek kada je vidio da je imenovao deset protektora instituta za Tunju je Adil umro još dok je bio živ.

Interesantan je podatak i da je na izborima 2006. godine podržavao Silajdžića u kandidaturi za Predsjedništvo BiH za što je dobio članstva u dobro plaćenim upravnim i nadzornim odborima. Šta mu je u međuvremenu obećao Radončić još nije poznato.

Međutim, o kakvoj se osobi radi najbolje govori podatak da su do sada tri ozbiljna čovjeka bila inspirirana da napišu tri ozbiljne knjige o Tunji Filipoviću i njegovim prevarama i lažima, kako u privatnom tako i u političkom životu. Tarik Haverić i Marko Vešović kao Tunjine kolege s fakulteta i Mahir Sokolija koji je bio s njim u zajedničkoj političkoj stranci i koji ga je s političkog aspekta opisao.

Tarik Haverić je napisao knjigu ''Čas lobotomije'', Mahir Sokolija knjigu ''Tunjo: Velik Turban pod njim hodže nema'', i Marko Vešović knjigu ''Tunjo veliki i u Tunje mali''. Toplo preporučujemo svima onima koji to do sada nisu učinili da pročitaju ove knjige. Nakon toga mnogima bi bilo jasnije o kome se zapravo ovdje radi.

Nakon svega ne možemo a da ne vjerujemo da Radončić nije mogao naći boljeg kerbera od Tunje Filipovića. To samo govori i o njegovoj slabosti i očaju dok je morao posegnuti za ovim jednako kompromitovanim nazovi inetelektualcem koji je potrošio sve moguće kredite gdje god je kročio.

Očigledno da se i u ovom konkretno slučaju ostvarila ona narodna izreka: ''našla krpa zakrpu''.

Taman tako!

I molim preedsjednika Hrvatske da bude susretljiv i vrati Tunji Begovske slike iz Banski Dvera koje su mu ustaše otele dok je bila NDH-a....hvala.
palermo

#20 Re: Senilni akademik

Post by palermo »

IHAVEDREAM wrote:Imam :) .......Neizmijernu prednost nad onima koji svojim povrsnim obrazovanjem i opstom nekulturom oslovljavaju jednu takvu velicinu sa :oops: "SENILMI AKADEMIK" :oops:
Složio bih se da je izraz senilni akamedik, neprimjeren i ružan......ali to što je izraz neprimjeren, nikako ne znači da se uvaženi akamedik ne može izvrći kritici, zašto je on uvijek davao povoda....rekao bih mnogo više nego što je smio i trebao
1gorstak

#21 Re: Senilni akademik

Post by 1gorstak »

osa wrote:
1gorstak wrote:
IHAVEDREAM wrote:Nazalost mnogima, mozda jedini gigant koji jos uvijek opstaje u BIH ( u pravom i prenesenom smislu) :oops: :x

pa šta je pogriješio, da je izetbegović to htio, ne bi bilo ovakvih ratnih stradanja, bar kod bošnjaka....
Kukavicama je bitan samo goli zivot, a u BiH zivi dovoljno onih koji bi opet jeli Ikar, lozili vrata i stokove i rizikovali da budu ubijeni ako je to cijena koju treba platiti da se ne bude pod cizmom velikosrpstva.
vratnik

#22 Re: Senilni akademik

Post by vratnik »

Altsa wrote:ma sta se ima reci o pokvarenom starcu koji je takav prelivoda da ne vrijedi vise otipkati ni slova
to je to
IHAVEDREAM

#23 Re: Senilni akademik

Post by IHAVEDREAM »

palermo wrote:
IHAVEDREAM wrote:Imam :) .......Neizmijernu prednost nad onima koji svojim povrsnim obrazovanjem i opstom nekulturom oslovljavaju jednu takvu velicinu sa :oops: "SENILMI AKADEMIK" :oops:
Složio bih se da je izraz senilni akamedik, neprimjeren i ružan......ali to što je izraz neprimjeren, nikako ne znači da se uvaženi akamedik ne može izvrći kritici, zašto je on uvijek davao povoda....rekao bih mnogo više nego što je smio i trebao
Covjek (osoba) demokratskih nacela je uvijek (u principu) izlozen kritici ......Da li je smio ili trebao.... :) A sto ne u Demokratski deklarisanoj drzavi! :lol:
osa

#24 Re: Senilni akademik

Post by osa »

1gorstak wrote:
osa wrote:
1gorstak wrote:

Kukavicama je bitan samo goli zivot, a u BiH zivi dovoljno onih koji bi opet jeli Ikar, lozili vrata i stokove i rizikovali da budu ubijeni ako je to cijena koju treba platiti da se ne bude pod cizmom velikosrpstva.
možda bi primjer ponašanja bošnjaka sandžaka, mogao nešto reći na tvoj post o hrabrosti, njima izgleda ne smeta "velikosrpska čizma"....
IHAVEDREAM

#25 Re: Senilni akademik

Post by IHAVEDREAM »

vratnik wrote:
Altsa wrote:ma sta se ima reci o pokvarenom starcu koji je takav prelivoda da ne vrijedi vise otipkati ni slova
to je to
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Post Reply