Lesli Eldridž wrote:To oca mi (ocam) se nije ranije koristilo. Novopridošli u grad su to donijeli. Imamo i još novih riječi: famelija, njiha, hin, itd. To je sve od novijih stanovnika
Mislis od nji'a?
Lesli Eldridž wrote:To oca mi (ocam) se nije ranije koristilo. Novopridošli u grad su to donijeli. Imamo i još novih riječi: famelija, njiha, hin, itd. To je sve od novijih stanovnika
Pa šta znači? Tako kako odgovaraš odmah pomislim na svaštamaksi wrote:ma jok ba..tamara* wrote:Alaima mi mog.![]()
I to je novije čini mi se. Šta znači, jel "Alaha mi"
drama wrote:meni je najjace kad nekog pozdravis sa ' sta ima '
on odgovara 'ma evo, beze, hodo malo, bio jutros na faksu, sad kreno na kafu....'![]()
posebno od ljudi koji me ne poznaju
em ne znam sta da odgovorim a da ne budem neuljudna 
dobro sam ! kako si tikockica_kockica wrote:mene ubija "kako ste"
sta te briga kako samposebno od ljudi koji me ne poznaju
em necu da im kazem kako samem ne znam sta da odgovorim a da ne budem neuljudna
opet ja wrote:dobro sam ! kako si tikockica_kockica wrote:mene ubija "kako ste"
![]()
![]()
sto ne ucis?

govorio se satrovacki. kermefa, dajgle, rekbu, mazi / mazija, capi, batre, vopra..... pa citava recenica tako. samo sto je uvijek koristen kao humoristican element, niko ozbiljno nije to koristio.Bernard_Prince wrote:Opet, satrovacki niko nikada nije pricao. Tu i tamo po koja rijec, recenica (sidje, vajsecu i sl.). Ocam-ocat su novopridosle rijeci u Sa.
njiha, hin - koristila je to vazda carsija i padinska naselja. kao i gonjati, nohat, dolaaaazio, dolaaazila, mammma. to nije zargon, to je samo neispravan govor.Lesli Eldridž wrote:To oca mi (ocam) se nije ranije koristilo. Novopridošli u grad su to donijeli. Imamo i još novih riječi: famelija, njiha, hin, itd. To je sve od novijih stanovnika
Aj agri..njiha, hin - koristila je to vazda carsija i padinska naselja. kao i gonjati, nohat, dolaaaazio, dolaaazila, mammma. to nije zargon, to je samo neispravan govor.
Alaima mi, Alaim je ovaj http://images.google.ba/images?hl=bs&q= ... lika&gbv=2tamara* wrote:Alaima mi mog.![]()
I to je novije čini mi se. Šta znači, jel "Alaha mi"
-sh'a ima?BSn wrote:drama wrote:meni je najjace kad nekog pozdravis sa ' sta ima '
on odgovara 'ma evo, beze, hodo malo, bio jutros na faksu, sad kreno na kafu....'![]()
Ti su mi najdrazi. Pa nisi ga pit'o sta ima, nego si ga pozdravio. Srecom, to su rijetki slucajevi.![]()
Po bontonu to ide ovako:
- S'a mai?!
- Evo, pomalo!
/I onda razgovor moze krenuti svojim tokom, jer su se oba sugovorinka kulturno pozdravila./
kockica_kockica wrote:mene ubija "kako ste"
exliberal wrote:kockica_kockica wrote:mene ubija "kako ste"
to sam ja primjetio po prodavnicama....nece da ti kazu dobro jutro , dan...vec kako ste...
ja sam jednom tako usao u prodavnicu ( bio momacki nadrkan)i zena me pita kako ste...rekoh jes ti doktor...kaze ona iznenadjeno nisam...pa koji me kurac pitas kako sam....ili reci dobar dan ili izvolite ...negovori mi kako ste....
poslije toga kad god da sam usao u tu prodavnicu zena kaze dobar dan izvlite..![]()
![]()
Zena kulturna, a ti je napadas, e svasta...exliberal wrote:kockica_kockica wrote:mene ubija "kako ste"
to sam ja primjetio po prodavnicama....nece da ti kazu dobro jutro , dan...vec kako ste...
ja sam jednom tako usao u prodavnicu ( bio momacki nadrkan)i zena me pita kako ste...rekoh jes ti doktor...kaze ona iznenadjeno nisam...pa koji me kurac pitas kako sam....
disvi ovo?konrad wrote:Zena kulturna, a ti je napadas, e svasta...exliberal wrote:kockica_kockica wrote:mene ubija "kako ste"
ja sam jednom tako usao u prodavnicu ( bio momacki nadrkan)i zena me pita kako ste...rekoh jes ti doktor...kaze ona iznenadjeno nisam...pa koji me kurac pitas kako sam....
Odgovori se Dobro, hvala, kako ste vi, tako je u cijelom normalnom svijetu drugar moj,
nema to veze sa doktorima, ne treba biti bas toliko bukvalan...
Ko bi se ovoga odrekao.Beg_Babic wrote:O1: Sta ima
O2: Beezee , kod tebe
O1:Dobar ti..
O1:Inace?
O2: Ma ev dobar
![]()
Ti jaro papiš više od bilo kojeg novog stanovnikaLesli Eldridž wrote:To oca mi (ocam) se nije ranije koristilo. Novopridošli u grad su to donijeli. Imamo i još novih riječi: famelija, njiha, hin, itd. To je sve od novijih stanovnika
Lesli Eldridž wrote:Ma kreten nakav... Jučer mi je jedan nabio se na rep sa kombijem (dostavno vozilo), pa trubi... Ja stanem, parkiram se i kažem:"Što tako blizu voziš, šta trubiš, jesi li ti normalan?" Kaže mamlaz (jedno 23-25 godina):"Što se ne skloniš ideš sporo?" Rekoh: "Jeb'o ti pas mater, međede glupi!" . Kaže: "Nemoj da ti ja jebem mater." Ja čekam hoče li izać' da ga mlatnem kako bog zapovijeda. On se k'o parkira, neda da raja ulicom prolazi, pa izađe, ode s druge strane kombija, pa se k'o pozdravlja sa nekim u BMW-u. Ja ga samo osmotrih i prođoh... Eto ti hrabrih ljudi, kad im malo priprijetiš, k'o paščad pobjegnu...