kub lajkan wrote:Prenj wrote:Naravno, dio ljudi ce glasati za njih zato sto im je zlo od ovakvih nacionalnih stranaka, ali sta cemo sa onima koji i nisu tako odlucni, a takva je ogromna vecina?
Ti neodlučni će glasati u skladu sa puhanjem vjetra. A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.
Da se razumijemo, svi ti neodlučni će biti ubijeđeni da su odlučili "svojom glavom".
Niđe veze...
Sta je, tu je, zbog te neodlucne mase se i prave izborne kampanje i svo ostalo kino i tako je to u cijelom svijetu.
Najgore je sjediti i kukati kako ne valjaju glasaci.
Napravi jednostavno istrazivanje medju svojim prijateljima i poznanicima, o glasanju i izborima kao sto sam i ja napravio i sokirao se rezultatima.
A sokiralo me je to da zbog ovakvog Zlatka, dosta ljudi koje znam (i koji ama bas nemaju nikakve veze sa osovinom "dzamija - Avaz - Visoki"), ili nije ni izaslo na izbore jer im Zlatko ovakav (SDP=Zlatko, Zlatko=SDP) nije nikakav razlog da izadju i glasaju ZA SDP ili su cak glasali (po meni, najgori moguci izbor) za SBiH, koja im dodje ko neki "srednji" izbor.
Reci cu ti i da ja jesam glasao za SDP, jer ako vec nema idealne stranke, onda treba glasati za manje zlo.
Jer ne glasati to je isto kao i dati glas za NJIH.
Da ponovim, prvo je otisao Durakovic (da pjano, ali i covjek koji je Slobi rekao NE i covjek kojeg jos uvijek dosta ljudi u BiH cijeni), pa su otisli Komsic, Tokic, Lazovic, ..., a sad ni Grebo a ni ostali dobronamjerni kriticari iz nekog razloga ne valjaju.
I sto je najgore u cijelom slucaju, podjela nije nastala oko programa stranke ili nekog drugog, za BiH, bitnog pitanja
Rjesenje je jednostavno:
Anketa sa dva pitanja:
1. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP sa Zlatkom na celu?
2. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP bez Zlatka na celu?