Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija

Stitch__

Post by Stitch__ »

jebiga, ja koliko god se trudio ne mogu u nekome ko je u opkoljenom sarajevu proveo citav rat gledati zlocinca...bez obzira na stranacku ili nacionalnu pripadnost.
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:jebiga, ja koliko god se trudio ne mogu u nekome ko je u opkoljenom sarajevu proveo citav rat gledati zlocinca...bez obzira na stranacku ili nacionalnu pripadnost.
Da ne skrenemo sa teme, ali ne bi mi bilo tesko proglasiti barem kriminalcem tipove zbog kojih je kilogram mesa poskupljivao od Hrasnice do Sarajeva sa 6 na 16 maraka ili npr. Alemka (i njegovih visokih sponzora) zbog cije je robe 17 ljudi poginulo dok su cekali na red za prolaz kroz tunel, ..., duga je lista.
I cija su djela 1997. amnestirana.

Priznaces, ni sa takvima nije lako u koaliciju ici.
pontia

Post by pontia »

kub lajkan wrote:
pontia wrote:
kub lajkan wrote:A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.
Ohooo, tu smo...miadza u osovini zla
OVAKVA da!
Treba to sve...

Image
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Rjesenje je jednostavno:
Anketa sa dva pitanja:
1. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP sa Zlatkom na celu?
2. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP bez Zlatka na celu
Kako izvesti ovakvu anketu? Koliko ce biti validni rezultati kada bi do nekih rezultata dosli? U anketi ti recimo njih 80 posto kaze "da, glasali bi za SDP bez Lagumdzije", a na izborima opet pobijedi SDA (vec vidjeno)
Dakle, ostaje samo TAJNO izjasnjavanje clanova najviseg rukovodstva SDP-a sto se desilo i Lagumdzija je dobio skoro plebisticarnu podrsku. U normalnim okolnostima bi frakcija nezadovoljna rezultatima pokusala unutar stranke promijeniti stvari ali bijednici poput Komsica, Tokica, Durakovica, Lazovica napustaju SDP, osnivaju novu partiju, i kao kruna svega, ulaze u koaliciju sa SDA i SBiH da napakoste SDP i Lagumdziji. Kome je ovdje do socijaldemokratije, a kome do fotelja? Bijednici koje sam spomenuo su "profesionalni" politicari koji su citavog zivota bili na grbaci narodu (budzetski korisnici) i kada bi im Ashdown recimo zabranio bavljenje politikom mozda bi umrli od gladi jer nista drugo u zivotu ne znaju raditi. To sa Lagumdzijom nije slucaj i ima jos mnogo opcija za svoj zivot mimo politike ali i BiH.
Koliko su odgovorni i uopste dobronamjerni ljudi koji za SDP kao JEDINI kakav-takav pokusaj (jos jednom kazem POKUSAJ) izlaska iz ovog mraka ne zele glasati jer im se ne svidja lider partije. Pa, neka se uclane u stranku i pokusaju promijeniti stvari koje im se ne svidjaju. Jok, najbolje je rjesenje distancirati se od svega, ne izaci na izbore i onda kukati kako nam ruralni dio stanovnistva (redovan na izborima) kreira sudbinu.
Sto se tice polemike Grebo-Lagumdzija, Senad Avdic se u novom broju SB lijepo prisjetio istorije. Da je Grebo sjedio nasuprot Slobodanu Milosevicu u CK SKJ i nikad mu nije rekao da je zlocinac i stetocina. A to je Grebo rekao prije 18 godina Hamdiji Pozdercu i sada Zlatku Lagumdziji! Ko zeli da shvati - shvatit ce!
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma sisli smo sa teme vec :)

kakve veze alemko sad ima sa pricom, idiot je (ako se ne varam?) u zatvoru svakako

ne poricem ja da je bilo profiterstva i kriminala, ali ga je isto tako bilo i medju sdp-ovcima.

i fakat mislim da je lagumdzija jedini krivac za poraz sdp-a na ovim izborima. i ja sam medju poznanicima proveo slicnu anketu - zato to i kazem :)

generalizacija ljudi je velika greska. I po nacionalnoj, a pogotovo stranackoj pripadnosti. Trebao bi jednom prisustvovati sjednici nekog OV, pa bi shvatio o cemu govorim :)
Prenj

Post by Prenj »

sudnjidan wrote:
Rjesenje je jednostavno:
Anketa sa dva pitanja:
2. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP bez Zlatka na celu
Kako izvesti ovakvu anketu? Koliko ce biti validni rezultati kada bi do nekih rezultata dosli? U anketi ti recimo njih 80 posto kaze "da, glasali bi za SDP bez Lagumdzije", a na izborima opet pobijedi SDA (vec vidjeno)
Dakle, ostaje samo TAJNO izjasnjavanje clanova najviseg rukovodstva SDP-a sto se desilo i Lagumdzija je dobio skoro plebisticarnu podrsku.
Neke stvari mi tu nisu jasne.
Je li stranka postoji zbog osvajanja vlasti putem demokratskih izbora i dobrobiti cijele zemlje ili zbog same sebe?
sudnjidan wrote: Sto se tice polemike Grebo-Lagumdzija, Senad Avdic se u novom broju SB lijepo prisjetio istorije. Da je Grebo sjedio nasuprot Slobodanu Milosevicu u CK SKJ i nikad mu nije rekao da je zlocinac i stetocina. A to je Grebo rekao prije 18 godina Hamdiji Pozdercu i sada Zlatku Lagumdziji! Ko zeli da shvati - shvatit ce!
Znaci Senadu je trebalo 18 godina da se sjeti prvog dogadjaja, 15 godina da se sjeti drugog dogadjaja.
Koja slucajnost!
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Je li stranka postoji zbog osvajanja vlasti putem demokratskih izbora i dobrobiti cijele zemlje ili zbog same sebe?
Vlast se moze osvojiti na razlicite nacine, ali takodje i izgubiti obraz na razlicite nacine. Sada kad bi se Lagumdzija "slizao" sa Radoncicem, pa onda izbacio dvije-tri "patriotske" izjave tipa "sta se Srbi bune za gradsko vijece Sarajeva, a kako je Bosnjacima u BL, MO" ili "zasto se samo Bosnjaci optuzuju za korupciju", "Cengic je najveci patriota", vjerovatno bi mu rejting medju Bosnjacima skocio (kao Dodiku medju Srbima) i mozda bi bez problema osvojio vlast. Uostalom, on moze svakog trenutka u koaliciju sa SDA (ovi bi ga jedva docekali) i eto mu vlasti. Da li bi to bio potez za dobrobit zemlje? Ja mislim ne.
A prije nego se pocne razmisljati o dobrobiti zemlje, trebalo je srediti stvari unutar SDP-a, pa ako neko smatra da se to "SDP bavi sam sobom" neka bude tako. Moje skromno misljenje je da Lagumdzija snosi dobar dio odgovornosti sto su na proslim izborima neki clanovi SDP-a vukli stranku unazad umjesto naprijed. To su oni koji su "razocarani sto SDP izdaje ideju socijaldemokratije" otisli u zagrljaj nacionalistima. Covjek samo moze cestitati SDP-u sto su se rijesili takvog olosa, pa makar i sa malim zakasnjenjem.
Znaci Senadu je trebalo 18 godina da se sjeti prvog dogadjaja, 15 godina da se sjeti drugog dogadjaja.
Koja slucajnost!
Ne znam cemu ironija? Tako je bilo prije 15, odnosno 18 godina, i covjek moze prihvatiti da su bile "drugacije okolnosti", da "nismo znali sta se valja iza brda". Ali, kad prof. Grebo upotrijebi isti vokabular 18 godina kasnije za covjeka koji je, sta god mislili o njemu, jedina opozicija kriminalnom olosu koji trenutno vlada nasim zivotima i sudbinama, rasparcava ono sto su generacije stvarale 50 godina, onda takav kriticar (Grebo) nema dosljednosti niti vizije, kao sto nije imao ni 1987!!!
Prenj

Post by Prenj »

sudnjidan wrote:
A prije nego se pocne razmisljati o dobrobiti zemlje, trebalo je srediti stvari unutar SDP-a, pa ako neko smatra da se to "SDP bavi sam sobom" neka bude tako. Moje skromno misljenje je da Lagumdzija snosi dobar dio odgovornosti sto su na proslim izborima neki clanovi SDP-a vukli stranku unazad umjesto naprijed. To su oni koji su "razocarani sto SDP izdaje ideju socijaldemokratije" otisli u zagrljaj nacionalistima. Covjek samo moze cestitati SDP-u sto su se rijesili takvog olosa, pa makar i sa malim zakasnjenjem.
Otkad je Lagumdzija na celu SDP-a?
Koliko ce mu vremena trebati da "sredi stvari unutar SDP-a"?

Koja slucajnost!
... kasnije za covjeka koji je, sta god mislili o njemu, jedina opozicija kriminalnom olosu koji trenutno vlada nasim zivotima i sudbinama, rasparcava ono sto su generacije stvarale 50 godina, onda takav kriticar (Grebo) nema dosljednosti niti vizije, kao sto nije imao ni 1987!!!
Tvoja izjava je i najbolja dijagnoza najveceg problema SDP-a sa Lagumdzijom na celu.
Znaci, nije SDP jedina opozicija kriminalnom olosu, nego Zlatko.
SDP ne postoji, postoji samo Zlatko. Ako nema Zlatka, nema ni opozicije.
Znaci skoro cijelo stoljece lijeve ideje u BiH, se svelo na dilemu, ima li, ili nema Zlatka da se "suprostavi kriminalnom olosu" i da im kaze koju????

Je li vam jasno u kakvu ste prokletu zamku upali i vi i Zlatko?????
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Tvoja izjava je i najbolja dijagnoza najveceg problema SDP-a sa Lagumdzijom na celu.
Znaci, nije SDP jedina opozicija kriminalnom olosu, nego Zlatko.
SDP ne postoji, postoji samo Zlatko. Ako nema Zlatka, nema ni opozicije.
Znaci skoro cijelo stoljece lijeve ideje u BiH, se svelo na dilemu, ima li, ili nema Zlatka da se "suprostavi kriminalnom olosu" i da im kaze koju????
Je li vam jasno u kakvu ste prokletu zamku upali i vi i Zlatko?????
Dobro, eto povlacim se. Meni ni u dzep ni iz dzepa, moja jedina veza sa SDP-om je sto glasam za SDP na izborima i ovih dana gledam kako "lesinari" i "dusebriznici" traze smjenu na "celu socijaldemokratije" u BiH. Ujedinili se Fatmir Alispahic, Mirnes Ajanovic, Fahrudin Radoncic, Nijaz Durakovic, Sulejman Tihic, da i reisa pitaju vjerovatno bi i on bio za smjenu na celu SDP-a. Mora da im se Lagumdzija zestoko zamjerio, sto li Boze kada covjek vec tri godine nije u vlasti.
Ali, hajde, predlozi nekoga da zamijeni Zlatka na celu SDP-a. Sve to sto ti pricas, razvijanje neke vrste kulta licnosti, partija koja se puno bavi sobom, sve to bi imalo smisla u nekoj normalnoj demokratskoj zemlji. Kada hrvatske novine objave da se njihov ministar zdravstva lijecio u Austriji, njemu nema druge nego da podnese ostavku jer je pritisak javnosti ogroman iako covjek formalno-pravno nije ucinio nikakav prekrsaj. A kod nas? Kriminalcima je "plus" u nacional-stranackoj hijerarhiji kada im dokazes lopovluk. I sada treba neko s kravatom i leptir masnom na celu SDP-a da im kaze "lijepo vas molim, povucite se, evo crno na bijelo da ste krali" i jos da ovi poslusaju.
Ne moras se sa mnom sloziti kada kazem da glavni razlog sto SDP gubi posljednje izbore nije situacija unutar SDP vec raspolozenje biraca. Biraci zele nacionalne stranke, sa ili bez Lagumdzije na celu SDP-a! Lagumdzija je beskompromisan i ostar, po mom misljenju (ne trazim da ga drugi prihvate) upravo onakav kakav treba biti predsjednik najjace lijeve stranke u drzavi koja sve vise podsjeca na kriminalne kartele latinoamerickog tipa. I sad njemu ispade minus sto je takav beskompromisan dok su neke njegove stranacke kolege (ranije Komsic, Durakovic, Lazovic, danas Pecanac, sutra Skenderagic) lijepo sklopili "pakt o razumijevanju" sa nacionalistima.
kojsino

Post by kojsino »

Juce je Ustavni sud presudio da je Gradsko vijece Sarajevo,
protivuatvno izabrano i da su sve odluke takvog vijeca neregularne,
sa Lagumdzijom na celu SDP-a ili bez njega, ovo vijece je jedna obicna nula
jer je protivustavno izabrano, to su fakta a ostalo je magla...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:
kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Naravno, dio ljudi ce glasati za njih zato sto im je zlo od ovakvih nacionalnih stranaka, ali sta cemo sa onima koji i nisu tako odlucni, a takva je ogromna vecina?
Ti neodlučni će glasati u skladu sa puhanjem vjetra. A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.

Da se razumijemo, svi ti neodlučni će biti ubijeđeni da su odlučili "svojom glavom".

Niđe veze...
Sta je, tu je, zbog te neodlucne mase se i prave izborne kampanje i svo ostalo kino i tako je to u cijelom svijetu.
Najgore je sjediti i kukati kako ne valjaju glasaci.

Napravi jednostavno istrazivanje medju svojim prijateljima i poznanicima, o glasanju i izborima kao sto sam i ja napravio i sokirao se rezultatima.
A sokiralo me je to da zbog ovakvog Zlatka, dosta ljudi koje znam (i koji ama bas nemaju nikakve veze sa osovinom "dzamija - Avaz - Visoki"), ili nije ni izaslo na izbore jer im Zlatko ovakav (SDP=Zlatko, Zlatko=SDP) nije nikakav razlog da izadju i glasaju ZA SDP ili su cak glasali (po meni, najgori moguci izbor) za SBiH, koja im dodje ko neki "srednji" izbor.

Reci cu ti i da ja jesam glasao za SDP, jer ako vec nema idealne stranke, onda treba glasati za manje zlo.
Jer ne glasati to je isto kao i dati glas za NJIH.

Da ponovim, prvo je otisao Durakovic (da pjano, ali i covjek koji je Slobi rekao NE i covjek kojeg jos uvijek dosta ljudi u BiH cijeni), pa su otisli Komsic, Tokic, Lazovic, ..., a sad ni Grebo a ni ostali dobronamjerni kriticari iz nekog razloga ne valjaju.

I sto je najgore u cijelom slucaju, podjela nije nastala oko programa stranke ili nekog drugog, za BiH, bitnog pitanja :(

Rjesenje je jednostavno:
Anketa sa dva pitanja:
2. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP bez Zlatka na celu?

Evo ti brate ankete:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=13357

Nisam je ja postavio, nego protivnik SDP-a, a vjerovatno i socijaldemokratije...

Nakon iznesenih argumenata stanje (u ovom trenutku) je 50%:50%...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

sudnjidan wrote:Dobro, eto povlacim se.
Nemoj se povlačiti. Dobro rezonuješ...
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

kojsino wrote:Juce je Ustavni sud presudio da je Gradsko vijece Sarajevo,
protivuatvno izabrano i da su sve odluke takvog vijeca neregularne,
sa Lagumdzijom na celu SDP-a ili bez njega, ovo vijece je jedna obicna nula
jer je protivustavno izabrano, to su fakta a ostalo je magla...
Da li bi ovo napisao da je drug Narcis dobio ovu nagradu...
Fair Life

Post by Fair Life »

Citam... citam ponovo nekoliko puta i... na strani sam razmisljanja koje su iznijeli Kub Lajkan i sudnji dan.

Imam osjecaj da to sve nije napad na Lagumdziju vec kroz Lagumdziju na SDP. Dovoljno mi je to da su protiv njega clanovi i simpatizeri nacionalnih stranaka... pa da ima (Zlatko) moje simpatije. Onog momenta kad ga budu hvalili u Avazu... poceti cu sumnjati u njega.

Neko je u vezi Durakovica napisao da je imao muda Milosevicu reci "Ne"... ali to je sve. Poslije toga nije uradio nista, cak sta vise je izjavio nesto kao 'da su nacionalne stranke i probudjeni nacionalizam na prostoru BiH poput djecje bolesti koja ce se brzo preboljeti... dovoljan je, biva, andol i caj, a toga' kako je rekao Nijaz 'imamo dovoljno'.

Tresn'o je na ispitu izgubivsi pravo na popravni.

Licno mi je Nijaz drag, ali kao politicar nije dorastao politickom trenutku, cak je konvertirao u "prelivodu" koji se kao istaknuti i uticajan clan SDP nasao na kandidacionoj listi druge stranke.

O ostalima... Komsicu, Grebi i jos ponekima mislim da nisu ni do koljena Nijazu Durakovicu, takvom kakav jeste u ovom trenutku.

I pored svih gresaka koje se Zlatku mogu pripisati misljenja sam da od njega nema boljeg izbora.
Last edited by Fair Life on 24/04/2005 10:46, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Kub Lajkan wrote:]Evo ti brate ankete:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=13357

Nisam je ja postavio, nego protivnik SDP-a, a vjerovatno i socijaldemokratije...

Nakon iznesenih argumenata stanje (u ovom trenutku) je 50%:50%...
Ne mogu se sloziti da je citirana anketa (a i bilo koja druga objavljena na sarajevo-x forumu) statisticki relevantna u ovom slucaju jer uzima u obzir samo dio BH populacije sa pristupom internetu koji jos imaju malo povecani interes za grad Sarajevo pa posjecuju forum.
Glasacko tijelo, koje bi trebalo biti predmet nekakve ankete je puno vece od bilo kakvog uzorka koji posjecuje sarajevo-x forum.
kojsino

Post by kojsino »

Prenj,
ti moras shvatiti sta su cinjenice,
Vijece je neregularno ,
nebitno je ko je dobio 6.aprilsku nagradu,
samo je ovdje je u pitanju SAVJEST tih dobitnika koji su znali da je Vijece neustavno.
Da je i Lagumdzija dobio nagradu , pa to uopste ne mijenja stvar,
Prenj

Post by Prenj »

kojsino wrote:Prenj,
ti moras shvatiti sta su cinjenice,
Vijece je neregularno ,
nebitno je ko je dobio 6.aprilsku nagradu,
samo je ovdje je u pitanju SAVJEST tih dobitnika koji su znali da je Vijece neustavno.
Da je i Lagumdzija dobio nagradu , pa to uopste ne mijenja stvar,
U potpunosti se slazem da je zadnje Gradsko vijece izabrano na neregularan nacin.
U potpunosti se ne slazem sa nacinom na koji nasi politicari upotrebljavaju lovacke pse (tj. novinare) u lovu na svoje protivnike.
suncica13

Post by suncica13 »

UH!

Vjerovali ili ne, pun mi je kofer price o Zlatku. Te Zlatko ovo, te Zlatko ono, te pogrijesio, te nije, te ovakav, te onakav... I onda ljudi pitaju zasto se SDP svodi na Zlatka?! Pa zato sto ga vi na to svodite!

Zna li iko od vas ikog drugog iz SDP-a? Damira Hadzica, Jasmina Imamovica, Nermina Pecanca, Ljubisu Markovica, Hamdiju Lipovacu, Zeljka Komsica, Bojana Bajica, Aliju Behmena, Karla Filipovica, Dragog Stanimirovica, Damira Masica, Tomislava Limova, Selima Beslagica, Slavisu Sucura, Popovic Slobodana, Banjanovic Fadila Braciku, Boric Besimu, Hadrovic Suadu, Grahovac Mladena, Jasarpasic Mensura Surija, Bozidara Matica, Pudaric Svetzara,Skenderagic Nijaza, Vuletic Davora, Zenju Ljubuskica, Muminovic Suadu...
Ikog???

Zasto spisak svodite samo na Zlatka? Zasto greske pripisujete samo Zlatku? I dobre poteze? Zasto je za sve lose kriv Zlatko? A za sve dobro zasluzan taj isti Zlatko?

Vi ste ti koji su razmisljanja o SDP-u sveli na Lagumdziju. Niko ne prica o dobrim potezima, o PDV-u, o zakonu o nelegalno stecenoj imovini, vijecu grada Sarajeva, Banja Luci, o losim, o tome da SDP-a skoro pa da nema ni na mapi u RS-u i Hercegovini, da gubi svoj multietnicki karakter, udaljava se od radnika... I ako progovorite... opet sve dovedete do Zlatka.
Izvinite, ali meni se cini da precjenjujete Zlatkove mogucnosti i intelekt, a podcjenjujete trud, doprinos i intelekt kako nabrojanih, tako i ostalog broja clanova SDP-a.
Za sve dobro, pa i za sve lose, postoje odgovorni. A to nije samo Zlatko!
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Prenj

Post by Prenj »

Suncica je jos jednom obasjala problem sa prave strane.
JBT

Post by JBT »

Sve to stoji, ali je Zlatko frontmen SDP-a. Jer je lider.
Znamo ti, ja i ljudi koje prate rad SDP-a za sve ljude koje si nabrojala, ali sta znaju biraci? Obicni, jednostavni ljudi. Oni znaju za Zlatka i mozda jos par njih oko njega. A oni su ti koji glasaju.
Vidis li koliko si imena nabrojala? Sve fini i pametni ljudi (mada vec danas nekih nema na tom spisku). Pa zar je samo Zlatko sposoban da bude lider?
Jedini razlog zasto sam za mijenjanje lidera SDP-a je taj sto je opadajuci trend kad su u pitanju biraci koji glasaju za SDP. Trebaju nam promjene i na mjestu frontmena i u samom trendu danas u SDP-u.
suncica13

Post by suncica13 »

JBT, problem i jeste u tome sto samo ti, ja, i takvi kao ti i ja, znaju za te ljude. Pitanje je zasto ostali ne znaju za njih? Je li problem u ljudima koji treba da glasaju za njih, ili u njima samima? Zasto ih nema, zasto se o njima ne zna, zasto se ne promovisu? Je li ne smiju? Strah ih Zlatka? Sta rade? Rade li ista? Ja znam da rade. Ali, zasto ostali gradjani BiH ne znaju? Ko je kriv za to? Zlatko, ja ili...
Oni sami?

Po meni, nije problem u Lagumdziji, zapravo, ne samo u njemu. Problem je u tome sto svi sve probleme koji postoje unutar SDP-a svode na "za" ili "protiv" Zlatka, na "da" i "ne". Sta ako se i promjeni Zlatko? Zar mislis da ce to dovesti do dublje pormjene u SDP-u? Ja ne. Jer, 100 clanova Glavnog odbora se nece promijeniti. Pa odatle kad krenemo nanize... sve isti ili slicni ljudi, jedni nalik na druge, sa istom percepcijom, istim nivoom (jel' sa dva oo, ili...? :-) ) "kritike", istim idejama, prijedlozima, principima rada... Hoce li se to promijeniti ako ne bude Zlatka? Nece!

U pravu si,u SDP-u ima puno ljudi koji bi mogli biti lideri. Medjutim, problem i jeste u tome sto ste sveli SDP na lidere. Bilo ko od njih neka bude "lider", a sustina ostane ista... Ja necu biti sretnija nego sad.
Fol je u tome sto se treba promjeniti konstrukcija, a tek onda fasada.
Zlatko... on je fasada. Jer su ga oni i koji su za i koji su protiv sveli na to. Da ne bi morali kopati dublje i osvrnuti se na prave razloge problema, a samim tim i pokrenuti nove i drasticne promjene ka rjesavanju.
Ako usminkas fasadu, a konstrukcija ostane ista...bojim se da pod tim krovom nema perspektive!
suncica13

Post by suncica13 »

Fair Life wrote:Image
Every day is a nice day. It depends on you!

:razz: :razz: :razz:
JBT

Post by JBT »

Biracko tijelo gleda SDP kroz njihovog lidera, dakle Zlatka. Mozemo to uporedit sa nekom rock grupom. Svi znamo ko je frontmen grupe, lider, dok bubnjara i basistu stavljamo u drugi plan a bez njih ta grupa ne bi egzistirala. Vecina ljudi im cak ni imena ne znaju. To znaju samo pravi fanovi.
Zbog Zlatka kao lidera, osipa se biracko tijelo. Nakon osam godina njegova liderstva.
Ne tjera Zlatka niko iz partije. I dalje ce imati jednu od bitnijih uloga u odlucivanju unutar same partije. Ali zasto bas on mora biti lider i dalje nakon osam godina liderstva i sve losijih rezultata na izborima i osipanja unutar same SDP?
Šandor

Post by Šandor »

Jozo, kad Zlaja padne onda ce da padne u provaliju bez dna.
Nema sanse da pristane na mjesto potpredsjednika.
Kad on padne past ce s njim jos par stotina ljudi koji ga drze tu gdje jeste. Ljudi koje je on sa dna kace povukao na povrsinu a one druge potjerao na dno i zakuco poklopac ekserima.

Sadasnje stanje u vrhu SDP-a je kao u Bukurestu na sjednici narodnog kongresa 1989. godine.

Aplauz u ritmu klap-klap....ali svi kao jedan.....tako da nema ono da klapce svako za sebe.....vec svi u isto vrijeme sire i sklapaju dlanove.....razlika je mjerljiva u milioninkama.....

Mogao bi komforno mijenjat prezime u Despotovic..... :lol: :)
Post Reply