Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
fotograf93

#826 Re: Satovi

Post by fotograf93 »

pozz forumasi, sta mislite sta je bolje, fossil ili diesel? :/
missko

#827 Re: Satovi

Post by missko »

fotograf93 wrote:pozz forumasi, sta mislite sta je bolje, fossil ili diesel? :/
Meni licno diesel.
fosil

#828 Re: Satovi

Post by fosil »

bezolovni :mrgreen:
BlackCaviar

#829 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

I Fossil i Dizel će te solidno služiti.
shin

#830 Re: Satovi

Post by shin »

Diesel satove radi Fossil za njih.
stachu

#831 Re: Satovi

Post by stachu »

fosil wrote:
bezolovni :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
anonimni clan

#832 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

SaPnA wrote:kakav je ovaj sat?
i koliko otprilike kosta

Image

Image

http://www.hirschuhren.com/cgi-bin/iboshop.cgi?index
Qler

#833 Re: Satovi

Post by Qler »

stachu wrote:Hodam bezze Altom danas, i ugledam fin sat, marka nikad cuo "Alpha Sapphire", koliko sam shvatio to je neka kao podmarka "Jacques Lemans", sat je pravo lijep na oko i nije skup! Pa se sad lomim da li da ga kupim... :roll:
U pitanju je ovaj sat:
Image

Eh da cijena mu je 65KM....

Jel ono kod ovih satova pise Since 1999 :D meni to odmah shega :D
maraska

#834 Re: Satovi

Post by maraska »

Malogradjanin wrote:
stachu wrote:Ajde da vas priupitam jos nesto...
Gdje u Sarajevu da pogledam "G shock-ove", i zna li ko kako se krecu cijene istih... Ima li kakvih jeftinijih varijanti?
Hvala... :D
Ja sam tražio po cijelom gradu, nisam uspio pronaći. Otišao sam kod onih u BBI centru, jer sam kod njih našao najviše Casio modela, i pitao ih da li se može naručiti, te im odnio listu sa 3-4 G-Shock modela. Nazvali su me nakon 7 dana, rekli da treba čekati nekih 3 mjeseca i da su im cijene 800 KM. :-) Ali snašao sam se i bez njih, postao sam ponosni vlasnik DW-6900NB, za cijelih 99 dolara :D
G-Shock satova ima u Alti na drugom spratu, ne znam kako se radnja zove.
stachu

#835 Re: Satovi

Post by stachu »

Qler wrote:
stachu wrote:Hodam bezze Altom danas, i ugledam fin sat, marka nikad cuo "Alpha Sapphire", koliko sam shvatio to je neka kao podmarka "Jacques Lemans", sat je pravo lijep na oko i nije skup! Pa se sad lomim da li da ga kupim... :roll:
U pitanju je ovaj sat:
Image

Eh da cijena mu je 65KM....

Jel ono kod ovih satova pise Since 1999 :D meni to odmah shega :D
Vjeruj mi da ne znam... :D I to je tradicija, ne zezaj... :D
maraska wrote:
Malogradjanin wrote:
stachu wrote:Ajde da vas priupitam jos nesto...
Gdje u Sarajevu da pogledam "G shock-ove", i zna li ko kako se krecu cijene istih... Ima li kakvih jeftinijih varijanti?
Hvala... :D
Ja sam tražio po cijelom gradu, nisam uspio pronaći. Otišao sam kod onih u BBI centru, jer sam kod njih našao najviše Casio modela, i pitao ih da li se može naručiti, te im odnio listu sa 3-4 G-Shock modela. Nazvali su me nakon 7 dana, rekli da treba čekati nekih 3 mjeseca i da su im cijene 800 KM. :-) Ali snašao sam se i bez njih, postao sam ponosni vlasnik DW-6900NB, za cijelih 99 dolara :D
G-Shock satova ima u Alti na drugom spratu, ne znam kako se radnja zove.
Zahvaljujem, pogledat cu...
BlackCaviar

#836 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Stigoše mi dva nova ljubimca.

Casio G-Shock Spike Lee Limited Edition

Image

und Seiko Stargate

Image

Jedno pitanje. Jel' se u Alti otvorio TagHeuer Shop?

Pozdrav!
motorola01

#837 Re: Satovi

Post by motorola01 »

Je li bilo carine itd???U kutiji ili bez kutije je stiglo?
BlackCaviar

#838 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Poslao prijatelj iz Slavonskog, odnosno iz Bosanskog broda.
U kutiji ofkors, oba.

Image

Evo kutija od G-shocka

Image
lady____

#839 Re: Satovi

Post by lady____ »

moze prijedlog za zenski sat do 500KM treba mi za poklon jednoj djevojci
ako ima i neka opcija za narucivanje preko neta da znate, moze i to..
Gospoda Ministarka

#840 Re: Satovi

Post by Gospoda Ministarka »

lady____ wrote:moze prijedlog za zenski sat do 500KM treba mi za poklon jednoj djevojci
Ima lijepih MEXX - ovih u BBI za cca 300 KM mozes kupiti jako lijep sat.
lady____

#841 Re: Satovi

Post by lady____ »

hvala pogledat cu..htjela bih neku klasiku da joj bas ostane za uspomenu :)
kojeime

#843 Re: Satovi

Post by kojeime »

lady____ wrote:hvala pogledat cu..htjela bih neku klasiku da joj bas ostane za uspomenu :)
Od starih imena imas u BBI Tissot, naravno moderne njihove satove. Nesto ne mislim da su Casio, Seiko i slicni klasika. Ne kazem da su losi, samo da meni to ne zvuci kao klasika.

A imas i polovnih mehanickih satova. Em mozes dobiti prava klasicna imena kao sto su Doxa, Omikron, Zenit, Omega i slicno za 80ak maraka pa navise, em sto nema vece klasike od mehanickog sata. A jos osjecaj da imas starinu nije los.

Te polovne pogledaj u Starom satu, Bascarsija.

Ne znam, meni je jedan od preduslova da bi sat bio klasika to da sat nosi ime pravog proizvodjaca. Sat koji nosi ime na primjer Armani, a sat naravno da nije napravio Armani (kompanija) vec neka nenaznacena kompanija, a Armani je samo stavio ime meni ne moze uci u kategoriju klasik.

Eh da imam novca, kako bih volio jedan Simplicity ili Duality koji je radio Phillipe Dufour...

http://dufourwatches.free.fr/
http://people.timezone.com/pchong/Dufou ... lippe.html
Gospoda Ministarka

#844 Re: Satovi

I zaboravih dodati da Festina ima novu kolekciju zenskih satova koji zaista lijepo izgledaju, i ispunjavaju kriterijum koji je zadao @koje ime :-D
Image
lady____

#845 Re: Satovi

Post by lady____ »

za vikend planiram da obidjem i pogledam sta se nudi, pa ako budem trebala pomoc javim se ;)
Gospoda Ministarka

#846 Re: Satovi

lady____ wrote:za vikend planiram da obidjem i pogledam sta se nudi, pa ako budem trebala pomoc javim se ;)

Svakako. Na raspolaganju sam.
BlackCaviar

#847 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

@koje ime
Znaš i ti izabrati 8-)

Ima i Seiko klasike, evo link pa protabiri http://www.seiyajapan.com/category/3_seiko_quartz_etc_/
kojeime

#848 Re: Satovi

Post by kojeime »

Ma, nemam ja nista protiv Seika, ne bih odbio neki kinetic, ali kada pomislim na Seiko pomislim na moderno, digitala, high tech. Nikada mi Seiko ne bi pao na pamet kao klasika. Kao ni Casio i jos poneki. Znam da je predrasuda, ali tako mi nekako dodje :)

A znam izabrati, samo nemam 25.000 eura koliko kosta najjeftiniji Philipe Dufour, ili vise za skuplje. A i kada toliko platis, valja cekati 2 do 3 godine da ga dobijes. Ko ne zna, tek kada narucis Philipe Dufour sat, tek tada se sat pocne praviti bas za tebe. To je mala manufaktura, satovi (i dijelovi satova) se prave rucno, zato je tako dugo vrijeme cekanja. Ne mozes uci u prodavnicu i kupiti Philipe Dufour sat, nema prodavnice, satovi se prave samo po narudzbi.

Zato bih volio jedan Philipe Dufour vise od najskupljeg Rolexa ili nekog drugog. Iako ga moze svako kupiti (mislim, svako ko ima taj novac i moze cekati), ipak imas osjecaj da imas sat koji je malo ekskluzivniji, koji je pravljen samo za tebe, koji nisi kupio samo zato sto imas novac. U ovo doba instant fotografije, instant satova, instant zivota to je, barem meni, osvjezavajuca pomisao.
Dwndler

#849 Re: Satovi

Post by Dwndler »

lady____ wrote:moze prijedlog za zenski sat do 500KM treba mi za poklon jednoj djevojci
Da se mene pita ja bih otisao na carsiju i pogledao muske satova (znam, da trazis sat za djevojku) kod one face sto prodaje stare satove i do 500Km ima garant Omega ili nesto slicno. A ima i onaj anticar s druge strane (takodje na Bascarsiji), samo ako on ima sta i kaze cijenu odmah ga prepolovi :-D
Zasto muski sat, pa zato sto je tad velicina (obim) muskog sata bio nekih 34-36mm (sad je standard muskog oko 40mm), i to mislim da nije preveliko za zensku ruku. Cura moja nosi muski sat i sve veci broj cura dolazi i kupuje stare kvalitetne muske satove, a to je klasika koja jos nije izasla iz mode, a traje nekih 50-60 godina :razz:
Dwndler

#850 Re: Satovi

Post by Dwndler »

BlackCaviar wrote:Stigoše mi dva nova ljubimca.

Casio G-Shock Spike Lee Limited Edition

Image

und Seiko Stargate

Image

Jedno pitanje. Jel' se u Alti otvorio TagHeuer Shop?

Pozdrav!
Svaka cast mali, vidim krenulo te :D

Ona Omega,sto sam je kupio kad ste vas dvojica otisli je vec prodana, dosla mlada da kupi mladozenji poklon, nije se ni cjenkala :razz:

Btw. na aerodromu kad sam se vracao, na skeneru mu zaustave i kaze imate puno satova, ja vadim vizit kartu, reko ja sam kolekcionar, vamo tamo, zove ona facu iz carine, ali kad sam rekao da su stari satovi onda sve pade u vodu, jos kad sam izvadio par komada, ovoj jednoj se mala Omega svidjela, i kao bas je to super hobi, pa sam prosao bez vecih posljedica. Eto, sta ja sve prolazim zbog GTG-a :mrgreen: :thumbup: :bih:
Post Reply