Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija
-
kub lajkan
#1 Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija
Dakle, Senad Avdić spiking...
"Zdravko Grebo dan nakon što je dobio Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva od ilegalno izabrane Gradske uprave kaže da je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija "politička štetočina". Sve to može biti tačno, i plaho stoji liberalnom profesoru Grebi. Ali, mnogo bi profesor Grebo vjerodostojniji bio da je Lagumdžijino štetočinstvo detektirao samo koju sekundicu prije nego što je SDP uspio zakonski osporiti vlast koja je Zdravka nagradila. Ovako ispade malo hinjski i uz malo previše arome osvetoljubivosti."
"Zdravko Grebo dan nakon što je dobio Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva od ilegalno izabrane Gradske uprave kaže da je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija "politička štetočina". Sve to može biti tačno, i plaho stoji liberalnom profesoru Grebi. Ali, mnogo bi profesor Grebo vjerodostojniji bio da je Lagumdžijino štetočinstvo detektirao samo koju sekundicu prije nego što je SDP uspio zakonski osporiti vlast koja je Zdravka nagradila. Ovako ispade malo hinjski i uz malo previše arome osvetoljubivosti."
- Vodenjak
#3 Re: Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija
Mislim da je Zdravko Grebo jedan od najpozitivnijih likova u BiH vec dugi niz godina...kub lajkan wrote:Dakle, Senad Avdić spiking...
Ono sto mu nedostaje je to da njegove izjave u politici postaju sve vise kritizerske jer se vrlo malo ukljucuje i sam u politiku u kojoj bi i te kako imao sta da kaze...
Osim upucivanja kritika drugima, naravno!
- JBT
Bez obzira ko mu je urucio sestoaprilsku nagradu, Zdravko Grebo ju je itekako zasluzio.
Ma znaju svi da je Lagumdzija presao granicu, samo su ljudi puni obzira (mislim na pametne ljude socijaldemokratskih ubjedjenja) pa mu na fin nacin zele to reci. Bez svadje. Kako vrijeme odmice i strpljenje ce nestajati a kritike ce biti otvorenije i konkretnije.
Ma znaju svi da je Lagumdzija presao granicu, samo su ljudi puni obzira (mislim na pametne ljude socijaldemokratskih ubjedjenja) pa mu na fin nacin zele to reci. Bez svadje. Kako vrijeme odmice i strpljenje ce nestajati a kritike ce biti otvorenije i konkretnije.
-
mostarac
ja se samo nadam da vise niko nikada i nigdje nece imati toliko obzira prema ljudima socijaldemokratske orjentacije kao sto ga ljudi u BiH imaju prema Zlatku LagumdzijiJBT wrote:Bez obzira ko mu je urucio sestoaprilsku nagradu, Zdravko Grebo ju je itekako zasluzio.
-
kojsino
Udri po Lagumdziji, civilizacijsko dostignuce sadasnjeg mahalskog trenutka
u BiH ili SDA-ovstina pred iduce izbore.
PS.
Dobar je Gebo,
nema da fali, jami bilo sta, pa makar i od neregularnog Gradskog vijeca.
On o svemu ima svoje misljenje samo nesto umuknuo o izboru Gradskog vijeca, principijelno nema sta.
u BiH ili SDA-ovstina pred iduce izbore.
PS.
Dobar je Gebo,
nema da fali, jami bilo sta, pa makar i od neregularnog Gradskog vijeca.
On o svemu ima svoje misljenje samo nesto umuknuo o izboru Gradskog vijeca, principijelno nema sta.
- Fair Life
A sjeca li se neko kako je pocinjalo rusenje Hamdije Pozderca i ko je bio u igri oko toga ?? Za Duska Zgonjanina i njegovu ekipu je jasno, ali od ovih koji su do nedavno bili uz Zlatka... ovi koji sad lobiraju protiv njega ?!
Meni se cini da su u kolu protiv Hamdije igrali isti ljudi kao i protiv Lagumdzije... Zdravko Grebo, Nijaz Durakovic, Srdjan Dizdarevic...
Meni se cini da su u kolu protiv Hamdije igrali isti ljudi kao i protiv Lagumdzije... Zdravko Grebo, Nijaz Durakovic, Srdjan Dizdarevic...
-
Stari
O da ... vidim medju rijetkima si koji se jos toga sjecaju .... samo nemoj tako glasno jer nekima se ocito Zdravko sada pravo svidja.Fair Life wrote:A sjeca li se neko kako je pocinjalo rusenje Hamdije Pozderca i ko je bio u igri oko toga ?? Za Duska Zgonjanina i njegovu ekipu je jasno, ali od ovih koji su do nedavno bili uz Zlatka... ovi koji sad lobiraju protiv njega ?!
-
DonDavudes
sjecam se i ja
fair, ima nas jos koji S.Bosnu citamo
samo sto bas ne prihvatam S.avdiceve stavove kao svoje
fair, ima nas jos koji S.Bosnu citamo
samo sto bas ne prihvatam S.avdiceve stavove kao svoje
-
DonDavudes
ok, rispekt, samo nije mi jasno kako jos uvijek ima ljudi koji bezrezervno guraju lagumjdjiju iako je i laicimna jasno da je zlajin ego unistio svako iole uticajnuz opozicijuFair Life wrote:Sve nikako... Nije trebao ni napisati, jer dovoljno sam star da se sjecam kao juce da je bilo.
cudi me kako ga Senad A. jos uvijek pokriva
- Fair Life
Ja bih prije pomislio da Senadu nije pravo da ga gori od njega uzimaju na zub.DonDavudes wrote:ok, rispekt, samo nije mi jasno kako jos uvijek ima ljudi koji bezrezervno guraju lagumjdjiju iako je i laicimna jasno da je zlajin ego unistio svako iole uticajnuz opoziciju![]()
cudi me kako ga Senad A. jos uvijek pokriva
Dosta je tu i klevete. Mislim da je Senad u pravu... jer on dosta toga zna... i pamti.
-
kub lajkan
Pa ovo je "cijeli tekst"olja wrote:Moze li neko postaviti cijeli Avdicev tekst o Grebi i Lagumdziji?
Hvala unaprijed!
To je iz rubrike "Sedam dana & ljudi"...
-
kub lajkan
Fair Life wrote:A sjeca li se neko kako je pocinjalo rusenje Hamdije Pozderca i ko je bio u igri oko toga ?? Za Duska Zgonjanina i njegovu ekipu je jasno, ali od ovih koji su do nedavno bili uz Zlatka... ovi koji sad lobiraju protiv njega ?!
-
Prenj
Bojim se da nije problem ni Grebo, ni Durakovic, ni Pecanac, ni Komsic, ni .... , lista postaje veoma duga, zar ne?kojsino wrote:Opametio se i Grebo,
cim je pricipe pustio kraju, namah je jamio 6. aprilsku nagradu,
jest da je malo falicna ,
ali nek se nesto jami pa makar i od neregularog Gradskog vijeca
-
kub lajkan
Gledam danas sjajnu Dušku Jurišić u "Iskreno govoreći" (repriza, valjda od juče)...
Rasprava između Lagumdžije i Dodika...
U neka doba Duška ubjeđuje Lagumdžiju kako osim SDPa i SNSDa u BiH ima još socijaldemokratskih partija, a Lagumdžija odgovara:
"Ma dajte molim Vas... kakve su to partije koje svoj Osnivački kongres održavaju u liftu, a Kongres ujedinjenja u kombiju..."
Rasprava između Lagumdžije i Dodika...
U neka doba Duška ubjeđuje Lagumdžiju kako osim SDPa i SNSDa u BiH ima još socijaldemokratskih partija, a Lagumdžija odgovara:
"Ma dajte molim Vas... kakve su to partije koje svoj Osnivački kongres održavaju u liftu, a Kongres ujedinjenja u kombiju..."
-
plavi9
Mislis li da je previse demokratije za ljude koji nisu naucili na demokratiju
dovelo do ovakvoga stanja?
Moje misljenje o Zlatku da je mozda ostavio previse prostora izmedu sebe i obicni ljudi a taj prostor su uspjesno onda okupirali ljudi kojima pase svaki sistem i svako vrijeme i da ce ga u odredenom trenutku (ako ne sad) prodati i izdati.
To je razlog sto nikad niko nece biti kao "Stari"
On je to sve pametnije radio.
dovelo do ovakvoga stanja?
Moje misljenje o Zlatku da je mozda ostavio previse prostora izmedu sebe i obicni ljudi a taj prostor su uspjesno onda okupirali ljudi kojima pase svaki sistem i svako vrijeme i da ce ga u odredenom trenutku (ako ne sad) prodati i izdati.
To je razlog sto nikad niko nece biti kao "Stari"
On je to sve pametnije radio.

[/img]