Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Curve

#2801 Re: Satovi

Post by Curve »

internazionale wrote:
Curve wrote:Image

Dobar je i taj, al ovaj mi je vrh, kolko' bi on bio

PS. koja radnja u Sa preporucit za kupnju, znam da ima radnja u bbi-u prizemlje i u SCC, mada ovako nes sto trazim (ovaj ili taj iznad) nisam primjetio da imaju, ili ako ima 800-1200KM odma, 470 jock
O'zone ako ima ovaj sat po ovoj podvucenoj cijeni (u km-ovima naravno) rezervisi mi jedan
stani u red :D
O'zone
Globalni moderator

#2802 Re: Satovi

Post by O'zone »

E jbg-a ljudi pa i Vi baš pretjerujete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako hoćete automatic sat računajte na 800+ KM ako idete na automatic chronograph sa C01.211 od 1.260 KM pa gore, Valjoux 2.000 KM.

Evo Vam oficijalni Tissot online shop za Njemačku cijene su u Eurima i samo kovertujte u KM-ove. Tissot svim svojim zastupništvima šalje cijene koje se samo sa datumom dolaska robe konvertuju u domicilnu valutu iz CHF i to je to. Jedina razlika koja nastaje je iznos PDV-a

http://de.tissotshop.com/herren.html
O'zone
Globalni moderator

#2803 Re: Satovi

Post by O'zone »

Koga interesuje stigli su ovi crni i bijeli u SCC i BBI ali samo po jedan komad (jedan crni jedan bijeli po radnji) pa ko prvi djevojci njegova djevojka. Cijena ostaje 470 KM
ortodont

#2804 Re: Satovi

Post by ortodont »

.
Last edited by ortodont on 01/09/2014 15:48, edited 2 times in total.
O'zone
Globalni moderator

#2805 Re: Satovi

Post by O'zone »

Danas prvi put ga detaljno pregledao. Cijenom nije loš, na koži 610 na kaučuku 650. Izgleda kao PRC 200 ali nema krunicu na navoj, nije mu foldable clasp nego obična kopča na narukvici, boje zanimljive

Image

Image

Image
mayab

#2806 Re: Satovi

Post by mayab »

Sta mislite valja li ova ponuda šta?
:?:

Code: Select all

http://goo.gl/ZgZgI1
sorge_sa

#2807 Re: Satovi

Post by sorge_sa »

Image

Kome da odnesem od urara, Tissot PRS 516 automatic, kupljen prije 2 godine, poceo kasniti sam od sebe, po 4-5 minuta dnevno.
O'zone
Globalni moderator

#2808 Re: Satovi

Post by O'zone »

sorge_sa wrote:Image

Kome da odnesem od urara, Tissot PRS 516 automatic, kupljen prije 2 godine, poceo kasniti sam od sebe, po 4-5 minuta dnevno.
Ako je još pod garancijom a i ako nije ovlašteni servis za Tissot u BiH Goldtime d.o.o. Sarači 61.

http://www.tissot.ch/?stores
shin

#2809 Re: Satovi

Post by shin »

Kome god budeš nosio to je samo regulacija u pitanju, servis automatika je cca. 50KM, mada moža je ispao iz takta.

Navodim info da znaš da te ne opale po ušima.
malwarebyte

#2810 Re: Satovi

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 23:21, edited 1 time in total.
sorge_sa

#2811 Re: Satovi

Post by sorge_sa »

O'zone wrote:

Ako je još pod garancijom a i ako nije ovlašteni servis za Tissot u BiH Goldtime d.o.o. Sarači 61.

Kupljen 13.10.2012, u Turskoj kod ovlastenog prodavca, ima garantni list na 2 godine, nadam se da Tissot ima medjunarodnu garanciju.
sorge_sa

#2812 Re: Satovi

Post by sorge_sa »

shin wrote:Kome god budeš nosio to je samo regulacija u pitanju, servis automatika je cca. 50KM, mada moža je ispao iz takta.

Navodim info da znaš da te ne opale po ušima.
Hvala na info, dobro su dosle, valjda mu vazi medjunarodna garancija, imam garantni list na 2 godine, ima jos mjesec i po do isteka.
Norm

#2813 Re: Satovi

Post by Norm »

...popravak Molnia-e, dzepni ruski sat, zamjena osovinice na nemirici...

izbijanje,
Image

nabijanje...:)
Image

Image

opruga,
Image

zavrseno,
Image

Radiiii,
Image

Obzirom da je ovo moja prva zamjena osovinice i koristenja ovog alata, to je i moja radost veca...
sorge_sa

#2814 Re: Satovi

Post by sorge_sa »

O'zone wrote:

Nosio juce na ovu adresu, kaze majstor, donesi za 7 dana, :? . Klasika bosanska.
Bodkin

#2815 Re: Satovi

Post by Bodkin »

ljudi treba mi savjet. ima li neko par ideja sat slican ovima dole ali da nije u ovom cjenovnom rangu nego malo ispod :)

Image

Image
shin

#2816 Re: Satovi

Post by shin »

Image

Slicno a jeftinije :D

Nisi rekao do koliko para.
Chisum

#2817 Re: Satovi

Post by Chisum »

E jeboga ti, pa nemoj da sitnicaris...

Bez zajebancije, ako trazis nesto "malo ispod", onda se jos malo strpi, jebiga... sacekas, udaris rezim... pastete i jeftini sokovi na razmucivanje - oni sto ti ostane zuto oko usta kad ga popijes - i onda skupis kintu i kupis nesto sto zaista valja.

E sad, Zenithovi kronografi su mnogo skuplji od Longinesovih, tako da ova dva nisu u istoj ligi, ali, pazi, Longinesov column wheel koji si ovdje okacio je strasan. Imam ga vec neko vrijeme i fantasticno me sluzi.

Evo ti ovdje jedan od mojih starijih postova, sa slikom nesto starijeg modela iste kolekcije, koji danas mozes naci za nesto manje love nego novi model, ciju si sliku postavio.
Chisum wrote:Da, to je bila ta prica, sjecam se. Zato i pomenuh Seiko.

A dobro si, tada sam uzeo Longines, sa L688 mehanizmom. Bio je jeftiniji od TAG-a za nesto manje od 1000 eura, ali volim tu njihovu "heritage" kolekciju (dvoumio sam se izledju master i heritage duze vrijeme), pa je dizajn presudio. Nisam se zajebao, sluzi me odlicno.

Image

To je taj model.

Novi model je nesto drugaciji, dugmad su drugacija, ali meni ovaj vise lezi. Jedino sto bih na njemu mijenjao je ovih 41 mm... posto nosim satove od 41 do 43, sve ispod mi je nekako sicusno, a sve iznad mi se ne svidja, ali bih volio da je ovaj nesto malo veci, ali, dobro, prilicno je masivan, pa tih 41 mm djeluje vece.

Bas smo nekad pred kraj prosle godine malo pretresali kronografe na ovoj temi, pa ako ti se da, petresi malo ranije postove... Ne znam koliko bi para da roknes? Ali ti savjetujem da malo sacekas... malo sacekas do Longinesa, pa malo, opet, do TAG Heuera, pa malo do Zenitha... i, elem, tako, cekas cijeli zivot i pitas raju koliko je tisa... :lol:

Sad ozbiljno, ako mozes da sjuzis oko milje i po Eura, do dvije, ili nesto preko, jos jednom pregledaj Longines satove, mozda i koju Heuer-ovu Carreru, mada su one u prosjeku duplo, eventualno do trecinu cijene skuplje, radi in-house mehanizama... Ili, evo, kako ti @shin napisa, moze i neki stariji Omegin Speedmaster. Tu se ne mozes zajebati.
Last edited by Chisum on 23/08/2014 21:13, edited 1 time in total.
Bodkin

#2818 Re: Satovi

Post by Bodkin »

hvala obojici :thumbup: @chisum koliki je promjer ovog sto si postavio? izgleda blizu onoga sto ja hocu :)

a cifra bi bila oko 1000 eura. 10-15% gore dole :) ako mi se neki bas svidi, mogao bih podici. gledao sam malo longines ali ovi sto sam ja vidio su oko 2500. znam da je zenith out of my league ali sam sliku stavio kao primjer :) ima i par IWC i panerai modela ali to mozda za par godina :D
Chisum

#2819 Re: Satovi

Post by Chisum »

Eno pise ispod slike, ovaj moj je 41 mm. Mogao je komotno biti veci, ali, kao sto rekoh ranije, masivan je, ima ga, sto se kaze, pa 'ladno moze proci kao veci.

Ove Longinesove modele danas mozes bez problema naci po cijeni od oko dvije milje Eura, plus-minus stojanka.

E sad, IWC...to nije sat, to drevno indijsko bozanstvo, bog i batina... :D
Za tu milju koju imas, nakupis joj par stoja, napravis zasjedu i cekas... nadas se da ce neki naguzeni zirant da zaglavi, pa pocne da prodaje i pokretnu i nepokretnu imovinu, i naleti, tako sjeban, na tebe, sa nekim od cuvenih Schaffhausenovih kalibara "89"... Jos ako uhvatis kakav srebrnu osamdesetdevetku iz 70ih godina - imaces jedan od najljepsih i najelegantnijih satova svih vremena.

A Panerai jednostavno ne volim iako im se mora priznati originalan dizajn i karakteristican sharm... mnostvo kompanija ih je pokusalo kopirati, pa, posto je ovo nase trziste, a u slucaju da zivis ovdje, karina, i sto se tice potraznje, a i ponude, onda mozes komotno kakvim Kinezom zamazati oci slucajnih prolaznika - npr. nekim Parnis-om - dok ne skupis tih 5, 6, ili vise milja Eura za pravi Panerai... :)
Last edited by Chisum on 23/08/2014 21:55, edited 1 time in total.
shin

#2820 Re: Satovi

Post by shin »

Za 1000 eurića može se fin Longines uzeti.

http://www.portalsatova.com/forum/viewt ... t=longines

Evo nekakva mjera.
Bodkin

#2821 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Chisum wrote:Eno pise ispod slike, ovaj moj je 41 mm. Mogao je komotno biti veci, ali, kao sto rekoh ranije, masivan je, ima ga, sto se kaze, pa 'ladno moze proci kao veci.

Ove Longinesove modele danas mozes bez problema naci po cijeni od oko dvije milje Eura, plus-minus stojanka.

E sad, IWC...to nije sat, to drevno indijsko bozanstvo, bog i batina... :D
Za tu milju koju imas, nakupis joj par stoja, napravis zasjedu i cekas... nadas se da ce neki naguzeni zirant da zaglavi, pa pocne da prodaje i pokretnu i nepokretnu imovinu, i naleti, tako sjeban, na tebe, sa nekim od cuvenih Schaffhausenovih kalibara "89"... Jos ako uhvatis kakav srebrnu osamdesetdevetku iz 70ih godina - imaces jedan od najljepsih i najelegantnijih satova svih vremena.

A Panerai jednostavno ne volim iako im se mora priznati originalan dizajn i karakteristican sharm... mnostvo kompanija ih je pokusalo kopirati, pa, posto je ovo nase trziste, a u slucaju da zivis ovdje, karina, i sto se tice potraznje, a i ponude, onda mozes komotno kakvim Kinezom zamazati oci slucajnih prolaznika - npr. nekim Parnis-om - dok ne skupis tih 5, 6, ili vise milja Eura za pravi Panerai... :)
dvije milje jos nisam odlucio izletiti. mozda oko nove ako se strpim i opravdam sebi potrosnju :)

:lol: :lol: legendarni opisi kao i uvijek. da, iwc i panerai su mi bas nesto posebno. iznad njih mi je top ulysee nardin jedan od gmt perpetual modela.

kakvi su junkers satovi? znam da je to sat njemackih pilota ali nekako malo znam o njima
shin wrote:Za 1000 eurića može se fin Longines uzeti.

http://www.portalsatova.com/forum/viewt ... t=longines

Evo nekakva mjera.
iskreno nije mi ovako nesto padalo na pamet. mislio sam vise nove po radnjama sto sam gledao da su oko 2 hiljade :)
shin

#2822 Re: Satovi

Post by shin »

Nov sat kupuje samo ko ima viška para, može kupiti star sat par mjeseci za -30% od cijene.

A sto se tice vrha, tu je A.Lange pa sve ostalo :D
Bodkin

#2823 Re: Satovi

Post by Bodkin »

shin wrote:Nov sat kupuje samo ko ima viška para, može kupiti star sat par mjeseci za -30% od cijene.

A sto se tice vrha, tu je A.Lange pa sve ostalo :D
da ali ne znam da li bih se usudio uzeti tako nesto bez nekoga ko se bas BAS razumije u satove i garantuje mi koliko toliko da nije neka kineska verzija :-D

sto se tice vrha, misljenja sam da je nebitno koji uzmas. subjektivno je koji se kome svidja :D
Chisum

#2824 Re: Satovi

Post by Chisum »

Bodkin wrote: dvije milje jos nisam odlucio izletiti. mozda oko nove ako se strpim i opravdam sebi potrosnju :)

:lol: :lol: legendarni opisi kao i uvijek. da, iwc i panerai su mi bas nesto posebno. iznad njih mi je top ulysee nardin jedan od gmt perpetual modela.

kakvi su junkers satovi? znam da je to sat njemackih pilota ali nekako malo znam o njima

iskreno nije mi ovako nesto padalo na pamet. mislio sam vise nove po radnjama sto sam gledao da su oko 2 hiljade :)
Evo, taman, kad pomenu Junkers, pade mi na pamet da smo o ovim satovima pisali. Proizvodi ih ista firma kao i Zeppelin satove, u kojima se nalaze ruski mehanizmi, pa sad, ne znam, mozda i Junkers koristi iste. Uglavnom, @shin je imao jednog Junkersa, koliko se sjecam, pa ce on bolje znati kakav je sat i sta je unutra.

Evo ti, od istog proizvodjaca, vec sam ga ranije pominjao na temi.

Chisum wrote:
Norm wrote:Hvala...
Info koji sam ja dobio je da su ovo zaista dobijali nizerangirani djelatnici tajne policije (tzv. chekisti) sto neznaci naravno da ih nije bilo i u slobodnoj prodaji, ovaj sat je iz 90-tih.
Ovo je Poljotov 3133 mehanizam, mada ste upravu sto se tice i Vostoka (Boctok). Vostok je uglavnom snadbijevao vojsku (mislim da je sada "komercijala") i imao jako dobre automatske mehanizme (mislim da je preradjena ETA), mehanizmi koji nemaju onu zavrsnu finocu i estetiku, gruba izrada, ali i nakon decenija eksploatacije u svim uslovima, uz minimalno odrzavanje, izuzetno tacni...
Pazi, Cheka je preteca svega sto je kasnije nastajalo, preko preko GPU-a, NKVD-a, pa do KGB-a. Ugasena je tamo nekada dvadesetih godina, a izraz je ostao i do danasnjeg dana, lijepeci se uz imena onih koji su imali veze sa tajnim sluzbama Sovjetskog Saveza, a onda i Rusije, tako da tu nije rijec o rangovima, koliko o jednom uvrijezenom izrazu kojim su, npr. etiketirali i Putina, kao bivseg KGB-ovca, mada, moram opet da kazem, sumnjam da bi neko kome je u opisu radnog mjesta drzanje low profile-a shetao grb KGB-a na satu. Barem sam ovo citao na jednom od ruskih foruma vezanih za satove.
Koliko znam, Vostok, koji je po svoj prilici snabdijevao i KGB-ovce kao i ostale sluzbe sigurnosti, nema satove iz tog perioda sa istaknutom oznakom.

A poljot 3133 je jako pouzdan mehanizam, vizuelno, pogotovo uz odredjenu obradu - lijep k'o lutka... i dan-danas popularan.

Lijepu obradu sam bas nedavno sreo pretresajuci po u ovim tzv. njemacko-ruskim satovima, tipa Graf Zeppelin itd.... jos jedan sat koji npr. ne kosta previse, a uopste nije los (pogotovo ako uhvais safirno staklo).

Image

Image

Image

@Anonimna Lutrija, nema na cemu! Drago mi je ako sam mogao pomoci.
Last edited by Chisum on 23/08/2014 22:25, edited 1 time in total.
shin

#2825 Re: Satovi

Post by shin »

Junkers ima svega, a gubi cijenu u pola čim ga izneseš i radnje.
Post Reply