SDA-All about

baglama

#69201 Re: SDA-All about

Post by baglama »

U kojoj je stranci Fucking Bozicno drvce koja je na sudu , u istom procesu kao i dilfas and Co
Sud im sudi, medjutim ti ces isto govoriti, bilo sta da sud odluci i bilo sta da se dokaze, zar ne?

Ma ja vazda po nama muslimanima sa malo m
DonieBrasco

#69202 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Sve se u krug vrti.
Last edited by DonieBrasco on 23/11/2021 16:58, edited 1 time in total.
costacurta

#69203 Re: SDA-All about

Post by costacurta »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:36
Dozer wrote: 23/11/2021 15:17
Sudi im se, ali nece biti osudjeni. Ne bi ni bili na sudu da se nije digla onolika halabuka u javnosti.
Medjutim, cak i ako budu osudjeni (Sebija nece sigurno, a ona je jedna od najodovornijih i upetljana je u sve to, pogotovo kasnije kada je instalirala te respiratore na JIN), to ce biti neke smijesne kaznice.

Ti ces onda reci - eto, sud je rekao svoje, i za tebe ce ta prica biti gotova. Pbojedila je pravda, jel' tako...?

Nema veze sto i sam znas da to nije tako...

Bravo, majstore. Btw, cim pocne ta revolucija, a iz koje bi ti prvi zbrisao da sacuvas goozove, vjeruj mi da cu ja biti medju prvima s metlom u ruci.
Novalic uopste nebi trebao biti na sudu. Da je bio iz HDZ-a, sigurno nebi bio na sudu.

Cj nece biti osudjeni......Naravno da treba biti oslobodjen. To je namontirani proces, i nista drugo.
Samo to sto je premijer FBiH na sudu zbog ove gluposti, je sramota i dokazuje u cijim rukama je tuzilastvo.

Sud im sudi, medjutim ti ces isto govoriti, bilo sta da sud odluci i bilo sta da se dokaze, zar ne?
Apsolutno. Slažem se. Namontirano bratu muminu. Evo i uvaženi brat mumin iz Slo tvrdi isto, Alah hin nagradiJo

Čudi me da uvaženi kolega IkerC nije reagirao na ovu vijest, sve ja moram:
Zijad Bećirović, direktor slovenačkog IFIMES-a, tvrdi kako je afera "Respiratori" isfabricirana kako bi se srušio premijer FBiH Fadil Novalić

Bećirović navodi kako se vodi još jedna obavještajna operacija i to protiv BiH, odnosno protiv FBiH, koja ima kodno ime "Kula" te joj je cilj da se sruše Novalić i federalna Vlada. Kao razlog tome, Bećirović navodi to što se u FBiH odvijaju tri četvrtine ekonomskih tokova.

Ako hoćete da srušite neku zemlju, morate da srušite njen ekonomski sistem. Respiratori nemaju nikakve veze s Fadilom Novalićem, ali su iskorišteni da bi se aktivirala ta akcija, kodnog imena "Kula" za rušenje ekonomskog sistema Federacije. Za to su obezbjeđena znatna sredstva, koja su pojačana ovih dana da bi pokušali da slome ekonomski sistem Federacije. Ali, mislim da Federcija dobro funkcioniše, vidim program reformi, vidim finasijske pokazatelje, 
zlajaBHF

#69204 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 16:49
Velis, bas zato se nasa drzava nalazi na zacelju Evrope, radi ljudi koji ukazuju na kriminal a ne radi stranke koja je omogucila i koja je sva u kriminalu. Ja te opet pitam, je li te sramota braniti kriminal, je li te sramota uopste stavljati pod znak pitanja legalitet i legitimitet malinarove dozvole. Pa ni nase nakaradno tuzilastvo nije moglo preci preko ovog skolskog primjera seljacko/papanskog kriminala. Je li te sramota i jednog trenutka braniti kriminalce koji su od ove zemlje napravili zadnju rupu na svirali, gdje majka djecaka zrtve snajperskog metka prosi nedaleko od hotela Evropa dok nova elita u sjaju i luksuzu uziva u svadbi prve kcereke koja je placena toliko koliko vecina ljudi nece zaraditi za citav zivot. Je li te stid i sram pricati o drugacijem politickom misljenju a braniti ociti kriminal i kriminalce, nepotizam, klijentelizam, svu nepravdu ovog drustva za koju su zasluzni oni koji vode sve procese u o ovoj drzavi u zadnje tri decenije.
Je li te stid braniti onog sljama koji na prici o Srebrenici gleda kako da profitira, pocev od onih majica preko podsticaja koji umjesto da idu ljudima koji treba da dobiju idu jednom jebivjetru. Je li te stid braniti ljudski sljam koji je i u pandemiji vidio priliku da se zaradi pa makar i preko ljudskih zivota.
Je li tebe uopste icega stid, zar mozes ici tako nisko, cak dotle da pravdas rijecima do ovo ne bi mogao biti najveci korupcijski skandal u zadnjih 30 godina.
I ne, ovo nije najveci ali je sigurno jedan od najdegutantnijih korupcijskih skandala u koji je stranka upletena, jadu jedan jadni :skoljka:
Koliko te placa NiP? Da li je nvac u pitanju ili je posao u lokalnoj skoli?
detroit-mercy

#69205 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:59
detroit-mercy wrote: 23/11/2021 16:49
Velis, bas zato se nasa drzava nalazi na zacelju Evrope, radi ljudi koji ukazuju na kriminal a ne radi stranke koja je omogucila i koja je sva u kriminalu. Ja te opet pitam, je li te sramota braniti kriminal, je li te sramota uopste stavljati pod znak pitanja legalitet i legitimitet malinarove dozvole. Pa ni nase nakaradno tuzilastvo nije moglo preci preko ovog skolskog primjera seljacko/papanskog kriminala. Je li te sramota i jednog trenutka braniti kriminalce koji su od ove zemlje napravili zadnju rupu na svirali, gdje majka djecaka zrtve snajperskog metka prosi nedaleko od hotela Evropa dok nova elita u sjaju i luksuzu uziva u svadbi prve kcereke koja je placena toliko koliko vecina ljudi nece zaraditi za citav zivot. Je li te stid i sram pricati o drugacijem politickom misljenju a braniti ociti kriminal i kriminalce, nepotizam, klijentelizam, svu nepravdu ovog drustva za koju su zasluzni oni koji vode sve procese u o ovoj drzavi u zadnje tri decenije.
Je li te stid braniti onog sljama koji na prici o Srebrenici gleda kako da profitira, pocev od onih majica preko podsticaja koji umjesto da idu ljudima koji treba da dobiju idu jednom jebivjetru. Je li te stid braniti ljudski sljam koji je i u pandemiji vidio priliku da se zaradi pa makar i preko ljudskih zivota.
Je li tebe uopste icega stid, zar mozes ici tako nisko, cak dotle da pravdas rijecima do ovo ne bi mogao biti najveci korupcijski skandal u zadnjih 30 godina.
I ne, ovo nije najveci ali je sigurno jedan od najdegutantnijih korupcijskih skandala u koji je stranka upletena, jadu jedan jadni :skoljka:
Je li to jedini odgovor koji imas, koliko me placa NIP :mrgreen:.
Gledaj jadu, puno manje nego tebe, jer imam barem malo obraza da kriminal nazovem kriminalom, da ljudsku nesortu nazovem nesortom, da ne zatvaram oci pred ljudskim sljamom koji nema nimalo empatije prema robovima.
Pri tome se poserem i na NIP i sav SDA kadar koji je promijenio dresove.
Poserem se i na SDP i Hadziomervica novinara koji je okicen titulom direktora javnog preduzeca.
A najvise se poserem na SDA i njihovu sluzincad koji su razorili ovu zemlji i ekonomski i demografski i sto je najbolnije i moralno.
zlajaBHF

#69206 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 17:14
zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:59

Gledaj jadu, puno manje nego tebe, jer imam barem malo obraza da kriminal nazovem kriminalom, da ljudsku nesortu nazovem nesortom, da ne zatvaram oci pred ljudskim sljamom koji nema nimalo empatije prema robovima.
Poserem se i na SDP i Hadziomervica novinara koji je okicen titulom direktora javnog preduzeca.
A najvise se poserem na SDA i njihovu sluzincad koji su razorili ovu zemlji i ekonomski i demografski i sto je najbolnije i moralno.
Znaci, ti si NS kadar.

Razumijem tvoje frustracije. I razumijem da mozes biti ogorcen na SDA.
Mnogi SDA kadrovi na manjem nivou znaju biti nesposobni primitici. Znaci, obecali vam asfalt do sela prije izbora, i poceli radove pred izbore, medjutim radovi nisu nastavljeni nakon izbora i tako sve ceka sljedece izbore. Znam da ima toga, i to cini da ljudi kao sto si ti uopste nise sposobni da stvari gledate objektivno.
Sad je nesposobne iz SDA bolje zamjeniti nesposobnim izdajnicima iz NS-a ili lopovima iz NiP-a ? Nije bolje.....isto je to, ili gore.

Opoziciji treba nova alternativa, koja ce stvari postaviti kako treba. Gdje ce biti sposobni ljudi, koji trenutno nisu dio te zagadjene politicke atmosfere u BiH.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69207 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:25
Chmoljo wrote: 23/11/2021 15:11

čuj lične frustracije :lol:

koje trolanje :D je li znaš da suđenje i zatvor nisu jedno te isto?

je li znaš da ovo sve može biti vrlo lijep način da se operu od ovih 10 miliona? jel, Mulahusiću?
Ma jeli? Znaci nije dovoljno sto im se sudi bez razloga, nego ih treba nevine osudit :-)
Stara skola, jelde? Svi koji se ne slazu stobom, trebaju ili u zatvor, ili Goli otok?

Na tvoju zalost, ta vremena su prosla ;-)
Utvrđeno da je deset miliona maraka spiskano na aparate koji ne zadovoljavaju osnovne potrebe intenzivne njege.

Čija je odgovornost? Moja?

Na tvoju žalost, vicevi o bosancima su ipak samo vicevi. Niko nije toliko glup da ne vidi šta se dešava.

Jebote pored toliko afera, kojih ima toliko da su mnoge od njih iako velike ipak zaboravljene, ono iz tuđine meni drobi o hajci na one koji kontolišu skoro svaki segment života u državi.

Licemjeru.
detroit-mercy

#69208 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 17:20ili gore
Gore od ovoga ne moze :mrgreen: Svojski su se potrudili i postavili ljestvicu tako visoko (ili nisko) da gore od ovoga stvarno ne moze.
scarr

#69209 Re: SDA-All about

Post by scarr »

Ma najgori ljudski šljam, ode u inostranstvo i onda glasa za one što su ga otjerali vani, pritom nama govori kako su oni dobri, kako je ustvari do nas.

Fuj, smeće.
zlajaBHF

#69210 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Chmoljo wrote: 23/11/2021 17:25

Utvrđeno da je deset miliona maraka spiskano na aparate koji ne zadovoljavaju osnovne potrebe intenzivne njege.

Na tvoju žalost, vicevi o bosancima su ipak samo vicevi. Niko nije toliko glup da ne vidi šta se dešava.

Jebote pored toliko afera, kojih ima toliko da su mnoge od njih iako velike ipak zaboravljene, ono iz tuđine meni drobi o hajci na one koji kontolišu skoro svaki segment života u državi.

Licemjeru.
Smokljo, kako ne razumijes?

Ako su kupili pogresne aparate, valjda je kriv onaj koji je odgovoran za kvalitet, a ne j...ni Premijer drzave?
zlajaBHF

#69211 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

scarr wrote: 23/11/2021 17:29 Ma najgori ljudski šljam, ode u inostranstvo i onda glasa za one što su ga otjerali vani, pritom nama govori kako su oni dobri, kako je ustvari do nas.

Fuj, smeće.
:D
Bossona

#69212 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 10:53
detroit-mercy wrote: 22/11/2021 15:55
NS bi nas prodala.
SDA nas je vec prodala.
Kuzis razliku :mrgreen:
Za pocetak znaci mozemo utvrditi da se obojica slazemo da bi nas NS prodala.

Sto se SDA tice, sva vasa kritika bi bila okej, da je alternativa istim neka sposobna stranka, ciji kadrovi su zavrsili skole po poznatim svjetkim univerzitetima, ljudi bez oraha u dzepu, koji imaju viziju kako da od BiH naprave pravu drzavu za covjeka, ekonomske reforme koje ce dovesti do blagostanja.

A u stvarnosti su alternativa SDA, stranke kao NS koji "ladno" preda mjesto gradonacelnika u Mostaru HDZ-u, a taj isti gradonacelnik neki dan slavi dan Hrvatske Republike Herceg Bosne u Mostaru. Slavi dan zlocinacke tvorevine, kojoj je i presudjeno na sudu. Koje pisanje po zrtvama. Ali NS-u je on isti izbor kao i SDA. Usvtari, njima je HDZ bolji izbor.

NiP, oni su kao alternativa. Svi bivsi SDA-ovci koji nisu uspjeli da realiziraju svoje licne ambicije preko SDA, zele pokusati na ovaj nacin. I taj SDA kadar ce nam sada donjeti blagostanje, sto im nije uspjelo dok su bili u SDA. Dino Konakovic je do neki dan igrao kosarku, i to je covjek koji veze o politici nema. Izucio je zanat za lokalnu politiku, i moguce je da zna kako rasporedjivati novac u KS, ali da vvodi drzavu??? Pa covjek je unistio KKBosnu, za sva vremena.

SDP je imao vlast, i sta je uradio? Oni su nakon perioda vlasti, toliko pali, da se jos nisu vratili na nivo koji su imali prije 2012. Ni oni nemaju kadar koji je nesto bolji od SDA.

SBB....bez komentara.
Image
Da se malo prisjetimo čime je SDA zabavljao narod prethodnu deceniju po pitanju zahtjeva trodecenijskog im partnera u vlasti HDZ po pitanju uspostave kanala tzv. Herceg-Bosne.
2012
„Taj kanal je nepotreban. Hrvati mogu ostvarivati svoja prava unutar entitetskih televizija i javnoga servisa na državnoj razini“, rekao je Tihić
2014:
SDA protiv hrvatskog kanala
SDA za dijalog sa HDZ-om BiH, ali protiv hrvatskog kanala, rekao je Bakir Izetbegović
2017:
U SDA smatraju da je onemogućavanje izgradnje RTV sustava na hrvatskom jeziku vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda
Dolazimo u 2019. godinu:
KADA JE PAO DOGOVOR O MOSTARU IZDAJNIK JE DOGOVORIO I FINASIRANJE ČOVIĆEVE TELEVIZIJE HERCEG BOSNE
Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je novinarima da je sa Čovićem imao neobično iskren razgovor pa se tako razgovaralo i o trećem entitetu te formiranju RTV Herceg-Bosne.
"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Čović mi je rekao da Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi.

Izetbegović je na traženje Tuđmana smijenio glavnomomandujućeg Armije Republike BiH i veći dio armijskog vrha..
Ovo je bio presedan u historiji ratovanja i čovječanstva.
Mislim da se nikada prije nije dogodilo da predsjednik države koja je napadnuta prima odlikovanje od predsjednika države koja te napadne i počini UZP nad tvojim narodom.
Ovo odlikovanje je izdajnik primio nakon dogovora o podjeli RBIH i smjene Sefera Halilovića kojeg je smjenio upravo na zahtjev Tuđmana i nakon antustavne podjele RBIH vašingtonskim (ne)sporazumom o uspostavi KONFEDERACIJE tzv. Federacije i Republike Hrvatske zašto ovaj velizdajnik NIJE IMO MANDAT niti ovlaštenja Parlamenta RBiH.

Johnny_x

#69213 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 17:20
detroit-mercy wrote: 23/11/2021 17:14
Znaci, ti si NS kadar.

Mnogi SDA kadrovi na manjem nivou znaju biti nesposobni primitici. Znaci, obecali vam asfalt do sela prije izbora, i poceli radove pred izbore, medjutim radovi nisu nastavljeni nakon izbora i tako sve ceka sljedece izbore. Znam da ima toga, i to cini da ljudi kao sto si ti uopste nise sposobni da stvari gledate objektivno.
Sad je nesposobne iz SDA bolje zamjeniti nesposobnim izdajnicima iz NS-a ili lopovima iz NiP-a ? Nije bolje.....isto je to, ili gore.

Opoziciji treba nova alternativa, koja ce stvari postaviti kako treba. Gdje ce biti sposobni ljudi, koji trenutno nisu dio te zagadjene politicke atmosfere u BiH.
Cak i sam vrh stranke najavi neki projekat, polozi kamen temeljac, ali radovi nikad se ne zavrse. Najbolji primjer su ti hidroelektrana Vranduk i tunel Hranjen. U oba ta slucaja Izetbegovic nas je uvjeravao da su to veliki kapitalni projekti, ali od toga nema nista, propali projekti. Cak nas je Izetbegovic u vijecnici obajestio da ce se podnjeti revizija tuzbe protiv Srbije, i to je jedan ozbiljan poduhvat, ali na kraju ne bi nista od toga.

https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... 60908043#4

https://www.klix.ba/biznis/izetbegovic- ... /200417060

Sta je sa ova dva velika projekta, hoce li Izetbegovic ikad dati objasnjenje zasto je postavljao kamen temeljac necemu sto nikad nece biti izgradjeno?
Last edited by Johnny_x on 23/11/2021 17:39, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#69214 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 17:33

Licemjeru.

Ako su kupili pogresne aparate, valjda je kriv onaj koji je odgovoran za kvalitet, a ne j...ni Premijer drzave?
Jes li ti stvarno podkapacitaran ili se samo pravis :skoljka:.
Ko je expresno izdjestvovao dozvolu za uvoz krseva osobi/licu/firmi koja nema ni kapacitete ni znanje ni ovlastenja da se ovim bavi? Nailova mati :mrgreen:
Chmoljo

#69215 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Licemjeru.

Špajzu,

Kupljeni su od lika koji se bavi uzgojem malina po već dogovorenoj šemi zvanoj "Poslo me Asim" i pripremio teren da dobije taj posao.

Jesi li zaboravio i to?

Jesi li zaboravio kako je fino u mikrofon rečeno kako se OSA koristi za ucjenjivanje, po uzoru na neka druga vremena baš onako za šta ti sada druge optužuješ, licemjeru.
zlajaBHF

#69216 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Johnny_x wrote: 23/11/2021 17:37
zlajaBHF wrote: 23/11/2021 17:20

Znaci, ti si NS kadar.

Cak i sam vrh stranke najavi neki projekat, polozi kamen temeljac, ali radovi nikad se ne zavrse. Najbolji primjer su ti hidroelektrana Vranduk i tunel Hranjen. U oba ta slucaja Izetbegovic nas je uvjeravao da su to veliki kapitalni projekti, ali od toga nema nista, propali projekti. Cak nas je Izetbegovic u vijecnici obajestio da ce se podnjeti revizija tuzbe protiv Srbije, i to je jedan ozbiljan poduhvat, ali na kraju ne bi nista od toga.

Sta je sa ova dva velika projekta, hoce li Izetbegovic ikad dati objasnjenje zasto je postavljao kamen temeljac necemu sto nikad nece biti izgradjeno?
Ostale stranke nisu bolje sto se toga tice!
zlajaBHF

#69217 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 17:38

Ko je expresno izdjestvovao dozvolu za uvoz krseva osobi/licu/firmi koja nema ni kapacitete ni znanje ni ovlastenja da se ovim bavi? Nailova mati :mrgreen:
U to vrijeme niko drugi nije mogao ponuditi nesto bolje, i sasvim je razumljivo da ce se proces da dobivanje dozvole ubrzati. Sve drugo bi bilo pogresno.

Pohvla za ekspresno djelovanje.

Jedva cekam dan kad dodje presuda i kad se dokaze da su ti ljudi nevini.
Chmoljo

#69218 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 16:49 , gdje majka djecaka zrtve snajperskog metka prosi nedaleko od hotela Evropa dok nova elita u sjaju i luksuzu uziva u svadbi prve kcereke koja je placena toliko koliko vecina ljudi nece zaraditi za citav zivot.
Boli njega kurac, jer on ne prolazi pored nje svaki dan.

I boli ga kurac jer ne prolazi mjestima sa kojih je kantama sapirana krv, pa i ona Nermina Divovića.

On bi možda založio još kojeg sedmogodišnjaka i bebu u majčinom stomaku da bi ganjao fadilove fantazije o pokoravanju zemlje ekonomski i natalitetom, a što je priča koja okreće na sukob.

Boli njega kurac što smo u top tri države po smrtnosti od kovida i što prvih godinu pandemije stručna SDA vlada nije mogla naći nekoga, bilo koga ko bi bio ministar zdravstva, jer on je u državi sa visokom procijepljenosti i dobrim zdravstvenim sistemom.

Ovo su sitne duše koje tjelesno uživaju sve privilegije mjesta u lojem borave, i imaju luksuz da mentalno mogu ostati ovdje i ispoljavati najniže porive i navijati za rješavanja nacionalnih pitanja preko tuđih leđa.

I naravno, odmah se zna čiji je. SDA šljam.

Četnik.

Gori.

Od četnika barem znaš odakle puca.
Chmoljo

#69219 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 17:42
U to vrijeme niko drugi nije mogao ponuditi nesto bolje, i sasvim je razumljivo da ce se proces da dobivanje dozvole ubrzati. Sve drugo bi bilo pogresno.

Svjedoci se naprasno ničega ne sjećaju što su izgovorili u iskazu službenim organima. Hoće amnezija kada se konsultuješ sa advokatima.

:lol:

Sve časni ljudi, pošteni, bili prisiljeni davati lažne iskaze :lol:

Četnici.

I oni ovako lažu.
detroit-mercy

#69220 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Jebote pa vama ljudski zivoti nista ne znace, koja ste to vi vrsta jedinki, ljudima vas ne mogu nazvati :skoljka:
Bossona

#69221 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

tandmand wrote: 23/11/2021 11:24
un1ted wrote: 23/11/2021 11:08

nevjerovatno, ovo je fuj. Ne mogu da vjerujem da se ova ikebana slikala s ovom personom? WTF?
Nije sa samo slikao, bila je tu i radna večera

Image
Image
Image
SANU podvala Izetbegovići su najveći saveznici neprijatelja i rušitelja građanske i sekularse RBIH.
Dragan Čavić je u par sekundi potvrdio zašto je Bosni navučena daytonska luđačka košulja, da bi Zagreb preko tzv. FBIH a Beograd preko genocidnog brloga kontrolisali one koje tri decenije vode Bošnjake u geto i propast predvođeni retardiranim Izetbegovićima i SDA sektom.
zlajaBHF

#69222 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 17:49

Jebote pa vama ljudski zivoti nista ne znace, koja ste to vi vrsta jedinki, ljudima vas ne mogu nazvati :skoljka:
Postajes naporan
zippoo87

#69223 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Ovaj Zlaja nivo inteligencije kao i ovaj bot Mulahusic

Mene bi prvo bilo sramota pisati ovo sto ovaj muĆak pise a onda bi me bilo sramota govoriti ljudima iz jedne drzave,sta da rade u drugoj.
SDA unistava sve redom a ovaj jurisnik to brani...evo sada su dosli rucnici na udar...ne kontam ovu logiku,da mi koji u BiH imamo toliko termoelektrana i zavisimo od uglja...zelimo da ugasimo rudnike.
Moze li mi neko iz SDA sekte objasniti tu logiku ??

Ako nestane uglja,nestati ce i struje a uvozna ce biti tri puta skuplja od ove nase domace.

Koji je ovdje interes...ugalj se svakako krade decenijama i prodaje na crno iz rudnika ali opet nece kosuljasi kopati ugalj,nego rudari

Sta je pozadina iza ovog unistavanja rudnika ?
relativno84

#69224 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

uglavnomja wrote: 23/11/2021 10:06 nismo
Ti nisi definitivno, kao i vecina ovih sto se godinama pate na razne nacine da ubijede bosnju kako eto oni znaju sta je njemu bolje. Ako je moguce vrlo rado bi oni odluke da donose, a bosnjo slegne ramenima i odradi tezi dio posla, jer ta saka jada jos se nije oslobodila tih lijepih proslih vremena kada su radili u tom modu. Zao mi je drugovi, ali vakat vam je da slegnete ramenima. Vremenski procesi cine svoje, trava je neminovnost i bosnjo koji je gazi.
Johnny_x

#69225 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 17:40
Johnny_x wrote: 23/11/2021 17:37

Ostale stranke nisu bolje sto se toga tice!
I sta bi za projektom brze ceste Lasva - Nevic Polje, kada smo dobili novac od krilinskog duga, tada je Novalic rekao da cemo taj novac iskoristit za gradnju te ceste. Znaci postoji projekat, novac obezbjedjen, Novalic najavio i na kraju nista od toga. Gdje je novac od krilinskog duga? Mozes li nam dati neki primjer druge stranke koje su ovako najavljivale projekte, ustvari gdje su sve imali, obezbjedjen novac, projektnu dokumentaciju i sve sto je potrebno da se pocne raditi cesta? Ne moras nam navoditi SNSD-ove projekte, njihove najave su tu negdje slicne.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /171211138
Post Reply