SDP

costacurta

#65451 Re: SDP

Post by costacurta »

Škobo Habu wrote: 28/01/2021 19:54
costacurta wrote: 28/01/2021 19:08

Ta tema se ne tiče tebe, nemaš ti veze sa sportom, to je između mene i @sumira. Stara garda, ti moš samo po pive otic'
Al kad to spominješ Jasmin je i sa ovim pokazao koliki je smrad. Ukrhao je 4.5M u Sjever koji je neupotrebljiv niti ima upotrebnu dozvolu, u istok ukrhao 2M u šipove i samo nestao. Izborna kampanja se bazirala na izgradnji Tušnja, sjećamo se bilborda sa punim sjeverom itd. Sad kaže jebo staddion, ionako prazan. Liga evropske unije :lol:
Isto tako će i za Cristallico (kakvog li egzotičnog naziva :lol: ) govoriti, stepenice za Gradinu, žičaru za Ilinčicu itd itd al dok njegove ovce bleje neka i njega čobana u frulu qurcu da svira
Puno je toga Imamović na obećavao puku, dok, realno gledajući, teško da može i 50 % ostvariti.

Priča o Tušnju, odnosno njegova izgradnja, je stara koliko i njegovo stolovanje. Papagajsko ponavljanje o tome kako reprezentacija treba igrati u Tuzli će biti prolongirano do Sudnjeg Dana.
Mnogo je realnije da će repka prije igrati u Banja Luci, nego li u Tuzli.
Jasmin ima veze sa sportom ko i ja sa godišnjim prinosom pirinča u Južnoj Rodeziji. Al voli da blebeće o svemu pa i o sportu. Ima on tih izVala, IH! evo samo nekih:
Feb 2010.
Jasmin Imamović izjavljuje da bi trebalo čekati da se snijeg sam od sebe otopi, kao u Norveškoj, jer je održavanje ulica - preskupo!
Građani Tuzle, koji su nekoliko dana zbog gotovo neprohodnih puteva u centru grada izbjegavali korištenje automobila, "optuženi" su da su nestrpljivi i nerazumni. Prvi čovjek Tuzle je konstatirao da Tuzlaci ne mogu očekivati da mogu normalno hodati trotoarima i voziti automobile kada pada snijeg.
2009. Dec
u Tuzli neće biti dočeka Nove godine na otvorenom jer ga ne možemo organizirati kao u Njujorku,
"Pristupićemo zaštiti tijela da ne budu ugrožena"- sanacija klizišta u Požarnici.
Da baš i nisu u vinklu i da ustvari ne znaju baš kud plovi brod pokazuje današnja izjava novog SDP premijera Kadrije:

Budžet je kompromisno usvojen. Našu Vladu smo počeli razmatranjem budžeta. Mi ga nismo donosili, on nam je nametnut i sada ga treba razmotriti. vijećemo da li će biti potrebe za rebalansima, sve zavisi od situacije sa korona virusom. Zavisi od dešavanja unutar EU koja je naš najveći partner. Zavisi i od dešavanja u Njemačkoj.”
:shock:

Šta bolan nebio zavisi od dešavanja u Njemačkoj :shock: ?
Na šta misli konkretno? Na termine za razgovor u ambasadi ili koliko će doznaka Westernom stići od dijaspore?
E moj profesore :cry:
Login7777

#65452 Re: SDP

Post by Login7777 »

Joj dobro se sjećam te zime, ljudi lomili kosti redovno. Grad zakrčen ledom i snijegom kad pisac reče ..."kako ljudi u Švedskoj", "treba čekat sunce".
Tad kad ga neko nožem nije izbo, neće nikad.
Leverage

#65453 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 28/01/2021 19:08 Ta tema se ne tiče tebe, nemaš ti veze sa sportom, to je između mene i @sumira. Stara garda, ti moš samo po pive otic'
Ovo je komentar na nivou besposlenih zgubidana što sjede na gajbi pored piljare i čekaju da im neko zovne pivo. I onda se buniš kad te neko nazove džiberom. Kad se prestaneš ponašati kao džiber onda te možda neko oslovi na pristojniji način.
costacurta wrote: 28/01/2021 19:08 Al kad to spominješ Jasmin je i sa ovim pokazao koliki je smrad. Ukrhao je 4.5M u Sjever koji je neupotrebljiv niti ima upotrebnu dozvolu, u istok ukrhao 2M u šipove i samo nestao. Izborna kampanja se bazirala na izgradnji Tušnja, sjećamo se bilborda sa punim sjeverom itd. Sad kaže jebo staddion, ionako prazan. Liga evropske unije :lol:
Isto tako će i za Cristallico (kakvog li egzotičnog naziva :lol: ) govoriti, stepenice za Gradinu, žičaru za Ilinčicu itd itd al dok njegove ovce bleje neka i njega čobana u frulu qurcu da svira
Slažem se da se radilo neplanski na stadionu i da su bezveze potrošene pare. Slobodi je mjera jedna solidna zapadna tribina i to je to, to se moglo napraviti i ćao. Sad, to što je on skupljao glasove na taj način, dok Slobodu u Tuzli prati najviše 2-3 hiljade ljudi, pitanje je za njega. Samo se bezveze iskompromitovao a nije dobio nikakvu realnu političku podršku, nikakvu prednost.

Što se mene tiče nit navijam za Slobodu nit pratim šta se dešava, međutim zanima me kud se troše gradske pare i smatram da su bezveze potrošene na sam stadion i da ima puno važnijih stvari u koje treba uložiti novac.

To ostalo nabrojano je za tri stepenika važnije od stadiona i shodno tome očekujem da se na tome ozbiljno radi. Pa vidjet ćemo da li će to biti tako, strpi se još četiri godine kad si mogao 20 :lol:
putokaz1

#65454 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SMRT KRIMINALU(KORUPCIJI,NEPOTIZMU,NACIONALIZMU,PRANJU NOVCA,UZIMANJU IZ ZDRAVSTVA,POLITICI U SPORTU...)=Znači SMRT PDA
Sloboda Narodu
costacurta

#65455 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 28/01/2021 21:51
Ovo je komentar na nivou besposlenih zgubidana što sjede na gajbi pored piljare i čekaju da im neko zovne pivo. I onda se buniš kad te neko nazove džiberom. Kad se prestaneš ponašati kao džiber onda te možda neko oslovi na pristojniji način.

Što se mene tiče nit navijam za Slobodu nit pratim šta se dešava, međutim zanima me kud se troše gradske pare i smatram da su bezveze potrošene na sam stadion i da ima puno važnijih stvari u koje treba uložiti novac.

To ostalo nabrojano je za tri stepenika važnije od stadiona i shodno tome očekujem da se na tome ozbiljno radi.
A jesam li ti fino rekao da se ne miješaš jer veze nemaš o sportu. U jednom istom postu si ogolio i sebe i politiku koju zastupaš. :roll:
Veze vi nemate šta radite. Sport nebitan?! :roll:
ne znaš sta je sa Slobode ali te interesuju pare i budžet.
Jado jadni kad bi znao koliko profita jedna Zenica ima samo od jedne međunarodne utakmice ne bi tako pričao.
Kad bi znao koji je osjećaj iz prve lige vratiti se u premijer i već sledeću sezonu igrati u pretkolu UEFA lige, ali u Zenici jer u mom gradu zbog propalog pjesnika ni stadion ne ispunjava kriterije, ne bi pisao te brljotine.
5000 ljudi iz Tz se skupi u koloni za Zenicu via Doboj, jer u gradu (idealnom za življenje) od 150000 stanovnika nema stadiona. :roll:
Znaš li kolika je finacijska dobit za grad, za klub, za mlađe selekcije kluba od nasupa na međunarodnim takmičenjima? PitajTE Milana Bandića koja je korist Zagreba ili Rijeke ili Beograda od nastupa, sponzorstva, prodaje igrača za grad i državu.
'Bo te CumGranoSalis, Arheloški park i svi alkoholičari koji vam dođu na tu "manifestaciju",
Mene nazivaš piljarskim džiberom a organizujete skup alkoholičara, pijandura i nikotinofila pod krinkom kulturne manifestacije dok vam je sport u gradu na umoru, na izdisaju, na aspiratorima :roll:
Razlika između SDPa i ovih što se danas izjašnjavaju o krivici za registratore NE POSTOJI!!

OVER AND OUT
miop

#65456 Re: SDP

Post by miop »

Nakon ubacivanja HDZ-a u TK, HDZ ubacuje SDP u HNK
Image
Point.

#65457 Re: SDP

Post by Point. »

Znaci nece sa SDA ni za koju cijenu, a leti se u zagrljaj patriotima iz HDZ-a. :hajmooo:
Škobo Habu

#65458 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

costacurta wrote: 29/01/2021 07:40
Mene nazivaš piljarskim džiberom a organizujete skup alkoholičara, pijandura i nikotinofila pod krinkom kulturne manifestacije dok vam je sport u gradu na umoru, na izdisaju, na aspiratorima :roll:
Razlika između SDPa i ovih što se danas izjašnjavaju o krivici za registratore NE POSTOJI!!

OVER AND OUT
Da ne govorimo o "Mejadanu", u kom je nekada bila redovna košarkaška reprezentacija, koji prokišnjava i u fazi je raspada.

Kamče se naokolo za njegovu obnovu.

I kad kažeš stranačkom pajacu, zakržljalom u razvoju, kako neka manja mjesta od Tuzle - u smislu sportske infrastrukture - izgledaju pristojnije, on te, onako kukavan, prozove džiberom.
Point.

#65459 Re: SDP

Post by Point. »

Vidi se da ne zna da je lopta okrugla, daj Boze da ju je jednom sutnuo u zivotu. I onda bi takvi da se pitaju o sportu. Da zna koliko ne zna, shvatio bi koliko sport znaci jednom gradu. Al da bi imao dobrobit od istog, moras malo i uloziti.
Škobo Habu

#65460 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

miop wrote: 29/01/2021 09:58 Nakon ubacivanja HDZ-a u TK, HDZ ubacuje SDP u HNK
Image
Bolji poznavaoci unutrašnjih prilika u SDP tvrde kako je riječ o griži savjesti Nermina Nikšića koja datira još od famozne "Platforme", kada je HDZ odbačen kao trinaesto prase.

Danas se takva vrsta "historijske nepravde" prema HDZ-u želi ispraviti na nivou grada Mostara.

Ali, drugovi, ne brini te ništa. SDP je na pravom putu, konsolidujemo redove, svaki težak, svaki udarnik imaće svoje mjesto u svjetskoj Revoluciji.

Hamo, daj nam još po jednu i pusti nam "Bella Ciao". :lol:
sumirprimus

#65461 Re: SDP

Post by sumirprimus »

et ti ces nam govorit o mejdanu, na stranu ne brini TE nisicko krivajski efendi :lol:
ono bas bas ima reprezentativnih objekata, sporckih :lol:
sumirprimus

#65462 Re: SDP

Post by sumirprimus »

citAo i o ovom garant na drustvenim mrezama, vise puta i detlajno :lol:
Login7777

#65463 Re: SDP

Post by Login7777 »

Škobo Habu wrote: 29/01/2021 10:06

OVER AND OUT
Da ne govorimo o "Mejadanu", u kom je nekada bila redovna košarkaška reprezentacija, koji prokišnjava i u fazi je raspada.

I kad kažeš stranačkom pajacu, zakržljalom u razvoju, kako neka manja mjesta od Tuzle - u smislu sportske infrastrukture - izgledaju pristojnije, on te, onako kukavan, prozove džiberom.
Kako tek "bivši košarkaši" namještaju tendere i direktne sporazume za Mejdan, a kad treba šta obnovit onda sw traži sadaka jer se pojelo putem javnih nabavki. Najjače su mi one od 5900KM ili nekad 6000KM, da ne moraju objavljivat tender na ejn.gov.ba pa se kasnije na kafi počaste.
Spasioci sporta :lol:
sumirprimus

#65464 Re: SDP

Post by sumirprimus »

ono kad sdaovci nekom pricaju o namjestanju tendera, tacno mi dodje da se priheftam na fikrin respirator namah :lol: :-)
more i na vakcinu :lol: :oops:
sumirprimus

#65465 Re: SDP

Post by sumirprimus »

ej ili zenicka zaobilaznica 220 miliona i broji :oops: :lol: :-)
mos mislit ugradjivanja ne mos ni zamislit :evil:
i sta veli lola 5900 il 6000 milja maraka :lol:
Login7777

#65466 Re: SDP

Post by Login7777 »

sumirprimus wrote: 29/01/2021 10:24 ono kad sdaovci nekom pricaju o namjestanju tendera, tacno mi dodje da se priheftam na fikrin respirator namah :lol: :-)
more i na vakcinu :lol: :oops:
SDA i SDP su dva oka iste glave iako jedno oko konstantno laže da nije dio te glave.
miop

#65467 Re: SDP

Post by miop »

sumirprimus wrote: 29/01/2021 10:26 ej ili zenicka zaobilaznica 220 miliona i broji :oops: :lol: :-)
mos mislit ugradjivanja ne mos ni zamislit :evil:
i sta veli lola 5900 il 6000 milja maraka :lol:
Pa to su ovi tvoji koalicioni partneri, SBB (hint Adnan Terzic) :izet:
Image
BHCluster

#65468 Re: SDP

Post by BHCluster »

miop wrote: 29/01/2021 09:58 Nakon ubacivanja HDZ-a u TK, HDZ ubacuje SDP u HNK
Image
Image
Škobo Habu

#65469 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

sumirprimus wrote: 29/01/2021 10:15 et ti ces nam govorit o mejdanu, na stranu ne brini TE nisicko krivajski efendi :lol:
Bolje uslove imaju SRC "Ajdinovići" što se tiče sportskih terena, nego Tuzla.

Al' ti , svakako, dalje od Majevice nisi ni otišao.
costacurta

#65470 Re: SDP

Post by costacurta »

Škobo Habu wrote: 29/01/2021 10:06

OVER AND OUT

Upravo.
Dolaze ljudi iz Bratunca ( uz svo poštovanje) i naderu nam guzove. Ubiše djecu iz omladinskog pogona jer se tamo radi, u klubovima su ljudi koji se razumiju u sport, opet ću spomenuti Dejana Gajića iz Zvornika, pa taj momak život je posvetio toj djeci, čak ih vodi u trening kamp reprezentacije Srbije. Djeca ga obožavaju.
U Slobidi Aid predsjednik je grobar košarke samo što to niko ne konta. Na hoo ruk sve.
Mejdan poplavljen prije 7 mjeseci, humanitarni broj uveli, dobili od kantona 70k KM od UNDPa 500k, niko ne zna koliko novca je uplaćeno od humanitarne akcije, i šta se uradilo za 7 mjeseci? Šta će uraditi nesposobni propali talenat Elezović? Pa evo rješenja, kao i za stadion Tušanj, velika dvorana svakako nije nikad puna, biće dovoljna ova mala dvorana sa 500 mjesta. Ove pare neka se preusmjere za npr Arheološki park ili BIT ili KITu
Ta ćeš je obnavljti, ebi je
bunk

#65471 Re: SDP

Post by bunk »

ocel se Covic isclanit iz hdz i sva rukovodstva u kantonima isto da bi se dobio izborni zakon i koaliralo s sdpom :lol: :lol:
Jadovi jadni prodani..slucaj zakona o prebivalistvu Vol.2..
costacurta

#65472 Re: SDP

Post by costacurta »

Pazi ovo,
Ugasili su KK iako su bili dužni 4M KM. Tek tako. "Zamrzli" dugovanja do nekih boljih vremena. Registrovali novi klub ali zadržali sve pehare i polažu prava na uspijehe KK Slobode i time se diče osim dugova, za to ih nije briga.
Da su ovi legalisti od riječi podigli bi krivične prijave protiv odgovornih, ne bi pustili Husaru i ekipu uz njega koja je uvalila KK u dugove da se šepure i glume gazde, a šta su uradili? Zamrzli stanje?! AJDE!? Pa de da ja se zavalim u dugove i ostanem dužan državi porez i samo ubacim jedno slovo u svom imenu i kažem jbga ja sam sad novi čoek, ne znam za taj dug, Alah daje nafaku akoBogda riješiće se nekad kad dođu bolja vremena..... aha, al u qurcu, SIPA bi me za noge i za ruke odnijela zbog 4M duga. Samo drugovima iz SDPa nači za rješavanje duga bila je inicijativa Slađana Ilića da se kroz inicijativu u parlamentu klubovima "oproste" dugovi bez da se provede istraga, utvrdi krivica i odgovornost. :roll:

Jahh
sumirprimus

#65473 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Škobo Habu wrote: 29/01/2021 10:50
sumirprimus wrote: 29/01/2021 10:15 et ti ces nam govorit o mejdanu, na stranu ne brini TE nisicko krivajski efendi :lol:
Bolje uslove imaju SRC "Ajdinovići" što se tiče sportskih terena, nego Tuzla.

Al' ti , svakako, dalje od Majevice nisi ni otišao.
jes jes umjesto pogadjanja nota uz serifa konjevica na brdsko plnaninski jodl, tamo ide od sabana salmonela zasto me nisi htela. :P :lol: :-)
hos se kladit efendi? smijes li? :P :lol:
sumirprimus

#65474 Re: SDP

Post by sumirprimus »

bunk wrote: 29/01/2021 11:03 ocel se Covic isclanit iz hdz i sva rukovodstva u kantonima isto da bi se dobio izborni zakon i koaliralo s sdpom :lol: :lol:
Jadovi jadni prodani..slucaj zakona o prebivalistvu Vol.2..
kazu idu promjene u skolstvu, vec od ponedeljka, cuj od petka u skolu :lol:
sumirprimus

#65475 Re: SDP

Post by sumirprimus »

costacurta wrote: 29/01/2021 11:07 Pazi ovo,
Ugasili su KK iako su bili dužni 4M KM. Tek tako. "Zamrzli" dugovanja do nekih boljih vremena. Registrovali novi klub ali zadržali sve pehare i polažu prava na uspijehe KK Slobode i time se diče osim dugova, za to ih nije briga.
Da su ovi legalisti od riječi podigli bi krivične prijave protiv odgovornih, ne bi pustili Husaru i ekipu uz njega koja je uvalila KK u dugove da se šepure i glume gazde, a šta su uradili? Zamrzli stanje?! AJDE!? Pa de da ja se zavalim u dugove i ostanem dužan državi porez i samo ubacim jedno slovo u svom imenu i kažem jbga ja sam sad novi čoek, ne znam za taj dug, Alah daje nafaku akoBogda riješiće se nekad kad dođu bolja vremena..... aha, al u qurcu, SIPA bi me za noge i za ruke odnijela zbog 4M duga. Samo drugovima iz SDPa nači za rješavanje duga bila je inicijativa Slađana Ilića da se kroz inicijativu u parlamentu klubovima "oproste" dugovi bez da se provede istraga, utvrdi krivica i odgovornost. :roll:

Jahh
haj sve to, al djes ba s ovim krivajsko nisickim efendijem se slagat, pa njemu u tuzli nista ne valja, otkako im ugasise jednu jel pilanu, il gaćaru u olovu nesto tako bi :lol: :-)
Post Reply