Sekularisti - USTANIMO !!!

Post Reply

Trebaju li sekularisti napokon dici glas??

Poll ended at 15/01/2017 16:14

Da
101
64%
Ne
33
21%
Ne zanima me
23
15%

Total votes: 157

sumirprimus

#276 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

kompromis je for pusiz.
Mx

#277 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mx »

Alfons Kauders wrote: Koja medjusobna mrznja? Koliko ja vidim, super se slazu... :D I imaju dosta toga zajednickog - za pocetak duboko usadjenu mrznju prema Bosni i Bosnjacima koju pokusavaju racionalizirati i opravdati cinjenicom da su Bosnjaci mahom muslimani. :D

Da nisu, opet bi nasli neki razlog da nas mrze. To je stvar kulture, nacionalnog identiteta, odgoja. Islam im je samo izgovor. To sam i pokusao objasniti kolegi Animals - da jednostavno nije bitno sta mi radimo ili u sta vjerujemo - oni ce nas mrziti jer su tako nauceni. Ne zato jer smo muslimani, ne zato sto radimo nesto protiv njihovih interesa, ne radi nacionalne odrednice, vec zato sto postojimo.

Uvijek ce nas mrziti i mi tu nista ne mozemo promijeniti. To jednostavno nije do nas i nikad nije bilo. Dok god postoji Bosna i u njoj ljudi koji se ne izjasnjavaju kao Srbi (pravoslavci) i Hrvati (katolici), oni ce nas mrziti i uciti svoju djecu da nas mrze. Bilo da se pocnemo nazivati Muslimani, Bosnjaci, Bosanci ili Dzedaji, taman da svi predjemo na budziam, da svi odemo u ljevicu ili desnicu, oni ce nas uvijek mrziti.

Nikad se nece pomiriti s nasim postojanjem, a ti se tjesi da nije tako, a usput malo razmisli koliko to prostora ostavlja za neki "kompromis"... Jer ja ne vidim svrhu nikakvog kompromisa s ljudima koji me mrze po defaultu i koji bi najradije iskorijenili moj narod i okupirali moju domovinu.
"Alfons Kauders"
Slazem se sa svim napisanim s tim sto bih dodao da si sve generalizovao, Ovo sve stoji za srpske, hrvatske i druge evropske fasiste ali ne i za dio zdravog i normalnog srpskog, hrvatskog naroda/nacije kao i evropskih naroda/nacija. Ti dijelovi fasista iz svih naroda/nacija naravno da ce uvijek traziti pod 1001 razlogom da optuzuju Bosnjakebosance (Bosnjacibosanci = Narod Bosnjaci Nacija/Drzavnost Bosanci i Hercegovci) za sve zivo samo da bi se dokopali teritorije Bosne i Hercegovine i kao lesinari je podijelili izmedzu sebe. Bosnjacibosanci se moraju nastelovati da ce to uvijek tako biti, ne smiju se opterecivati nego trebaju izgradzivati sebe i drzavu BiH ali ce morati u buducnosti stalno biti spremni da politicki, vojno, pravno, ekonomski i na sve druge nacine brane svoju jedinu drzavu Bosnu i Hercegovinu kao sto Srbi, Hrvati i druge evropske drzave brane svoje narode/nacije i drzave.
Alfons Kauders

#278 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:Alfons, ode ti daleko..
Evo ja prvi ne mrzim ni Srbe ni Bosnjake, niti Dance , niti Nijemce..
ali kritikujem,i ne volim politiku Srpsku, Bosnjacku, niti Njemacku politiku..
vjerovatno ima oni koji i mrze, ali su manjina..
Mislim da fulas kada kazes da su manjina - jer da jesu, ova diskusija bi bila suvisna. Ti si manjina, ti, i to manjina u izumiranju.

Vecina koja dolazi ce biti degenerici kao onaj Ivan iz Mostara i Zahiragic sa UNSA. Ti i ja smo vec manjina, a uskoro ce nas traziti mikroskopom. :D

I znas sta je dodatni cirkus? Na svakog Zahiragica u Sarajevu, Hrvati ce imati barem dva Ivana u Mostaru.
ne volim ni Hrvate, koji su veci katolici od Pape,
niti vjerujem ,da seonoj vidjelici ukazuje Gospa, iako ih puno vjeruje..
isto tako ne vjerujem,da vecina mrzi..
Nije bitno u sta ja i ti vjerujemo. I ja bi rado vjerovao da nije tako, ali nazalost jeste. Vecina mrzi, i to zestoko. Ta mrznja raste i nove generacije ce biti njeni najglasniji i najradikalniji ambasadori... Najzalosnije je sto ce ta mrznja biti ponajproje pogubna za Srbe i Hrvate, ne za nas, i to iz prilicno banalnih razloga.

Od mrznje ima koristi u ratu, ali ne bas u miru. Kada mrzis u ratu, onda se ta mrznja moze pretvoriti u konkretna djela. Kada mrzis u miru, onda samo mozes sjebat jetru i zivce, jer onu drugu stranu zaboli kurac sto je mrzis, a nije rat, pa ne mozes zapaliti neciju kucu kad ti se digne kurac.

Sta ce se onda desavati? Skoro svaki peti Srbin ili Hrvat u BiH je stariji od 65 godina, svaki sesti maloljetan. Bosnjaci mozda par godina bolji prosjek radi veceg nataliteta prije rata, ali opet krs. Omladine je sve manje, i trebala bi nam biti sve vrijednija. Trebali bi uciniti sve da ovdje sacuvamo sto vise naroda, jer cemo u protivnom kolektivno otici u kurac i postati zemlja staraca i mrtvaca.

Da li ce mrznja sacuvati 100,000 mladih Hrvata u BiH? Ili 300,000 mladih Srba? Na koji nacin ce oni imati koristi od toga sto su odgojeni da mrze svoju domovinu i (barem) pola naroda u njoj? Hoce li ih ta mrznja mozda zadrzati u Capljini ili Vlasenici, jel to Zagreb i Beograd misle da su ti mladi ljudi idioti koji ce ostati u BiH samo da zaceraju balijama i stancaju djecu? Hoce kurac moj - naucili su ih da mrze svoju zemlju i narod koji u njoj zivi, a ujedno se ko fol poziva na ostanak i kuka o natalitetu?

S jedne strane odgajaju nove pokoljenja da mrze sebe i svoju rodnu grudu, da mrze Bosnjake s kojim ce kad-tad u zivotu morati raditi i saradjivati... A s druge strane kontaju da ce ta omladina jedva docekati da ostane u BiH? Ono, kazu im da dijele zemlju sa milion ISIL-ovaca koji ce im prvom prilikom odrubiti glavu, a onda se ibrete kada se ta u pojam izjebana omladina odluci da bjezi preko granice? :lol: Genijalno, svaki dan im pune glavu mrznjom, izmisljaju teroriste i slicna sranja, i onda se cude kada mladi kazu "jebo ovo" i pobjegnu iz drzave.
Alfons Kauders

#279 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

Mx wrote:
Alfons Kauders wrote: Koja medjusobna mrznja? Koliko ja vidim, super se slazu... :D I imaju dosta toga zajednickog - za pocetak duboko usadjenu mrznju prema Bosni i Bosnjacima koju pokusavaju racionalizirati i opravdati cinjenicom da su Bosnjaci mahom muslimani. :D

Da nisu, opet bi nasli neki razlog da nas mrze. To je stvar kulture, nacionalnog identiteta, odgoja. Islam im je samo izgovor. To sam i pokusao objasniti kolegi Animals - da jednostavno nije bitno sta mi radimo ili u sta vjerujemo - oni ce nas mrziti jer su tako nauceni. Ne zato jer smo muslimani, ne zato sto radimo nesto protiv njihovih interesa, ne radi nacionalne odrednice, vec zato sto postojimo.

Uvijek ce nas mrziti i mi tu nista ne mozemo promijeniti. To jednostavno nije do nas i nikad nije bilo. Dok god postoji Bosna i u njoj ljudi koji se ne izjasnjavaju kao Srbi (pravoslavci) i Hrvati (katolici), oni ce nas mrziti i uciti svoju djecu da nas mrze. Bilo da se pocnemo nazivati Muslimani, Bosnjaci, Bosanci ili Dzedaji, taman da svi predjemo na budziam, da svi odemo u ljevicu ili desnicu, oni ce nas uvijek mrziti.

Nikad se nece pomiriti s nasim postojanjem, a ti se tjesi da nije tako, a usput malo razmisli koliko to prostora ostavlja za neki "kompromis"... Jer ja ne vidim svrhu nikakvog kompromisa s ljudima koji me mrze po defaultu i koji bi najradije iskorijenili moj narod i okupirali moju domovinu.
"Alfons Kauders"
Slazem se sa svim napisanim s tim sto bih dodao da si sve generalizovao, Ovo sve stoji za srpske, hrvatske i druge evropske fasiste ali ne i za dio zdravog i normalnog srpskog, hrvatskog naroda/nacije kao i evropskih naroda/nacija. Ti dijelovi fasista iz svih naroda/nacija naravno da ce uvijek traziti pod 1001 razlogom da optuzuju Bosnjakebosance (Bosnjacibosanci = Narod Bosnjaci Nacija/Drzavnost Bosanci i Hercegovci) za sve zivo samo da bi se dokopali teritorije Bosne i Hercegovine i kao lesinari je podijelili izmedzu sebe. Bosnjacibosanci se moraju nastelovati da ce to uvijek tako biti, ne smiju se opterecivati nego trebaju izgradzivati sebe i drzavu BiH ali ce morati u buducnosti stalno biti spremni da politicki, vojno, pravno, ekonomski i na sve druge nacine brane svoju jedinu drzavu Bosnu i Hercegovinu kao sto Srbi, Hrvati i druge evropske drzave brane svoje narode/nacije i drzave.
Prije 15-20 godina bih rekao isto.

Sada se stanje malcice preokrenulo, pa je to razmisljanje postalo mainstream.
Alfons Kauders

#280 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:@alfons ne da mi se odgovarati na cijeli post jer nema svrhe ali cu te pitati jedno. Zamisli da je cedo jovanovic u bl i njegov hr pandan u mostaru. Sa kim bolan da prave kompromis? Sa sda :D df :D fahrom :D bjezi bolan. Nade sam polagao uvijek u sdp, pa i danas ali ti si bas neozbiljan sa tim kompromisima
Ja nisam govorio o strankama, vec narodima.
Bodkin

#281 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:@alfons ne da mi se odgovarati na cijeli post jer nema svrhe ali cu te pitati jedno. Zamisli da je cedo jovanovic u bl i njegov hr pandan u mostaru. Sa kim bolan da prave kompromis? Sa sda :D df :D fahrom :D bjezi bolan. Nade sam polagao uvijek u sdp, pa i danas ali ti si bas neozbiljan sa tim kompromisima
A stranke vode inace kulturna drustva sta li :D narod bira stranke. Kako srbi izaberu dodika da ih vodi, tako bosnjaci izaberu kirbasa ili fahraona. Ili katolicka braca covica. Sa kim bi ti svega ti pravio kompromis i drzavu?
Ili si jedan od onih koji tvrde da bosnjaci ne bi birali doticne da nema glavonje iz laktasa i pokvarenog latina dole juzno :D
DaysleepeR

#282 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by DaysleepeR »

kasno je za ustajanje, podaviće nas fašisti
sumirprimus

#283 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

ako nas smog prije ne podavi :D
Alfons Kauders

#284 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
A stranke vode inace kulturna drustva sta li :D narod bira stranke. Kako srbi izaberu dodika da ih vodi, tako bosnjaci izaberu kirbasa ili fahraona. Ili katolicka braca covica. Sa kim bi ti svega ti pravio kompromis i drzavu?
Ili si jedan od onih koji tvrde da bosnjaci ne bi birali doticne da nema glavonje iz laktasa i pokvarenog latina dole juzno :D
Ne, ja sam od onih koji tvrde da Srbi i Hrvati nisu u stanju promijeniti svoju politiku radi duboko usadjenje mrznje preko koje ne mogu preci cak ni onda kada im je u sopstvenom interesu.

U ovom primjeru koji sam maloprije naveo, to otprilike znaci da ce Srbi i Hrvati u BiH radije gledati kako im omladina bjezi iz BiH, umjesto da jednostavno tu omladinu prestanu uciti da mrze.

Imajuci to u vidu, ne vidim kako je bilo kakav kompromis moguc. Kada su radi svoje mrznje spremni zrtvovati vlastiti narod i rodnu grudu, ja iskreno ne vidim nikakv prostor za dogovor oko bilo cega.
sumirprimus

#285 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

bjeze jarane svi, bez iobzira na naciju i vjeru.
bar progresivniji dio.
zato i jesu izbori sve gori i gori.
arzuhal

#286 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by arzuhal »

Vjernik sam ("Turčin, musliman, mumin - šućur elhamdulillahi!" :mrgreen: ), klanjam namaze, držim se vjerskih propisa i sl. i podržavam BiH kao sekularnu državu jer jedina je kao takva moguća. Od Kulina Bana do našijeh dana.

Ne podržavam zloputrebu vjere i vjerskih vrijednosti u bilo kakve politikantske, stranačke, populističke, a pogotovo privatne svrhe, tojes' svrhu samopromocije i reklame pojedinaca.

Isto tako ne podržavam plićake koji sekularizam apriori vezuju za ateizam, odnosno kontra religije i sl.

Prve sekulariste koji ustanu treba u vodu bacit, prema nepisanom pravilu o prvim mačićima. O svim narednim koji ustanu treba ozbiljno razmisliti.
Alfons Kauders

#287 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:bjeze jarane svi, bez iobzira na naciju i vjeru.
bar progresivniji dio.
Pa naravno da bjeze, to i jeste cilj.

Problem je opet u percepciji i pogledu na svijet.

Bosnjak ide vani za parama, ideologija tu ne igra ulogu (ako igra, igra u smisli da ce ga pucati furka da ostane, ili da se nekad vrati).

Srbi i Hrvati idu vani za parama, ali tu ima malo vise ideologije... Jer su odgojeni da vole Srbiju i Hrvatsku, a mrze Bosnu... Ako kod njih ideologija igra ulogu, onda ce imati suprotan efekt nego na ovog prvog.
sumirprimus

#288 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

ide progresivniji dio, otvoreniji,liberalniji,oin sto nisu hard core, nece da se biju,sukobljavaju,savijaju,sute,trpe,i sl.a ostaju crni labud,sax,kiki kurd i slicni pa ti gledaj :D
Alfons Kauders

#289 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:ide progresivniji dio, otvoreniji,liberalniji,oin sto nisu hard core, nece da se biju,sukobljavaju,savijaju,sute,trpe,i sl.a ostaju crni labud,sax,kiki kurd i slicni pa ti gledaj :D
Ma joj, progresivniji dio... Da je isao samo "progresivniji dio"... Od 1996 do danas bi imali negativnu stopu emigracije... :)

Maloprije si sam rekao da idu svi, bez ozbira na pripadnost. To malo prosiri na "idu svi" :D I progresivni, i zatucani, i sovinisti i liberali, bradonje i pederi. :D
Bodkin

#290 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Bodkin »

sumirprimus wrote:ide progresivniji dio, otvoreniji,liberalniji,oin sto nisu hard core, nece da se biju,sukobljavaju,savijaju,sute,trpe,i sl.a ostaju crni labud,sax,kiki kurd i slicni pa ti gledaj :D
Htio sam ja odgovoriti ali eto ti si.
Bosnjaci kad idu, idu za parama. Srbi i hrvati kad idu, idu jer mrze bosnu :-D
Alfons se zajebava malo :D
animals

#291 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

bar progresivniji dio.
Ljudi su se uvijek selili sa ovi prostora..
vecinom iz ekonomski razloga..
ja sam npr, pobjegao 1990..
iz ekonomski razloga..
mlad,bez posla,bez perspektive..
jednina sansa mi je bila, da odem..
ako sam zelio,da se necemu nadam..
Alfons Kauders

#292 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Tebi se bas ne da citati? Ili pak samo volis onako usput izmisljati, jer se ne volis upustati u diskusiju sa mnom? :)
sumirprimus

#293 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

animals wrote:
bar progresivniji dio.
iz ekonomski razloga..
frojd je u pravu al i onaj majkl daglas.
seks je korijen svega,
i lova :D
Bodkin

#294 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Tebi se bas ne da citati? Ili pak samo volis onako usput izmisljati, jer se ne volis upustati u diskusiju sa mnom? :)
To se zove sumiranje :)
Tvoje rijeci jebiga. Bosnjaci idu za parama a srbi i srvati za parama I zato sto jos mrze bosnu i vole sr/hr. Jesam sta pogrijesio :)
animals

#295 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

sumirprimus wrote:
animals wrote:
bar progresivniji dio.
iz ekonomski razloga..
frojd je u pravu al i onaj majkl daglas.
seks je korijen svega,
i lova :D
Novac je najace oruzje...
protiv svega pobjedjuje..
Alfons Kauders

#296 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Tvoje rijeci jebiga. Bosnjaci idu za parama a srbi i srvati za parama I zato sto jos mrze bosnu i vole sr/hr. Jesam sta pogrijesio :)
Sumiranje?

Ne bas, to se zove izmisljanje. :)
sumirprimus

#297 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

sex je jaci,sex je cilj,a novac je samo sredstvo do cilja. :D
sumirprimus

#298 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Sumiranje?

jel me netko traziJo?
Bodkin

#299 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Sumiranje?

Sreca pa mozemo provjeriti :-D
Alfons Kauders wrote:

Bosnjak ide vani za parama, ideologija tu ne igra ulogu (ako igra, igra u smisli da ce ga pucati furka da ostane, ili da se nekad vrati).

Srbi i Hrvati idu vani za parama, ali tu ima malo vise ideologije... Jer su odgojeni da vole Srbiju i Hrvatsku, a mrze Bosnu... Ako kod njih ideologija igra ulogu, onda ce imati suprotan efekt nego na ovog prvog.
Alfons Kauders

#300 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Sumiranje?

Sreca pa mozemo provjeriti :-D
Alfons Kauders wrote:

Haj sad citiraj pravi odgovor, tj prethodni, pa vidi zasto sam te kritikovao.

Jarane eto te, lazes ko vjernik! :lol:
Post Reply