Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Pulse460

#5026 Re: Satovi

Post by Pulse460 »

caffeinefreak wrote:Ako je neko zainteresovan za G Shock ga-120-1a moze u pp
Nov naravno i povoljan
Cijena?
Ramzess Veliki

#5027 Re: Satovi

Post by Ramzess Veliki »

Nasao sam Rolexa pun japaner, vrlo povoljna cijena, naveliko dodju jeftinije. :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Radnja sa tzv. 1:1 kopijama, cijena oko 400 KM komad, slikao jaran u Kini.
Kaze nema sta nema, Omege, Rolexi, Oris ... ipak je bolji original Seiko nego ove kopije. :thumbup:

Image
Image
Image
dadoka84

#5028 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Ja bi radije nosio peticu sa pika koju platih 45KM nego te sjajne kopije :)

Image
bushido

#5029 Re: Satovi

Post by bushido »

dadoka84 wrote:Ja bi radije nosio peticu sa pika koju platih 45KM nego te sjajne kopije :)

Image
Koliko si siguran da ta 'petica' nije dupljak :D . Ja sam kupio Tissot seastar i provalio ga tek kad sam ga kuci donijeo i stavio pod lupu.
dadoka84

#5030 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Nije dupljak. Rastavio sam ga više puta :D Modifikovan je cifer jer je originalni loš bio. Promjenjena je i narukvica.
skvo

#5031 Re: Satovi

Post by skvo »

dadoka84 wrote:Ja bi radije nosio peticu sa pika koju platih 45KM nego te sjajne kopije :)

Image
Je li ovo isti sat od prije par stranica samo dotjeran?
dadoka84

#5032 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Jeste :D
skvo

#5033 Re: Satovi

Post by skvo »

Super izgleda! Čak i plava ploča mi se sviđa. Imam isti, ostao mi od oca, sivi sa zlatnim kazaljkama i planiram ga dotjerat jedog dana :)
dadoka84

#5034 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

skvo wrote:Super izgleda! Čak i plava ploča mi se sviđa. Imam isti, ostao mi od oca, sivi sa zlatnim kazaljkama i planiram ga dotjerat jedog dana :)
Hvala puno :)
Boja je renault metalik plava. Sekundara ofarbana u bijelo kao kontrast plavoj pozadini. Narukvica sa ebay, a kućište je matirano jer mi je tako malo ljepši sat bio.

Ako je taj sat sa sentimentalnom vrijednošću i u solidnom stanju, eventualno ga odnijeti na čišćenje. Šteta bi ga bilo modifikovati. Ima u oglasima satova kojima treba pažnje pa se mogu baš dotjerati i modifikovati do mile volje :)
Ramzess Veliki

#5035 Re: Satovi

Post by Ramzess Veliki »

dadoka84 wrote:
skvo wrote:Super izgleda! Čak i plava ploča mi se sviđa. Imam isti, ostao mi od oca, sivi sa zlatnim kazaljkama i planiram ga dotjerat jedog dana :)
Boja je renault metalik plava. Sekundara ofarbana u bijelo kao kontrast plavoj pozadini. Narukvica sa ebay, a kućište je matirano jer mi je tako malo ljepši sat bio.

Ako je taj sat sa sentimentalnom vrijednošću i u solidnom stanju, eventualno ga odnijeti na čišćenje. Šteta bi ga bilo modifikovati. Ima u oglasima satova kojima treba pažnje pa se mogu baš dotjerati i modifikovati do mile volje :)
Imam i ja ovaj Seiko i malo kasni ... hoce li ga ciscenje oporaviti? :sad:
skvo

#5036 Re: Satovi

Post by skvo »

dadoka84 wrote:

Nisam mislila mijenjati mu izgled. Voljela bih da ostane kakav jeste. Postavit ću sliku...
dadoka84

#5037 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Ramzess Veliki wrote: Imam i ja ovaj Seiko i malo kasni ... hoce li ga ciscenje oporaviti? :sad:
Ja sam svoj podesio. Kasnio je oko 30 sec dnevno. Imas malu polugicu koja ide u + ili - Pravis veoma male pomake tipa, 2/10mm do pola mm i onda pratiš kako se ponaša. Ovaj moj je sad dosta tačan. Naravno možeš odnijeti i kod urara koji će ga namjestiti pomoću uređaja. Ja volim diy :D
dadoka84

#5038 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

skvo wrote:
Nisam mislila mijenjati mu izgled. Voljela bih da ostane kakav jeste. Postavit ću sliku...
Stavi fotku sata. Dosta žena nosi starije satove ovog tipa, eventualno mu promjeni narukvicu. :D
Last edited by dadoka84 on 08/10/2019 08:59, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#5039 Re: Satovi

Post by Ramzess Veliki »

dadoka84 wrote:
Ramzess Veliki wrote: Imam i ja ovaj Seiko i malo kasni ... hoce li ga ciscenje oporaviti? :sad:
Ja sam svoj podesio. Kasnio je oko 30 sec dnevno. Imas malu polugicu koja ide u + ili - Pravis veoma male pomake tipa, 2/10mm do pola mm i onda pratiš kako se ponaša. Ovaj moj je sad dosta tačan. Naravno možeš odnijeti i kod urara koji će ga namjestiti pomoću uređaja. Ja volim diy :D
:shock:

Jarane ja tu samo mogu nesto pokvariti ... odnijecu majstoru prvom prilikom. :thumbup:

Pitao sam ove kineze ovdje, oni znaju samo "Donesi sat poslacemo ga u Japan u servis" pricu ... :roll:
dadoka84

#5040 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Vjerujem. Pipavo je inače i sitno ali ovaj zahvat nije komplikovan. Imaš alat koji se kupi ili napravi za otvaranje zadnjeg poklopca, koji se samo odvije.
Image npr nešto ovako.
I onda pomjeraš polugicu koja ima ovaj pokazivač u smjeru u kojem ti treba.
Image.
To je sva metafizika :D
bushido

#5041 Re: Satovi

Post by bushido »

Ako od sata u tom cjenovnom rangu trazimo tacnost onda su to kvarcni satovi,automatici su vise muski ukras i tacnost im nije opcija.Automatici su za ljude koji vole da ceprkaju,stimaju i dostimavaju skoro svakodnevno da bi mogli reci da je 'SKORO' tacan a oni koji ne vole da ceprkaju imaju interes da ozene casovnicara :D (ramzes ovo je opcija za tebe :P ).
Ramzess Veliki

#5042 Re: Satovi

Post by Ramzess Veliki »

dadoka84 wrote:Vjerujem. Pipavo je inače i sitno ali ovaj zahvat nije komplikovan. Imaš alat koji se kupi ili napravi za otvaranje zadnjeg poklopca, koji se samo odvije.
...
:D
Nemam taj alat ali sam shvatio da mogu zavariti maticu na dno i odvrnuti poklopac kljucem. :D

... bolje da ja to dam majstoru i platim, jalda ??? :sad:
Ramzess Veliki

#5043 Re: Satovi

Post by Ramzess Veliki »

bushido wrote:Ako od sata u tom cjenovnom rangu trazimo tacnost onda su to kvarcni satovi,automatici su vise muski ukras i tacnost im nije opcija.Automatici su za ljude koji vole da ceprkaju,stimaju i dostimavaju skoro svakodnevno da bi mogli reci da je 'SKORO' tacan a oni koji ne vole da ceprkaju imaju interes da ozene casovnicara :D (ramzes ovo je opcija za tebe :P ).
Previse si se uzivio u Paradu ... to nije opcija ... :lol: :lol: :lol:

Moja Certina DS PH200 ne kasni nikako osim ako je stala jer je nisam nosio ili navijao. :thumbup:

Tissot mi malo zuri, ali sam shvatio da ga mogu ustimat' srafcigerom, i odvrnut poklopac na gore pisan nacin sa tim da je na dnu safirno staklo pa cu morati navariti i plocicu na koju je zavarena matica ... :lol: :lol: :lol:
dadoka84

#5044 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Ramzess Veliki wrote:
dadoka84 wrote:Vjerujem. Pipavo je inače i sitno ali ovaj zahvat nije komplikovan. Imaš alat koji se kupi ili napravi za otvaranje zadnjeg poklopca, koji se samo odvije.
...
:D
Nemam taj alat ali sam shvatio da mogu zavariti maticu na dno i odvrnuti poklopac kljucem. :D

... bolje da ja to dam majstoru i platim, jalda ??? :sad:
Ako nisi siguran jeste. Neki odvijaju gumiranom lopticom :D

Image
skvo

#5045 Re: Satovi

Post by skvo »

dadoka84 wrote:
skvo wrote:
Stavi fotku sata. Dosta žena nosi starije satove ovog tipa, eventualno mu promjeni narukvicu. :D
https://ibb.co/rx9Kjvq
https://ibb.co/7ycrQCn
https://ibb.co/L9XhT9K

Vidi se da je staklo izgrebano dosta, da se nakupilo prašine, čak i kazaljke se čine prašnjavo-prljavo. Narukvica slaba, iglica sa strane za pomjeranje kazaljki pukla. Sat već godinama stoji u kutiji, sve danas sutra...

Niie baš neko stanje, ali meni uspomena od oca. A ni on ga nije pazio, na građevini radio. Ne znam da li je original.

Ne znam na kojem jeziku su dani. Trenutno je SAB, vidjela sam da.ima VIE...
dadoka84

#5046 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

Nisu ti dobri linkovi ne prikazuje na forumu. Koristi bb code sa URL oznakom.

Image
Image
Image

Meni se čini kao original. Ako si iz sarajeva imaš čiku na čengić vili na parkingu ispred konzuma, preko puta slastičarne MM. Na autu mu stoji natpis sahadžija :D on bi ti mogao moći osposobiti sat za početak. Što se izgrebanog stakla tiče u merkuru na spratu imaš radnju silverland, imaju stakla i sa zamjenom je čini mi se 30KM. Narukvice imaš na ebayu ili ovdje kod nas ali su nešto skuplje.

https://silverland.olx.ba/

Što se dana u sedmici tiče, kad pritisneš krunicu (koje sad nemaš) do kraja onda mjenjaš dane, svi su satovi uglavnom bili dvojezični npr engleski i njemacki, ili italijanski-engleski, ili kod mene engleski i rimski brojevi. kad izvuces krunicu na prvu poziciju i okreces je mjenjas dane u mjesecu a na drugoj poziciji krunice štimaš vrijeme, osim sekundare koja se obično ne zaustavlja.
skvo

#5047 Re: Satovi

Post by skvo »

Ja živim u Tuzli. Kod nas ima samo jedan stari majstor ali kad sam mu nosila jedan drugi sat i tražila kućište, grubo me odbio. Elem, nije Sarajevo preko svijeta za dobrog majstora.

Sad sam guglala, SAB je skraćenica za sabato, subota na talijanskom. Nema veze koji je jezik.

Postavim i ja slike, kad ga jednom sredim. Tebi hvala :)
dadoka84

#5048 Re: Satovi

Post by dadoka84 »

skvo wrote:Ja živim u Tuzli. Kod nas ima samo jedan stari majstor ali kad sam mu nosila jedan drugi sat i tražila kućište, grubo me odbio. Elem, nije Sarajevo preko svijeta za dobrog majstora.

Sad sam guglala, SAB je skraćenica za sabato, subota na talijanskom. Nema veze koji je jezik.

Vjerovatno ima i bliže :) Al kad ja mogu tamo na ćevape i sladoled i na polumaraton možeš i ti ovamo na servis :) Dvojezični je sat svakako, moguće da je engleski drugi jezik. Pošalji slike kad se sredi :)
skvo

#5049 Re: Satovi

Post by skvo »

dadoka84 wrote:
skvo wrote:Ja živim u Tuzli. Kod nas ima samo jedan stari majstor ali kad sam mu nosila jedan drugi sat i tražila kućište, grubo me odbio. Elem, nije Sarajevo preko svijeta za dobrog majstora.

Vjerovatno ima i bliže :) Al kad ja mogu tamo na ćevape i sladoled i na polumaraton možeš i ti ovamo na servis :) Dvojezični je sat svakako, moguće da je engleski drugi jezik. Pošalji slike kad se sredi :)
Važi
nermin_h00

#5050 Re: Satovi

Post by nermin_h00 »

Planiram kupiti sat do 500 KM, plavi dial i plavi kozni kajs. Imate li neku preporuku za sat koji nije modni, ako se moze nesto naci za ovu cijenu? Ne bih chrono, vec jednostavniji sat. Hvala!
Post Reply