Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija

wanderer

Post by wanderer »

plavi9 wrote:Mislis li da je previse demokratije za ljude koji nisu naucili na demokratiju
dovelo do ovakvoga stanja?
Moje misljenje o Zlatku da je mozda ostavio previse prostora izmedu sebe i obicni ljudi a taj prostor su uspjesno onda okupirali ljudi kojima pase svaki sistem i svako vrijeme i da ce ga u odredenom trenutku (ako ne sad) prodati i izdati.
To je razlog sto nikad niko nece biti kao "Stari"
On je to sve pametnije radio.
Upravo tako, nije zvaka za seljaka.

Ne znam, nekad mi se cini da ako se priblizis nasem narodu, nema tu selameta. Ono, "znam ga ja dobro, stalno je sa mnom, znaci i on je shupak k'o i ja"... Valjda kontas na sta mislim.

A Stari je bio pametan jer je narod bombardovao TV i inim slikama, a ipak se se u stvari drzao daleko. Doduse, to nije vazilo za Sofiju Loren...
SD-6

Post by SD-6 »

...auuu sto Tunjo danas u svom feljtonu naguzi dugasvilija(jel ko pretpllacen onlline da pokaze avdicevcima)spomenuse se i stari majstori zanata cika staljin i lenjin uz ime "njegove visosti" :roll: ...majka mu stara pa kakva je ovo zavjera :-? ...je li moguce da sve to fahro narucuje...potkupio je cak i takve gromade poput grebe :shock: durakovica :shock: ...filipovica:shock: ...tihica :-D :oops: (i on nesto halavnik danas demantuje :: )...ko zna mozda je i sam Bin Laden umijesan :roll: osveta za ne zakonito isporucenu bracu u logor guantanamo...pa kakvu ovo igra pecanin igra :roll: ...fol proziva fahru za haram nebodere...a onda fahro susnu koju :wink: i promjenu i on pricu :oops: ...zar oni ne znaju da je zakonom zabranjeno spominjanje zlaje u negativnom kontekstu...izgleda svi se digli protiv ovog postenjacine,vizonara,dobrice i patriote koji jednom prilikom nazva pripadnike armije cetnicima...
...najbolje da se predlozi zastita lika i dijela pomenute zrtve...mozda nesto poput zastitei bijelih pcela i sl....jer ovaj otvoreni bunt koji se javio prema ovom perspektivnom dikt...pardon demokrati on svakako ne zasluzuje...svi smo mi obmanjeni...haj sto sam ja... ali i Tunjo&co :shock: :shock:... : hehe ,e onda mi je cast biti u ovom u ovom od svih uvazenom drustvu :wink:
pontia

Post by pontia »

SD-6 wrote:...auuu sto Tunjo danas u svom feljtonu naguzi dugasvilija(jel ko pretpllacen onlline da pokaze avdicevcima)spomenuse se i stari majstori zanata cika staljin i lenjin uz ime "njegove visosti" :roll: ...majka mu stara pa kakva je ovo zavjera :-? ...je li moguce da sve to fahro narucuje...potkupio je cak i takve gromade poput grebe :shock: durakovica :shock: ...filipovica:shock: ...tihica :-D :oops: (i on nesto halavnik danas demantuje :: )...ko zna mozda je i sam Bin Laden umijesan :roll: osveta za ne zakonito isporucenu bracu u logor guantanamo...pa kakvu ovo igra pecanin igra :roll: ...fol proziva fahru za haram nebodere...a onda fahro susnu koju :wink: i promjenu i on pricu :oops: ...zar oni ne znaju da je zakonom zabranjeno spominjanje zlaje u negativnom kontekstu...izgleda svi se digli protiv ovog postenjacine,vizonara,dobrice i patriote koji jednom prilikom nazva pripadnike armije cetnicima...
...najbolje da se predlozi zastita lika i dijela pomenute zrtve...mozda nesto poput zastitei bijelih pcela i sl....jer ovaj otvoreni bunt koji se javio prema ovom perspektivnom dikt...pardon demokrati on svakako ne zasluzuje...svi smo mi obmanjeni...haj sto sam ja... ali i Tunjo&co :shock: :shock:... : hehe ,e onda mi je cast biti u ovom u ovom od svih uvazenom drustvu :wink:

:lol: :D :lol: 8-)
kojsino

Post by kojsino »

Sve za pare (6.aprilsku nagrada),
pa se i mali Grebo ogrebo, i to jednostavno,
pola sta suti i eto nagrade....jest da je od
Gradskog vijeca sa falinkom, za uhar je...
Prenj

Post by Prenj »

kojsino wrote:Sve za pare (6.aprilsku nagrada),
pa se i mali Grebo ogrebo, i to jednostavno,
pola sta suti i eto nagrade....jest da je od
Gradskog vijeca sa falinkom, za uhar je...
Zdravko Grebo je zasluzio tu nagradu i dobio bi je prije i kasnije.
Povezivati nagradu sa Grebinim komentarom o Lagumdziji je, u najmanju ruku, neukusno.

Pitam branitelje lika i djela Zlatka Lagumdzije:
Da li ste svjesni koju ogromnu uslugu cinite desnim snagama u BiH, tako sto ce te Zlatka tvrdoglavo braniti ma sta god da on ucini?
Cinjenica je da je ogromnom broju glasaca omrznuo SDP, samo zbog Zlatka.
pontia

Post by pontia »

glas razuma :oops:

tito partija, komunizam lagumdzija :lol:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Pitam branitelje lika i djela Zlatka Lagumdzije:
Da li ste svjesni koju ogromnu uslugu cinite desnim snagama u BiH, tako sto ce te Zlatka tvrdoglavo braniti ma sta god da on ucini?
Prenj, iznimno cijenim tvoja generalna opredjeljenja pa se nadam da nećeš naći za zlonamjerno kad ti kažem:

Puno veća "usluga desnim snagama u BiH" je biti PROTIV Lagumdžije, nego biti ZA njega.

Dok god su ovakvi protiv njega:
SD-6 wrote:...auuu sto Tunjo danas u svom feljtonu naguzi dugasvilija(jel ko pretpllacen onlline da pokaze avdicevcima)spomenuse se i stari majstori zanata cika staljin i lenjin uz ime "njegove visosti" ...majka mu stara pa kakva je ovo zavjera ...je li moguce da sve to fahro narucuje...potkupio je cak i takve gromade poput grebe durakovica ...filipovica:shock: ...tihica (i on nesto halavnik danas demantuje :: )...ko zna mozda je i sam Bin Laden umijesan osveta za ne zakonito isporucenu bracu u logor guantanamo...pa kakvu ovo igra pecanin igra ...fol proziva fahru za haram nebodere...a onda fahro susnu koju i promjenu i on pricu ...zar oni ne znaju da je zakonom zabranjeno spominjanje zlaje u negativnom kontekstu...izgleda svi se digli protiv ovog postenjacine,vizonara,dobrice i patriote koji jednom prilikom nazva pripadnike armije cetnicima...
...najbolje da se predlozi zastita lika i dijela pomenute zrtve...mozda nesto poput zastitei bijelih pcela i sl....jer ovaj otvoreni bunt koji se javio prema ovom perspektivnom dikt...pardon demokrati on svakako ne zasluzuje...svi smo mi obmanjeni...haj sto sam ja... ali i Tunjo&co ... : hehe ,e onda mi je cast biti u ovom u ovom od svih uvazenom drustvu
ja ću biti za, pa ma šta ko o tome mislio...
pontia

Post by pontia »

kojsino

Post by kojsino »

Grebo sto ogrebo za 6. aprilsku nagradu,
mogao bi se raspitati u Ustavonm sudu koliko je legalna dodjela priznanja, pa on je neki profa valjda i to prava,
da se jami dok je ftutma...ma nas Grebo je prava vidra...,
skoro kao Zlatko ...
Fair Life

Post by Fair Life »

Ni primako Hasanu Cengicu. Kad taj jami...
manjifiko

Post by manjifiko »

kub lajkan wrote:
SD-6 wrote:...auuu sto Tunjo danas u svom feljtonu naguzi dugasvilija(jel ko pretpllacen onlline da pokaze avdicevcima)spomenuse se i stari majstori zanata cika staljin i lenjin uz ime "njegove visosti" ...majka mu stara pa kakva je ovo zavjera ...je li moguce da sve to fahro narucuje...potkupio je cak i takve gromade poput grebe durakovica ...filipovica:shock: ...tihica (i on nesto halavnik danas demantuje :: )...ko zna mozda je i sam Bin Laden umijesan osveta za ne zakonito isporucenu bracu u logor guantanamo...pa kakvu ovo igra pecanin igra ...fol proziva fahru za haram nebodere...a onda fahro susnu koju i promjenu i on pricu ...zar oni ne znaju da je zakonom zabranjeno spominjanje zlaje u negativnom kontekstu...izgleda svi se digli protiv ovog postenjacine,vizonara,dobrice i patriote koji jednom prilikom nazva pripadnike armije cetnicima...
...najbolje da se predlozi zastita lika i dijela pomenute zrtve...mozda nesto poput zastitei bijelih pcela i sl....jer ovaj otvoreni bunt koji se javio prema ovom perspektivnom dikt...pardon demokrati on svakako ne zasluzuje...svi smo mi obmanjeni...haj sto sam ja... ali i Tunjo&co ... : hehe ,e onda mi je cast biti u ovom u ovom od svih uvazenom drustvu
Slazem se
Tunjo&Durakovic&Grebo su jaka imena ali isto tako i vrsta politicara "boema" ,jebes ti tog politicara kada ga ja vidim u po bijela dana kako tetura pijan.I sad bi on kao trebao uredjivati drzavu.
Ako nista Zlatko barem ima normalnu porodicu,normalno covjek izgleda,brine se o sebi, uspjesan je i apsolutno nenadjebiv u raspravi.
Covjek se brine o sebi pa ce znati i o drugima - prosta racunica(ne u smilsu u kojem se Hasan Cengic recimo brine o sebi :) .
Zar nije malo indikativno da se toliki ljudi(vec nabrojani) bave Lagumdzijom a on je tek opozicija.Zar se ne bi trebali brinuti o svojim politickim programima a ne rusiti tudje logikom "nek komsiji crkne krava",odnosno ako ja nemam program onda cemo srusiti i onoga ko ima.

jebes politiku :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Pitam branitelje lika i djela Zlatka Lagumdzije:
Prenj, iznimno cijenim tvoja generalna opredjeljenja pa se nadam da nećeš naći za zlonamjerno kad ti kažem:

Puno veća "usluga desnim snagama u BiH" je biti PROTIV Lagumdžije, nego biti ZA njega.

Ovaj tvoj primjer lijepo ilustruje i glavni problem SDP-a danas:
SDP se nece pomaci iz danasnjeg stanja (a daj boze da ne bude i gore) sve dok ne skontaju da vise nije dovoljno to sto ONI NISU NACIONALNE STRANKE.
Naravno, dio ljudi ce glasati za njih zato sto im je zlo od ovakvih nacionalnih stranaka, ali sta cemo sa onima koji i nisu tako odlucni, a takva je ogromna vecina?
Sta cemo sa onima kojima je SDP=Zlatko Lagumdzija i Zlatko Lagumdzija =SDP, i to Zlatko u svom najgorem izdanju.

Sta danas jeste SDP (Socijal-demokratska partija)?
Po cemu uopste zasluzuju prvi dio imena?

Nazalost i definicija "da SDP je ono sto nisu SDA/HDZ/SDS", sve se vise pretvara u to da je SDP = klub ljubitelja Zlatkovog lika i djela (ili barem klub onih koji ovakvog Zlatka mogu da podnesu).

I ova 'polemika' (navodnici obavezno, jer ja ovdje vidim samo bacanje blata na covjeka bez puno argumenata)' o Zdravki Grebi je odlican primjer na kakvom pogresnom putu je SDP.
Grebo je kritikovan ne toliko zato sto je ucinio nesto nemoralno, vec prije zbog toga sto se usudio da kritikuje vodju SDP-a.
Jer ne dotice se Senad Avdic u svojoj 'nezavisnoj' kritici nijednog drugog primaoca nagrade nego mu je trn u oku iskljucivo Zdravko Grebo.
Lako je dokuciti i razloge.

Uostalom, pogledajte ovdje ko su i ostali pojedinacni primaoci ovogodisnje nagrade i kako je nagrada dodijeljena.
Zar je tako nemoralno biti u ovakvom drustvu?
http://grad.sarajevo.ba/grad/6april/2005.shtml
Na osnovu Statuta Grada Sarajeva, Gradsko vijeće, na sjednici održanoj 29. 03. 2005. godine, na prijedlog Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, donijelo je Odluku o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2005. godini
Dodijeljeno je 5 pojedinačnih i 5 kolektivnih nagrada.
Odbor za dodjelu Šestaprilske nagrade Grada Sarajeva, i ove godine, imao je težak zadatak da, između skoro sto prijava, predloži Gradskom vijeću kandidate za Nagradu.

Odborom je predsjedavala gđa. Vesna Filipović, a njen zamjenik je bio gosp. Nihad Imamović, oboje vijećnici u prethodnom sazivu Gradskog vijeća.
Iz reda vijećnika članovi Odbora su bili i gđa. Milica Jauz i gđa. Aleksandra Softić, te gosp. Mustafa Cuplov, gosp. Edhem Biber i gosp. Anto Zelić.
Iz reda istaknutih javnih djelatnika u Odboru su djelovali: gđa. Đurđica Raicher – Šišul i gđa. Dženana Tanović- Hamzić, te gosp. Kemal Grebo, gosp. Tvrtko Kulenović, gosp. Muriz Spahić, i gosp. Mirza Dilić.
Pojedinačne nagrade

1. gosp. Jovan Divjak
2. gosp. Zdravko Grebo
3. gosp. Tomislav Grizelj
4. gosp. Senad Hadžifejzović
5. gđa. Nermina Kurspahić
PS. A sto se tice toga sta je usluge desnim snagama, ne znam zasto bi argumentovana rasprava o bilo kome bila usluga NJIMA?
Stitch__

Post by Stitch__ »

masala prenj :D eto tvoj post koji i ja mogu potpisat :-)

wow :D

lajkane

Puno veća "usluga desnim snagama u BiH" je biti PROTIV Lagumdžije, nego biti ZA njega
cilj politike nije kontriranje politickim protivnicima nego unaprijedjenje drzave. makar to znacilo i saradnju s njima.
kojsino

Post by kojsino »

Tebi se PRENJ, opet sve pomijesalo,
a stvar je jednostavna , svi ovi uceni ljudi su pali na ispitu casti,
primiti nagradu i to Grada Sarajeva od VIJECA koje po Ustavu nije formirano je sramota...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Naravno, dio ljudi ce glasati za njih zato sto im je zlo od ovakvih nacionalnih stranaka, ali sta cemo sa onima koji i nisu tako odlucni, a takva je ogromna vecina?
Ti neodlučni će glasati u skladu sa puhanjem vjetra. A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.

Da se razumijemo, svi ti neodlučni će biti ubijeđeni da su odlučili "svojom glavom".

Niđe veze...
Prenj wrote:I ova 'polemika' (navodnici obavezno, jer ja ovdje vidim samo bacanje blata na covjeka bez puno argumenata)' o Zdravki Grebi je odlican primjer...
U ovoj rečenici umjesto "Zdravki Grebi" stavi "Zlatki Lagumdžiji" i smisao ostatka (ovog što citiram) se ne mijenja...
Prenj wrote:Jer ne dotice se Senad Avdic u svojoj 'nezavisnoj' kritici nijednog drugog primaoca nagrade nego mu je trn u oku iskljucivo Zdravko Grebo.
Lako je dokuciti i razloge.
Ne vadi iz konteksta!

Nije on kritikovan ZATO ŠTO JE DOBIO Nagradu...
Prenj wrote: PS. A sto se tice toga sta je usluge desnim snagama, ne znam zasto bi argumentovana rasprava o bilo kome bila usluga NJIMA?
Ko je govorio o "argumentovanoj raspravi"?

Rekao si: "Da li ste svjesni koju ogromnu uslugu cinite desnim snagama u BiH, tako sto ce te Zlatka tvrdoglavo braniti ma sta god da on ucini?

Dakle, ni pomena o "argumentovanoj raspravi"...
Prenj

Post by Prenj »

kojsino wrote:Tebi se PRENJ, opet sve pomijesalo,
a stvar je jednostavna , svi ovi uceni ljudi su pali na ispitu casti,
primiti nagradu i to Grada Sarajeva od VIJECA koje po Ustavu nije formirano je sramota...
Nisi mi odgovorio zasto od njih petoro samo Grebo biva javno kritikovan?
Stitch__

Post by Stitch__ »

pa-pa-paranoja :D

ne mogu da vjerujem :D

u jednom od prethodnih postova (mrsko mi kopat po temi) primjetih kako je fahro potkupio tunju, nijaza, ne sjecam se jos nekih imena....

maltene se moglo zakljucit da cojk vodi drzavu

insallah :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:cilj politike nije kontriranje politickim protivnicima nego unaprijedjenje drzave. makar to znacilo i saradnju s njima.
Stitch__,

sa ratnim zlocincima ne moze biti saradnje.
Stitch__

Post by Stitch__ »

apsolutno se slazem, ako mislis na saradnju SDA i SDS, to mi se gadi

ali ako se to odnosi na saradnju sda i sdp... zaista je tuzno procitati to :(
pontia

Post by pontia »

kub lajkan wrote:A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.
Ohooo, tu smo...miadza u osovini zla

Image

:D ;)
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:26, edited 1 time in total.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Zato sto je on kobiva paaavo pametan, zato se od njega s pravom ocekivalo vise. Veliki filozof i teoreticar pade na tako jednostavnom testu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

pontia wrote:
kub lajkan wrote:A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.
Ohooo, tu smo...miadza u osovini zla
OVAKVA da!
Prenj

Post by Prenj »

kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Naravno, dio ljudi ce glasati za njih zato sto im je zlo od ovakvih nacionalnih stranaka, ali sta cemo sa onima koji i nisu tako odlucni, a takva je ogromna vecina?
Ti neodlučni će glasati u skladu sa puhanjem vjetra. A taj vjetar je nešto što se oblikuje ovozemaljskim "čimbenicima", utemeljenim na "Osovini Zla" koju ti ne želiš da priznaš: Avaz-Džamija-Visoki.

Da se razumijemo, svi ti neodlučni će biti ubijeđeni da su odlučili "svojom glavom".

Niđe veze...
Sta je, tu je, zbog te neodlucne mase se i prave izborne kampanje i svo ostalo kino i tako je to u cijelom svijetu.
Najgore je sjediti i kukati kako ne valjaju glasaci.

Napravi jednostavno istrazivanje medju svojim prijateljima i poznanicima, o glasanju i izborima kao sto sam i ja napravio i sokirao se rezultatima.
A sokiralo me je to da zbog ovakvog Zlatka, dosta ljudi koje znam (i koji ama bas nemaju nikakve veze sa osovinom "dzamija - Avaz - Visoki"), ili nije ni izaslo na izbore jer im Zlatko ovakav (SDP=Zlatko, Zlatko=SDP) nije nikakav razlog da izadju i glasaju ZA SDP ili su cak glasali (po meni, najgori moguci izbor) za SBiH, koja im dodje ko neki "srednji" izbor.

Reci cu ti i da ja jesam glasao za SDP, jer ako vec nema idealne stranke, onda treba glasati za manje zlo.
Jer ne glasati to je isto kao i dati glas za NJIH.

Da ponovim, prvo je otisao Durakovic (da pjano, ali i covjek koji je Slobi rekao NE i covjek kojeg jos uvijek dosta ljudi u BiH cijeni), pa su otisli Komsic, Tokic, Lazovic, ..., a sad ni Grebo a ni ostali dobronamjerni kriticari iz nekog razloga ne valjaju.

I sto je najgore u cijelom slucaju, podjela nije nastala oko programa stranke ili nekog drugog, za BiH, bitnog pitanja :(

Rjesenje je jednostavno:
Anketa sa dva pitanja:
1. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP sa Zlatkom na celu?
2. Da li bi na sljedecim izborima glasali za SDP bez Zlatka na celu?
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:apsolutno se slazem, ako mislis na saradnju SDA i SDS, to mi se gadi

ali ako se to odnosi na saradnju sda i sdp... zaista je tuzno procitati to :(
Stitch__,

znamo svi za koga je Holbrooke predlagao zabranu 1996.
Post Reply