Sekularisti - USTANIMO !!!

Post Reply

Trebaju li sekularisti napokon dici glas??

Poll ended at 15/01/2017 16:14

Da
101
64%
Ne
33
21%
Ne zanima me
23
15%

Total votes: 157

KENJAC

#576 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by KENJAC »

Sekularnost Bosne je jedini ( teoretski ) put za odrzanje kako-tako normalne drzave. Pricati ovdje o sekularnosti je ko pricati u kupleraju o nevinosti ili jos bolje pricati u zatvoru o postenju. Kad je glasanje krajem osamdesetih u stvari bio nacionalni popis , gdje ste tad bili sekularisti? Imam gomilu rodbine po RS-u. zanimljivo da i oni , kad se palamudi isto ovo znaju rec. A kao rezultat te njihove sekularnosti je moj whatsapp koji neki dan nije presto da zvrci i cestita mi Svetog Stefana .....za koga , uzgred budi receno, nisu do juce ni znali da postoji.
Tema o dzumi na fakultetu je mnogo posjecenija od ove. A mi ovdje o sekularnosti.
U svakom slucaju , ako se negdje prave spiskovi sekularista turite i mene.
Zgoljo

#577 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Zgoljo »

Nikad vi proleteri niste promblematizirali nesekularizam na srpskoj i hrvatskoj strani vec samo i iskljucivo na bosnjackoj.Valjda ste vi navikli da Srbi imaju pravo uvesti vjeru u svaku poru drustva,imati krsne slave institucija i javnih ustanova,da Hrvati imaju pravo u skolama,javnim ustanovama,bolnicama,fakultetima drzati krizeve i krunice, a da samo Bosnjaci nemaju pravo nista od svoje vjere javno konzumirati,cak ni spominjati.

Dokle god vi tako tretirate stvari ne mozete se smatrati nikako drugacije nego sluge velikosrpske i velikohrvatske politike,svjesno ili nesvjesno.I dokle god imate te selektivne arsine prica vam nece uspjeti,uzalud krecite.Naprotiv,izazivat cete kontraefekat i inat.

Kad budete u stanju biti dosljedni onda ce vas ljudi poceti shvatati ozbiljno.

Niko od vas nikad nije otvortio temu niti je problematizirao bilo sta od ovog navedenog,ali ste uredno popljuvali bilo sta sto ima veze sa bosnjackim konzumiranjem vjerskih prava.
To nas podsjeca,a mislim da to i jeste tako,na ono prijeratno,"5 muslimana zajedno u grupi- islamski fundamentalizam".

Pomirite se da je to proslost i da tako vise necete moci.
KENJAC

#578 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by KENJAC »

Ovo sto ti pises Zgoljo , vjeruj mi , isto kao da izlazi iz usta nekog Dragoljuba i Domagoja . Svima su drugi krivi al oni nece da pocnu od sebe. I tako ukrug vec decenijama. Nema od ovoga nista.
Zgoljo

#579 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Zgoljo »

KENJAC wrote:Ovo sto ti pises Zgoljo , vjeruj mi , isto kao da izlazi iz usta nekog Dragoljuba i Domagoja . Svima su drugi krivi al oni nece da pocnu od sebe. I tako ukrug vec decenijama. Nema od ovoga nista.
Daj ti mene demantuj necim,mani se suplje.
KENJAC

#580 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by KENJAC »

Jesi li ti za sekularnu Bosnu i Hercegovinu ?
insomnia78

#581 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:A ko su komunjare? Jesam ja komunjara? Ja imam dvoje djece sto znam a i namjeravam jos dugo zivjeti. :babinsin:
Ti si komesar
Zgoljo

#582 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Zgoljo »

KENJAC wrote:Jesi li ti za sekularnu Bosnu i Hercegovinu ?
Sto posto za sekularnu.

Ali Bosnu i Hercegovinu,ne samo za sekularne Bosnjake.

Druze,problematizirati toboznju bosnjacku nesekularnost a zmiriti na nesekularnost druga dva naroda je kao kazniti zatvorskom kaznom covjeka za sjecu 2 metra drva a amnestirati onoga za ubistvo.

To izaziva revolt kod pravednih ljudi.
KENJAC

#583 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by KENJAC »

Zgoljo wrote:
Sto posto za sekularnu.

Druze,problematizirati toboznju bosnjacku nesekularnost a zmiriti na nesekularnost druga dva naroda je kao kazniti zatvorskom kaznom covjeka za sjecu 2 metra drva a amnestirati onoga za ubistvo.

Dje sam ja to zazmirio na "nasu" sekularnost ??? Daj , reci , navedi , citiraj ?
Zgoljo

#584 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Zgoljo »

KENJAC wrote:
Zgoljo wrote:
Sto posto za sekularnu.

Dje sam ja to zazmirio na "nasu" sekularnost ??? Daj , reci , navedi , citiraj ?
Pa ne nuzno ti,ja sam se referirao na temu kompletno,kao i na fenomen generalno.
rajv0sa

#585 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by rajv0sa »

Zgoljo wrote:
Sto posto za sekularnu.

Glupa ti je paralela haos, isto da kažemo jebo kolaboraciju Rumuna i njihove zločine u drugom svjetskom ratu, šta je to u odnosu na naciste u Njemačkoj, na to žmirimo. A ustvari toga je svako svjestan i čemu diskusija o tome, svako iole inteligentan i razuman je protiv hrvatskog i srpskog nacionalizma, no kad si protiv bošnjačkog onda si četnik komunjara salonac itd. Problem je što su takvi ko ti mnogo bliži u razmišljanju sa onima sa kojim se kao borite, ustvri samo je stavka kod nacionalnosti koje mrzite drugačija, a za ostale skupine je isto, komunisti, pederi, židovi itd.
Image Image
KB9

#586 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by KB9 »

previse je bogomolja u ovoj drzavi i previse je stvari u bozijim rukama da bi ista bila sekularna

mante tih mastarija i lazi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#587 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by japin_mutapi »

mora postojati ravnoteža između teista i ateista
ravnoteža poštivanja, uvažavanja, prava i obaveza, zakonskih odredbi koje neće biti nikome na štetu, bez diskriminacije, pa ako želite i ravnoteža straha

vladajuća ideologija potiskuje iz javnog prostora konkurentne ideologije, tako je u svim društvima, tako je bilo u sfrj, gdje je ateizam bio zvaničan
sasvim je razumljiv otpor i strah ateista(mada lično smatram, pretjeran) zbog prodora teizma u javni prostor, jer se to doživljava kao jačanje konkurentne ideje i slabljenje ili ukidanje do tada, zvaničnog, ateizma i uspostavljanja novog poredka

u demokratskom društvu svako ima svoja prava i svoj(javni tj. jedan dio) prostor
skidanje zabrane javnog djelovanja teistima je dovela do pomjeranja ravnoteže na štetu ateizma, naravno, ali to je civilizacijsko i demokratsko postignuće
sekularizam nije zabrana vjere, već upravo uspostavljanje pomenute ravnoteže i kada to prihvate obje grupacije, dogovor i razgovor će biti mnogo lakši

za početak bez straha i panike, i pretjeranih reakcija
Bodkin

#588 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Bodkin »

Ateizam i sekularizam nisu isto...jesu u sda turboislamskim glavama tipa zahiragic
basicm

#589 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by basicm »

Bodkin wrote:Ateizam i sekularizam nisu isto...jesu u sda turboislamskim glavama tipa zahiragic
Ako gledamo po forumu nije tacno to sto tvrdis. A trebalo bi da je tako kako kazes.
Tako da je zahiragic protuteza sekularistima tipa forumasi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
seln

#590 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by seln »

basicm wrote:
Bodkin wrote:Ateizam i sekularizam nisu isto...jesu u sda turboislamskim glavama tipa zahiragic
Ako gledamo po forumu nije tacno to sto tvrdis. A trebalo bi da je tako kako kazes.
Tako da je zahiragic protuteza sekularistima tipa forumasi.
Zahiragic je protuteza zdravom razumu.
Post Reply