Semafor kod Alipašine džamije

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

madner

#26 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by madner »

Cuj nema presretaca.

Navece covjek ima osjecaj da je u S. Koreji koliko ima policijskih auta.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by KatarinaKosaca »

Zeljo_do_groba wrote:
KatarinaKosaca wrote:Bas neki dan prelazim ovaj semafor i hodajuci dosta brzo jedva stigoh. U istom trenutku sam pomislila kako strari ljudi...nemoguca misija. Ili netko sa ozljedjenom nogom. Ili jako debeo. A sve su to gradjani koji imaju pravo prijeci ulicu. Kad tema o tome :thumbup:
Ako si jedva stigla, onda si podebela ili kakva babica ili imas ozlijedjenu nogu... Ja uvijek krenem i kad vidim da se crveno upalilo, jer znam da crveno traje jos 100 godina bas radi tih sporijih ljudi sto tek krenu kad se gasi zeleno da bi stigli do kraja pjesackog. Ulica je siroka i crveno traje mozda cak i malo duze nego zeleno.
Petpostavimo da sam sve to zajedno sepavi, debeli bakutaner. I kao takva imam pravo prijeci ulicu mirno. Ili ne? Jel to samo za lijepe vitke sa plavim ocima :-) Koji kretenizam od tvrdnji hebo te. Pa, ljudi koji ujutro vade krv u Vrazovoj odu u 5 zora bez dorucka, izvade im krv i poslije prijedju tu ulicu. Ili i oni moraju biti punokrvni arijevci?
Big Ang

#28 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by Big Ang »

laaaaaaaaaaaaaajk :D
madner

#29 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by madner »

Predlazem da se vrijeme zelenog udupla, no zato poveca interval izmedju zelenih. Onda ce se vjerovatno ljudi zaliti sto cekaju 5 minuta, no sve je to kompromis.
plucna mahramica

#30 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by plucna mahramica »

Pa ima policijskih auta, nema presreteca. Sinoc ja vozim iza jednog; kada pored nas projuri skoda bar 90. Oni zmigavac lijevo i odose svojim poslom. Zna se sta je presretac, civilno auto, kamera, displej pa fino kaznica miljica. :D
Capsicum

#31 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by Capsicum »

Ne znam u cemu je problem. Pjesacki prelaz je zbog sirine kolovoza jako dugacak. Zeleno svjetlo za pjesake govori pjesacima kada mogu da krenu sa prelazenjem. To sto se u toku prelazenja upali crveno ne znaci da ce automobili krenuti da voze, vec samo da oni koji stoje na ivicnjaku pored kolovoza ne smiju krenuti prelaziti cestu jer nece imati dovoljno vremena da je predju. Oni koji su se u trenutku paljenja crvenog svjetla za pjesake vec nasli na zebri imaju sasvim dovoljno vremena da predju cestu. Nema mjesta nikakvoj panici.

Ako bi se semafor nastimao tako da je zeleno za pjesake sve dok se ne upali zeleno za vozila (sto valjda neuki novinari i poneki gradjani ocekuju), onda bi imali imali pravi haos :D
madner

#32 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by madner »

plucna mahramica wrote:Pa ima policijskih auta, nema presreteca. Sinoc ja vozim iza jednog; kada pored nas projuri skoda bar 90. Oni zmigavac lijevo i odose svojim poslom. Zna se sta je presretac, civilno auto, kamera, displej pa fino kaznica miljica. :D
Ima i tih, ili je bar bilo. Tamni golfovi.
ultima_palabra

#33 Re: Semafor kod Alipašine džamije

Post by ultima_palabra »

Ja sam prelazio sa uganutom nogom, i taman mi bude :D
Post Reply