Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#6726 Re: Satovi

Post by Bullet Tooth Tony »

EasyMan wrote: 25/08/2022 12:41
Rugafet wrote: 25/08/2022 12:34 Pa zar sat ustvari i nije samo nakit za 98% ljudi. Meni ako se sat svidi taman i da ne radi ja ću ga metnut na ruku, ionako mobitel koristim za vrijeme. Tako da puca mi qrac kakav je mehanizam unutra, još i o tome trebam vodit računa.
Ma vidis da me lik napade sto na temi o satovima pitam za sat :lol:

Pa evo mene bas zanima kakva je razlika za korisnika kakav je mehanizam? I taj od 2 dolara i ovaj njihov od hiljade dolara pokazuje isto vrijeme. Sta ja imam od tog boljeg mehanizma. Nosim trenutno svakodnevno digitalni sat od 50KM vec dvije godine i nema greske.
Pa sta hoces da saznas? .. Sta te interesuje?

Ne interesuje te koji je mehanizam.. Ono sto se tebi svidja kupit ces jer izgled ti je najbitniji... Sta ti je onda cilj da izvuces sa ove teme..

Ljudi ti rekli da je sranje taj Armani sat i tebe zabolila istina.. Ljudi ti predlozili sta da kupis kao bolju opciju i ti se naljutio.. Wtf... Aaa ne svidja mi se.. Pa kupi sta ti se svidja jbt...

Jesi bas siguran da pokazuje isto vrijeme :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6727 Re: Satovi

Post by mk ultra »

oyster je fin sat
ima kolega crnog
a znam čoveka sa jednom eskluzivnom bojom koju je sada dobiti od proizvođača ravno nuli
EasyMan

#6728 Re: Satovi

Post by EasyMan »

Bullet Tooth Tony wrote: 25/08/2022 15:18
EasyMan wrote: 25/08/2022 12:41

Ma vidis da me lik napade sto na temi o satovima pitam za sat :lol:

Pa evo mene bas zanima kakva je razlika za korisnika kakav je mehanizam? I taj od 2 dolara i ovaj njihov od hiljade dolara pokazuje isto vrijeme. Sta ja imam od tog boljeg mehanizma. Nosim trenutno svakodnevno digitalni sat od 50KM vec dvije godine i nema greske.

Ne interesuje te koji je mehanizam.. Ono sto se tebi svidja kupit ces jer izgled ti je najbitniji... Sta ti je onda cilj da izvuces sa ove teme..

Ljudi ti rekli da je sranje taj Armani sat i tebe zabolila istina.. Ljudi ti predlozili sta da kupis kao bolju opciju i ti se naljutio.. Wtf... Aaa ne svidja mi se.. Pa kupi sta ti se svidja jbt...

Ko se kraju naljutio? :D
Naljutili ste se vi sto sam ja spomenuo modni sat. Navili se ko kakve zenturace.
Pitao sam zato sto nemam pojma o satovima niti o mehanizmima.
Malo mi je cudno da ste svi napisali da je D1 Milano smece, a ima seiko mehanizam. Znaci bitno je samo da je zvucna marka koja je vama draga, nije bitan mehanizam :D A onda u sljedecem postu palamudjenje kako je bitan mehanizam, kako je u Armaniju mehanizam od pola dolara :lol:
Odjavljujem se sa sektaske teme :D
konoplja

#6729 Re: Satovi

Post by konoplja »

EasyMan wrote: 25/08/2022 15:52
Bullet Tooth Tony wrote: 25/08/2022 15:18

Ko se kraju naljutio? :D
Naljutili ste se vi sto sam ja spomenuo modni sat. Navili se ko kakve zenturace.
Malo mi je cudno da ste svi napisali da je D1 Milano smece, a ima seiko mehanizam. Znaci bitno je samo da je zvucna marka koja je vama draga, nije bitan mehanizam :D A onda u sljedecem postu palamudjenje kako je bitan mehanizam, kako je u Armaniju mehanizam od pola dolara :lol:
OK pa koji Seiko mehanizam ima? Nisu svi isti.
Nije mehanizam sve sto je bitno.
Koje je staklo? Je li premazano anti-reflektivnim?
Koji je metal koristen i kako je to uradeno? Da ne bude da te narukvica grebe i cupa. :-D
Bullet Tooth Tony

#6730 Re: Satovi

EasyMan wrote: 25/08/2022 15:52 Ko se kraju naljutio? :D
Pitao si zato sto nemas pojma o satovima a neces da slusas kada ti se kaze da je smece...cudno ti kad neko kaze da je taj sat los..

Aposlutno nije bitno da je zvucna marka nego da li nesto vrijdi para.. Ljudi su ti rekli da je taj milano smece i smece je.. A ako ti se svidja zbog izgleda idi i kupi..

Evo nepoznate marke a top :thumbup: mehanizam.. Kuciste... Sve..

Image
Rockefeller

#6731 Re: Satovi

Post by Rockefeller »

Bullet Tooth Tony wrote: 25/08/2022 16:48
Pitao si zato sto nemas pojma o satovima a neces da slusas kada ti se kaze da je smece...cudno ti kad neko kaze da je taj sat los..

Aposlutno nije bitno da je zvucna marka nego da li nesto vrijdi para.. Ljudi su ti rekli da je taj milano smece i smece je.. A ako ti se svidja zbog izgleda idi i kupi..

Image
I ovaj tvoj na ruci je preko tri milje €.
Bullet Tooth Tony

#6732 Re: Satovi

Nije.. 1800... Ali je prica kako nije nuzno marka bitna... Nije razvikan brend.. Momak navodi kako je ovdje bitno samo da je zvucna marka
mc-twin

#6733 Re: Satovi

Post by mc-twin »

EasyMan wrote: 24/08/2022 23:51
mc-twin wrote: 24/08/2022 23:45 Kod nas je generalno slaba ponuda i izbor satova i vecinu je cine "modni satovi". Da stvar bude gora i daleko od neke realne cijene, mada u tom cijenovnom rangu bi trebao moci naci sta da valja. Svi mi manje-vise kupujemo (nosamo) satove koji su nam lijepi. Ne bih nikad mogao prezaliti tu svotu novca za takav sat, ali dobro... Suluda i pomisao. Razmotri online opciju kupovine, ako nista mozes proci povoljnije.
Preslaba je ponuda ovih jacih satova. Ima li neka pouzdana stranica za online narudzbe?
https://www.jomashop.com/
https://www.creationwatches.com/
https://www.watches2u.com/
Na ovoj zadnjoj imas velik izbor modnih satova po povoljin cijenama, takodjer mozes pogledati amazon i ebay. Ima jos toga...
Rockefeller

#6734 Re: Satovi

Post by Rockefeller »

Bullet Tooth Tony wrote: 25/08/2022 17:12 Nije.. 1800... Ali je prica kako nije nuzno marka bitna... Nije razvikan brend.. Momak navodi kako je ovdje bitno samo da je zvucna marka
Ja nisam nikada cuo za tu marku, nije sad da se ne razumijem al‘ eto, nije razvikan k‘o sto kazes.

Meni je Omega beton, vjerovatno se nekad pocastim.
EasyMan

#6735 Re: Satovi

Post by EasyMan »

mc-twin wrote: 25/08/2022 17:18
EasyMan wrote: 24/08/2022 23:51

Preslaba je ponuda ovih jacih satova. Ima li neka pouzdana stranica za online narudzbe?
https://www.jomashop.com/
https://www.creationwatches.com/
https://www.watches2u.com/
Na ovoj zadnjoj imas velik izbor modnih satova po povoljin cijenama, takodjer mozes pogledati amazon i ebay. Ima jos toga...
Hvala ti, sad pogledao 2 sata, sa postarinom cijena dodje 100Km jeftinije nego u nasim radnjama.
Pregledacu fino sve pa mozda i narucim online
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6736 Re: Satovi

Post by konektovan »

Bullet Tooth Tony wrote: 25/08/2022 16:48

Image
Mene bi bilo stid ovo postaviti,..kakvo ovo zadovoljstvo moze izszvati kod vlasnika, pitanje za milion?! :-)
Rugafet

#6737 Re: Satovi

Post by Rugafet »

EasyMan, samo obrati pažnju na to kakav je mehanizam unutra, to ti je najvažnije
konektovan

#6738 Re: Satovi

Post by konektovan »

I bez 100 godina istorije,..ništa ispod toga.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#6739 Re: Satovi

Post by sime_cipol »

Ja bih prije dao za sat milion necega, nego za auto, ali to sam ja :D
EasyMan

#6740 Re: Satovi

Post by EasyMan »

konektovan wrote: 25/08/2022 19:15 I bez 100 godina istorije,..ništa ispod toga.
Evo gledam ovaj sat od 1800e i pitam se kakav ljubitelj satova izabere ovakav sat :)
EasyMan

#6741 Re: Satovi

Post by EasyMan »

Rugafet wrote: 25/08/2022 19:13 EasyMan, samo obrati pažnju na to kakav je mehanizam unutra, to ti je najvažnije
A vidi nadam se da ce mi se avidjeti neki kvalitetan sat, ali i ako mi se svidi modni kupicu ga. Jbt ga, necu ga 100 godina nositi.
citroen xm

#6742 Re: Satovi

Post by citroen xm »

Ja ne kontam čemu uopšte rasprava? :? Čovjek pitao za mišljenje i rukavicom pomlatio svaki argument protiv kupovine brendiranih satova. Zašto je uopšte išta pitao i zašto vi uopšte išta odgovarate? I još se priča kako ljudi ovde nemaju ukusa jer mu se ni jedan sat na 15 stranica ne sviđa, ali zato mu se sviđaju satovi koji izgledaju tako da samo mame čekić koji treba da ih polupa.

Kupi i završi i svoju kupovinu i trošenje vremena nekim ljudima ovde. Moj savjet je da slično smeće potražiš na AE za 10 dolara sa poštarinom jer toga je pun AliExpress. Doduše ne piše Guči i Armani. :roll: Da se ne uvrijediš, naručujem i ja takve satove sa AE, samo malo drugačiji od onih koji su po tvom ukusu.
Bullet Tooth Tony

#6743 Re: Satovi

EasyMan wrote: 25/08/2022 20:15
konektovan wrote: 25/08/2022 19:15 I bez 100 godina istorije,..ništa ispod toga.
Evo gledam ovaj sat od 1800e i pitam se kakav ljubitelj satova izabere ovakav sat :)
Onaj koji cijeni cinjenicu da ima tkz in-house movement, da mu je kuciste od celika a prsten (bezel) od keramike sa top safirnim staklom, ima dobro osvjetljenje kazaljki, moze pod vodu do 100 metara a kosta pola cijene svicarskih satova slicnih karakteristika (mada je i on svicarski)

Ja sam budala sto ti odgovoram.. Imam ja tako par poznanika smaraca...vjerovatno i ostali...

Ono.. De mi reci koju masinu da uzmem do xx para.. Nemam pojma.. .. Uzmi bosch yyy.. Ma jbo te bosch ima ono u lidlu kineski zhouzhyin.. Pa goni se u k... Idi u lidl i kupi sta me smaras...
Bullet Tooth Tony

#6744 Re: Satovi

konektovan wrote: 25/08/2022 19:11
Mene bi bilo stid ovo postaviti,..kakvo ovo zadovoljstvo moze izszvati kod vlasnika, pitanje za milion?! :-)
Ja se to svaki put pitam kad vidim na neko vozi citrasha :P
ortodont

#6745 Re: Satovi

Post by ortodont »

pepermint31 wrote: 24/08/2022 20:19 Odmah ga stavio na mesh...
Spoiler
Show
Image
:thumbup:
Ako ti kojim slučajem ikad dosadi javi se. :D Malo je reci koliko tražim sličan Sinn.
konektovan

#6746 Re: Satovi

Post by konektovan »

citroen xm wrote: 25/08/2022 20:21 Ja ne kontam čemu uopšte rasprava? :? Čovjek pitao za mišljenje i rukavicom pomlatio svaki argument protiv kupovine brendiranih satova. Zašto je uopšte išta pitao i zašto vi uopšte išta odgovarate? I još se priča kako ljudi ovde nemaju ukusa jer mu se ni jedan sat na 15 stranica ne sviđa, ali zato mu se sviđaju satovi koji izgledaju tako da samo mame čekić koji treba da ih polupa.

Kupi i završi i svoju kupovinu i trošenje vremena nekim ljudima ovde. Moj savjet je da slično smeće potražiš na AE za 10 dolara sa poštarinom jer toga je pun AliExpress. Doduše ne piše Guči i Armani. :roll: Da se ne uvrijediš, naručujem i ja takve satove sa AE, samo malo drugačiji od onih koji su po tvom ukusu.
Čovjek je u pravu,..jer ovdje se na ovoj temi izgleda mogu samo izdrkavati vlasnici swiss made satova, i ako nisi u tom krugu, ne možeš ništa ni pitati, tražiti savjet mimo toga, kao da su samo autorska prava na ovu temu, pripala njima, a to nije u redu. Sat mođe biti fobar, lijep, kvalitetan i mimo Švicarske.

I opet, dokaži mi "TI" da sat vrijedi 2 $ ....i nadji mi isti na aliexpresu.
Ako armani vrijedi realno 2$, onda tissot vrijedi realno 10$..
konoplja

#6747 Re: Satovi

Post by konoplja »

De ne serite...
Pitao sam ga zna li koji je mehanizam. Imaju Casio i Seiko razlicite quartzne mehanizame, i nisu svi jednaki.
Pitao sam ga zna li koje je staklo, koje je kvalitete kuciste i kako je uradeno. Kvaliteta narukivce. Sve to satu daje na cijeni.
Naravno, i kakva je kontrola konacnog produkta. Kod ovih modni satova je sve to, u vecini slucajeva, losije kvalitete.

Ali, liku je svejedno. Rekao je da bi nosao i sat koji je pokvaren, sve dok je lijep. :lol:
Stoga ko ga jebe. Nek se zavali milju maraka za kitu od sata.
Bullet Tooth Tony

#6748 Re: Satovi

Nisi upravu konektovani.. Ljudi su mu fino predlozili nesto bolje za iste pare jer je trazio SAVJET.. On poceo da sere kako ga boli kurko za mehanizam i karakteristike.. Bitno je da je njemu lijep itd.. I onda se svi upalili oko toga..

Iskreno ja mislim da je on vec odlucio da kupi ovaj sat pa je dosao ovdje po aplauz.. Kada ga nije dobio nastao je problem i pljuvanje po nama :D
doox

#6749 Re: Satovi

Post by doox »

Modni satovi nisu "pravi" satovi i sa takvim glupim pitanjima potražite negdje drugo
citroen xm

#6750 Re: Satovi

Post by citroen xm »

De ba Konektovani, nemoj zajebavati. Nije jednom ovde preporučen Casio sat od 300 KM kao dobar izbor jer se radi o kvalitetnom satu. Ili Seiko recimo. Nema veze sa švajcarcima. Druga stvar je što je ovu temu sigurno i otvorio neko ko prati i voli satove pa se tu pronašla određena skupina ljudi kojima sat nije samo još jedna stvar koja pokazuje vrijeme. Realno, tačno vrijeme imaš danas na hiljadu stvari koje nemaju veze sa satom na ruci.

I onda dođe frajer ko padobranac uskoči u temu da isprovocira, postavi neko pitanje lafo šta vi mislite. Ljudi mu kažu šta misle i on onda počne negirati sve. Čemu to? Da bi ubjedio sebe i druge da kupovinom Armani sata od 600+ KM pravi pravi izbor, da kupuje vrhunski sat i da ne plaća brend.

AE pršti od takvih satova, kupovao sam ih sebi koliko hoćeš. Ono što je on prikazao nudi se za 20-ak dolara, samo nema znak Armani već neki kineski brend. Za 50-70 KM kupuješ satove podjednako dobre onome što je on prikazao, a za 150-200 KM kupuješ satove koji su u svakom segmentu svijet izmislili za one koje je prikazao.

I opet mu ljudi kažu, kupi, ali ne vrijedi. I on opet zapeo ko lud. Pa kupi druže kada si već naumio, na kraju šta me boli neka stvar šta ćeš kupiti za svoje pare i šta ćeš kupiti inače.
Post Reply