respekt za onih 10%
SARAJEVSKI KOČIJAŠI
-
mehopuzic
ma ne ciglane, nego koševsko brdoshuriken wrote:reko sam vam da su ciglane medju najgorimamehopuzic wrote:Volvo S40, ciglane, taxi broj 387
Covjek me prvo nije htio voziti dokle sam mu rekao(nije kratka relacija) a onda mi je sam htio uzeti bakšiš.
sorry do mene je
-
Santos
Sramota.Evo da vam opisem ukratko Holandskog-Taxsistu.Sva su auta ista tj,Mercedes novija tipa.Unutra klima grijanje u sjedistu navigacija i ostalo.On taxista obavezno obucen u odjelo kravata i mora poznavat minimalno pored svog jos 2 strana jezika tj,Engleski i Francuski.Pri ulazu i izlazu obavezno se musteriji otvore vrata.E pa sad uporedi ovog sa jednim sa Alipasina Golf2 unutra dismr od cigara a on uso uscuo se sto od znoja sto od pive o frizuri nemam sta rec i jos me izbaci na semaforu ko lakse mu pa ti se snalazi.Jebeno.Ja cu zazmirit ali strani turist nece garant.
- The Nightwatchman
stand kod merkatora je nelegalan, odnosno uspostavljen na privatnu inicijativu njih par. kad sam zvao na broj za prituzbe ona zena mi je na pitanje koji je pravni status standa kod mercatora i da li je to registrovan stand odgovorila: nije bas. ..................cuj nije baš.
nije BAŠ???!!!!
- The Nightwatchman
a sto se ovoga tice, ne znam koja ti je namjera ovog posta....Santos wrote:Sramota.Evo da vam opisem ukratko Holandskog-Taxsistu.Sva su auta ista tj,Mercedes novija tipa.Unutra klima grijanje u sjedistu navigacija i ostalo.On taxista obavezno obucen u odjelo kravata i mora poznavat minimalno pored svog jos 2 strana jezika tj,Engleski i Francuski.Pri ulazu i izlazu obavezno se musteriji otvore vrata.E pa sad uporedi ovog sa jednim sa Alipasina Golf2 unutra dismr od cigara a on uso uscuo se sto od znoja sto od pive o frizuri nemam sta rec i jos me izbaci na semaforu ko lakse mu pa ti se snalazi.Jebeno.Ja cu zazmirit ali strani turist nece garant.
jel nas to podjebajes
-
Pearl
ovako slicno je i na aerodromu u Ljubljani..ja nisam mogla doci sebi.. auta glanc nova, svjeze oprana, sijaju se... ciko izadje iz auta, uzme torbe, stavi u gepek, otvori vrata da udjes - (musterija ide obavezno na zadnje sjediste), a ne kao kod nasih papcina da moze i da "poprica" s tobom i da "sarmira koke"... muzika lagana, slovenacka narodna muzika.. a ne glasni turbo folk..Santos wrote:Sramota.Evo da vam opisem ukratko Holandskog-Taxsistu.Sva su auta ista tj,Mercedes novija tipa.Unutra klima grijanje u sjedistu navigacija i ostalo.On taxista obavezno obucen u odjelo kravata i mora poznavat minimalno pored svog jos 2 strana jezika tj,Engleski i Francuski.Pri ulazu i izlazu obavezno se musteriji otvore vrata.E pa sad uporedi ovog sa jednim sa Alipasina Golf2 unutra dismr od cigara a on uso uscuo se sto od znoja sto od pive o frizuri nemam sta rec i jos me izbaci na semaforu ko lakse mu pa ti se snalazi.Jebeno.Ja cu zazmirit ali strani turist nece garant.
da ne pricam da su ljudi u odijelima, svjeze obrijani i da auta mirisu :d
ne znam kakvi su ostali taxisti i taxi kompanije u Ljubljani, ali su ovi sa aerodroma bas reprezentativni.. a onda se sjetim nasih sa aerodroma i osornosti i komandovanja musterijama, ofrlje odredjivanja cijena i vozanja musterija preko dobrinje i vojnickog do ilidze da vise naplate... ipak tu steknes prvi dojam o gradu.. a kad te neko na aerodromu tako izlevati, sta li ces onda misliti o citavom gradu :S
ni ja vise ne zovem sarajevo taxi... samo kad moram..a na ulici ih nikad ne zaustavljam.. zgadili su mi se.. kao da ne provjeravaju koga zaposljavaju.. a to da sami sebi baksis uzmu da ne govorim.. kad mi kazu: "u redu je" (cuj on meni kaze "u redu je" za moje pare
-
Celicna_saka
Ja jebote, hocete za pet kerma crveni tepih u autu.
- The Nightwatchman
sta ti znaci to "hocete".... ne razumijem.Celicna_saka wrote:Ja jebote, hocete za pet kerma crveni tepih u autu.
-
Celicna_saka
Odnosi se na ovo poredjenje sa Ljubljanom i Roterdamom.geronimove mudrolije wrote:sta ti znaci to "hocete".... ne razumijem.Celicna_saka wrote:Ja jebote, hocete za pet kerma crveni tepih u autu.![]()
-
Pearl
izvini, ali ljubljana nije svjetlosnim godinama daleko.. a mozda ipak i jeste.. kad se kultura uzme u obzir..Celicna_saka wrote:Odnosi se na ovo poredjenje sa Ljubljanom i Roterdamom.geronimove mudrolije wrote:sta ti znaci to "hocete".... ne razumijem.Celicna_saka wrote:Ja jebote, hocete za pet kerma crveni tepih u autu.![]()
da se na svom poslu pojavim smrdljiva, sa otkopcanom kosuljom, da pustim naglas turbo folk, da mi je radno mjesto svinjac, da shefu koji me placa (ili jos gore klijentu) kazem: to ce te jaranice moja doci 50KM.. da sama sebi hocu da definisem koliko ja smatram da moj rad vrijedi, da se ljutim i vristim na racunovodju ako nema sitno da mi da.. imala bih ako nista razgovor sa direktorom. a u mnogim firmama i automatski otkaz..
necemo nista drugo osim osnovne kulture koja se zahtijeva u svakoj profesiji koja radi direktno sa klijentima..
ako je to nesto "specijalno", onda sam stvarno zabrinuta....
-
Celicna_saka
Pa nemoj koristiti usluge ako ti se ne svidja, imas konkurentske kompanije, a ovo izdrkavanje tipa "mama hocu i ja bonu" je vise dosadno citati.
-
Santos
Ja necu nista jebe se meni bio ovakav onakav koristim svoje auto vecinom samo kad ga maznem onda zovnem taxi a onako pri cugi svjedno mi je ja bio Fico ja Mercedes,bitno je da me zivog kuci dovuce e sad o sta bi trebalo a sta ne to su druge stvari.A normalno je da je cisto uredno auto,da je taxista uredan obrijan namirisan,pogotovo na Aerodromu.
-
Pearl
znas, ima jedno dugme X kojim mozes da zatvoris temu ako ti se ne cita...Celicna_saka wrote:Pa nemoj koristiti usluge ako ti se ne svidja, imas konkurentske kompanije, a ovo izdrkavanje tipa "mama hocu i ja bonu" je vise dosadno citati.
"izdrkavanje", kako ti to lijepo rece, bi bilo da se vozim besplatno, ali ja nazalost placam i zelim uslugu za svoje pare..
da, imam konkurentske kompanije, i vozim se njima, ali me to ne sprecava da podijelim svoje misljenje sa auditorijem...
a alternativa mi je gras, o kojem bih takodjer imala da kazem koju... ali da se ne "izdrkavam" na ovoj temi, preskocit cu...
-
Celicna_saka
Ma slobodno pisi, virtuelni prostor je beskrajan, nego mene nervira konstanto iluzorno uporedjivanje tih nekih usluga sa zemljama razvijenog svijeta, kao sve nam je potaman samo glupi taksisti, gras, etc...., nisu.Pearl wrote:znas, ima jedno dugme X kojim mozes da zatvoris temu ako ti se ne cita...Celicna_saka wrote:Pa nemoj koristiti usluge ako ti se ne svidja, imas konkurentske kompanije, a ovo izdrkavanje tipa "mama hocu i ja bonu" je vise dosadno citati.
"izdrkavanje", kako ti to lijepo rece, bi bilo da se vozim besplatno, ali ja nazalost placam i zelim uslugu za svoje pare..
da, imam konkurentske kompanije, i vozim se njima, ali me to ne sprecava da podijelim svoje misljenje sa auditorijem...
a alternativa mi je gras, o kojem bih takodjer imala da kazem koju... ali da se ne "izdrkavam" na ovoj temi, preskocit cu...
-
Dendrlix
Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
-
Pearl
znas li sta je zalosno i zasto mene to nervira? jer su u ratu vozaci sarajevo taxija vozili raju besplatno ako je trebalo, isli da daju krv, vozili ranjenike, mrtve... bili su raja, bili su ljudi... a sad nece da te voze ako je voznja manja od iznosa koji on hoce da dobije.. pa sta treba - da uzmem taxi u jednom smjeru da odem malo dalje, pa da narucim drugi?Dendrlix wrote:Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
oni koji sad rade u tom udruzenju su papci...
ima papaka i u zutom i u crvenom taxiju ali se usute na pomen prijave.. jer se kod njih imas nekome zaliti.. a ovi jos samo sto te ne izudaraju..
- BHG
nisu to vise isti taxisti...Pearl wrote:znas li sta je zalosno i zasto mene to nervira? jer su u ratu vozaci sarajevo taxija vozili raju besplatno ako je trebalo, isli da daju krv, vozili ranjenike, mrtve... bili su raja, bili su ljudi... a sad nece da te voze ako je voznja manja od iznosa koji on hoce da dobije.. pa sta treba - da uzmem taxi u jednom smjeru da odem malo dalje, pa da narucim drugi?Dendrlix wrote:Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
ima papaka i u zutom i u crvenom taxiju ali se usute na pomen prijave.. jer se kod njih imas nekome zaliti.. a ovi jos samo sto te ne izudaraju..
-
Pearl
ma znam... ali je institucija "sarajevo taxija" ostala poznata... a oni je sa blate.. helem neise, koristiti crveniBHG wrote:nisu to vise isti taxisti...Pearl wrote:znas li sta je zalosno i zasto mene to nervira? jer su u ratu vozaci sarajevo taxija vozili raju besplatno ako je trebalo, isli da daju krv, vozili ranjenike, mrtve... bili su raja, bili su ljudi... a sad nece da te voze ako je voznja manja od iznosa koji on hoce da dobije.. pa sta treba - da uzmem taxi u jednom smjeru da odem malo dalje, pa da narucim drugi?Dendrlix wrote:Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
-
Pearl
ja sam samo koristila izraz koji je koelga cijenjeni forumas upotrijebio za nase komentare...Neelix wrote:dushane evo biserka maSTRUbira po temi![]()
![]()
a ti mali.. ima da te prebijem sto provociras
(jesi visok i krupan? ako jesi da te iz daljine kamenom gadjam)
-
shin
Pearl wrote:znas li sta je zalosno i zasto mene to nervira? jer su u ratu vozaci sarajevo taxija vozili raju besplatno ako je trebalo, isli da daju krv, vozili ranjenike, mrtve... bili su raja, bili su ljudi... a sad nece da te voze ako je voznja manja od iznosa koji on hoce da dobije.. pa sta treba - da uzmem taxi u jednom smjeru da odem malo dalje, pa da narucim drugi?Dendrlix wrote:Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
To je sve bilo samo da se ne ide na liniju.
-
Dendrlix
Ni ljudi nisu isti...BHG wrote:nisu to vise isti taxisti...Pearl wrote:znas li sta je zalosno i zasto mene to nervira? jer su u ratu vozaci sarajevo taxija vozili raju besplatno ako je trebalo, isli da daju krv, vozili ranjenike, mrtve... bili su raja, bili su ljudi... a sad nece da te voze ako je voznja manja od iznosa koji on hoce da dobije.. pa sta treba - da uzmem taxi u jednom smjeru da odem malo dalje, pa da narucim drugi?Dendrlix wrote:Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
- Abu FEED el-Castro
Za taxiste (i automehaničare) treba skontati novu potkategoriju (ne)ljudi
Svi ih mrze, sreca pa se nikad ne vozim taxijem, ali iz nabrekle količine odvratnosti i mrznje prema tim gadovima (ima izuzetaka, malo) obavezno im pravim pakosti, eto koliko je u mogucnosti obicnog gradjanina: niposto nedajem prednost u voznji, ubacujem im se kad god stignem i moguce je, usporavam im red, ako se vidi musterija na stanici pohvalno je stati malo prije i ostaviti ga da crkava i trubi iza tebe... eto tako, koliko ko moze...

Geronimo jesam li te makar malkice osvetio?
Svi ih mrze, sreca pa se nikad ne vozim taxijem, ali iz nabrekle količine odvratnosti i mrznje prema tim gadovima (ima izuzetaka, malo) obavezno im pravim pakosti, eto koliko je u mogucnosti obicnog gradjanina: niposto nedajem prednost u voznji, ubacujem im se kad god stignem i moguce je, usporavam im red, ako se vidi musterija na stanici pohvalno je stati malo prije i ostaviti ga da crkava i trubi iza tebe... eto tako, koliko ko moze...
Geronimo jesam li te makar malkice osvetio?
-
Pearl
eis sadshin wrote:Pearl wrote:znas li sta je zalosno i zasto mene to nervira? jer su u ratu vozaci sarajevo taxija vozili raju besplatno ako je trebalo, isli da daju krv, vozili ranjenike, mrtve... bili su raja, bili su ljudi... a sad nece da te voze ako je voznja manja od iznosa koji on hoce da dobije.. pa sta treba - da uzmem taxi u jednom smjeru da odem malo dalje, pa da narucim drugi?Dendrlix wrote:Primjetio sam da dosta raje u SA misli da je Sarajevo taxi firma, odnosno preduzece. Sarajevo taxi je udruzenje samostalnih taksista, znaci svaki taksista je pravno lice za sebe. Dok je Zuti, Crveni... prava firma. I jedino kod ovih drugih zalba pije vode jer taksisti rade za fiksnu platu i mogu ostati bez posla. U Sarajevo taxi-ju ih mogu samo zamoliti da se fino ponasaju. Tuzno ali istinito.
To je sve bilo samo da se ne ide na liniju.